Fotky z minulého týdne.. Jaro v rozkvětu, 25 stupňů, občas až moc velké horko..Syrie do 100 km od moře zelená, dál kamenitá poušť.. Lidi příjemní a jídlo skvělé! Jen ta doprava (hlavně v Damašku) totálně bez pravidel, kdo víc troubí, vyhrává..
@Maris
napiš pár podrobností prosím ohledně:
1/ cest
takže vlastně v Sýrii, ve vnitrozemí, není potřeba mít zvláštní gps offroad track protože kdekoliv sjedeš z cesty, mrkneš na azimut a gps a napálíš to "rovnou přes pole"?
2/ trasy
který přechod z Turecka jste použili a jaké tam bylo zdržení/šikanování
3/počasí
není potřeba zabíhat do podrobností, ale alespoň ty základní: výška, tlak, teplota, rosný bod a izobary
4/ byli jste i v Jordánsku? Petra, Wadi Rum, Dana?
5/ Pavel GS Výletník je skoro již na cestě, my odjíždíme příští středu, tak to koukej vybalit!!!! , čím více napíšeš, tím víc nám píchneš (souřadnice výhodných pobytů, přechodů atd. atd.) Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Doci,aby nedošlo k mýlce.. Já tam byl s kamarádi nemotorkáři,takže by plane do Damašku, foto jsem dával jen na ukázku jaká je Sýrie,příjemně mě překvapila..
Naše trasa vedla Damascus - Palmyra - Homs - Hama - Apamea + Dead Cities - Krak de Chelaries a pak do Libanonu. Zatímco ze Sýrie jsem byl nadšen, z Libanonu jsem byl zklamán.. Tripoli nic moc pěkné město, Bejrůt to samé a navíc lidé mě přišli příjemnější v Sýrii. Navíc turistů tam moc není (kromě exponovaných míst jako Palmyra + Apamea..) a tak jsou místí nezkažení turismem..
Ceny benzínu v únoru všude centrálně nastavené na 40 syrian pounds,coz je cca. 17 Kc. Ale pozor na cetnost benzinek v pousti - od Damašku jsem snad do Palmyry cestou žádnou neviděl.. Východ dále od Palmyry nic moc zajímavý, za Eufratem už je Kurdistán. Snad jen Dayr az Zawr.Ale dostali jsme varování že v letních měsících hrozí u Eufratu malárie..
Poušť kamenitá, pozor!, je tam v poušti dost vojenských základen, tak ať s tím nemáte problém..
Silnice - poměrně pěkné, kvalitní. Na hlavních tazích všude asfalt. Spojeni Aleppo - Damašek je po dvouprodé dálnici. Jestli se dá všude sehnat bezolovnatý benzín,to nevím.
Počasí - už přes měsícem tam bylo teplo (pro čecha ) Ve dne 20-25 stupňů a i v noci teplo na tričko. Pršelo jenom v Libanonu.
Jinak místní mají asi zákaz prodeje silnějších motorek,protože tam jezdí jen 125 ccm, v silnějších jen policie.
Při vstupu samozřejmě platí klasika nemít izraelské razítko v pasu, při opuštění země se platí poplatek 500 s.pounds.
Dle místních vstup do Jordánska bez problému, busem do Damašek - Petra cca. 7 hodin.
Jinak vstup a výstup ze Sýrie vcelku bezproblémový,ale trvá to..Při vstupu do Libanonu jsme dávali úplatek 10 USD aby to uspíšil,čekali jsme na hranicích přes dvě hodiny..
Kdyby něco ke konkrétním místům co navštívít,děj vědět..
no, na to žes nebyl na motorce jsi to popsal docela fajn, až na ten rosný bod a izobary....
děkan Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
všechny souřadnice co jsi poslal zanešeny do mapsource a pomalu tvořím nějaké trasy
ještě týden, áááááách jóóóó
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
tento víkend zasvěcen přípravě na cestu, protože už pak nebude čas
Po - service a plný den práce
Út - gumy a plný den práce
St - dopolední práce a odpoledne odjezd
zatím jsem umyl motorku a přemýšlím, co dál, do balení se mi nechce, to zítra
za chvíli přijede kamarád, co jedem spolu, abych mu opět půjčil bundu, jako loni a přiděláme na motorku, na podsedlovku takový jako tubus, jako roura na diplom, má to šroubovatelné víko a je to nepromokavé
na základní nářadí, aby bylo stále na motorce
http://www.advent...ductId=114
Upravil Doc dne 20.03.2010 10:52
Docu, nech Vám to dobre dopadne....a hlavne nezabudni na pár riadkov !
Tvoje "umenie slova"* prtí medzi to najlepšie
O mesiac budem na tom podobne 23.4 odchod do zeme orlov
Glock-plastik fantastik :-)
glock7 napsal(a):
Docu, nech Vám to dobre dopadne....a hlavne nezabudni na pár riadkov !
he he .... manželka teď překládá ten IRAN 2008 do angličtiny, já nejsem zdaleka tak obratný..... takže se tím nezabývám
a tak budu mít čas po navratu něco zplodit z Blízkého Východu, tentokrát bude doplněno podstatně profesionálnějším videem, než máme z Maroka (alespoň doufáme, že se to podaří, záleží na synátorovi, který se s tím chce poprat, že prej jediný co potřebuje je plný HD materiálu a přebere to)
Kdože to říkal "Rozděl a panuj!"?
Tak nějak...
(na mě zbylo to nejlepší - cestovat!) Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
Velkej servis me vysel na 500E, docela sila, ale menil jsem i remen, brzdovy desticky vpredu/vzadu, svicky, filtry, vsechny kapaliny nove....
synchronizace,ventily, kontrala a dotazeni vsech sroubu...
Slape jak hodinky
dnes gumy a hotovo
Tak jsme zdarne na lodi - trasa Pireus-Syros-Mykonos-Chios
Zitra ferry do TR a zapletka zacina....
Doc je na cestě. Kolega Mike měl bourajdu ale je v pořádku. Mikeho motorka je nějak ko, jedou oba na jedné.
Mám vyřídit pozdravy.
My jsme to zmákli jen s pár odepsanými plasty a smotanými dráty.
Později sem hodím pár fotek a stručný cestopis.
Zatím P
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pár obrázků z posledních dnů.
Počasí celkem nic moc,v Sy 10-15 , dole v Jor 15-25.
Poježdění dobré, lidi v pohodě.
Pavel GS vyletnik přiložený následující obrázek:
[74.74Kb]
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz