Bluesbery: děkuju za info, myslím, že od nás si to taky někdo vzal na starost, ale je toho pochopitelně víc, trestní oznámení na ochranku, nemocnici atd.... Takže čím víc se do toho zašťourá, tím líp.
MALI: je jasný, že práce u policie láká nejen ty, kdo by rádi pomáhali lidem a hlídali dodržování pořádku, ale i celou řadu primitivů, kteří touží po lehce nabyté moci a pokud chybí lidi a není moc z koho vybírat.....
Maiali nel Fango!
Vypadá to, že se ledy hnuly a někdo se bude zabývat způsobem , jakým policie pátrala po Morabovu kamarádovi. Po upozornění, které jsem jim posílal 13.12. mi dnes přišla odpověď:
Č.j. PPR-26490-1/ČJ-2009-99VK Praha 18. prosince 2009
Počet listů: 1
Vyrozumění o postoupení podání
Odboru vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR bylo doručeno podání, ve kterém poukazujete na údajnou nečinnost příslušníků Policie ČR, při pátrání po pohřešované osobě.
Podání bylo postoupeno k rukám ředitele Obvodního ředitelství policie Praha III., k dalšímu opatření.
Možná je to špatný nápad, ale co oslovit českou televizi? tlak ze strany médií by mohl pomoci najít odpovědnou osobu nebo odpovědný orgán. Nechci se v tom vůbec vrtat, ale mám pocit, že to opět někdo odloží...
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Lidi vážně mi to nedá..............řekněte mi co vlastně po policii chcete? Chcete si tu jezdit 150 beztrestně ve městě? Máme vám hlídat vaše kvartýry a auta? Uvědomte si už konečně že NEJSME žádná bezpečnostní služba !!!! Když ti ukradnou, vyberou auto je to především tvůj problém, bo seš **** a nechal sis tam gps, notebook, atp. a nebo si neumíš auto zabezpečit tak, aby ti nebylo zcizeno. S bytama je to nemlich to samý. Kolik si myslíte že těch policajtů na ulici asi je? Když řeknu 100 tak je to moc. A to se furt něco děje, takže neni čas na nějakou prevenci.
Než nařknete policii z toho, že nic nedělala v tomto případě, pak si položte otázku: A co dělala nemocnice a její pracovníci? Mají bezpečnostní službu a placené sestry a pomocný personál? Mají !!! A to máme jako hlídat pacienty co jsou " nesvéprávný" my? A kdo bude dělat tu "policejní" práci? Vy snad ?
Fakt nemám slov......................
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Sory ale kdy jindy volat policii než když je nějakej průser?To že to nejdřív zvorala nějaká bezpečnostní služba nebo sestra je hezký ale pátrání po pohřešovaných je služba kterou bych chtěl od policie
petrj napsal(a):
Lidi vážně mi to nedá..............řekněte mi co vlastně po policii chcete? Chcete si tu jezdit 150 beztrestně ve městě? Máme vám hlídat vaše kvartýry a auta? Uvědomte si už konečně že NEJSME žádná bezpečnostní služba !!!! Když ti ukradnou, vyberou auto je to především tvůj problém, bo seš *****
A kdo bude dělat tu "policejní" práci? Vy snad ?
Ty vole to je blábol........ To si děláš srandu, nebo jsi navedenej??
Tak si radši stoupnete za buk a budete kontrolovat lékárničky nebo měřit rychlost u cedule Konec obce viď? Přece musíte vykázat nějakou činnost!!!
Nebo jako třeba ty Městský policajti, co stojej u přechodu pro chodce a zastavujou auta plácačkama a vedle v ulici se potulujou feťáci a obcházej auta, kde by něco vykradli. Proč taky né, když Policie hlídá přechody a nahání prachy buzerací slušnejch lidí, který se říděj zdravým rozumem a jezděj podle toho, jaká je dopravní situace a né podle rychlostních značek, který jsou na mnoha místech nesmyslně umístěný.
Projevil ses jako pravej Chlupatej .............
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
petrj napsal(a):
Lidi vážně mi to nedá..............řekněte mi co vlastně po policii chcete? Chcete si tu jezdit 150 beztrestně ve městě? Máme vám hlídat vaše kvartýry a auta? Uvědomte si už konečně že NEJSME žádná bezpečnostní služba !!!! Když ti ukradnou, vyberou auto je to především tvůj problém, bo seš **** a nechal sis tam gps, notebook, atp. a nebo si neumíš auto zabezpečit tak, aby ti nebylo zcizeno. S bytama je to nemlich to samý. Kolik si myslíte že těch policajtů na ulici asi je? Když řeknu 100 tak je to moc. A to se furt něco děje, takže neni čas na nějakou prevenci.
Než nařknete policii z toho, že nic nedělala v tomto případě, pak si položte otázku: A co dělala nemocnice a její pracovníci? Mají bezpečnostní službu a placené sestry a pomocný personál? Mají !!! A to máme jako hlídat pacienty co jsou " nesvéprávný" my? A kdo bude dělat tu "policejní" práci? Vy snad ?
Na tohle musím zareagovat - a to dost ostře - i když není mým cílem nikoho urazit, vyleju si trošku srdíčko:
Typickej názor policie.
Bohužel pokud jdu z baráku, nechávám tam televizi i notebook, dokonce i GPS a auto. Vykradli nám tu už všechny sousedy a docela nechápu, že nás to zatím minulo (mám dost známejch s divnou minulostí, tak třeba proto).
Nemluví ze mě nenávist ale zkušenost: Fízlové jsou tady od toho,aby buzerovali maníka, že má shnilýho žigulíka, sjetý gumy a starou lékárničku. Už neviděj, že je to jedinej prostředek, jak se dostat do práce, protože z daní vám musí plnit koryta a na nový věci prostě nemá. Chlapa co jede 150 nechají být,aby je přes právníky nezbavil tak pohodovýho korejtka.
80% policajtů podle mě jen popíjej kafe a když se něco děje, zamknou dveře a až to pomine, dělaj chytrý a zapisujou a pokutujou, aby měli výslednost.....
Ale mluvím jen za sebe a doufám, že se jejich přístup zásadně změní - a to i v nemocnicích, úřadech atd....
Není to v lidech, že by byli špatní, ale je to celkové nastavení systému v tomhle zkorumpovaným státě. Prostě všichni státní zaměstnanci si dělají v práci pohodu a jen kontrolujou, zda mají 15tého peníze na účtě.
Rád bych slyšel názor státního úředníka, který právě "nestíhá", když by vyzkoušel práci někde u pásu, dělal nepřetžitej provoz za 15tis. hrubýho vč. přesčasů....a měl uživit rodinu a poplatit daně na tuto línou cházku.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
petrj napsal(a):
Tak teď to nedá zase mě a fakt nemám slov já...
Řeknu Ti naprosto přesně,co chci po PČR...
Chci,abych se mohl vracet v noci z divadla s manželkou a nemusel mít strach,jestli ve zdraví dojdu...
Chci,abych si mohl pozvat rodiče manželky z Moravy a ráno se jim nemuset omlouvat,že maj vykradený auto v ulici za rohem od Vaší hlavní správy...
Chci,aby při nehodě na dálnici jste stáli přžed nehodou a upozorňovali mne na ní a ne,aby jste se schovali za ní a zhasli všechno,co na autě máte...
A taky chci,když už mne odlapíte někde,aby jste mi nenaznačovali,že to můžeme vyřešit i "jinak"...
Prostě jinými slovy chci,aby jste dělali svojí práci,tak jak máte,pokud jste tak neschopný,že nevíte,jak se ta práce má dělat,zkuste stáž třeba v Německu,to není tak daleko...
A když už máte na dveřích to Vaše slavné pomáhat a chránit,tak nechci mít pocit,že Vás obtěžuju samotnou svou existencí...protože já a všichni ostatní,si Vás platíme,chápeš to???
Teda jestli Ty jsi policajt,tak se fakt ničemu nedivím...já si to tu celé nepřečetl,ale skutečně se domnívám,že nikdo asi po PČR nechtěl,aby někoho hlídala a tím suplovala nemocniční personál,ale když už se stalo,co se stalo,tak měla zafungovat tak,že ho mohla pár set metrů od nemocnice najít...
Kamaradka ted cerstve nastoupila k socialce(ma na to vzdelani a myslim,ze je na svem miste).Sama si stezovala,jak musej policajty premlouvat,kdyz je potrebujou jako doprovod v nejakych nestandartnich pripadech.Presto,ze ty pripady jsou jasne definovany zakonem a je to jejich povinnost,tak jim hodne davaj najevo jak je obtezujou a vyrusujou pri sezeni na sluzebne.Takze i jini statni zamestnanci maj na pracovitost policie svuj nazor.Jeste zajimavost k te socialce.Dostali tam za ukol,koupit si kazdy mobil za 9000kc.Kdyz se kamoska ozvala,ze je to zbytecny,ze drazsi jak za 5000kc v praci nevyuzijou,byla upozornena,ze 9000kc je minimum.Jinak budou muset vratit cast dotace,kterou na telefony dostali,a priste jim to pokratej rovnou.Takze i statni zamestnanci dobre vedej,jak stat hospodari.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Opět musim reagovat. Pokud máte s PČR nebo MP špatnou zkušenost, tak se ani nedivim tomu co tady píšete a trochu to i chápu. Co se týká práce u PČR - na ulici jsem nějakou dobu byl a nebyl to teda žádnej med. Věřte mi, že bych radši dělal prevenci - jezdil venku a chytal šmejdy, ale když ke každý kravině se píše hafo papírů, tak na tu prevenci jaksi opravdu čas nezbývá. Pokud si někdo myslíte, že ty peníze nejsou u PČR zasloužený, tak zvedněte zadky a běžte si to zkusit!!! Možná, že se k tomu pásu ještě rádi zpátky vrátíte - u pásu máte pevnou pracovní dobu, teplíčko, příplatky za přesčasy, svátky a hlavně o víkendech a svátcích budete se svou rodinou. Nehledě na to, že u pásu vás asi těžko někdo zastřelí. Taky jednání ze strany nadřízených je trošku jiný u PČR jste jen číslo a nemáte skoro na nic nárok. Co se týká MP u přechodů jak tady někdo zmiňoval - proč si myslíte, že tam jsou? Protože je tam někdo poslal! Vyřešit nějaký TČ taky neni vůbec nic jednoduchýho - hafo papírů a zkuste někomu něco dokázat (s touhle legislativou to jde dost těžko). Co se týká placení daní na PČR - já ty daně platim taky Pokud o tý práci nic nevíte, tak se do toho nehrabte - já o té vaší tak nic nevím a nekecám vám do toho. Nikdy nikde nebude nic ideální - bohužel i u PČR se najdou vyčůránci a nemakačenka jako všude. Přeju vám, aby vám jednou PČR opravdu pomohla a pak je třeba doceníte! Jo a ještě k názvu vlákna jak už jsem to psal někde výše - těžko říct jak to bylo - je možný, že se něco opravdu zanedbalo, ale taky je možný, že to někdo pod vlivem emocí trošku přibarvil - opravdu nevim, protože jsem tam nebyl a stejně tak nikdo z vás. Teď je to na někom jinym, aby to prověřil! Nejsmutnější na tom je, že umřel zřejmě fajn chlap a život už mu nikdo nevrátí
petrj napsal(a):
Nic proti, částečně souhlasím s tebou v tom, že když si někdo nechá GPSku za oknem, tak je idiot, rozebírání proč je tolik krádeží a relativně nebezpečno v ulicích je na delší dobu a určitě za to nemůže jen PČR, ale všeobecně stav v ČR. Nicméně to co říkáš o nemocici, je to stejný, jako kdyby přijeli hasiči k hořícímu domu, dali si kafe, počklai až dohoří a konstatovali, že tam volové měli mít hasičáky a sprinklery a že je to "jejich" problém.
Nezlob se na mě, ale jestliže se někdo ztratí z nemocice, evidentně zmatenej a nesvéprávnej - nemocnej, tak je to práce PČR. A to že se po deseti dnech najde mrtvej pouhejch 100 metrů od místa kde zmizel, tak za to by si někdo zasloužil nakopat do prdele ......
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Znam taky dobry kluky od policie a pravda je,ze si vetsinou stezujou na pristup zhora,kterej je dost demotivuje.Ale na prachy a jistoty si nestezuje nikdo.A mit narok na duchod po 10,dnes uz po 15 letech prace mi taky neprijde uplne normalni.Myslim,ze existujou narocnejsi a nebezpecnejsi povolani,ktera si o tomto mohou nechat zdat.
Mali pletes se,kdyz pises,ze u toho hledani nikdo od sud nebyl.Jeden asi jo.
Upravil vevis dne 21.12.2009 12:32
vevis napsal(a):
Znam taky dobry kluky od policie a pravda je,ze si vetsinou stezujou na pristup zhora,kterej je dost demotivuje.Ale na prachy a jistoty si nestezuje nikdo.A mit narok na duchod po 10,dnes uz po 15 letech prace mi taky neprijde uplne normalni.Myslim,ze existujou narocnejsi a nebezpecnejsi povolani,ktera si o tomto mohou nechat zdat.
Mali pletes se,kdyz pises,ze u toho hledani nikdo od sud nebyl.Jeden asi jo.
Já vím, že tam byl, ale já a ani nikdo z vás tam nebyl, takže těžko hodnotit Tím netvrdim, že mu nevěřím! No pokud myslíš výsluhu, tak ono po 15 letech za 7500,-Kč měsíčně vyžít asi dost dobře nejde. Až budu mít 15 let já, tak už stejně žádná výsluha nebude Náročnější a nebezpečnější povolání? No nevim co máš konkrétně na mysli, ale když Ti průměrně 1x za měsíc proletí půllitr nebo noha od stolu kolem hlavy a každou chvíli se s někym přetahuješ, tak mi to moc bezpečný nepřijde. Nehledě na to, že tahat se s opilci taky neni žádnej med, ale budiž. Je zajímavý, že nikomu nevadí, jaký prachy se berou v AČR - možná proto, že nejsou moc vidět. No a co se týká tvojí kamarádky, tak se neni co divit. Když si Tě pozve sociálka, soud, exekutor, případně vezeš nějakého klienta do věznice, blázince, na záchytku, tak se pak neni čemu divit, že na ulici policajti nejsou moc vidět.
MALI napsal(a):
Opět musim reagovat. Pokud máte s PČR nebo MP špatnou zkušenost, tak se ani nedivim tomu co tady píšete a trochu to i chápu. Co se týká práce u PČR - na ulici jsem nějakou dobu byl a nebyl to teda žádnej med. Věřte mi, že bych radši dělal prevenci - jezdil venku a chytal šmejdy, ale když ke každý kravině se píše hafo papírů, tak na tu prevenci jaksi opravdu čas nezbývá. Pokud si někdo myslíte, že ty peníze nejsou u PČR zasloužený, tak zvedněte zadky a běžte si to zkusit!!! Možná, že se k tomu pásu ještě rádi zpátky vrátíte - u pásu máte pevnou pracovní dobu, teplíčko, příplatky za přesčasy, svátky a hlavně o víkendech a svátcích budete se svou rodinou. Nehledě na to, že u pásu vás asi těžko někdo zastřelí. Taky jednání ze strany nadřízených je trošku jiný u PČR jste jen číslo a nemáte skoro na nic nárok. Co se týká MP u přechodů jak tady někdo zmiňoval - proč si myslíte, že tam jsou? Protože je tam někdo poslal! Vyřešit nějaký TČ taky neni vůbec nic jednoduchýho - hafo papírů a zkuste někomu něco dokázat (s touhle legislativou to jde dost těžko). Co se týká placení daní na PČR - já ty daně platim taky Pokud o tý práci nic nevíte, tak se do toho nehrabte - já o té vaší tak nic nevím a nekecám vám do toho. Nikdy nikde nebude nic ideální - bohužel i u PČR se najdou vyčůránci a nemakačenka jako všude. Přeju vám, aby vám jednou PČR opravdu pomohla a pak je třeba doceníte! Jo a ještě k názvu vlákna jak už jsem to psal někde výše - těžko říct jak to bylo - je možný, že se něco opravdu zanedbalo, ale taky je možný, že to někdo pod vlivem emocí trošku přibarvil - opravdu nevim, protože jsem tam nebyl a stejně tak nikdo z vás. Teď je to na někom jinym, aby to prověřil! Nejsmutnější na tom je, že umřel zřejmě fajn chlap a život už mu nikdo nevrátí
Podívej,já Tě vůbec neznám a nevím,jaký jsi člověk,nebo policista...ale taky nedělám u pásu,mám svoje zodpovědnosti a s tím střílením...nezlob se,už mi není dvacet...možná by stálo za to,když už jsi to střílení zmínil,uvést,kolik bylo třeba letos zastřeleno policistů při zásahu a kolik bylo zastřeleno civilistů,kteří se někam nechctěně připletli,když už jsi uvedl tak blbej příklad.
Ale o to tady vůbec nejde...
Jde tady o něco naprosto jiného a to o Tvůj názor...o názor již druhého policisty,který mi říká,abych držel hubu a krok...
A to zase ne...protože absolutní moc absolutně korumpuje a já si,jako daně platící občan této země,mám právo postěžovat na státní instituci,která mi má pomáhat a chránit a ne mne posílat do háje...
Obávám se,že toto je právě ten základní problém PČR a to to,že Vy jste prostě sami pro sebe,občas je potřeba vykázat nějakou činnost ale tím to končí (zcela záměrně zveličuji)...a svým názorem mi to jen potvrzujete...pokud tento názor máte,asi by jste měli dělat práci jinou,protože VY jste tu pro nás,ne MY pro Vás...a oprav mne,jestli se v něčem mýlím.
Chtěl bych se zapojit, ale neudělám to s úctou k dotyčnému a Morabovi a myslím že toto vlákno není moc vhodné k výměně názorů tohoto typu. Možná by bylo lepší založit jiné vlákno a pokračovat tam.
Splněný sen moje 1100GS
To jencekgs: Máš pravdu!
To Petr 11: Víš, já jsem dělal na OOP a pokut jsem dával opravdu minimálně. Samozřejmě, že máš právo na svůj názor(piš si sem co chceš) - já taky netvrdim, že ten můj je správnej! Rozhodně Ti neřikám, aby jsi ,,držel hubu a krok", jen zřejmě narozdíl od Tebe u PČR dělám a dobře vim jak to chodí. Ty to kometuješ jen podle toho co vidíš a podle svých špatných zkušeností s PČR, MP. Jen Ti chci říct, že tahle práce rozhodně neni žádnej med, jak si většina lidí myslí. Jinak pro upřesnění na ulici už nedělám a na moc akční pozici teď rozhodně nejsem. Až dostuduju, tak bych se rád do něčeho ,,akčnějšího" zase zapojil. Tohle téma by bylo asi na delší povídání, tak třeba až se někde sejdem. Víc už sem radši psát nebudu..
jencekgs napsal(a):
Chtěl bych se zapojit, ale neudělám to s úctou k dotyčnému a Morabovi a myslím že toto vlákno není moc vhodné k výměně názorů tohoto typu. Možná by bylo lepší založit jiné vlákno a pokračovat tam.
A nejlépe někde úplně jinde.
BMW R 1100GS vzor kačer
Nemyslim si,ze pote co byl Morabuv kamarad nalezen mrtev kousek od nemocnice,je debata o praci policie uplne mimo.Treba se opravdu ukaze,ze policie neudelala vse co mela a akci prinejmensim podcenila.Podle me je to uz naopak jedine co se da delat,aby to priste dopadlo lepe.Kdyz se nekde ztrati dite,nebo se ztrati nekdo v horach,tak litaj vrtulniky,jsou nasazeni potapeci,hleda se v noci atd.Takhle to vypada,jako ze kdyz je nekdo nemocnej,mozna smrtelne,navic zmatenej a rozrusenej,tak zas nema tak velkou hodnotu,aby se ho vyplatilo hledat s nejakym velkym nasazenim.Ono za nalezeni ditete,si u verejnosti policie pripise mnohem vic bodu,nez za nalezeni Morabova kamarada.Nejhorsi,je,ze se to udelalo tak,ze nakonec i tady jsme vsude slyseli,ze ho nasla policie.A v tech zpravach to vypadalo,ze ho hledala dost intenzivne.
je třeba přiznat že to policie jako taková zdupala jak mohla,nechtěl jsem se k tomu nijak vyjadřovat a jitřit bol který rodině a kamarádům nastal.Obvzlášť v tomhle čase si je třeba uvědomit že zemřel mladý člověk a týden někde ležel než ho kamarádi našli!!!!!Kdyby se jednalo o nějakou známou tlamu třeby cypa Sámera tak by to byly manévry jak cyp.jen normální chláp a táta nikoho nezajímá? Tak s tímhle běžte do prdele Chlap by řekl jsem taky polda a celá situace mě mrzí navíc tím že to kolegové laxně zanedbaly a berem si s toho ponaučení.A né se vymlouvat na kokotiny.Skuste to bulíkovat vdově.Děte do řiti s takovou politikou.Normálnímu člověku je s toho akorát smutno!