Lukas napsal(a):
Zdravím, 08/2007 cca v 18000 to začalo špatně ukazovat, nový SW, po dalších ujetých 500 žlutej trojúhelník a nápis FUEL, dojezd 0. Výměna celého dílu - čerpadlo snímač, v záruce. Od tý doby OK.
Takže pouze nový SW nepomůže (někdy může, ale asi to není úplné řešení).
Stejnej problém po zimě a 11000 km dnes jedu na záruční opravu.
FYYFF
itchy napsal(a):MALI ja to tu take resil ,a mne to pak neukazovalo uz vubec nic a ted mne to nejak zacalo zase fungovat tak tedy nevim,ale urco si necham prehrat softvare a uvidime.Jo a za tech 4700 si radeji udelam dovču
Tak pak prosím napiš co to stálo. Minulej rok jsem si nechal přepnout míle na km, ale jestli kvůli tomu přehrávali celej soft opravdu netušim Zkusim vyjet nádrž a znovu natankovat. Třeba se to rozběhne..
Take mi minulej rok pan Horsky prehral z mili na Km a platil jsem jenom 500,a ted muj kamos koupil take GS 1200 z Anglie a jel do Polska do Bialsko Bialej a tam mu take prevadeli z mili na km a jeste mu nahravali novej softvare a rekli mu kompletni historiji jeho motocyklu, moc si to tam vychvaloval,a platil tusim 150 zlotych,tak pokud se mi to zase zacne srat tak tam take zavitam.
BMW GS 1200 adventure
Ahoj potřebuji radu,
mám rok 2005 a stav paliva mi ukazuje stále plnou nádrž pokud mi benzin v nádrži neklesne pod půlku. pak mi ukáže půl nádrže a od té toby ukazuje přesně včetně počtu dojetých kilometrů. Je to normální nebo i ta první půlka má mizet postupně. díky za radu
Georgino přiložený následující obrázek:
Georgino napsal:
Ahoj potřebuji radu,
mám rok 2005 a stav paliva mi ukazuje stále plnou nádrž pokud mi benzin v nádrži neklesne pod půlku. pak mi ukáže půl nádrže a od té toby ukazuje přesně včetně počtu dojetých kilometrů. Je to normální nebo i ta první půlka má mizet postupně. díky za radu
Moc se podle toho neřid,ukazuje to přesne až když maš min pal. v nádrži a i podle toho bych se moc neřídil,je to spíš orientační.
BMW GS 1200 adventure
Georgino napsal:
Ahoj potřebuji radu,
Mě to dělá stejně (mám 2004) - zhruba do 200 km to ukazuje plnou a pak to začne opadávat. Nemám ale pocit, že by to bylo nepřesné, když mi to ukazovalo dojezd 1 km, tak jsem tankoval skoro 22 litrů.
Podle toho, kdy to spadne na půlku obvykle i poznám, jak za to moc tahám - když se jede nějaký přesun rychleji, tak to spadne na půlku klidně i po 150 km .
Zatím na to spoléhám a funguje to spolehlivě.
BMW GS = stroj na radost
Georgino napsal:
Ahoj potřebuji radu,
JE TO NORMÁLNÍ stav, tuším až od roku 2006 to mají i v horní polovině nádrže po dílcích
ročník 2008 - dílky ubývají postupně a i tak mám pocit, že ke konci ubývají o kapku rychleji...
při dojezdu 0 jsem natankoval 16,5litrů... by mne zajímalo kde je ta dvacetilitrová nádrž...
nicméně mi bylo doporučeno párkrát vyjet nádrž úplně a že prý se to zkalibruje správně :-)
Když je vůle, cesta se najde
bluesbery napsal:
nejvic jsem natankoval 20,4 litru a dojezd mi ukazoval 4 km. Otazka je,jak byl kalibrovany vydejni stojan..
Ahoj, to je skvělá poznámka také jsem byl už několikrát překvapenej, když jsem do 45 l nádrži (fabie) dotankoval 47l a to jsem tam měl podle počítače dojezd ještě 80km... naštěstí u motorky to není tak markantní, holt chudí pumpaři musí nějak vydělat...
bluesbery napsal:
nejvic jsem natankoval 20,4 litru a dojezd mi ukazoval 4 km. Otazka je,jak byl kalibrovany vydejni stojan..
Ahoj, to je skvělá poznámka také jsem byl už několikrát překvapenej, když jsem do 45 l nádrži (fabie) dotankoval 47l a to jsem tam měl podle počítače dojezd ještě 80km... naštěstí u motorky to není tak markantní, holt chudí pumpaři musí nějak vydělat...
Jestli chtěli pumpaři vydělat záměrně špatnou kalibrací, je otázka-může být, ale neviděl bych na každým rohu podvodníka. Kolik benzínu natankuješ záleží i na teplotě okolí a čerpaného paliva. 45 litrů do Fábky je do vypnutí tankovací pistole, pokud čerpáš dál, vejde se do potrubí až dalších cca. 6 litrů.
Ahoj všem, ukazatel paliva mě přelstil včera, bohužel jsem musel tlačit k první benzínce - naštěstí to byl kousek. Stalo se to u mé nové GS 2008, předtím to samé na půjčené 2010. Nemáte někdo aktuální info jak toto řešit. dík
mithe napsal:
Ahoj všem, ukazatel paliva mě přelstil včera, bohužel jsem musel tlačit k první benzínce - naštěstí to byl kousek. Stalo se to u mé nové GS 2008, předtím to samé na půjčené 2010. Nemáte někdo aktuální info jak toto řešit. dík
Není to moc cool řešení, ale já si nuluju denní počítadlo km
mithe napsal:
asi mně zatím nic jiného nezbývá, škoda, cca 2tkm(co jí mám) to fungovalo bezvadně a spoléhal jsem na to (jak asi každý třeba v autě)
mithe napsal:
Možná to není cool,ale je to stoprocentní a rozumný.Mě to ukazuje dobře a přesto to dělám vždycky.Vždycky dávám plnou a vždycky nuluji jedno z počítadel km.
Jinak se to dá řešit kalibrací v servise/u někoho,kdo má diagnostiku
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Trochu s krizkem po funuse ale prislo mi ted od BMW Motorrad USA svolani na recall presne na tenhle problem - vypada to ze to je problem vic moto, vsude po svete (jsem v US).. muzu to pripadne ofotit..
tak to nevim zda to mam nekdy zkusit potrápit do chcipnuti.
Dle ukazatele když mi zustavalo cca 5km dojezdu jsem dotankoval plnou do vypnuti pistole a ještě na zaokrouhleni na stojanu dalo celkem 28L do adv nadrze.
Kolik by mela byt na adv 2011 nadrz a muze to zde byt podobny problém s chybnou kalibraci ukazatele?
@jack96: mam stejny problem. Pri dojezdu cca 5km mi vleze do nadrze cca 27l, ale loni jsem pri podobnem dojezdu natankoval pres 31l. Asi si vezmu kanystr do kufru a pojedu az do mrte... Mozna se to vzpamatuje.
Ne,nevzpamatuje.Vzpamatovat by se mělo něco jinýho,aby si uvědomilo,že vyjíždět palivo "do mrtě" není pro nic a k ničemu dobrý...Pusť si doma na zaharadě vodní čerpadlo na sucho a uvidíš proč
Nádrž je papírově na 33l(v reálu přes 35l )
Když natankuju jenom do vypnutí pistole,pak ji povystrčím a dotankuju po okraj,vejdou se tam další 3,5-4l,takže vám to sedí až moc dobře.
Navíc už 2x se mi stalo,že jsem musel jet ještě asi 70km po dojezdu 0 a stejně tam ještě něco málo šplouchalo.Stejně se na to spolíhat nedá a záleží vždycky na spotřebě,takže když 2x najedu na tu nádrž 680km,tak na to asi nebudu spolíhat,že to tak vyjde vždycky.V autě taky vyjíždíte nádrž,aby jste věděli kolik najedete,ikdyž získaná informace je podle situace,takže k hov.nu?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA