Pořídil jsem Uvex Enduro, bílou, a včera otestoval jak v terénu tak na silnici.
Jednoduše řečeno, přilba splnila vše co jsem od ní očekával. Sedne (M) perfektně, standardní zatmavené plexi v kombinaci se štítkem je plně dostačujující za slunečného dne - nejsou potřeba sluneční brýle popřípadě tmavší plexi (a to jsme na jas poměrně citlivej), polstrování se zdá být kvalitní, výhled perfektní, nezamlžuje se, se způsobem zapínání nemám problém. Navíc, ta bílá je fakt pěkná Na silnici je samozřejmě znát vyšší aerodynamický odpor, nicméně to si myslím je u tohoto typu přilby jasné. Co se týká hluku, nedokážu posoudit, zdá se mi že hučí stejně jako moje bývalá Shark, takže to moc neřeším.
Za cenu cca 4800 je to dle mého perfektní koupě.
Na motorce jezdím 42 let z toho 37let s doklady a za tu dobu jsem měl minimálně 20 přileb za ty roky si už přesně nevzpomenu ale vím že Uvex enduro je nejhorší přilba jakou jsem kdy měl.Koupil jsem ji letos na jaře,protože to byla jediná enduro přilba co jsem dostal na hlavu.Jel jsem v ní asi 4x a teď visí v dílně jako ozdoba.Prostě to v ní nejde.
Na Uvex enduro carbon si stěžovat nemůžu. Je lehoučká, na hlavě jí skoro necítím .. Předpokládám že chceš asi Uvex enduro, tak s tím moc nepomůžu, protože za prachy Uvex enduro jsem koupil Carbon
Nicméně mě osobně absence sluneční clony nevadí, naopak. Do helmy nosým brýle, jak sluneční, tak dioptrické a na oboje je tam místa až až.
xHackerM napsal:
Svojí helmu jsem tenkrát v tomhle vlákně vyřešil. Teď řeším jestli Hugitce pořídit
UVEX
KNOX
ACERBIS
U Uvexy postrádám vnitřní sluneční clonu (výklopnou), ale zase je to pořád asi nejlepší enduro helma (pozor!, ve své cenové kategorii).
Knox nebo nox ?
Musí vyzkoušet, na netu ji nekupuj bez vyzkouseni. Já bych řekl že všechny 3 jsou na stejný kopito.
A taky vím že na helme se nemá šetřit. Nezapomeň že je to žena a tudíž asi helma vážící 1,6 kg jí může po delší cestě způsobit bolesti hlavy od krční páteře apod.
Sluneční clonu neres . Však máš ksilt a do oči bude svítit jen při svítání a západu slunce. Je to zase váha navíc.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Ještě můžeš popřemýšlet nad X-lite http://www.nolan-...skup2=1025
Nejprve si ji koupila moje žena a tuto sezonu i já
Má sluneční clonu a pinlock
Uvex carbon se dá koupit dobře ve výprodeji , ale je omezený výběr velikosti
A časem se začne mlžit plexi
NOXe jsem měl v ruce a myslím, že provedení a hmotnost odpovídá ceně
xHackerM napsal:
Svojí helmu jsem tenkrát v tomhle vlákně vyřešil. Teď řeším jestli Hugitce pořídit
UVEX
KNOX
ACERBIS
U Uvexy postrádám vnitřní sluneční clonu (výklopnou), ale zase je to pořád asi nejlepší enduro helma (pozor!, ve své cenové kategorii).
... Nezapomeň že je to žena a tudíž asi helma vážící 1,6 kg jí může po delší cestě způsobit bolesti hlavy od krční páteře apod.
Sluneční clonu neres . Však máš ksilt a do oči bude svítit jen při svítání a západu slunce. Je to zase váha navíc.
Jak to ty ženský asi dělaly,než se začaly běžně prodávat karbonový helmy,který jsou sotva o půl kila lehčí?
A co to je za lidi,co na řepách běžně vozej výklopný helmy,který váží běžně i necelý 2kg? Někdy si počkej,až tu helmu sundaj a uvidíš,že to jsou ženský taky Jediný,co často způsobuje bolest hlavy,jsou zbytečný starosti z blbý rady
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
No kdybychom chtěli integrálku, tak jedině Scorpion EXO-1000. Snad lepší helmu jsem na hlavně neměl. Sice trošku užší vlez, ale zase dobře pak sedí kolem krku.
My chceme ale enduro helmy oba. Já mám Uvex Enduro a to mlžení plexi mě fakt štve. Hlavně na to nic nenaseš, protože ta originál vrstva to hned rozostří.
Jinak teď má vyklápěčku BMW a ta váha je tam rozhodně vyšší než u Uvexy. A nijak moc si nestěžovala.
Strašně nme tlačí z boků do čelisti,vepředu je krátká a dotýkám se bradou výstelky,strašně do ní fučí (v terénu je to plus)ale na cestu je to otravné,dokonce do Číhoště jsem jel se zalepeným větráním na braděa stejně to bylo na prd.Plexi pořádně nedosedá a za jízdy se škvíra zvětšuje v závislosti na rychlosti.Plus je váha ,vzhled a celkové provedení.Mi ale prostě nesedla
Asi je to hold o tvaru hlavy a možná i o vyrobeném kusu. Vše co píšeš já na svojí nepozoruju. Těsní všude dobře, s hlukem se u této helmy musí počítat, ale jám vyšší plexi, takže pohoda. Nikde mě netlačí. Jediné mínus je plexi a jeho antifog úprava.
Servisák může potvrdit, že při hovoru přes F4 a 100km/h rychlosti neslyšel žádný hukot jen mě a zvuk motoru.
Já jsem taky s Uvex enduro spokojenej.Mám druhou(teď carbon),ale předchozí klasická mi už i zachránila život(v 50km/h jsem si to rozdal s bočním sloupkem u f.ducata ) Jediný,na co jsem si musel teď zvyknout je měkčí kšilt,ale aerodynamika je dost dobrá a to dosedání plexi jde nastavit.Stačí k tomu šroubovák a IQ aspoň 40
Upravil Mr GS dne 30.11.2012 10:16
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já paradoxně pověsil na věšák C2. Když jsem přesedlal z Transalpa na GS, bylo mi v ní pekelný horko a koupil jsem si tu zmiňovanou Uvexku.
Nikde mě netlačí, sedla mi krásně a to mám kvůli monstróznosti palice problém něco vybrat.
Plexi nesedělo, to se mi povedlo opravit nekonečným nastavováním v ůchytech, ty šroubky na plochej šroubovák jsem měl povolený snad stokrát, než se mi to povedlo seřídit.
Nejvíc mě s.e.r.e to otevírání plexi za jízdy jak píše Vlastik, je zřejmě způsobeno opotřebením těch zoubků pro polohování plexi, protože zhruba po roce se začalo otevírat a po výměně plexi to dalo chvilku pokoj, prostě jsou ošmrdlaný zoubky nejen na plexi, ale i na protikuse.
Mlží se, antifog je na ho...
Moňa koupila tu Acerbis Active, nebo jak se jmenuje, chválí si ji projela s ní letošní dovču, takže proběhl asi dostatečnej test z hlediska pohodí a funkčnosti při nošení.
Bohužel posledně někde vytratila šroubek, co drží plexi a kšilt, ten lze nahradit, blbé je, že s tím vypadne i takový mezikus sloužící k aretaci plexi, je to vlastně pant.
Problém nám řeší ochotně prodejce. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
xHackerM napsal:
No kdybychom chtěli integrálku, tak jedině Scorpion EXO-1000. Snad lepší helmu jsem na hlavně neměl. Sice trošku užší vlez, ale zase dobře pak sedí kolem krku.
My chceme ale enduro helmy oba. Já mám Uvex Enduro a to mlžení plexi mě fakt štve. Hlavně na to nic nenaseš, protože ta originál vrstva to hned rozostří.
Jinak teď má vyklápěčku BMW a ta váha je tam rozhodně vyšší než u Uvexy. A nijak moc si nestěžovala.
Manželka po několika výměnách přileb je spokojena s http://www.nolan-...hp?id=1408
Pro spolujezdce enduro přilbu nedoporučují, štítkem naráží do přilby jezdce.
https://www.zonerama.com/rop1
Ano, to víme, proto má teď vyklápěčku.
Ale začala jezdit sama a chce enduro helmu.
Proto jsem oživil tohle vlákno mým dotazem na aktuální nabídku na trhu.
Dík Michale, ale díl už je na cestě, prodejce mi sám volal, že na mně nezapomněli.
celé to akorát trvá dlouho, protože ten kus není v sortimentu jako náhradní díl