low napsal:
mam garmin 60csx, bo to obcas taham i v ruce a max spoko. az si pujdete kupovat navigaci, tak si vemte motorkovy rukavice a zkuste jak se to ovlada v nich.
Naprosto souhlasím. Taky ji mám. Navíc je dobrý, že jede na dvě tužkový baterie a ty se dají sehnat naprosto všude.
Koukal sem taky po něčem lepším na motorku.
Mám starýho Garmina Vista. Nic moc, ale lepší než nic. S držákem RAM od Tomáše se to dá používat.
Minulý týden sem se byl v Praze podívat v Sunnysoftu na TOMTOM Rider II.
Nepřesvědčil mne. Moc se mi nelíbila ani cena, ani mapové možnosti. Je tam západní Evropa bez Česka a východní s Českem. Nedokáže to tedy navigovat z Čech do Německa. Aspoň to říkali. Mapy dohromady spojit u tohoto modelu nelze. Dohrát mapu střední Evropy taky ne.
S TOMTOM sem jinak moc spokojenej. Až do minulýho tejdne.
Když sem zastavil před prodejnou, schoval sem TT 910 (kterou používám v autě), do kastliku su spolujezdce.
Po návratu z prodejny mi sloužila už jen papírová mapa. Jak jsem zaplul do prodejny, tak mi nějakej zoufalec vyrazil vokno u spolujezdce u VW T5, vyndal si uloženýho TT z kastlíku, ze skla odlepil držák a nezapomněl přibalit nabíjecí i RDS kabel. Tak to má komplet.
Ta Praha, to je radost.
To vše v 11:30. Pracovní den. Všude spousta lidí.
Jsem chytřejší o info ze Sunnysoftu a bohatší o zkušenost, že v Praze je třeba být bystřejší.
Misik
Já používám na motorce starého Garmina V deluxe a ani jej nesundávám - je tam stále. A jako zálohu vozím v tankvaku PDA, kde mám možnost přesnější navigace, když se např. motám po městě tak ho šoupnu do tankvaku pod slídu a jede se. Momnetálně pokukuju po nějakých držácích na PDA (momentálně používám model MIO A701, protože má v sobě i telefon - předtím jsem měl ACER N35 a mimochodem vše k max. spokojenosti)
Na Garminovi si cením jeho odolnost vůči vodě, prachu atp... Když jsem jel např v Norsku a Švédsku několik dní v dešti tak super.
No a na PDA zase jeho univerzální použití!
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
není však nad displey ve velikosti minimálně Züma ale lépe však GPSMAP 278 ten má ještě tkzv.aktivní displey a ten je vidět !! i na sluníčku a když máš na řidítkách navigaci v držáku která se klepe vibracemi atd.tak na displeích typu Garmin GPSMAP 60 neuvidíš téměř nic a pokud se budeš snažit něco vidět tak budeš muset zastavit jinak si nekde nabiješ pusu nebo vyjedeš doprotisměru atd. to co se potom na navigaci ušetřilo se rázem nevyplatí jde li na moto o život normálně jinak Garmin GPSMAP 60 na turistiku do ruky bomba !
Upravil cizak dne 15.01.2008 19:06
Já mám pda asus 636 vyhovuje mi velky 3,5 palcovy display, k tomu drzák od touratechu pro pda. Drív jsem to vozil pod slídou na tankvaku a nebylo to ono, protoze se musis podivat pod sebe a není to v zorném poli a bylo to trochu nebezpečný. Nemám ted protblém ani s vybracema. Ba naopak kdyz zastavís tak se to prave klepe dalekovíc ale jen na volnobech jak malinko pridáš tak se vibrace rozlozí. Už máme spolu najeto cca 25000 km a žádný problém. Používal jsem tomtom pak jsem přešel na Igo 2006+ a u něj zůstal. Někdy taky používám oziexploer s turist. mapami 1:25000 což jsou v podstatě vojensky mapy, je tam každá polnačka a lesní cesta, i jednotlivý baráčky, jsou hodně podrobný. Super na lehký offroad.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
bacha však na PDA,MDA a podobné přístroje jsou vhodné a konstruované do kanceláře na stůl a odborníci jim dávají v prostředí na řidítkách životnost půl roku , jsou použitelné za krásného počasí a běda jinak je to pak jako cestovat po světě na Babetě - taky to chvíli jde
Upravil cizak dne 17.01.2008 18:00
Jak velkou kartu a vyrobce pouzivate v Garmin 60CSx???? Ja tam mel 512 sandisk a to bylo bez problemu,ted jsem tam dal 2GB transcend,ale garmin se zacal podivne chovat,casto se sekal a pak i se zacal sam vypinat,uz jsem myslel,ze pujde na reklamaci,ale po prehozeni karet zpet mi s 512 funguje opet bez problemu.
Kartu bych chtel vetsi,tak mne zajima jaky typ a velikost pouzivate abych s tim nemel problemy jak to bylo ted...Diky
To cizak: jasny máš pravdu není to to prave ořechové, ale vzhledem k tomu, že používám pda i k jiným učelům než jen navigace na moto aj. tak mi přišlo zbytečné kupovat ještě zvlášť navi na moto. Sice by to bylo super, ale na moje ježdění po polnačkách a na silnici mi to dostačuje. Použe jsem dokoupil držák na moto od touratechu a jsem vcelku spokojenej. Co mi vadí najvíce na jedno učelových navigacích je nesvoboda ve volbě softvaru. Jinak je pravda, že pokud svítí sluníčko je na to hov.. vidět. Ale to je ovšem daň za univerzálnost. Zatím jsem dojel vždy tam kam jsem potřeboval. Je pravda, že jsou lepší přístroje a přímo určené na moto.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Potvrzuju že víc než 1GB se u 60xxx nedoporučuje a zejména ne nové rychlé typy. Čím menší a starší, tím lepší.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
At this time, the 2 GB cards are the largest microSD cards that can be used for the X-series GPS units. However, the X-series GPS units are not compatible with the San Disk Ultra II cards and we do not recommend using the Ultra II micro SD cards with any of the X units.Garmin recommends using SanDisk or Kingston brand cards.
Takze jsem zkusil ten Sandisk 2GB a funguje bez problemu.
Emilio napsal:
Tak už jste se dohodli,která že to ta nevigace je nejlepčí a kde se koupí nejlevněji???
Nemyslím tu papírovou......
Taky přemýšlím,že bych si nějakou koupil...no jooo,ale jakou???
Docela se mě líbí GARMIN ZUMO 550
Kup si tu,která ti bude vyhovovat.
V zásadě se dá říct,že na silnici stačí TomTom a na offroad je lepší Garmin (zaznamenává projetou trasu atd).
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Emilio napsal:
No jo,ale jak mám asi vědět,která mě vyhovuje,když žádnou nemám??
To si jich mám koupit pět,nechat si tu co mě vyhovuje a zbytek prodat pod cenou???
To je jednoduchý. Jestli se potýkáš s novejma technologiema a jezdíš převážně po silnici,tak si kup TomTom. A naopak jestli se rád hrabeš ve spoustě nastavení a funkcích a jsi techno hračička,co jezdí offíka a využije funkce Garmina,tak máš jasno.
Navíc se dá dojít do obchodu a podívat se na to jak to funguje a poptat se prodavače. Nebo kámošů,co už něco maji a řeknou ti svoje zkušenosti.
Já osobně mám TomTom Rider2,protože nejezdím lesama a na silnici mi stačí. Navíc ho už mám v telefonu a jsem na něj zviklej. Mapy jsou dostupnější atd.
Taky byla rozhodující pořizovací cena (před rokem) TomTom byl levnější o 10.000,-Kč oproti Garminu Zumo.
Je to prostě jen na tobě...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
no ja si pujcil od kamarado cio si koupil colorado 300 za 10tkc a musim rici ze to ovladani koleckem je celkem super, oproti minule generaci o krok lepsi..pametova karta 4gb za par korun, topo + cr v cene a drzka na kolo za 350kc cca a funguje super
WILL RACE FOR FOOD
Nejlevněji jí koupíš od někoho na webu, kdo to tahá z ciziny, prodává to bez map ČR a jen šoupe krabice a případné poruchy musí řešit v zahraničí. Nejdražší jsou tam, kde se neprodává krabice ale nainstalovaný přístroj s individuální podporou atd. Je to jako kupovat notebook - buď holý, s tím že musíš mít všechno potřebné pro instalaci a znalosti, jak to udělat a nebude ti vadit že půl sezóny nebudeš mít v případě reklamace s čím jezdit a nebo zaplatit za ty služby, které ty sám neumíš udělat a pak teprve využiješ ty možnosti. Docela chápu že lidi nadávají "na zumo" že dělá takové a takové "chyby" a když to pak člověk vidí, tak tam mají loňský software, chybí mapy, nikdo jim to nevysvětlí atd. Zumo už je spíš počítač než obyčejná navigace.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
pokud jses clovek, co se ve vsem rad vrta, hraje si a vsechno vi vsechno zna a co ne tak na to prijde - jdi po nejake levne variante. pokud jsi opak, tak to co dostanes v TT asi jinde nehrozi...
Emilio> ani prava, ani leva, ani zadna jina. sam jsem o gps hodne uvazoval, pred jednou cestou malem koupil, ale pak prislo zdrazeni a tak nejak jsem si uvedomil, ze kufrovat s mapou je hrozna romantika. ja sem uz prakticky rozhodnutej, bude se mi hodit gps v usa, po navratu do cech tam zkusim voperovat trosku jiny mapy. (gpsmap 60csx). kazdopadne v touratechu si koupim minimalne drzak.
infarkt z toho mnozstvi neuveritelne zajimavych drahych a zbytecnych veci, ktery proste zacnes hrozne potrebovat a nebudes si moct predstavit jezdit bez nich?