Takhle to přece nemůžeš srovnávat.
Kdyby do ceny oblečení započítával 3X (který debatu načal) započítal eventuelně i 4x cestu na zkoušeni do Prahy,byl by cenová úspora ještě markantnější.. Když budeš bydlet 50km od hranic (SK nebo D) a budou tam mít podobnou slevu, není co řešit..
Já teda moc nechápu to 4násobné zkoušení,2x bych pochopil,ale 4x?
Já myslel,že je to hotové oblečení,ne,že ho šijou?
Rukka je drahe obleceni, tzn. nesedi a musis si ho zkouset 4x nez se trochu vytaha
Upravil hicks dne 08.12.2009 10:44
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Vjetrnik napsal(a):
Moctuhle debatu je její cílení nechápu...
Když jsem vybíral oblečení, než jsem se pro Rukku rozhodl, byl jsem ji asi 4x zkoušet, jestli je to fakt ta správná velikost, když to oblečení není za hubičku...a že je mají na Slovensku levnější? 4x cesta na zkoušení á 300km při ceně 5,5kč na km...tak bych procestoval skoro 13tis. nepočítaje můj čas...
Takže když jsem jej pořídil v Praze, tak jsem ušetřil...a o to přeci jde, no né?
Takhle to přece nemůžeš srovnávat.
Kdyby do ceny oblečení započítával 3X (který debatu načal) započítal eventuelně i 4x cestu na zkoušeni do Prahy,byl by cenová úspora ještě markantnější.. Když budeš bydlet 50km od hranic (SK nebo D) a budou tam mít podobnou slevu, není co řešit..
v tomhle jednoznacne souhlasim s Petrem Vjetrnikem... dulezite je TCO... aneb celkova cena
Zapocitej do toho vse, vcetne dvacky za WC a MCDrive pokud jedes opravdu daleko + svou obvyklou hodinovku paklize ti to uzere pracovni cas.
17 cm
3X napsal(a):
Hicks a snad v tom nezmokne, aby se mu nesrazila
to je fakt, ten outlast a goretex bude asi na povrchu aby ta cinska cordura prezila stredoevropske podminky
17 cm
Proč 4x? To je prosté....musel jsem sám sebe přesvědčit, že za to ty peníze chci dát a že ta vybraná velikost je fakt ta správná...dnes toho ani v nejmenším nelituji...ale muka výběru byla děsná...
Vjetrnik napsal(a):
Proč 4x? To je prosté....musel jsem sám sebe přesvědčit, že za to ty peníze chci dát a že ta vybraná velikost je fakt ta správná...dnes toho ani v nejmenším nelituji...ale muka výběru byla děsná...
Vjetrník prosimtě můžeš mi vysvětli co jsi to tady vypotil?
Ty víš když děláš cenu od kud ti přijede zákazník? Trochu soudnosti.Tyto záležitosti zajímají osobně tebe, ale nevyjadřují nic o obchodní politice. Tu nejasněji vidíš v provnání cen. A řeči kolem považuji za omáčku. Když opravdu musím prodávat dráž, hledám cestu k zákazníkovi jinak- nadstandartnimi službami.
Lidi nejsou hloupí- jen možná nemají na výběr.
To že jsou rozdílné ceny v pražské (tedy v české TT) a ve slovenské je dost dobře možné a kvůli tomu na jednoho či druhého prodejce hned nadávat?
Máš možnost si zajet třeba pro oblečení do US, tam vychází džíny levněji než v pražském butiku, třeba i na páté avenue jsem koupil levněji trička od Bosse levněji než v Praze, ale kvůli tomu tam prostě nepojedu.
Třeba škodovky byly svého času (nevím jak dnes, nesleduji to) obecně levnější v Německu než u nás, stejně tak i jiné značky. A začali všichni jezdit nakupovat auta ven?
Pokud by prodejce v Plzni se lišil od prodejce v Brně, budu to řešit. Ale pokud se ceny liší v různých zemích, což je né možné, ale pravidlem, nebudu přeci nadávat hned na české zastoupení. Navíc takové, které se snaží zákazníkovi vyjít vstříc...
Pokud tedy budu chtít nějaké zboží odjinud, budu muset počítat s tím, že mne bude něco stát cesta a v případě reklamace opět...takže pokud nebydlím za rohem, tak mne levnější zboží v sousedním státě nakonec ve finále může stát (mne by v tomto případě stálo) víc, než koupené u nás...
Tak trochu zvedam oboci nad dnesni dobou elektornickeho hrdinstvi, dobou, kdy kazdy kdo ma do zadku diru nakilka par obchodu, udela srovnani cen a vyrkne ortel. Panove trochu nadhledu a chladne hlavy. Problem vsech internetovych diskusi je, ze se nesedi u jednoho stolu u piva. Budou vanoce
BMW R1150GS MY02
Zajímalo by mě co by ten stůl změnil? Nemám pocit že bych jakoli zneužíval ,,možností" netu. Věř že co si myslím říkám, nejen píšu. Hodně si dávám pozor abych nikoho neurážel, a myslím že se tak nestalo. Jinak jsou diskuze o diskutování. tak vedeme polemiku. Ne opravdu spoustě věcí nerozumím, jenže mi je ještě nikdo nevysvětlil tak abych změnil názor.
A bud si jistý že v tomto případě nešlo o ,,klikání" jestli jsem to správně přeluštil.
A samozřejmě ti zvedání obočí nebudu rozmlouvat. Jen si nedovedu představit jak reaguješ u opravdu ostrých debat. Kolega na to měl celkem dobrou hlášku.
Zatlačte mi oči
WALTR napsal(a):
Ty víš když děláš cenu od kud ti přijede zákazník? Trochu soudnosti.Tyto záležitosti zajímají osobně tebe, ale nevyjadřují nic o obchodní politice. Tu nejasněji vidíš v provnání cen. A řeči kolem považuji za omáčku. Když opravdu musím prodávat dráž, hledám cestu k zákazníkovi jinak- nadstandartnimi službami.
zajimavy je porovnani cen SLUZEB.
mam pocit, ze se to (zatim?) tak na ostri noze.. jako u identickych vyrobku... NEBERE.
Prece jen je tezsi porovnat hodinu prace a cca stejny kus ze stejne linky.
---
apropo... znam nemalo lidi, co cenu zas tak extra moc neresi...
mezi temi si treba snazim hledat zakazniky ja..
17 cm
WALTR napsal(a):
zajimavy je porovnani cen SLUZEB.
mam pocit, ze se to (zatim?) tak na ostri noze.. jako u identickych vyrobku... NEBERE.
Prece jen je tezsi porovnat hodinu prace a cca stejny kus ze stejne linky.
---
apropo... znam nemalo lidi, co cenu zas tak extra moc neresi...
mezi temi si treba snazim hledat zakazniky ja..
Tak to Ti upřímně přeju hodně štěstí,protože já zase znám nemálo lidí "co cenu neřeší",ale pro korunu by si nechali vrtat koleno...
TomasTT napsal(a):
morabo: trvalo to asi 3/4 roku vůbec se s nima domluvit! Dělali nám interní audit, jak platíme dodavatelům, kolik zboží máme průměrně na skladě atd atd atd. Musíme dělat reklamu, povinně mít ty věci na několika akcích (což pochopitelně platíme) během roku a každý rok povinně objednávat nejméně 25% víc než byl celkový obrat loňského roku atd. Ty podmínky jsou šílené. A pak zjistíš že sousední stát (pod jinou distribuční skupinou) nemá prakticky žádné minimální odběry, můžou kupovat nebookované zboží během roku (u nás jen to, co objednáme v kontraktu předem) a nemusí dělat reklamu atd. Když se rozhodnou dát nějakou slevu, nemusí jim to nikdo schvalovat.. Je to prostě pakárna ale nic s tím nenaděláme. Touratech v Německu s tím měl stejný problémy - chtěli udělat výprodej kalhot co jim zbyly skladem z letošního roku a povolili jim maximálně 19% slevu i když jiným prodejcům povolili 25%. Nic s tím nenaděláš. Chceš - nechceš. Je to jednoduchý.
Jinak riziko je to se vším. GPS nakupujeme po 20 kusech, máš v tom třeba jednorázově 300 tisíc v dodávce a pak zjistíš, že nějaký moula v horní dolní bere navigace za nižší ceny než ty a prodává je obratem s rabatem 500Kč na kusu. Když se zeptáš dovozce tak ti řeknou, že to bylo důležité strategické rozhodnutí protože on by je jinak tahal z ciziny nebo do aut dával konkurenční značku apod. Prostě - je to boj ale někdy mám pocit, že je to fakt práce nanic.
sorry..jen jednou větou..je to věc managmentu jakou mají vyjednávací sílu...a schopnosti..od tohose vše dovíjí..dělám v jiném byznysu a mám stejné a někdy lepší podmínky než v jiných zemích které jsou větší a tudiž větší odbyt a vymlouvat se na němce atd?? směšné..jsou větší a vždy více prodajíé...a o tom to je..co se domluví...
http://czunici.ra...
...je V ZAJMU ZADAVATELE... udrzovat sve dodavatele... pokud vse funguje... PRI ZIVOTE... a dovolit jim jisty rust... napr. technologicky.. ze ktereho SEKUNDARNE profituji sami...
...podobne jsou na tom POSKYTOVATELE... poustet zilou ZADAVATELI... ale s mirou.
Pak mas rovnovahu...
...mozna tohle plati jen/hlavne ve sluzbach...
...ale duraz na minimalni cenu atd... zdimani vsech stran... byva obcas imho kratkozrake.
Ja taky nechci, aby se TT-CZ polozil... nechci si zvykat na nekoho jineho a jsem rad, ze neco.. obcas i za dost prachu.. ALE FUNGUJE. a nekdo se TOMU VENUJE A ROZUMI.
Nemam cas ani naladu.. ani si NECHCI zvykat, testovat, overovat nekoho jineho.
toz tak.
17 cm
TomasTT napsal(a):
morabo: trvalo to asi 3/4 roku vůbec se s nima domluvit! Dělali nám interní audit, jak platíme dodavatelům, kolik zboží máme průměrně na skladě atd atd atd. Musíme dělat reklamu, povinně mít ty věci na několika akcích (což pochopitelně platíme) během roku a každý rok povinně objednávat nejméně 25% víc než byl celkový obrat loňského roku atd. Ty podmínky jsou šílené. A pak zjistíš že sousední stát (pod jinou distribuční skupinou) nemá prakticky žádné minimální odběry, můžou kupovat nebookované zboží během roku (u nás jen to, co objednáme v kontraktu předem) a nemusí dělat reklamu atd. Když se rozhodnou dát nějakou slevu, nemusí jim to nikdo schvalovat.. Je to prostě pakárna ale nic s tím nenaděláme. Touratech v Německu s tím měl stejný problémy - chtěli udělat výprodej kalhot co jim zbyly skladem z letošního roku a povolili jim maximálně 19% slevu i když jiným prodejcům povolili 25%. Nic s tím nenaděláš. Chceš - nechceš. Je to jednoduchý.
Jinak riziko je to se vším. GPS nakupujeme po 20 kusech, máš v tom třeba jednorázově 300 tisíc v dodávce a pak zjistíš, že nějaký moula v horní dolní bere navigace za nižší ceny než ty a prodává je obratem s rabatem 500Kč na kusu. Když se zeptáš dovozce tak ti řeknou, že to bylo důležité strategické rozhodnutí protože on by je jinak tahal z ciziny nebo do aut dával konkurenční značku apod. Prostě - je to boj ale někdy mám pocit, že je to fakt práce nanic.
sorry..jen jednou větou..je to věc managmentu jakou mají vyjednávací sílu...a schopnosti..od tohose vše dovíjí..dělám v jiném byznysu a mám stejné a někdy lepší podmínky než v jiných zemích které jsou větší a tudiž větší odbyt a vymlouvat se na němce atd?? směšné..jsou větší a vždy více prodajíé...a o tom to je..co se domluví...
hele... kdyz jses tak UZASNEJ... co kdybys se svymi magickymi schopnostmi a neoddiskutovatelnou aurou pomohl TT-CZ vyjednat podminky s rukkou?
Pripadne i mne by ses asi hodil... a levne hadry od Rukky by se mi hodily tez.
...ty reci o "spatnem managementu".. nemam moc rad... to je strasne jednoduche... a tvoje sebevedomi mi prijde takove nejake podivne...
...nekonec nekupoval sis tu dvanactku starsi?
kdyz ses tak genialni obchodnik...
neber to nijak zle... ale myslim, ze mne okoli povazuje za nekoho spis podobneho Tomasovi TT -- tj. mix obchodu, a technoinvence .. takze v tomhle ho docela chapu.
17 cm
Hicksi,trochu odbočím.. 3x jsem v TT nakupoval drobnosti " za pár" stovek.. :
Poprvé to byla před 2 lety plotna na bagáž na 800.GS, prodával mi ji osobně sám velký Tomáš TT, a při té příležitosti mi s grácií a nadhledem sepsul novou motorku,až jsem si říkal, jak jsem takový šrot mohl vůbec koupit.. Naposled jsem u nich kupoval před 2 týdny postranní plexi na 12ku, přístup naprosto stejný - nadřazenost, despekt..není to jen moje osobní zkušenost, znám hodně lidí, kteří mají stejnou zkušenost a víckrát do TT CZ nezavítají..Já osobně už taky ne.. Jedna věc jsou ceny (k nim už jsem se vyjádřil) a druhá je PŘÍSTUP K ZÁKAZNÍKOVI. A ten jsem pokaždé v TT postrádal. Pokud bych se se stejným (ne)zájmem choval ke svým zákazníkům, dávno bych to musel zabalit.. TT se možná chová jinak k pražákům (snad proto je Ty i Větrník obhajujete), nebo k těm co tam nechají desítky litrů peněz,ale to je podle mě cesta do pekel..Já budu pro příště nakupovat doplňky na BMW jinde. Tož tak, howgh.
bluesbery napsal(a):
Poprvé to byla před 2 lety plotna na bagáž na 800.GS, prodával mi ji osobně sám velký Tomáš TT, a při té příležitosti mi s grácií a nadhledem sepsul novou motorku,až jsem si říkal, jak jsem takový šrot mohl vůbec koupit.. Naposled jsem u nich kupoval před 2 týdny postranní plexi na 12ku, přístup naprosto stejný - nadřazenost, despekt..není to jen moje osobní zkušenost, znám hodně lidí, kteří mají stejnou zkušenost a víckrát do TT CZ nezavítají..Já osobně už taky ne.. Jedna věc jsou ceny (k nim už jsem se vyjádřil) a druhá je PŘÍSTUP K ZÁKAZNÍKOVI. A ten jsem pokaždé v TT postrádal. Pokud bych se se stejným (ne)zájmem choval ke svým zákazníkům, dávno bych to musel zabalit.. TT se možná chová jinak k pražákům (snad proto je Ty i Větrník obhajujete), nebo k těm co tam nechají desítky litrů peněz,ale to je podle mě cesta do pekel..Já budu pro příště nakupovat doplňky na BMW jinde. Tož tak, howgh.
tak ja myslim, ze to ma vic urovni...
osa Vjetrnik -- (mozna) Tomas TT -- Milan jsou extremne drzi dvanactkari, pripadne 1150kari. Pripadne Te tomastt zna z fora?
No alespon mame dalsi dukaz, kde se Vjetrnik infikoval, pripadne kam az rozsiril svoje bludy
A mimochodem.. tys jim tou svoji konverzi z osmikila na dvanactku taky tak trochu pustil vodu na mlyn...
17 cm
bluesbery napsal(a):
tak ja myslim, ze to ma vic urovni...
osa Vjetrnik -- (mozna) Tomas TT -- Milan jsou extremne drzi dvanactkari, pripadne 1150kari. Pripadne Te tomastt zna z fora?
No alespon mame dalsi dukaz, kde se Vjetrnik infikoval, pripadne kam az rozsiril svoje bludy
A mimochodem.. tys jim tou svoji konverzi z osmikila na dvanactku taky tak trochu pustil vodu na mlyn...
Ani jedna z těch "úrovní" nesouvisí s tragickým přístupem v TT CZ k zákazníkovi.. Je jedno jestli jezdím na 800. nebo 12. Prostě z nakupování u nich jsem vyléčený..