Yamaha XT1200Z Super Ténéré - nova supertenere oficialne predstavenie
Přidané 26.02.2010 12:44
Vidim v tom dalsi konkurenci pro GS, stejne tak jako ve Stelviu NTX.
Jediny co mi na GS vadi je vyrobce, resp. dostupnost servisu, takze bych Yamahu uvital.
Duvod menit za Tenere ale porad nevidim
Ale libi se mi to a jsem rad, ze dalsi obdoba tu je, vzdyt to slo vsechno do zahuby - dalnicni Varadero, mensi Varan od Suzuki s nazvem Vstrom, Yamaha nic, Kawa nic..
Přidané 02.03.2010 06:38
takové to typické japonské pozlátko, z dálky huj, z metru fuj....
I kdyby to měli spolehlivý jak chtěli, na ty detaily bych se prostě nevydržel dívat a bylo by mi líto peněz.
Maiali nel Fango!
Přidané 07.03.2010 20:25
morabo napsal(a):
I kdyby to měli spolehlivý jak chtěli, na ty detaily bych se prostě nevydržel dívat a bylo by mi líto peněz.
Čau, já jsem jezdil od Yamahy na Fazeru, Intruderu od Suzuki a vše v dané době bylo super. Ideální je jít na předváděčku a odzkoušet si jak ti sedí. Jak psal Alda mě např. Stelvio sedělo ja prd...na hrnec. Jak bude předváděčka jdu se svézt.Jinak se mi líbí. Bohužel mi dneska nesedí cena ale snad bude líp???
Upravil JARDAJBC dne 08.03.2010 20:36
Přidané 07.03.2010 23:34
Ahoj,
já jsem si pouze potvrdil, že se svojí 1150 GSA půjdu do kotle, nic nás už nerozdělí. XTZ 1200 se mi designově líbí, ale je to další parník z řady Varadero, Stelvio atd. Potvrzuje už donekonečna omílaný fakt, že nelze sestrojit stroj pro ostrý off-road, který nás zároveň pohodlně přepraví tisíce kilometrů po asfaltu, nutné kompromisy při konstrukci vyplivnou ve finále vždy takovýto hybrid, který umí vše výše uvedené, ale jen do jisté míry.
Přidané 08.03.2010 01:07
JARDAJBC napsal(a):
morabo napsal(a):
Čau, já jsem jezdil od Yamahy na Intrudru, Fazeru a vše v dané době bylo super. Ideální je jít na předváděčku a odzkoušet si jak ti sedí. Jak psal Alda mě např. Stelvio sedělo ja prd...na hrnec. Jak bude předváděčka jdu se svézt.Jinak se mi líbí. Bohužel mi dneska nesedí cena ale snad bude líp???
Přidané 08.03.2010 05:38
To je dalsi nevycistitelna motorka. Kdyz vidim ty vsechny zahyby a hadice, tak staci projet jedno bahno a clovek nasbira bordel, kterej s nim zustane do konce zivotnosti motorky. Ale vypada to zajimave to jo...
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Přidané 08.03.2010 07:14
A co si myslíte o nové 1200GS a jejich DOHC rozvodu.
Taky bych nechtěl mít doma sadu podložek na štelování.
Svět směřuje jiným směrem než bych si přál.
Když Yamahu, tak jedině Virgla !
Upravil Hrabe_X dne 08.03.2010 07:15
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Přidané 08.03.2010 08:04
Hrabe_X napsal(a):
A co si myslíte o nové 1200GS a jejich DOHC rozvodu.
Taky bych nechtěl mít doma sadu podložek na štelování.
Svět směřuje jiným směrem než bych si přál.
Když Yamahu, tak jedině Virgla !
Já bych to nazval "konstruktérský hrátky", podle mě naprosto zbytečný dělat 2x OHC kvůli 10PS.Seřizování destičkami je také pračnější. Dokonce jsem viděl v servisu zkracovat ventil ubroušením aby dostali ventilovou vůli protože neměli sadu destiček a to už bylo barbarství.Já mám najeto teprve 26000km a ventilové vůle se nehly. Chvála BMW za kvalitní materiály.V ČMN byl článek že čínský LONCIN dělá motory pro BMW/zlatý Kymco/ Běda nám!!!
Přidané 08.03.2010 08:52
U TDM jsem měl ventily s "vymezovacíma podložkama" a dost mi vadilo laborovat a přehazovat mezi sebou jednotlivé podložky,aby byly správné vůle. Nakonec jsem třeba zabrušoval z 10ti jen jednu,ale byl to opruz uhánět někoho s magnetkou,mikrometrem atd....
1200GS už není pro kutily, servis podložky bude mít, tak to není problém seřídit. Je to jen trošku finančně náročnější, zase se to nedělá každých 10tis km.Interval bude doufejme alespoň 50tis km.
Nevěřím, že s HC rozvodem by inženýři z NSR nedokázali z motoru dostat ty samé hodnoty.
Je to víc high-tech, což je strategie BMW. Zákazník na to uslyší, i když tomu nebude třeba vůbec rozmět.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Přidané 08.03.2010 12:10
No hlavně nový nemá díru u 3000ot/min
U gsx 14 jsem měl vůle po 67 tisících pořád dobré- nevím proč by to nezvládl Bawor. Navíc už samotný systém seřizování považuji za největší příčinu rozeštelování.
Nový motor je marketingový tah, na dva roky mají zase nový model. Mezitím se dověděli s čím přisla Yamaha- a za dva dají 1250.
Přidané 08.03.2010 13:04
Objem pro mě není cesta.
Vystačil bych si s hodně dobrým, do terénu použitelným 9ti kilem. H.
Přidané 08.03.2010 17:23
No byt jsem čekal dle studie něco ve stylu afriky tak se mi to docela líbí, rozhodně lepší než pseudo enduro s kopii zobaku bmw od ducati http://www.motork...15536.html Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS