Mr GS napsal:
No,čeče...sice mě viděsila tvoje chvála na GoPro ale ty GF by vážně asi nemusely být špatnou volbou
GF6 i se dvěma objektivy se dá sehnat už kolem 12tis
Chvála to nebyla, spíš konstatování, když je foťák zapomenutej doma, tak je i GoPro dobrý ... ono když je dost světla tak jde fotit skoro se vším...
Zajímavej kup je podle mě tohle: http://www.olympu...a-ART07957
Ten objektiv se poskládá tak, že je to velice kompaktní. U m4/3 je přepočet na kino-zrcadlovku x2, takže je to "zrcadlovkovej" 28-84mm. Světelnost ale žádnej zázrak.
Olympus má variantu kde jsou 2 objektivy za zajímavou cenu, tam je ten záklaďák normální "velkej": http://www.olympu...a-ART08803
Jediná "vada" Olympusu je, že blesk není pevnou součástí foťáku (mluvím o EPL5-7) v balení je takovej mini, kterej musíš nasadit do sáněk. Takže se to dá snadno někde zapomenout, vytratit...
Zajdi se na to podívat někam do obchodu, jak je to velký...
A co tohle https://www.fujif.../model/x30
jediná vada na kráse je zapínání foto otočením kroužkem objektivu,na moto za jízdy možná trochu kaskadérskej kousek
Já prodal zrcadlovku, skla cca za 20... a kupuju Galaxy S7... ještě chci měsíc, dva vydržet... na Vánoce byl za 20, teď je při užití cashbacku za 13 500 a myslím, že by to mohlo být za měsíc, dva cca kolem 10-12 tis... :-) vloni to tak u S6ky bylo...
Je to kvalitní foťák, který máš pořád u sebe, velmi slušná 4K kamera (ikdyž výsledky při FullHD mi připadají lepší), navigace, a x dalších věcí... navíc vodotěsný, na moto ideál http://www.mobilm...fault.aspx
Upravil HonzaGS-SV dne 21.05.2017 14:16
Tak trochu ozivim tema, ted jsem vyuzil akce a koupil na cestovani Sony A6400 tak uvidime. Puvode jsem chtrel novinku A6600 ale ten cenovej rozdil 20tis se rozhodne nevyplatil, navic ti bembeci odstranili z fotaku interni blesk
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jestli je pro tebe berná mince u foťáku interní blesk, který je notabene třeba u A serie k ničemu, pokud se podíváš na objektivy... tak nevim.
U A6400 třeba oceňuji rychlost snímání, nejrychlejší zaostřování na světě (momentálně) a jiné vlastnosti.
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
schrek napsal:
Tak trochu ozivim tema, ted jsem vyuzil akce a koupil na cestovani Sony A6400 tak uvidime. Puvode jsem chtrel novinku A6600 ale ten cenovej rozdil 20tis se rozhodne nevyplatil, navic ti bembeci odstranili z fotaku interni blesk
doporučuji se podívat na FB na Jan Březina a nebo na jeho stránky alisczech
. osobně znám a můžu říci jeden z lidí s nadhledem a hlavně zkušenostmi.
to GS je prostě moto mých snů
BMW 1200 GS Tripl black 2011
BMW 1150 2003 GS výroční modro/bílá
BMW F 650 ST 1997 červená metla,
Pertla napsal:
Jestli je pro tebe berná mince u foťáku interní blesk, který je notabene třeba u A serie k ničemu, pokud se podíváš na objektivy... tak nevim.
U A6400 třeba oceňuji rychlost snímání, nejrychlejší zaostřování na světě (momentálně) a jiné vlastnosti.
Ten blsk byl jen poznamka, berna mince ani nahodou, to si to spatne pochopil. Ale jak pises nejvetsi deviza toho fotaku je to rychlost snimani a brutalne rychle zaostrovani s fixaci na jeden bod i kdyz se ztrati ze zorneho pole apka to zas vratis hned ho najde a ostri na to. Jestli je nejrychlejsi to sem nestudoval.
Čeština můj koníček
schrek napsal:
doporučuji se podívat na FB na Jan Březina a nebo na jeho stránky alisczech
. osobně znám a můžu říci jeden z lidí s nadhledem a hlavně zkušenostmi.
jjj Brezinu znam
Upravil schrek dne 28.11.2020 20:04
Čeština můj koníček
Používám už dva roky canon G7 mark II zrcadlovku jsem od té doby myslím nevytáhl. Kvalita foto mě z 99% naprosto vyhovuje. Dlouho jsem vybíral mezi modely G a jsem opravdu spokojený. Díky velikosti se dá vzít opravdu všude a nikdy nepřekáží. Doporučuji.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Tak SONY A6400 s objkektivem 18-135 je doma a je to teda masakr luxusni AZ na to ****ni SONY menu ale to uz jsme si za ty roky co je pouzivam zvyknul
Čeština můj koníček
Měl jsem Canon G9x II a vloni jej vyměnil za nepatrně větší ale stále lehce do kapsy strčitelný G7x II. Chip 1", skvělá optická stabilizace, ohnisková vzdálenost 24-100 se světelností 1,8-2,8
Fotím cestovatelskou fotografii a mám s tím drobné zkušenosti. Už chvíli uvažuji o tom, to trochu sepsat a placnout sem (a třeba to tady trochu oživit). Byla by to taková minisérie na téma focení na cestách. Nechci porovnávat nebo doporučovat značky či systémy spíš tak nějak sepsat obecnější zkušenosti. Témata by mohly být třeba:
- mobily aneb má to smysl (má) a pro koho a k čemu je to vhodné
- objekttivy, tedy ohniska, světelnost, stabilizace a hledání kompromisu
- funkce těla aparátu a ovládání aneb co potřebuji mít po ruce
- ostatní příslušenství (blesk, stativ, filtry)
Fotím cestovatelskou fotografii a mám s tím drobné zkušenosti. Už chvíli uvažuji o tom, to trochu sepsat a placnout sem (a třeba to tady trochu oživit). Byla by to taková minisérie na téma focení na cestách. Nechci porovnávat nebo doporučovat značky či systémy spíš tak nějak sepsat obecnější zkušenosti. Témata by mohly být třeba:
- mobily aneb má to smysl (má) a pro koho a k čemu je to vhodné
- objekttivy, tedy ohniska, světelnost, stabilizace a hledání kompromisu
- funkce těla aparátu a ovládání aneb co potřebuji mít po ruce
- ostatní příslušenství (blesk, stativ, filtry)
Co si o tom myslíte?
..to by bylo gut nejaky clanek k tomu. A taky ruzna nastaveni - ISO, casy... i ty fotaky v mobilech (hlavne ty lepsi) maji dneska bambilion nastaveni, kterym laik obvykle nerozumi, ale mohly by udelat ze slusny fotky dost dobrou fotku...
Upravil Bubak dne 14.01.2021 12:06
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
seli> Mohlo by to být zajímavé přiučení, ale nejdřív ukaž jak fotíš, když tu chceš o tom psát... né každý kdo fotí totiž fotit umí
A neber to špatně. Vím, že tady je hromada kluků, co fotí úžasné fotky... Holt jen net je plný lidí, co tvrdí, že něco umí a výsledek je spíše opak (neříkám, že se to týká tebe)
Na druhou stranu, co o tom chceš psát. Pokud nebudeš ve správnou chvíli na správném místě a nebudeš tam mít to správné světlo, postproces to už moc nezachrání
Ano, já nakonec prodal svojí foto výbavu cca za 35 tis. a začal fotit a točit telefonem + GoPro. Fotku udělám stejnou, (ano možná by byla o těch 5-10% lepší) a hlavně tu fotku udělám, protože vytáhnu telefon z kapsy, nemusím sundavat rukavice, otevírat kufr, z foto brašny vytahovat zrcadlovku, sundat krytku objektivu, udělat 3 fotky, zase všechno zabalit, zavřít kufr, navléct rukavice a pokračovat o 5 zatáček dále na další panorama
Doma hlavně nemusím hodiny vyvolávat fotky z RAWu a je to 90% výsledek za 10% času
Hlavně je zachyceno to co jsem chtěl, kompozici řešíš jak na zrcadlovce tak na tom mobilu, jediný v čem se to liší je třeba trochu rozdílná kvalita té fotky, která si dovolím říci že je spíše druhotná... a i tak na to koukám na metr a půl velký 4K televizi z 5 metrů tak to je celkem jedno
Nehledě na to, že umělá inteligence v processingu těch fotek dělá opravdu mílové kroky každým rokem, když vezmu v úvahu, že tuto "fototechniku" obměňuji co dva/tři roky v porovnání se zrcadlovkou, kterou si zpravidla nechávám déle a když to vztáhnu k mé původní zrcadlovce skoro bych řekl, že dnes i ten telefon dělá lepší fotky než zrcadlovka před ... wow dnes už to je deset let a posledních 5 let fotím telefonem... a nijak extra mi nechybí...
Upravil HonzaGS-SV dne 12.01.2021 21:36