Ještě bych si dovolil sem napsat jeden příběh ze života,když už jsme to tady zkazili plevelením
Asi před půl rokem mě vzal kámoš na jedno místo v lese a jal se vyprávět příběh
Na tom místě v lese býval asi před 3mi roky takovej malej rybník (bahňák)rákosí.Pánové lesáci s myslivcema dohromady zjistili ,že v rákosí sídlí nějakej druh ptáka kterej je v ČR raritou no a nápad byl na světě.
Nějakým záhadným způsobem získali dotace z EU a z kačáku vyrobili plnohodnotný rybník se stavidlem kamennou promenádou,aby se měl ptáček jako v bavlnce.(Mě osobně se zdá že se ten rybník do toho lesa vůbec nehodí)
A ještě nějaký penízky zůstali tak postavili u rybníčka stylový sroubek s ohništěm a sezením ,asi aby si měl ptáček kam sednout .Přikoupili sádku kapříků .No a teď se prý pořádají různé večírky a grilování v lesíčku u rybníčka jezdí se tam teréními vozidly grilují se rybičky a všude naházeli zákazy vjezdu I když cesty jsou obecní ané učelové zřejmě proto aby neměli diváky To si myslím je správný postup jak se to dnes dělá.Škoda,že nemám jiné kamarády jen samý přiblblí motorkáře
Pro zajímavost přidávám, co mi k tématu napsal jeden známý právník.
to je tak: Pravidla silničního provozu platí pouze na pozemních
komunikacích. Policie jaksi dovozuje, že to znamená, že jízda mimo pozemní
komunikace je zakázaná. To ale není bez dalšího pravda. Jediný zákon, která
danou otázku řeší, je lesní zákon, který výslovně stanoví, že se po lese
nesmí jezdit autem (motorovým vozidlem). Pokud to ale porušíte, tak s tím
policie stejně nemá nic co dělat, protože to je mimo jejich kompetence. Po
lese se tedy motorovými vozidly jezdit nesmí z důvodu existence takového
zákazu dle lesního zákona, policie ale nemá právo jízdu s tímto zákazem
pokutovat.
Pokud tedy pojedete lesem a policista se to bude snažit řešit, tak je na
místě to odmítnout s tím, že to není v jeho kompetenci a že pokud to chce
řešit, tak že trváte na postoupení věci do správního řízení. Tam by už pak
neměl být problém to odmítnout. Tím ale není dotčena skutečnost, že můžete
dostat pokutu za porušení lesního zákona, takže sice se dostanete z moci
policie, ale obecní úřady to budou řešit jako porušení lesního zákona.
TO:Radošek- Ne ,ne -Sebranice u Litomyšle.Že by pánové od nás znali někoho ze Dvora Králové nebo obráceně
TO: Cerv-jestli tomu správně rozumím tak dopraváci to vlastně nemůžou řešit jako porušení vyhlášky na pozemních komunikacích (to my příjde logické).Řeší to pouze lesní zákon .Tak, že jak píše Tom P- max. pokuta za porušení lesního zákona 1000 kč.
A jak jsou na tom polní cesty a po poli(mám na mysli třeba strníště nebo sklizené pole ještě nezvorané,aby jste mě nekamenovali že lítám v obilí nebo v kukuřici jako Maďar) .Doufám ,že neexistuje jakýsi polní zákon
Jinak díky za snahu a za pátrání
Upravil trautumberk dne 06.10.2009 07:25
Garážový vrtal se ve všem :-)
2 Trautmberk: Byl bys rád, kdyby ti po poli někdo lítal na mašině, ačkoliv ti nezpůsobuje žádnou škodu? ... Já byc tě hnal vííííídlema... Pole jsou soukromé pozemky, takže tam je zákon krátký, musíš za majitelem, zřejmě předsedou družstva...
"Přecedóóó, oni maj bazény, Přecedóóó, oni maj záchod!"
trautumberk napsal(a):
jestli tomu správně rozumím tak dopraváci to vlastně nemůžou řešit jako porušení vyhlášky na pozemních komunikacích (to my příjde logické).Řeší to pouze lesní zákon .Tak, že jak píše Tom P- max. pokuta za porušení lesního zákona 1000 kč.
No, ja nejsem expert, ale podle me i dopravak je policajt, a policajti se preci musi zabyvat prestupky obecne - nejen porusenim zakona o provozu na pozemnich komunikacich. To je jako kdybys rekl, ze policajt/dopravak nemuze resit kradez v obchode protoze tu taky neresi dopravni vyhlaska - takze by mohla eventuelne nastat komicka situace, kdyby se nahodou dopravak vyskytl u pripadu kradeze v obchode, prodavac by cekal, ze zasahne, a on by na to rekl ze to neni v jeho pravomoci . Takze - je mozne, ze te nemuzou postihnout podle dopravni vyhlasky, ale zastavit, prudit a pripadne postihnout asi muzou, hm?
Upravil David_BO dne 06.10.2009 08:58
David - Brno, 1150 GS.
Si myslím že to tak může leda sepsat a postoupit příslušné organizaci nebo úřadu Ale to je asi tak všechno I u nehody nebo přestupku na silnici když s tím nesouhlasíš tak to jen postoupí k dalšímu šetření a ty se k tomu vyjadřuješ jak na místě tak u komise
Jinak myslivec tě stavět nebude Ten ti dá rovnou přes držku Stejně tak jako sedlák kterýmu budeš jezdit po poli
Bral bych výklad následovně (nemluvím o CHKO a podobných nesmyslech - tam je to jasné):
Kde je cesta a není značka - je průjezd povolen
Ten kdo jezdí po lese kilem to v hlavě nemá v pořádku To at si najde nějakou trat
Jinak taky se občas projedu kde se nemá Zakázaný ovoce
Upravil kendy dne 06.10.2009 09:23
TO: xhackerm No mě by to osobně nevadilo pokud by to nebyla banda výrostků na kroskách a nedělali by mi s toho závodní dráhu.Dokonce máme tady 1soukr. zemědělce a ten když na podzim sklidí tak vezme telefon a cinkne jestli si nechcem zakravit na poli než to zvoře Já měl spíš na mysli když polní cesta skončí treba v lese a já tam teda podle lesního zákona nemužu (teda v podstatě mužu ,ale budu riskovat 1000Kč pokutu nebo klacky s hřebíkama v kole nebo v zádech,nebo uřízlou kebuli o lanko) a třeba 300 m ode mě vede jiná polňačka
někam jinam jestli hrozí taky nějakej postihAsi to znáš jak to je v praxi vždyť si to tady psal že se taky takle přesunuješ a máš to rád
TO: David BO No nevím jak to je .Ale vím že když jsem v Brně naboural auto hlídky policie (modrý čepice) tak jsme 3h čekali na dopraváky než to vyřeší.
Pak ještě jsme za mlada blbli na letišti bývalím takový ty spídy byl to soukromej pozemek a frajer nám tam nabořil motorky tak to taky nevyšetřovala dopravka ale klasická hlídka (modrý čepice) a nebylo to posuzovaný ze strany pojištovny ani jako škoda při dopravní nehodě ale jako škoda na majetku
Upravil trautumberk dne 06.10.2009 09:28
kendy napsal(a):
Si myslím že to tak může leda sepsat a postoupit příslušné organizaci nebo úřadu Ale to je asi tak všechno I u nehody nebo přestupku na silnici když s tím nesouhlasíš tak to jen postoupí k dalšímu šetření a ty se k tomu vyjadřuješ jak na místě tak u komise
Jinak myslivec tě stavět nebude Ten ti dá rovnou přes držku Stejně tak jako sedlák kterýmu budeš jezdit po poli
Bral bych výklad následovně (nemluvím o CHKO a podobných nesmyslech - tam je to jasné):
Kde je cesta a není značka - je průjezd povolen
Ten kdo jezdí po lese kilem to v hlavě nemá v pořádku To at si najde nějakou trat
Jinak taky se občas projedu kde se nemá Zakázaný ovoce
Jóó kdyby to skončilo jen u přesdržky tak bych to bral To bych ještě vydržel
Jinak mám ještě jeden zážitek:Jedu si takhle polní (podotýkám polní cestou) a kochám se nádhernou krajinou orlických hor a v dáli vidím myslivce zelená kamizola ,zlomená flinta přes rameno na vodítku pěknej statnej českej fousek (bez košíčku).Říkám si v duchu to je potencionální problémnež jsem to domyslel postava se sehnula směrem dolů a a ten hezkej(tyhle plemena se mě vždycky líbily) pejsek si to štráduje v dost rychlím tempu za mnou.Ještě že ta polňačka byla pěkně rovná 60km/h cca500m fousek neudejchal ,ale byl to celkem kalup poučení od té doby jsem tam nebyl a že je tam zatraceně krásně
Jo jo takhle se mi málem jednou kromě toho psa zamotala i panička jeho do zadního kola Ještě že to vodítko pustila jinak jsem je měl jak kufry namotaný na straně motorky
Z jedný strany pes a zdruhý panička
cerv napsal(a):
Pro zajímavost přidávám, co mi k tématu napsal jeden známý právník.
to je tak: Pravidla silničního provozu platí pouze na pozemních
komunikacích. Policie jaksi dovozuje, že to znamená, že jízda mimo pozemní
komunikace je zakázaná. To ale není bez dalšího pravda. Jediný zákon, která
danou otázku řeší, je lesní zákon, který výslovně stanoví, že se po lese
nesmí jezdit autem (motorovým vozidlem). Pokud to ale porušíte, tak s tím
policie stejně nemá nic co dělat, protože to je mimo jejich kompetence. Po
lese se tedy motorovými vozidly jezdit nesmí z důvodu existence takového
zákazu dle lesního zákona, policie ale nemá právo jízdu s tímto zákazem
pokutovat.
Pokud tedy pojedete lesem a policista se to bude snažit řešit, tak je na
místě to odmítnout s tím, že to není v jeho kompetenci a že pokud to chce
řešit, tak že trváte na postoupení věci do správního řízení. Tam by už pak
neměl být problém to odmítnout. Tím ale není dotčena skutečnost, že můžete
dostat pokutu za porušení lesního zákona, takže sice se dostanete z moci
policie, ale obecní úřady to budou řešit jako porušení lesního zákona.
DOpravní značky B1, B11, B12.............
viz[url] http://www.gifex.net/cz/special/znacky.htm[/url]
Jsou ty značky před vjezdem do lesů??? ANO porušení řeší policie !!! Z.č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů
§2/a účastník provozu na pozemních komunikacích je každý, kdo se přímým způsobem účastní provozu na pozemních komunikacích,
Z.č. 13/1997 Sb.o pozemních komunikacích POZOR !!!
Co je pozemní komunikace???? §2/1,2
(1) Pozemní komunikace je dopravní cesta určená k užití silničními a jinými vozidly1) a chodci, včetně pevných zařízení nutných pro zajištění tohoto užití a jeho bezpečnosti.
(2) Pozemní komunikace se dělí na tyto kategorie:
a) dálnice,
silnice,
c) místní komunikace,
d) účelová komunikace.
Dále: ..................
§7/1,2
(1) Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Příslušný silniční správní úřad může na návrh vlastníka účelové komunikace a po projednání s příslušným orgánem Policie České republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci, pokud je to nezbytně nutné k ochraně oprávněných zájmů tohoto vlastníka.
(2) Účelovou komunikací je i pozemní komunikace v uzavřeném prostoru nebo objektu, která slouží potřebě vlastníka nebo provozovatele uzavřeného prostoru nebo objektu. Tato účelová komunikace není přístupná veřejně, ale v rozsahu a způsobem, který stanoví vlastník nebo provozovatel uzavřeného prostoru nebo objektu. V pochybnostech, zda z hlediska pozemní komunikace jde o uzavřený prostor nebo objekt, rozhoduje příslušný silniční správní úřad.
Co ty na to CERVe?????????????????????????
Já bych do toho lesa nejezdil a policistu zbytečně nenasíral.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Také si pamatujte to že ve správním řízení ta pokuta bude minimálně 2x větší než na místě !!! Policajtovi to je jedno jestli ti to dá za pětikilo nebo za dvojku(500-2000), má za to jednu čárku. Obec ti tam nasolí strop bo to jde do jejich pokladny a oni pak budou mít vyšší co??? No prémie volovéééééééééééé Jo a lístek do správka stojí patnáct kil ale sedíš v první řadě . Takže tě ta podívaná přijde na 5 talířů minimálně a za to už je kufr od BEGRA (Bystřické za skrytou reklamu beru kilo jo.......).
Hezký den a večr bacha du pomáhat a chránit...........
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis