Pade napsal:
Jak je uvedeno výše, dobrá zpráva pro všechny postižené. Na regulátor čerpadla je vypsaná svolávací technická akce, která se týká všech R 1200 GS i R 1200 GS Adventure (model 0307, 0382, 0303 a 0380) vyrobených do října 2008.
Špatná zpráva je, že tolik regulátorů není možno dodat všem dealerům najednou, protože výrobce nestíhá vyrábět a musí se tedy čekat.
To jako na všechny GS od prvopočátku výroby (2004) do 10/2008?
Svolávací akce znamená, že se ZDARMA vymění u všech výše uvedených. To jestli je moto v záruce nebo ne nehraje žádnou roli.
Dobrá zpráva je, že už je regulátorů dost a objednat se na výměnu není problém.
Výměna regulátoru sice není příliš časově náročná, ale je TŘEBA POČÍTAT s tím, že na motocyklu může být technických akcí více.
Proto při objednání doporučuji vždy uvést VIN motocyklu (Není třeba celé VINko, ale jen posledních 7 pozic, tj, tu část, která začíná písmenem Z ......) a požádat o kontrolu, co vše se na motocyklu má dělat.
Předpokládám, že normální lidská domluva nikomu neublíží ...
Upravil Pade dne 23.09.2009 10:48
Pade napsal:
Jak je uvedeno výše, dobrá zpráva pro všechny postižené. Na regulátor čerpadla je vypsaná svolávací technická akce, která se týká všech R 1200 GS i R 1200 GS Adventure (model 0307, 0382, 0303 a 0380) vyrobených do října 2008.
Špatná zpráva je, že tolik regulátorů není možno dodat všem dealerům najednou, protože výrobce nestíhá vyrábět a musí se tedy čekat.
INFORMACE O TOM, ŽE SE JEDNÁ O MOTKY VÝROBY DO 10/08 JE HOVADINA.
MÁM 3/08 A SVOLÁVAČKA SE MNE NETÝKÁ, VIZ INFO Z VÍDNĚ, TAKŽE TAM MOŽNÁ BUDU MÍT TEN NOVĚJŠÍ TYP.
DOPORUČUJI VŠEM, ABY SI BRNKLI DO SERVISU A PŘES VINKO ZJISTILI, KOHO SE TO TÝKÁ.
OBECNĚ SE NETÝKÁ VŠECH MOTOREK...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Pade napsal:
MÁM 3/08 A SVOLÁVAČKA SE MNE NETÝKÁ, VIZ INFO Z VÍDNĚ, TAKŽE TAM MOŽNÁ BUDU MÍT TEN NOVĚJŠÍ TYP.
DOPORUČUJI VŠEM, ABY SI BRNKLI DO SERVISU A PŘES VINKO ZJISTILI, KOHO SE TO TÝKÁ.
Tož já bych si tam brnknul. Ale neumím vídeňsky... Takže budu muset počkat jestli mi regulátor klekne a nebo mi tam bude muset zavolat někdo kdo umí šprechtit...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Pade napsal:
Tož já bych si tam brnknul. Ale neumím vídeňsky... Takže budu muset počkat jestli mi regulátor klekne a nebo mi tam bude muset zavolat někdo kdo umí šprechtit...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
To, zda je třeba měnit regulátor nebo ne, to dokážou zjistit i ti (podle některých z vás) "špatní" hoši z AuTecu. Takže jak už jsem psal, stačí nadiktovat VIN a lze to prověřit.
To kefa : Nový typ regulátoru se v Berlíně montuje sériově od 10/08, je ale možné, že některé série regulátorů před tímto datem byly rovněž OK a tedy se na ně svolávačka nevztahuje. V každém případě mi připadá lepší, když na možné riziko upozorním všechny, kterých se to může týkat. Mimo to jsem napsal, že nejlepší je ověření přímo u dealera. Na 307, 303, 380 a 382 je beztoho momentálně 7 technických akcí, takže bude jen dobře, když si majitel ověří jak je to s jeho motocyklem. Bohužel ne každý dostane od svého dealera info ....
Volně k nahlédnutí - viz níže, je seznam motocyklů, kterých se akce týká, dovezených oficiálním dovozcem do ČR.
Co se týká motocyklů dovezených jinou cestou, u nich lze zjistit stav zasláním dotazu svému prodejci nebo na adrese moto@bmw.cz
Pade přiložený následující obrázek:
Pade napsal:
na příjmu jsou dva chlapi a oba umí česky, jeden je Lichtenegger a ren druhej, jméno jsem zapomněl, don´t worry be happy
Pade napsal:
To, zda je třeba měnit regulátor nebo ne, to dokážou zjistit i ti (podle některých z vás) "špatní" hoši z AuTecu. Takže jak už jsem psal, stačí nadiktovat VIN a lze to prověřit.
To kefa : Nový typ regulátoru se v Berlíně montuje sériově od 10/08, je ale možné, že některé série regulátorů před tímto datem byly rovněž OK a tedy se na ně svolávačka nevztahuje. V každém případě mi připadá lepší, když na možné riziko upozorním všechny, kterých se to může týkat. Mimo to jsem napsal, že nejlepší je ověření přímo u dealera. Na 307, 303, 380 a 382 je beztoho momentálně 7 technických akcí, takže bude jen dobře, když si majitel ověří jak je to s jeho motocyklem. Bohužel ne každý dostane od svého dealera info ....
Jasný, to neber ve zlým
Já mám 303, volal jsem i do Bratislavy a žádnou svolávačku tam pro mne nemají.
To je docela divný...jestli jak píšeš, je na tento typ 7 technických akcí, tak potěš pánbu...
A propos. psal jsem do Autecu a do Bychla a ani se neobtěžovali mi odepsat na mail, možná bude lepší telefonovat...
Pade napsal:
Jasný, to neber ve zlým
Já mám 303, volal jsem i do Bratislavy a žádnou svolávačku tam pro mne nemají.
To je docela divný...jestli jak píšeš, je na tento typ 7 technických akcí, tak potěš pánbu...
A propos. psal jsem do Autecu a do Bychla a ani se neobtěžovali mi odepsat na mail, možná bude lepší telefonovat...
No to si nejsem tak moc jistý, volal jsem tam už v úterý (do Autecu), dovolal jsem se jakéhosi pana Horského, paní na spojovatelně mi řekla, že podle VIN nezjistí u nich nic, pokud to nebylo koupený u nich, ale že se mám spojit s tím človíčkem, ten mi řekl ať mu pošlu mail s VIN, to jsem udělal a od te doby mi neprislo ani potvrzeni o precteni a uz vubec ne zadna reakce, takze se obavam, ze se toho zase tolik nezmenilo
Pokud chcete zjistit stav akcí u vašeho motocyklu, pošlete dotaz na :
Na téhle adrese sice také nejsou 24 hodin 7 dní v týdnu, jak by si zřejmě někteří představovali , ale odpověď určitě přijde.
Upravil Pade dne 25.09.2009 16:12
Odepsal mi pan Havlík z Autecu, naprosto seriozní a ochotný mail, připojil hotové technické akce, a potvrdil, že mojí se výměna netýká. Typ 3003, r.v. 2/2008.
Taxem v klidu.
tak panové modlím se že vaše přízpěvky jsou užitečné,nepochybuji o tom.Dnes rano mi umřelo mé moto ADV 1200 06,problém je že jsem tech analfabet a druhý problém je že jsem v Conakry(Guinee) kde servis opravdu není široko daleko,možná v TOGU ale tam se ani nedostanu,rano nastartuju ujedu pár km koupím pivko a když příjdu moto sice naskočí ale jen na chvilku a pak konec,jako kdyby došel benzín,nevím ale podle toho co tu čtu tak to vidím na ten regulátor.Nicméně zítra se pokusím dle rad pustit do prozkoumání regulátoru,nebude tu jednoduché ale nemám na vybranou jinak pokuste se poradit pitomci který tomu nerozumí po lopatě vysvětlit jak to udělat tak aby to vydrželo co nejdéle,páč to nevýřeším min dalších 10000km odhad,návod je ok ale jak říkám neumím to ale nesvěřím to nikomu tady jsou uplný trubky.Jo a připojení na net je velký problém tak se pokusím zítra dostat na tyto stránky ale budu muset asi použít taxi.
diky za radu Tomas www.gsadventure.cz
a to jesem měl v uterý putovat do Sierry Leone
tom3
ok nějak to spáchám jen si lámu hlavu stím odpojováním a připojováním te elektřiny ják nejlépe to prakticky udělat když deně startuju několikrát a zhruba tak 400km ujedu.Můžu si to nechat poslat DHL ale jak jsem četl tak výměna není taky uplně nej řešení ,nehledě že DHL sem stojí bálík,zítra jeden čekám se značkama filtrem a par drobnostma a stálo to 5500kč škoda že se to neposralo o pár dní dříve..Nenadělám nic..
tom3
Panové moto jezdí a regulátor jsem obešel podle rad tady.Jen mi řekněte jak dlouho ho mohu používat nebo jestli si mám do Afriky nechat poslat jinej.Protože se jen tak nevrátím ale využít DHL jen kvůli regulátoru se mi nechce jsou drahý jako prase.Dejte mi brzo vědět.
tom3
.....na 1150 to beži stale a zvyšny benzin ide prepadom,takže to same maš teraz tym bypasom......k poškodeniu nedojde ale v ramci vlastnej spokojnosti ked sa bude dat vymen