zavřít do arény echtkrosáka, srnomrda a ekoteroristu včetně jejich oblíbených nástrojů To tak k diskuzi. Stejně by to bylo o ho..... Už skoro 30 let brouzdám krajinou s báglem a prolezl jsem místa a spal, vařil a prostě byl tam, kde by mě dneska zlynčovali za přiblížení na 3 metry k ceduli. Ono to je jaksi všechno o lidech. I v přírodní rezervaci se dá pohybovat, ale musí se to umět a nebejt sobeckej blb. Stejný to bylo s motorkou. Když jsme lesem projeli do lomu a tam řádili, nikdo nic neřekl, akorát abysme si nezlámali vaz. Pak se ukázalo několik "borců" co jim lom a další nestačilo a přeorali kus lesa a hle - měli jsme pakárnu všichni a byla z nás lovná zvěř. Stačí pár blbů a je po srandě. Přitom je v téhle republice tolik vojenských újezdů aj. kde se dá kravit a orat i s kamiónama, natož s motkou nebo tím křížencem motorky a buginy. Věřím, že by bylo krásné vyjet na Sněžku. Kdyby to někdo povolil, tak bych snad dal na Bobše špunty a nenechal si to ujít, ale za předpokladu, že se mě tam nebude motat procesí pěšáků. Tou vyšlapanou cestou by pár motorek projelo tam a zpět bez viditelné újmy. Ovšem je tu jedno ALE - KRNAP a pěší turistika. Takže prd. Ovšem věřím, že se najde hovado, které to ve jménu adrenalinu, otcovi peněženky a coolfoto zkusí. Třeba z Polské strany Jak motorky přibývají, tak se zákonitě zvětšuje procento hovad. No a k čemu je čtyřkolka? Pokud tedy nemám barák v horách, tak jen na blbnutí.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
zavřít do arény echtkrosáka, srnomrda a ekoteroristu včetně jejich oblíbených nástrojů To tak k diskuzi.
ja jsem samozrejme slusny kluk, tak to tak nereknu Ale cca souhlas... prvniho za sobectvi, druheho za zvrhle obzerstvi a tretiho za snahu o demontaz jakehokoliv pokroku od doby kamenne
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já neříkám, že všechno dělají správně.. ale aspoň se o to snaží...
K "zákonům přírody" - myslel jsem to tak, že prostě pro obživu jednoho zemře druhej... blbý, ale je to tak... Nechápu, co s tím má společnýho rdoušení řidiče na křižovatce,to jsem opravdu nepobral ...
S úctou myslivců ke zvířatům - ano myslím to vážně!!!
Je to jako když chováš prase doma - vykrmíš si je a pak je sežereš.. běžnej způsob... pokud jsi proti tomuhle, nemá cenu se dál bavit...
A s přistřiháváním křídel - vem to z jejich pohledu.. Je to,jako kdyby jsi (aplikováno na tvé pole působnosti)
ty měl doma třeba několik počítačů, pařil na nich, rval do nich prachy, staral se o ně
a pak by naměhl maík, kterej střašně rád do všeho mlátí ocelovou tyčí...
A pro srandu by ti to prostě rozumlátil ...
Ty by jsi po něm šel a on s ezačal ohrazvoat tím, že když on nesmí k tvým počítatčům,
tak ty musíš mít taky omezený pravomoce...
Je to možná trochu divoký přirovnání, pokud se chceš dál přít, vytkni, co chceš, ale pokud se snažíš pochopit, co ti chci říct, pochopíš to ...
Mám pocit, že jsme se dostali někam trochu jinam...
Já nechci bezhlavě bojovat za myslivce, jen se na věc koukám z objektivního hlediska..
A pokud se oni o ty lesy starají - většina z nich ve svým volným čase, tak pak je an místě potrestat toho, kdo
je ničí .. Opět podotýkám - krosky a čtřkolky... ne normální "víkendovej" offroad... ----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Thomasson napsal:
Já neříkám, že všechno dělají správně.. ale aspoň se o to snaží...
cim? ze strili dravce? ze travi dravce? ze strili po zviratech?
K "zákonům přírody" - myslel jsem to tak, že prostě pro obživu jednoho zemře druhej... blbý, ale je to tak... Nechápu, co s tím má společnýho rdoušení řidiče na křižovatce,to jsem opravdu nepobral ...
jenomze ty "zakony prirody" jaksi citujes... a uzivas ve velmi selektivnim zajmu.
Zakonu a pravidel prirody je myslim docela dost, ty to mas ale -- prijde mi -- trochu jako hypermarket beres jen, co se ti libi...
S úctou myslivců ke zvířatům - ano myslím to vážně!!!
dobre, takze ja si te vykrmim, pak te zastrelim... mozna se uplne netrefim, tak te pak podriznu. A medveda -- tveho predatora, otravim karbofuranem... aby mi nekonkuroval. A supa taky, mrsina se prece take hodi. A pak te necham premnozit.. v obore. Hlad je prece veliky.
Je to jako když chováš prase doma - vykrmíš si je a pak je sežereš.. běžnej způsob... pokud jsi proti tomuhle, nemá cenu se dál bavit...
pokud ho zabijes prijatelnym zpusobem a budes ho drzet ve slusnych podminkach, s vybehem.... prijde mi to pouze jako ponekud ujete...
A s přistřiháváním křídel - vem to z jejich pohledu.. Je to,jako kdyby jsi (aplikováno na tvé pole působnosti)
ty měl doma třeba několik počítačů, pařil na nich, rval do nich prachy, staral se o ně
a pak by naměhl maík, kterej střašně rád do všeho mlátí ocelovou tyčí...
A pro srandu by ti to prostě rozumlátil ...
Ty by jsi po něm šel a on s ezačal ohrazvoat tím, že když on nesmí k tvým počítatčům,
tak ty musíš mít taky omezený pravomoce...
Je to možná trochu divoký přirovnání, pokud se chceš dál přít, vytkni, co chceš, ale pokud se snažíš pochopit, co ti chci říct, pochopíš to ...
nesouhlasim, ja nikoho nezabijim... mezi koncentrakem a fabrikou je rozdil.
Mám pocit, že jsme se dostali někam trochu jinam...
Já nechci bezhlavě bojovat za myslivce, jen se na věc koukám z objektivního hlediska..
Thomasone, za objektivniho bych se asi neodvazil prohasit, maximalne se muzu o objektivitu snazit.
A pokud se oni o ty lesy starají - většina z nich ve svým volným čase, tak pak je an místě potrestat toho, kdo
je ničí .. Opět podotýkám - krosky a čtřkolky... ne normální "víkendovej" offroad...
ale jo, at si napisou na tricka "Jsem trochu lepsi reznik" a ja budu spokojen. Ale at ze sebe... PROSIM... nedelaji elitu. Ani ty z nich elitu pls nedelej.
17 cm
Hicksi, tohle už jde do krajností ...
Nechci tu rozebírat praktiky myslivců, protože je to asi o regionech a hlavně o lidech ...
Ale abychvto shrnul - ne vše dělají správně, ale snaží se zvířatům pomáhat a ty lesy
udržovat v co nejlepším stavu... Opomeňme, co dělají blbě, to by byly spory na dlouho, zůsaňme u toho, co dělají dobře a to jim ničí zmínění kokoti s kroskama atd...
Myslím si, že ty nejsi člověk, kterej by bezhlavě níčil lesy a přírodu jen pro pobavení, tak nechápu, proč tak brojíš proti myslivcům a přestávám chápat smysl
tohoto rozohvoru, kterej se svezl někam úplně jinam ...
Prostě došlo k tomu, že něko zavolal fízly na toho, kd ničí jeho práci. Myxslím si, že je to v pořádku...
A přijde mi zcestný diskutovat o pravomocech toho někoho ... Vybrali je tam snad myslivci, nebo policajti? Policajti ... tak neřeš pravomoce mylsivců...
Jinak Hicksi díky - za úroveň tohoto rozohovoru ... Myslím, že je to pěknej příklad toho,
že i když jsou názory různý, jde se bavit v klidu A tak by to mělo být ----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Thomasson napsal:
Ale abychvto shrnul - ne vše dělají správně, ale snaží se zvířatům pomáhat a ty lesy
udržovat v co nejlepším stavu... Opomeňme, co dělají blbě, to by byly spory na dlouho, zůsaňme u toho, co dělají dobře a to jim ničí zmínění kokoti s kroskama atd...
Myslím si, že ty nejsi člověk, kterej by bezhlavě níčil lesy a přírodu jen pro pobavení, tak nechápu, proč tak brojíš proti myslivcům a přestávám chápat smysl
tohoto rozohvoru, kterej se svezl někam úplně jinam ...
Prostě došlo k tomu, že něko zavolal fízly na toho, kd ničí jeho práci. Myxslím si, že je to v pořádku...
myslivci pridelavaji/stimuluji praci mnoha dalsim profesim:
Asi nema smysl, to rozebirat... ja jsem ti jmenoval mnoho duvodu, proc povazuji za spolecensky uzitecne pristrihnout myslivcum kridla.
Tj. s tvym nazorem, ze se snazi zviratum pomahat bych souhlasil jen pokud prijmes argument, ze pan Sbormistr take pomanal hodnym detickam.
A přijde mi zcestný diskutovat o pravomocech toho někoho ... Vybrali je tam snad myslivci, nebo policajti? Policajti ... tak neřeš pravomoce mylsivců...
Omyl... vychazi z legislativy... a diskuze jsou imho na miste.
Jinak Hicksi díky - za úroveň tohoto rozohovoru ... Myslím, že je to pěknej příklad toho,
že i když jsou názory různý, jde se bavit v klidu A tak by to mělo být
to jo, ale zbran si radeji kupovat nebudu
17 cm
Hicksi, každá profese "stimuluje" práci jiných.. u každýho by jsi něco našel...
Ty jsi prostě zarytě proti myslivcům - buď .. přít se s tebou nebudu... Ale vidíš jen to špatný..
Bohužel na mě působíš jako měšťák, kterej o nich ví jen to, že mu
brání jezdit po lese a občas o nich vidí reportáž na Nově, nebo na netu ... Kde je samozřejmě jen to špatný ...
Přitom nechceš přijmout názor jiných, kteří jim jsou třeba blíž, na vesnici a
mají trochu přehled o jejich činnosti v širším spektru, nejen samotný střílení ...
Když jsem si přečet tvou rádobyvtipnou poznámku na sbormistra, tak zjišťuju,
že tenhle rozhovor s tebou opravdu nemá smysl...
Běž dál koukat na Novu, čím zas koho pošpiní, pak si na něj udělej jednostrannej názor
a můžeš proti němu zase brojit... Jen doufám, že si to zae nepřečtu a nezareaguju ... ----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Hicksi nebud magor myslivec je proste hospodar. Stejne jako se zemedelec stara aby rostlo obili, tak se myslivec stara o to aby rostla zver. Stejne jako zemedelec obili sklizi, tak myslivec strili.
Nemam je moc v lasce a strileni zvere rozhdone nepodporuji, tak mu rozumim a dokazu to pochopit. Divat se na myslivce jako na vrahy je nesmysl.
Kdyz jedu do lesa, tak dobre vim, ze tam nepatrim a snezim se tomu sve chovani prizbusobit.
BMW R1150GS MY02
JohnyT napsal:
Hicksi nebud magor myslivec je proste hospodar. Stejne jako se zemedelec stara aby rostlo obili, tak se myslivec stara o to aby rostla zver. Stejne jako zemedelec obili sklizi, tak myslivec strili.
Nemam je moc v lasce a strileni zvere rozhdone nepodporuji, tak mu rozumim a dokazu to pochopit. Divat se na myslivce jako na vrahy je nesmysl.
Kdyz jedu do lesa, tak dobre vim, ze tam nepatrim a snezim se tomu sve chovani prizbusobit.
Tohle je rozumnej názor Johny ... To se tady celou dobu snažím tak nějak říct...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Nehledě na to, že jsou to právě myslivci, kdo udržuje zvěř v rozumném počtu - zabraňují přemnožení atd ...
Tudíš Hicksi, autoservisům práci moc nepřidělávají ...
JohnyT napsal:
ja se nechci opakovat, ale na muj vkus maji myslivci prilis mnoho pravomoci a produkuji trochu moc EXCESU.
17 cm
Thomasson napsal:
Hicksi, každá profese "stimuluje" práci jiných.. u každýho by jsi něco našel...
Ty jsi prostě zarytě proti myslivcům - buď .. přít se s tebou nebudu... Ale vidíš jen to špatný..
Bohužel na mě působíš jako měšťák, kterej o nich ví jen to, že mu
brání jezdit po lese a občas o nich vidí reportáž na Nově, nebo na netu ... Kde je samozřejmě jen to špatný ...
Přitom nechceš přijmout názor jiných, kteří jim jsou třeba blíž, na vesnici a
mají trochu přehled o jejich činnosti v širším spektru, nejen samotný střílení ...
Když jsem si přečet tvou rádobyvtipnou poznámku na sbormistra, tak zjišťuju,
že tenhle rozhovor s tebou opravdu nemá smysl...
Běž dál koukat na Novu, čím zas koho pošpiní, pak si na něj udělej jednostrannej názor
a můžeš proti němu zase brojit... Jen doufám, že si to zae nepřečtu a nezareaguju ...
psal jsi tu neco o kultivovanosti diskuze, mam zacit psat o buranstvi?
Ja po lese jezdim naprosto vyjimecne, na minimum plynu, po cestach a s Anakee. Televizi nemam, takze nevim, co davaji na Nove.
Jestlize zavrazdis babicku, tak muzes byt tisickrat 40 let v kuse sporadanej obcan, a stejne si jdes sednout. Takze lesnici jsou ti hodni chlapici, co jsou uchylni jen 12x v roce?
Pro mne jsou myslivci "trochu lepsi reznici".
Asi mesic nazpet jsem mluvil v jednom nejmenovanem "utulku" o myslivcich a komunikaci s nimi... nepostrehl jsem, ze by trend sel nejak nahoru... postrilene lisky (duvod?!), opustena liscata... traveni orlu.
Ted ten medved v beskydech... delas advokata dobrym lidem, gratuluji.
17 cm
Thomasson napsal:
Jaký pravomoci Hicksi? Čím tě jejich pravomoci omezujou, pokud respektuješ pravidla?
myslivec ma status Verejnopravniho cinitele, nevidim vubec zadny duvod, proc by jej mel mit.
Kvuli pytlakum? On je mezi nimi a myslivci podstatny rozdil?
17 cm
Kutal naznačil, z jakých řad se pytláci mohou rekrutovat. "V části myslivecké obce panuje averze vůči šelmám a samozřejmě taková trofej je pro řadu lidí velkým lákadlem. Je pravděpodobné, že to byl pytlačící myslivec. Asi ne místní, ten by stopy lépe zakamufloval," míní Kutal.
...
Ilegální lov ohrožuje i další velké šelmy - vlky a rysy. Odborníci odhadují, že za posledních dvacet let bylo v Česku upytlačeno nejméně 500 rysů.
"V anonymní anketě, kterou provedli pracovníci Akademie věd mezi myslivci v oblastech výskytu velkých šelem, se deset procent dotázaných přiznalo, že nezákonně zastřelili rysa, několik z nich dokonce více než jednoho," uvedlo Hnutí Duha.
...
Hnuti Duha nemusim, mohli bychom je po navodu Medika zavrit do obory i s myslivci s Katerinou Jacques.
17 cm
Thomasson napsal:
Jaký pravomoci Hicksi? Čím tě jejich pravomoci omezujou, pokud respektuješ pravidla?
myslivec ma status Verejnopravniho cinitele, nevidim vubec zadny duvod, proc by jej mel mit.
Kvuli pytlakum? On je mezi nimi a myslivci podstatny rozdil?
Ale já nechápu, proč to řešíš ...
Omezje tě to nějak??
Navíc ano, rozdíl mezi nimi je ... Pytláci střílejí to, co myslivci pěstují a o co se starají ...
Myslivci tu zvěř řízene regulují a starají se o ni.. pytláci ji bezhlavě vybíjí jen
pro svoje účely...
Hicksi, nestačím koukat .. tvoje názory a úvahy, to jsou perly ...
Thomasson napsal:
Ale já nechápu, proč to řešíš ...
Omezje tě to nějak??
Navíc ano, rozdíl mezi nimi je ... Pytláci střílejí to, co myslivci pěstují a o co se starají ...
Myslivci tu zvěř řízene regulují a starají se o ni.. pytláci ji bezhlavě vybíjí jen
pro svoje účely...
Hicksi, nestačím koukat .. tvoje názory a úvahy, to jsou perly ...
ja naprosto necekam, ze to pochopis...
Proc to resim? neni to spravedlive, zvlast ted v kontextu s motorkari.
At je motorkar take Verejnopravni cinitel, kdyz muze byt kdejaky uchyl se zelenou kamizolou a IQ spatne serizeneho Rotaxu.
17 cm
Prmiň Hicksi, ale o IQ bych, být tebou, vzhldem k tvým minulým přístpěvkům, moc nemluvit... (neuraž se)...
Já myslel, že máš rád zvířata ... to byste měli mít společnýho.. ale hlava mi to nebere...
A co si budem říkat, kdyby se motorkáři chvoali slušně, nikdo by neřešil, kdo jsou myslivci...
Když jsou motorkáři hovada, musí se proti nim zakročit...
Upravil Thomasson dne 22.06.2009 17:37
3.4.2009
Církvice u Kutné Hory (okres Kutná Hora)
lasice kolčavaotrava předpokládaná
počet: 2
Dvě lasičky, mrtvé již delší dobu, ležely 30 cm od sebe na místě, kam myslivci sypou kachnám zrní.
18.3.2009
Prštice (okres Brno venkov)
pesotrava potvrzená
počet: 1
Pes našel srnčí holenní kost, měl ji v tlamě, ale nic nesežral. Začal zmateně utíkat, slintat, poté byl malátný, zmodral mu jazyk a měl na něm krev. Přes zákrok veterináře se jej nepodařilo zachránit, do 20 minut byl mrtvý.
17 cm