4 Danes. No, to mas asi pravdu, ale co kdyz jsi mel predchozi ruceni jen dva roky. To se pry bonus pocita jen ty dva roky.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Spea napsal(a):
4 Danes. No, to mas asi pravdu, ale co kdyz jsi mel predchozi ruceni jen dva roky. To se pry bonus pocita jen ty dva roky.
ano pocitaji se jen roky co jsi byl pojisteny od roku 2000.prave ja mel ten problem s bonusem.ruceni jsem platil od roku 1990 do roku 2000,pak jsem koupil masinu na sefa abych nemusel platit dph(ruceni platil sef),mel jsem ji 8 let a ted 2 roky mam vse na sebe ,tim padem bonus jen 10%. ale jak jsem psal sikula pojistovak poradil ,zaridil a pridal mi bonus. jak jsem uz psal na tri roky dopredu,ale kdyz udelam pruser budu to muset doplatit.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
Čau, koukám, že většina má povinné u ČPP. Makléř mi nabízí pojistku u ČPP na F650GS Dakar za 1019,-/rok a na ČZ 175 za 94,-/rok plnění 50/50. To se mi zdá celkem výhodné. U ČP jsem platil 2800,- dakar (plnění 40/40) a necelých 800,- čz.
Ale mě spíš zajímá ta čpp. Máte s touto pojišťovnou nejaké zkušnosti. Zkoušeli jste od nich odejít, jak náročné to bylo? Nebo bez problému?
Zjistil jsem, že když způsobíte nehodu za škodu nesete odpovědnost vždycky vy jako osoba a ne pojišťovna - máte pouze právo, aby to za vás pojišťovna zaplatila, ta není povinna resp. když nezaplatí musíte vy (já). Proto se chci zeptat jestli za někohu už platili - po netu se pohybují názory spíše negativní...
Čau, koukám, že většina má povinné u ČPP. Makléř mi nabízí pojistku u ČPP na F650GS Dakar za 1019,-/rok a na ČZ 175 za 94,-/rok plnění 50/50. To se mi zdá celkem výhodné. U ČP jsem platil 2800,- dakar (plnění 40/40) a necelých 800,- čz.
Ale mě spíš zajímá ta čpp. Máte s touto pojišťovnou nejaké zkušnosti. Zkoušeli jste od nich odejít, jak náročné to bylo? Nebo bez problému?
Zjistil jsem, že když způsobíte nehodu za škodu nesete odpovědnost vždycky vy jako osoba a ne pojišťovna - máte pouze právo, aby to za vás pojišťovna zaplatila, ta není povinna resp. když nezaplatí musíte vy (já). Proto se chci zeptat jestli za někohu už platili - po netu se pohybují názory spíše negativní...
Ahoj, napiš mi co přesně chceš od mojí přítelkyně zodpovědět. Pracuje v ČPP na ředitelství a má na starosti auta. Jinak pokud se na netu ukazují negativní reakce na tuhle pojišťovnu, zkoukni ještě datum, ze kterého ten příspěvek je. Dříve měli problémy, protože se likvidovali sami, teď to dělá stejná firma jako likviduje KOOP. Takže kdo je u KOOP, musí být spokojen i s ČPP. Ostatně jsou ve stejné skupině.
Jinak já tam přešel se svým vozovým parkem od KOOP (auto 2x, moto), strejda (speditér a baworkář, 1x skříň Iveco, auto, 12ka) rovněž a už i kamarádi a zbytek rodiny byli nadšeni z nabídek, které jim přítelkyně navrhla. Asi takhle - za to, co jsem platil u KOOP za povinné mám teď i havarijní a přitom plnění stejné.
Upravil xHackerM dne 08.09.2011 07:28
a my zase máme u KOOP havarijku za cenu povinného u ČPP.. je to dost individuální.. Co vím tak od nového roku ani ČPP ani KOOP už nemají možnost dávat slevy jako například vloni.. A to je právě tím, že je stejný vlastník - Vienna Insurance (mimo jiné vlasní i Českou spořitelnu apod.)
Je to jedno, u které je člověk pojišťovny. Záleží na tom, kdo s ním dělá smlouvu. To jserm takhle narazil na týpka v české a mám feldu za asi litr a u druhé pojišťovny hrocha za stejnou cenu. Záleží opravdu na tom, jaký má kdo známé, na koho narazí a jak moc je tupá vovce platící nesmyslné sazby v době, kdy si může vydržkovat lecos.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
to je jedna věc a druhá věc je že cena není všechno. Co je mi platné když budu mít pojištění za pár kaček, ale v případě když se něco stane se zjistí, že mám ořezanou (ale zato levnou) pojistku a poškozený po mě bude soudně vymáhat náhradu zbytku škody, kterou mu moje pojišťovna už odmítla plnit, protože jsem měl nízké limity, apod... Mohl bych vám o tom vyprávět příběhy, které bych nikomu nepřál prožít.. a není to jen havarijní pojistka, ale i povinné ručení jde udělat za pár korun a pak člověk do konce života bude brečet, když někoho omylem zboří..
Upravil jezek dne 08.09.2011 08:21
jezek napsal:
to je jedna věc a druhá věc je že cena není všechno. Co je mi platné když budu mít pojištění za pár kaček, ale v případě když se něco stane se zjistí, že mám ořezanou (ale zato levnou) pojistku a poškozený po mě bude soudně vymáhat náhradu zbytku škody, kterou mu moje pojišťovna už odmítla plnit, protože jsem měl nízké limity, apod... Mohl bych vám o tom vyprávět příběhy, které bych nikomu nepřál prožít.. a není to jen havarijní pojistka, ale i povinné ručení jde udělat za pár korun a pak člověk do konce života bude brečet, když někoho omylem zboří..
Jo, na to si člověk taky musí dávat bacha. Ale je to právě o tom, použít mozek. Ukecat si smlouvu a to takovou, která má plnění, které chci. Kupříkladu na starou feldu mít plnění 100/100 mega je nenažranost. I kdybych s tím projel klenotnictvím a davem, tak se na ty cifry nedostanu. A zase je poněkud krátkozraké mít plnění 10 nebo 20 mega. To muže stát potom dost peněz na regresu při případném průseru. Ale je to na zvážení a chuti každého soudruha
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
jezek napsal:
2 Jezek: Přesně tak... Konečně to sem někdo napsal a nemusel jsem to být já... Pojistky zjišťovaný přes servery typu www.top-pojisteni.cz, jak tu navrhoval Spea-Tom jsou sice marketingovým lákadlem, že tam jsou nízké ceny a kdo ví co si, ale když se něco stane, tak pak stojíš před garáží, ve které ti stojí vrak a nikdo ti nic nezaplatí... Není dobrý koukat jen na cenu, ale i na to, co za ty peníze máš... Jinak máš pravdu, s těma slevama... Už to mají ořezaný, ale i tak mají pořád volné ruce v docela dosti slušném rozsahu... Víme o čem mluvím... ( )
Stejně tak jako je dobré si dávat pozor na levné pojistky je taky dobrý si např. zjistit něco o placení firmě Nehoda.cz... Byste se divili, co jsem z vyprávění přítelkyně slyšel... Jak si to lidi objednají a pak jim to pojišťovna neproplatí, protože na to nemají stavěný pojistky atd. Si pak jen drbou hlavu, že raději od nehody nejeli autobusem...
Co poradit víc - nebuďte blbí... Kdybyste chtěl někdo něco vysvětlit nebo se na něco zeptat, jsem k dispozici...
Mám moto pojištěný u flotily pojišťoven za nějakých 1500 ročně(pojistka je u Čpp se kterou má flotila smlouvu) a myslím,že dobrý.Borec mi lehce nacouval do motorky,zlomil stojan.Tak jsem to nafotil sepsal s ním a poslal na pojišťovnu mailem.Napsal jsem k tomu,že bude opraveno svépomocí a došlo 3,500kč.Takže super.
čau, žádný konkrétní problém nemám. Pouze si oťukávám pojišťovnu, ke které se chystám převést své pojištění. Abych nekupoval zajíce v pytly - prostě opatrnost.
2 Jezek: Přesně tak... Konečně to sem někdo napsal a nemusel jsem to být já... Pojistky zjišťovaný přes servery typu www.top-pojisteni.cz, jak tu navrhoval Spea-Tom jsou sice marketingovým lákadlem, že tam jsou nízké ceny a kdo ví co si, ale když se něco stane, tak pak stojíš před garáží, ve které ti stojí vrak a nikdo ti nic nezaplatí... Není dobrý koukat jen na cenu, ale i na to, co za ty peníze máš... Jinak máš pravdu, s těma slevama... Už to mají ořezaný, ale i tak mají pořád volné ruce v docela dosti slušném rozsahu... Víme o čem mluvím... ( )
Stejně tak jako je dobré si dávat pozor na levné pojistky je taky dobrý si např. zjistit něco o placení firmě Nehoda.cz... Byste se divili, co jsem z vyprávění přítelkyně slyšel... Jak si to lidi objednají a pak jim to pojišťovna neproplatí, protože na to nemají stavěný pojistky atd. Si pak jen drbou hlavu, že raději od nehody nejeli autobusem...
Co poradit víc - nebuďte blbí... Kdybyste chtěl někdo něco vysvětlit nebo se na něco zeptat, jsem k dispozici...
Tak to se docela rad necham poucit, v cem je pojistka pres top-pojisteni jina, nez kdyz pri uzavirani pojistky sedis primo v kancelari pojistovny a nebo k tobe domu prijede agent ty pojistovny. Podle me uzaviras smlouvu s pojistovnou. Nasledne mi stejne prijdou papiry z konkretni pojistovny a smluvni podminky ma pojistovna snad jen jedny. Pokud jsem v omylu, tak me z toho vyved. Rad se necham poucit. Nechal jsem si porovnat smlouvu na auto sepsanou pres TP u Koop od kamose co u Koop nastoupil a sam mi rekl, ze mam standarni smlouvu ve ktery s obecnyma podminkama stejne nikdo nehne.
jezek napsal:
Tak to se docela rad necham poucit, v cem je pojistka pres top-pojisteni jina, nez kdyz pri uzavirani pojistky sedis primo v kancelari pojistovny a nebo k tobe domu prijede agent ty pojistovny. Podle me uzaviras smlouvu s pojistovnou. Nasledne mi stejne prijdou papiry z konkretni pojistovny a smluvni podminky ma pojistovna snad jen jedny. Pokud jsem v omylu, tak me z toho vyved. Rad se necham poucit. Nechal jsem si porovnat smlouvu na auto sepsanou pres TP u Koop od kamose co u Koop nastoupil a sam mi rekl, ze mam standarni smlouvu ve ktery s obecnyma podminkama stejne nikdo nehne.
Když si to budeš sjednávat takhle na webu, tak nemáš možnost se koholiv na cokoliv zeptat a když se něco stane, tak se nemáš ani na koho obrátit. A pochybuju, že by sis četl sám pojistné podmínky každé pojišťovny, abys vlastně věděl, co se ti pod sumou ukrývá. Budeš pak jen další řadový klient, který bude někomu hozen, aby to někdo vyřešil.
A pokud chceš sjednávat takhle od počítače, tak zkus třeba Direct. Ten komunikuje jen telefonicky nebo mailově - to mi nepřijde jako solidní jednání. Navíc většina těchto serverů nezná ani zvýhodněné akce pojišťoven a jedou pořád podle standardu. Tím pádem pak některé pojišťovny vycházejí v jejich nabídkách draho a jsou tím poškozeny.
Takže spíš než tohle je lepší kontaktovat makléře (dobrého), který ti projede aktuální nabídky a najde nejlepší poměr kvalita/cena. Nehledě na to, že snad každá přepážkářka, pokud to není namyšlená pipina, která to dostala, ti nabídne to nejlepší, aby s tebou mohla uzavřít smlouvu a nešel jsi ke konkurenci. Třeba i o tuhle možnost na webu přicházíš.
Nepíšu ti to kvůli tomu, abych tady hustil nějaký rozumy. Já mám pojistky na super poměru kvalita/cena. Jen se snažím poradit lidem, který si myslí, že mají the best pojistky a přitom tomu tak ve většině případů není. Asi takhle - chytrému napověz, hloupého trkni (bez narážky na tebe). Abych tu nebyl za moralistu národů jen já, tak třeba i Jezek by se ti k tomu mohl vyjádřit.
No dobre, ale v cem je takova pojistka pres TP jina? O pripadnem servise a vysvetlovani podminek se nebavim. To zkladni co potrebuju vedet pred uzavrenim pojistky to se tam dozvim. Navic, tu pojistku mam uzavrenu a jsem pojisten do peti minut a muzu s autem (moto) vyrazit na cestu. Treba i v sobotu vecer. Pokud se tim pojistuji u beznych pojistoven, tak nevidim problem takto povinne ruceni uzavrit. 99% pojistenych bude tak jak ty pises stejne v pripade problemu hozeno "nekomu" at to vyridi. Zkusenost z pred ctvrt roku, kterou jsem osobne prodelal a nejednalo se o povinne ruceni. Takovou vyjimku budes mit mozna tak ty s osobnim kontaktem na vedeni. Jak jsem jiz psal, ackoli uzaviram pojistu pres TP,uzaviram ji s konkretni pojistovnou a pokud se nebude jednat o pojistovnu se sidlem v Dagestanu a jednou kancelari v CR, tak v cem je problem? O Directu nediskutuji, ze nemaji kamenne pobocky to vim a navic je kurev... nevyhodna. Hlavne, nikomu vyuzivani uzavreni smlouvy pres TP nevnucuji, nemam s nima nic spolecnyho, jen vyuzivam jejich sluzeb, kdy okamzite a kdykoli vidim porovnani vsech nabidek pojisteni a muzu si vybrat. Navic, netvrdim, ze po takovemto porovnani si nemuzes vybrat tu nej co ti tam vysla (zpravidla ta nejlevnejievnejsi) a nasledne si zabehnout na jejich pobocku, pokecat si hezkou slecnou na prepazce. Nepredpokladam ale, ze by mi tam nabidla nejaky nadstandard. Nadstandard si vybehas ty, bezny klient urcite ne. Nebavim se samozrejme o tom, kdyz chces pojistit vetsi mnozstvi aut v rodine nebo firme, pak asi pri osobnim jednani neco uhadas a vysvetleni potrebovat budes.
Navíc žádný prodejce od konkrétní pojišťovny Ti nedá plnohodnotné informace o produktech konkurence. Já si ale přes vyhledávače a srovnávače vyjedu základní tabulku pro srovnání a pak to ještě projíždím (a následně sjednávám) přes web konkrétních pojišťoven. Jednak tam mají kolikrát ještě odlišný čísla a jednak odpadá papírování se zprostředkovatelem (plná moc). Ano, zprostředkovatel přijde o svůj bonus. A ano, při uzavření pojistky tímto způsobem mám slevu (10-15% za uzavření po netu) já a ne přepážkářka. Ale u povinného ručení si myslím, že není až tak moc záležitostí, kterými by se jednotlivé pojišťovny lišily (snad s vyjímkou živelního pojištění a možnosti nadstandartu). Ale pokud se mluví o PR a o základu, tak nevidím problém. Kdo si chce připojistit něco extra, ať jde nejdřív na přepážku (nebo za prodejcem) a ptá se. Stejně tak u havarijky.
Čest (a) buch, Old K.
Mozna jedna zkusenost z nedavne doby. Kamos pred necelym mesicem prodaval dvoulitrovou Octavii. Prijel si pro ni strejda s dvoulitrovou Vectou. Protoze mu kamos nechtel dat svoji zelenou kartu, a bez ruceni se panovi odjizdet nechtelo, mrkli jsme na TP a zkusili mu ruceni spocitat. Strejda byl prekvapen, ze na Vectru jiz pres pet let plati ruceni kolem sesti tisic rocne a TP mu nabidlo Triglav za 2900,- Kc, tedy vice nez polovinu. Pojisteni 40/40 mil, (coz je mimochodem nejvice ze vsech pojistoven, ostatni standardne nabizeji 35/35 mil.) v cene pojisteni pravni ochrany myslim do 40 tis a pripojistil si predni okno za 600,- Kc. Bylo to sice v tydnu, ale v osm hodin vecer. Uzavreno do deseti minut, zaplatil okamzite platebni kartou a byl maximalne spokojen. Navic, neni problem ve smlouve pres TP uzavrit vyssi plneni. Treba tech 100mil.
Upravil spea - ToM dne 09.09.2011 10:31
Když půjdu pojišťovat auta do rodiny nebo do firmy, tak určitě ne jednotlivě, ale flotilově (samozřejmě záleží na počtu aut).
Asi takhle... Ani já to nikomu nevnucuju... Naopak, spíš jsem chtěl jen pomoci tím, že vím i něco ze zákulisí... Koho jsem tím zaujal a chce nějak poradit nebo něco vysvětlit, popř. to rovnou uzavřít, jsem k dispozici... Nechť si každý pojišťuje a řeší pojistné události jak chce...
No vidis, zaujala me nabidka na uzavreni. To je slovo do pranice. Pokud muzes verejne, tak hod do placu nabidku na povinne ruceni jedenactky. Co k predbezne kalkulaci potrebujes vedet, ti hodim do PM. Spis mi vysvetli, jak se daji zapocitat bonusy. Zatim, kdykoli jsem pre TP zadal jakykoli bonus, tak mi ho zapocitali a nikdo nezkoumal, zdali je to pravda. Vzdy jsem samo uvadel pravdu, mozna jsem nekde uletl o mesic dva. Protoze jsem za poslednich sest let vystridal nekolik aut a nekolik moto, tak se stale menily pojistky. Pokud to chapu dobre, tak se bonus pocita vzdy z posledni zrusene pojistky.