Co by se na tom melo povolovat? Ja mam teda Ortlieb 50l a zaroluju podle topho kolik veci v tom mam, pak se to pretahne preskama co na tom jsou a nepovoluje se nic....
Klasickej lodak bych nechtel prave z duvodu, ze do nej neni videt a clovek se musi v nem prehrabovat. Podle mne je tahle taska proste lepsi. 100L si ale teda moc neumim predstavit, tech 50l se mi zda tak akorat, 100 bude uz ohromny.
Aktualne 1250 GSA HP
mám tašku i vak louis. Vak mám cca 8 let a jezdil se mnou na každý motorce, po těch letech pořád stejný. neteče do něj, nerozlepuje (ještě minulý a předminulý týden se každý den pek na sluníčku od chorvat až do řecka). Na to, že stál pár šušňů uplně super. U tý tašky o stejný kvalitě přesvědčenej nejsem, materiál je tenčí, takovej jinačí, ale pravdou je, že jinou takovou tašku jsem v ruce neměl. Za ten vak ale ručim navíc se dá pohodlně použít i jako nouzovej polštář, budu ty vaky kupovat ještě 2, jen co se dostanu do rakous.
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
loďákama se zabývám už 12 let, mám vodácký obchod a hlavně velice aktivní vodák... samo že malej jezevčík ti to neudělá, ale 100 litrovej jezevčík ano.. je staršně dlouhej na tu lištu...
Upravil will dne 25.06.2012 14:59
Nicmene to ma velmi dobry zpracovani i uchyceni a hlavně pevný vyndavací dno, takze se to da krasne vozit misto sedla spolujezdce a drzi tvar, coz se mi bezvadne osvedcilo (nebo jsem to vozil na dovoleny na nizkym topcasu-taky s presahem). Diky tomu jsem zcela zavrhl na bezny jezdeni topcase. Ten asi nasadim, az zase zacnu vozit zenu.
Jen doplnim, ze zapinani je sice vodotesny, ale diky tomu zase jde dost ztuha a potom neni nejdelsi, takze hodne velky veci se cpou dovnitr hur...
Proste neni to uplne klasicka rolka, ale proste specificky zavazadlo.
Odjezdil jsem s nim zatim asi 25tisíc a jak rikam, pro moje pouziti je to de facto ideal a dokonce mne to privedlo na myslenky jezdeni co nejvic na lehko a bez kufru v dusledku cehoz ted posilhavam po Giantloopu:
Stoji to sice raketu jeste vetsi, ale koukal jsem na to na traveleventu a vypada to v realu neskutecne dobre a bytelne.
Upravil morabo dne 25.06.2012 16:02
Maiali nel Fango!
Tohle není takzvaný jezevčík co jsem si nechal u HG ušít, ten měl alespoň před 2měs. max 80l a rozměry tuším 80/30cm, tenhleten "baset" jak mu důvěrně říkám má 100L a rozměr 70/43cm, takže nikde nepřečnívá a vždy vyzbyde volné místo, v hodinovém lijáku na D1 obstál na výbornou
Upravil Left dne 03.09.2012 13:32
Left
milanosor napsal:
JEN PRO INFO. Ja jsem loni na rychlo shanel neco stredne velkyho za rozumnej peniz s podelnym plnenim, ale vsude bylo jen samy rolovani z boku.Tak jsem ve finale vzal jako-ze docasne reseni vak ze Sportisima zluty silne pogumovany .Myslim 50 L. Davam tam jen stan,boty a nejaky serepeticky co nechci v kufru a zatim teda drzi paradne, za ty prachy. Neni to idealka ale za 3 nebo 4 stovky Urcite bych bral neco kvalitnejsiho s rolovanim podelne, ale zatim se ne a ne rozpadnout
Ahojte,
mám s ním projeté Rumunsko, za 345,-Kč výborný, jen se ta žlutá dost špiní o popruhy, ale to je detail. dávám
parukar přiložený následující obrázek:
Mám vak od Louise s podélným plněním. Vozím ho však složený mezi sedlem a topcase , takže manželka se o něj příjemně opírá pozadím. Když někde zastavím a chci se na několik hodin někam projít , nacpu do něj dvě přílby , dvě motobundy a ještě by tam něco vlezlo . To pak dám do Pacsafe a uzamknu k motorce. Používám tuto kombinaci 3 roky a myslím , že bych se bez toho již neobešel.
milanosor napsal:
JEN PRO INFO. Ja jsem loni na rychlo shanel neco stredne velkyho za rozumnej peniz s podelnym plnenim, ale vsude bylo jen samy rolovani z boku.Tak jsem ve finale vzal jako-ze docasne reseni vak ze Sportisima zluty silne pogumovany .Myslim 50 L. Davam tam jen stan,boty a nejaky serepeticky co nechci v kufru a zatim teda drzi paradne, za ty prachy. Neni to idealka ale za 3 nebo 4 stovky Urcite bych bral neco kvalitnejsiho s rolovanim podelne, ale zatim se ne a ne rozpadnout
Uvažuju nad ní a chtěl bych jí používat místo top case. Máte s tim někdo zkušenosti?
Používám 10 let hodně podobný od Touratechu. Jediný rozdíl oproti Ortliebu je v tom, že si to Touratech nechává u Ortliebu dělat z pevnějšího materiálu. Vyjde to asi stokorunu dráž nebo tak nějak.
BMWGS.CZ cena 50l (L) verze je 1997Kč s DPH, Ortlieb 1890Kč. Rozdíl 107Kč.
Výrobce je tedy taky Ortlieb - jen to je OEM verze vyráběná pro Touratech.
Nicméně kdybych si teď kupoval novou, tak si koupím vylepšenou verzi Adventure, která má pevnější uchycení madel do těla té tašky. Nosnost je vyšší a nemělo by hrozit žádné riziko vytržení nebo utržení těch popruhů třeba když v tom máš těžké věci a posíláš to letadlem jako zapsané zavazadlo. Oni tam s tím nezachází zrovna šetrně. Navíc to má "vedení" na utahovací kurty a dá se na to přidělat ještě nějaká další taška apod.
Je to o 400Kč dražší ale podle mě lepší. Materiál je gramáž 690.
Po delším uvažovaní jsem se rozhod, že ho pořídim. Ještě bych měl 2 dotazy. Jaký popruhy jsou k tomu nejlepší (předpokládám, že při objednání nejsou součástí)? Jezdíme většinou ve dvou, tudíž by byl vak na plotně. Vejde se tam velikost L případně XL bez problémů? Dík
Olivovej lodak z armyshopu http://www.e-army...e1400.html. Ja ho kupoval jeste za 4 klia. Ale i za tuhle cenu to je super koupe. Pevny matros, nikdy mi nepromokl a to jsem s nim najezdil mraky kilaku, i v desti... Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Už asi tři roky jezdím s vakem a podkovou od Motovaky.cz naježděno pomalu 55.000km a nemám žádnou závadu ani na jednom. Při off vyjížďkách používám raději podkovu jak kufry.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží