petr_t napsal(a):
Základem u těchto motorek je aby každý majitel byl přítomem jaké koliv opravy!Sám se musí naučít co a jak na co..
tohle snad ani nemůžeš myslet vážně.. koukáš v nemocnici jak se operuje žlučník a pak si to doma odoperuješ sám??? tak větší blbost jsem fak za poslední dobu neslyšel.. zkus s tímhle přijít např do Německa do servisu a s úsměvem tě pošlou jinam.. a s kafem..
nejlepší by bylo kdyby ti půjčili nářadí a říkali co a jak máš udělat viď??
Jinak Cartecu držím palce!! i s divnými zákazníky...
Petr_t nejspíše myslel základní gramotnost.
Vždyť dneska lidi už nejsou schopni si sundat z motorky kolo a nebo vyměnit řetězovku, brzdovku apod.
Osobně jsem byl několkrát přítomen, když se servisovala moje motorka a vidím v tom jen přínos
Dnes servis po 10t. Od domluvy termínu po předání vše proběhlo na výbornou. Cena velmi slušná, rozumné navržení na výměnu brzdové kapaliny až na jaře.
Skříňky na ůschovu věcí aby je člověk nemusel tahat domů a zpět.
Nabídka kávy, čaje. Detailní popis co bude v servisních pracech, po servisu detailní výklad o pracech, a stavu.
Trošku jsem s vedoucím serisu (p.Vrkoč) prohodil pár vět, připadá mi, že mu na tom aby Ostrava měla dobrý servis BMW záleží.
Za mě za 1.
petr_t napsal(a):
Základem u těchto motorek je aby každý majitel byl přítomem jaké koliv opravy!Sám se musí naučít co a jak na co..
tohle snad ani nemůžeš myslet vážně.. koukáš v nemocnici jak se operuje žlučník a pak si to doma odoperuješ sám??? tak větší blbost jsem fak za poslední dobu neslyšel.. zkus s tímhle přijít např do Německa do servisu a s úsměvem tě pošlou jinam.. a s kafem..
nejlepší by bylo kdyby ti půjčili nářadí a říkali co a jak máš udělat viď??
Jinak Cartecu držím palce!! i s divnými zákazníky...
takže už s tohohle čiší nech nám to tady my tě pak zasypem různými díly co jsme museli vyměnit a tady máš cenu kolik zaplatíš
PetrAT napsal:
Petr_t nejspíše myslel základní gramotnost.
Vždyť dneska lidi už nejsou schopni si sundat z motorky kolo a nebo vyměnit řetězovku, brzdovku apod.
Osobně jsem byl několkrát přítomen, když se servisovala moje motorka a vidím v tom jen přínos
i moja roba umí tyto základní věci a několikrát se jí to vyplatilo.nevidím v tom nic špatného.Zvlášť pro cestovatele.
Waltr napsal:
Dnes servis po 10t. Od domluvy termínu po předání vše proběhlo na výbornou. Cena velmi slušná, rozumné navržení na výměnu brzdové kapaliny až na jaře.
Skříňky na ůschovu věcí aby je člověk nemusel tahat domů a zpět.
Nabídka kávy, čaje. Detailní popis co bude v servisních pracech, po servisu detailní výklad o pracech, a stavu.
Trošku jsem s vedoucím serisu (p.Vrkoč) prohodil pár vět, připadá mi, že mu na tom aby Ostrava měla dobrý servis BMW záleží.
Za mě za 1.
Take na mne pan Vrkoč pusobil stejnym dojmem a jsem rad ze to tam slape na vybornou.
BMW GS 1200 adventure
Čemu se ježek diví: před patnácti léty když jsem jezdil na servis s Hondou tak bylo úplně běžný že jsem byl přítomnej na dílně s mechošem když makal na mojí motorce. Kafé sice nedělali,ale zato jsme vždy dobře pokecali a hlavně probrali co a jak na tý motce-prostě jsem byl "začátečník" a každá zkušenost se hodí. Jasně že mu tam nebudu oxidovat když mě bude dělat generálku motoru,ale základní servis a drobné opravy na cestách by měl zvládnout každej řidič-páč mrsknout stroj na servis a pak držkovat co ho to stálo umí kde kdo Jedu? Tedy žiju!
Hoši obávám že jsme v jiné době, ono opravdu by to bylo pro majitele fajn jenže..
Dnes je tolik bezpečnostních předpisů a pokynů pro obdržení iso a podobných pro tyto firmy celkem podstatných záležitostí, že si to prostě nelajznou.
I já bych byl rád přítomen a koukl. Už jen pro ,,jak to dělají profíci"
Mezi námi já taky pohled nemusím.
Tak jsem byl včera v CarTec na garančce.
Protože jsem cca 10 let servisoval auta v Renocaru v Brně, byl jsem zvědavý na srovnání těchto dvou servisů. Chtěl jsem vidět rozdíl, když přijedu se šestkou nebo s motkou. Přístup techniků v Ostravě na výbornou. Pan Vrkoč, šéf servisu a motorkář, ( v kravatě a bílé košili na GSu vypadal srandovně) má opravdu zájem. Před servisem mi vysvětlili co a jak, nabídli kafe atd., nabídli skříňku na věci, ať se netahám s přilbou, bundou a jestli prý půjdu pryč, budu čekat nebo chci být u servisu? Prý jsou morkáři jiná sorta, u těch, že se účast na servisu jaksi předpokládá. Samo, že jsem valil do dílny. Dílna pro motky je jen pro motky, izolovaná od autoservisu. Mechanik, sice málomluvný, ale pečlivý. Školený v BMW Salzburg. Taky motorkář. Takže jsme při práci i trochu skecli. Motka po servisu čistá, bez oleje, poslední dotaz na nějaké případné požadované změny nastavení a bylo to. Než jsem došel k technikům, mechanik byl pryč. Ani jsem mu nestačil poděkovat.
Detailní rozbor fakturovaných položek předávacím technikem, dotaz na způsob platby a tradá domů. Super. Ostravu můžu doporučit. Vše klaplo, jak bylo dohodnuto.
PS: V Renocaru, když jsem bloudil mezi motkama a obhlížel GSa 14 dní před rozhodnutím o koupi, se prodejce, který prodal naší firmě 6 aut, bohužel ani nezvedl.... asi už měl splněný kvartál.....Ostravo, jen tak dál !
Jo, na šourůmu mají ještě jednu GSA a dvě GSka volné. Kdyby měl někdo zájem.
IvoM přiložený následující obrázek:
[147.23Kb]
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
několikrát jsem u nich na showroomu byl, motorky si prohlížel, i měl zájem koupit, ale když po 10ti min se mě dotyčný prodejce, který tam sedí u motorek za stolem ani nezeptá, odcházím jinam
všichni ostatní se snaží - viz info o servisu, ale takový prodejce jim dost kazí celkový výsledek, já bych tam moto nekoupil
to waltr: kolik tě stála prosím tě garančka po 10t?
To je asi individuální. Já zase nemám rád, když mi hned skáčou kolem krku jak někde v Turecku. Ale naposledy, když jsem byl kvůli koupě motky v Renocaru, to mne fakt po 20-ti minutách p.Hájek, sedící bez zájmu, docela naštval. Ale tam je to přes půl haly, tak se mi za ním nějak nechtělo.( za ty prachy, co jsme u nich nechali jsem čekal alespoň krátký dotaz, proč tak očumuju a osedlávám ty jejich motky). Možná jsme měli oba dva v jeden moment blbou náladu. V Ostravě jsem se , když jsem potřeboval, na prodejce dvakrát podíval a byl u mne...a byl jsem po několikadenní cenové přestřelce jejich.......
Vyšlo to na 4300. Bez výměny brzdovky. Původní cena nabídky byla 4600.
Taky nemusím aby po mě skákali. Jen mě si taky jako potencionálního kupce moc nevšímali.
A je pravda, že mě ani nepozvali do servisu, asi vzhledem k tomu že jsem taková malá konkurence- bral jsem si díly na motorku od ženy.
Ale možná je to tím dvakrát přeplňovaným šestiválcem
Asi měli strach z know how. U mně to nehrozí. Já jim konkurovat nebudu. Já se víc vrtám v dvoutaktech 50 - 170 ccm http://picasaweb....ik2692009#
první dvě fotky byl 50 ccm motor v našem závodním stroji.
PS:
Ta šestka je z Brna, ne z Ostravy. Že by tedy platilo, když ptáčka lapají......? Uvidíme příští servis.
Tak to mne tesi s tim servisem,a jsem rad ze nabizeji moznost byt pritomen u servisu,to malo ktery servis pripusti aby byl zakaznik u servisu
BMW GS 1200 adventure
IvoM napsal:
3X, a kdy jsi tam byl? Teď někdy?Který prodejce to tam byl?
za poslední 1,5 měsíce jsem tam byl 4x, který prodejce to byl, to bohužel nevím, protože je neznám, pár pěněz jsem tam už taky utratil, ale můžu srovnat služby u konkurence a ti jsou opravdu dále
... aby mi někdo skákal kolem krku taky nejsem stejně, jako ty zvědavý, ale stačí se zeptat nebo nabídnout radu. Když nepotřebuji, tak odmítnu, ale u této cenové kategorie výrobků už by to mělo mít nějakou úroveň a já nepůjdu škemrat o něco k jeho stolu, ke všemu když vidím, jak se strašně nudí
No, není to žádná sranda. Okolo těch pylonů se lítá s letadly o rozpětí 2 metry a váze cca 9 kg. Když ti letí 5-10 metrů nad hlavou tři taková letadla rychlostí cca 170-180 km/hod a řídí to tvůj pilot, kterého diriguješ, je to záhul i na nervy. Po závodě by se dal adrenalin prodávat na kila.
Tady tyto http://picasaweb....4866249122 modely, to je už jiná kategorie. Mimochodem, ten motor má 800 ccm, je z ValMezu a já něj odlívám a obrábím hlavy, vačky, ojnice a kartery.
Tento motor http://picasaweb....5223291186 vyrábí už několik let nějaký Frantík ve Francii.
Omlouvám se, to už ale vůbec nepatří k servisu BMW v Ostravě.