na 1.85 jdou normalne vsechny standartni gumy, rafek je uzsii tedy tolik netrpi v offu ( je vice schovany gumou) presto dostal nejakou tu ranu a na druhy 8kylu jsem ho videl fakt hodne narazeny, ze ho museli rovnat kladivem.
Pouzivali jsme bib mousse
Upravil dufino dne 10.03.2013 08:55
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Oki diky takze asi nechan 2.15 stejne je uz objednanej. Toho offu tolik nemam.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
A uz jsem taky pomalu zralej na Excel . Nema nekdo zkusenosti s Excel rafky od Haan Wheels? Pry dodavaji skrze Razzo Excel rafek, ktery se jen prohodi a nemusi se kupovat jine draty a niply....?
bendik napsal:
A uz jsem taky pomalu zralej na Excel . Nema nekdo zkusenosti s Excel rafky od Haan Wheels? Pry dodavaji skrze Razzo Excel rafek, ktery se jen prohodi a nemusi se kupovat jine draty a niply....?
Haan prodávali léta Touratech - třeba na G450X nebo na různý Husqvarny. Pak ale začali spolupracovat s B&W a pokud vím, tak to nebylo na základně nějakých technických problémů ale spíš obchodních. Nevím jestli nezvládali dodávat v termínu nebo co. Každopádně i ráfky Excel teď berou od B&W. Originál dráty - to bych nechal na expertech jestli si myslí že originál dráty jsou kvalitní nebo ne. Podle mě nejsou a investice do pevnějších drátů a niplů není už zase tak velká. Téměř každý výrobce středů vám doporučí pevnější dráty a i ty nejhorší alternativní jsou o 30% pevnější než originály - pokud ty originály nejsou rovnou ty lepší, což snad kromě nějakých speciálních edicí nikdo nedělá.
Každopádně takhle přepletený kola na excelech nemají homologaci pro silniční použití (pokud na tom někdo bazíruje) ale asi to takhle do detailu nikdo neřeší. Já měl Excely na WRku na středech českého původu (vyráběné pro Excel v ČR) a dráty tuším právě od Haan. Naprostá špička. Nic lepšího asi člověk pořídit nemůže. Ale i Excel dělá několik typů a ty se liší materiálem. Ty nejlepší jsou asi o 20% pevnější a mají trošku jiný tvar. Ten normální ráfek má tvar oblouku, ten pevnější je spíš to písmene V. Dělají se jen v černé (myslím) a jsou označené jinak. Zjistím jak, nepamatuju si to z hlavy ale je to něco jako AG0 nebo ABO nebo tak nějak.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ja mám Excel-i (predok aj zadok) od 2010. Predok mám ten užší ako je vo vlákne už písané a origo dráty aj niply, zadok polovička drátov origo a tá druhá od českého výrobcu. V takejto úprave majú za sebou niekoľko Rumunsk, Moldavsko, cestu po Pamíre a tohtoročný Kaukaz (posledné dve cesty vo dvojke). Keď odhliadnem od škrabancov sú v perfektnom stave a to som "zopár" ozaj veľkých šutrov bral na priamo.
Som spokojný ako sme to z kamarátom Marekom poriešili v tej dobe sa ešte na našu moto ráfky moc nepredávali.
siso napsal:
Ja mám Excel-i (predok aj zadok) od 2010. Predok mám ten užší ako je vo vlákne už písané a origo dráty aj niply, zadok polovička drátov origo a tá druhá od českého výrobcu. V takejto úprave majú za sebou niekoľko Rumunsk, Moldavsko, cestu po Pamíre a tohtoročný Kaukaz (posledné dve cesty vo dvojke). Keď odhliadnem od škrabancov sú v perfektnom stave a to som "zopár" ozaj veľkých šutrov bral na priamo.
Som spokojný ako sme to z kamarátom Marekom poriešili v tej dobe sa ešte na našu moto ráfky moc nepredávali.
Takze mas na Excel original draty a niply? Ja myslel, ze to nejde. Jaky je rozdil v jizde s tim uzsim rafkem? Pry je spis na off-road nez na silnici.
Mam dlouholete zkusenosti s DID, tak jsem nasel ze delaji pro KTM verzi D.I.D. Dirtstars 21x1.85 36dratu coz by melo jit na na F800GS. Je predni rafek stejny na 990Adventure? Podle teto stranky by to melo byt stejne http://wheelsandp...-rim-black
Koukam na web TT a vidim, ze "Excel rim with set of spokes for BMW F800GS for front wheel 53,34 x 5,46cm (21" x 2,15" / 36" ma:
Povoleno pro provoz na veřejných komunikacích: Ne
TÜV certificate: no
Gewicht 4.5560 (neni ta vaha nejak moc, kdyz stejny rozmer na KTM 990 je vaha polovicni?)
bendik: ověřím to, je klidně možný že ty váhy berou z nějaké databáze určené na kalkulaci dopravy a že to je váha včetně balení.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
no ja koupil od Pardala cely kolo rozmer rafku sem bral jak original a u toho neni napsany ze by nebyl schvaleny pro provoz na silnici , jen u rafku 1,60 a 1,85 teda jak jsem pochopil z popisu
Čeština můj koníček
Ja bi som povedal takto. Máš hliníkové kufre? Ak áno a nemáš TT kufre, tak tiež nemáš certifikované na prevádzku po pozemných komunikáciách. Takže takéto veci ja zatiaľ neriešim. Vpredu mám 1,85 a vzadu origo veľkosť. Predné guma je možno máličko viac zavretá ale na ceste to nepociťujem ako vadu a v teréne bi to mohlo pomôcť, ale pochybujem že niekto z nás ten nepatrný rozdiel dokáže postrehnúť.
Mam origo BMW ten rozdil moc poznat nejde neco jinho je origo VS 1.60 tam uz ta guma je dost sevrena v terenu to poznas pri bocnim vedeni ale jak jsi napsal mysli si ze z as to as nikdo neresi
Čeština můj koníček
kup si 2,15 a nebo 1,85 ale nech si ho zapsat do TP pres Helpreg, mam opet cerstvou zkusenost kdy pojistovna nezaplatila jelikoz byl jiny rafek, takze uz neresi jen gumy ale i rafky
Čeština můj koníček
schrek napsal:
kup si 2,15 a nebo 1,85 ale nech si ho zapsat do TP pres Helpreg, mam opet cerstvou zkusenost kdy pojistovna nezaplatila jelikoz byl jiny rafek, takze uz neresi jen gumy ale i rafky
Tim mi chces rict, ze i kdyz si koupim Excel 2.15, tak ho musim nechat homologovat a nechat si ho zapsat? U toho 1.85 bych to chapal, ale na druhou stranu, kdyz tyto rafky nejsou urceny pro provoz na komunikacich, jak to chces homologovat pres Helpreg?
Hele možný je všechno, jen je to otázka jestli je o to obecně zájem nebo není. Když je to věc, kterou chce jeden jediný člověk, tak ti s tím nikdo nepomůže, protože je to strašná práce. Naštěstí ne všechno se musí řešit striktně podle informací výrobce - protože v tom případě by nešlo nic. Od továrny nedostaneš podklady pro konverzi ani náhodou. Cestou individuální přestavby můžeš jít pochopitelně vždycky ale je to na dlouhou dobu a stojí to fůru peněz. Na tom ráfku by se zapracovat dalo ale muselo by se k tomu vyjádřit víc autorit - včetně importéra (který asi nemá moc zájem aby si lidi měnili ráfky). Spíš by to chtělo vydržet do roku 2015, kdy prý dojde k podstatnému zjednodušení legislativy z pohledu různých přestaveb.
Každopádně když bude hodně lidí chtít tu konverzi zapsat, tak se jim vyplatí asi na tom zapracovat a dělat to. Když to bude chtít jen pár lidí, tak holt to bude drahý a časově náročnější.
Ne jen kdyz si koupis neoriginal rozmer tj neco jinyho jak 2.15. Ja sme si nechal zapsat do TP vsechyn rozmery rafku 21" co tam jdou a dozadu rafek 18" a samozrejme vsechyn mozyn kombinace pneumatik co jdou od 130 po 150 jak v 17" tak v 18"
Upravil schrek dne 07.10.2013 12:58
Čeština můj koníček
bendik napsal:
Koukam na web TT a vidim, ze "Excel rim with set of spokes for BMW F800GS for front wheel 53,34 x 5,46cm (21" x 2,15" / 36" ma:
Povoleno pro provoz na veřejných komunikacích: Ne
TÜV certificate: no
Gewicht 4.5560 (neni ta vaha nejak moc, kdyz stejny rozmer na KTM 990 je vaha polovicni?)
Váha bez obalu v případě 048-0500 je 4.05 kg. Kolega to v Německu vážil. Předpokládám že to je ráfek a dráty. To půlkilo navíc bude asi krabice. Ještě to ověřím.