To pockej az tam budes.To te teprve chytne.A ve dvou se ti pojede mozna jeste lepe. Ja kdyz jedu nalozeny,tak to sedi jak prikovane.Sem tam maximalne skrtnes stupackama A jestli budes mit cas,tak odboc i nekde mimo jak psali kluci.
I pád na hubu je pohyb kupředu
Jo to je fakt, že gs sedí perfektně naložený, ale to moje "závaží" vzádu co vezu na mě pak řve že se bojí :-D
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
petrguss napsal:
morabo -> jak jsi to řešil se spaním? penziony nebo kempy nebo jak? a jaká jsou tam možnosti ubytování? Asi budu teda přezouvat na nějaký hrubší vzorek se kterým si to (i podle mně) užiju s menším strachem řekl bych zas že ta karoo je dost hrubá, asi chmátnu po univerzálnějších tkc nebo E-10 (i když o nich jsem moc chvály neslyšel...)
Nejel jsem na ostrý Karoo, ale na KarooT. Silničnější gumy vůbec neobouvám, takže jsem je nedával kvůli těm pár km šotolinky, ale prostě na nich jezdim i dálky, právě i z důvodu abych si podobný místa prostě líp užil. Ale jak říkám, já jsem špuntomil a rozdíl mi to přijde nebetyčnej, ale třeba to má někdo jinak.
Jinak jsme spali po penzionech a známejch. Byli jsme právě i po návštěvách, tak jsme museli mít hodně civilního oblečení a stanovací výbava už by se fakt nevešla, i kdybychom chtěli...
PS: ještě bych doplil, že Nemá chybu řeka Soča pod Vršičem a taky jezírka u Kranjsky Gory.
petrguss napsal:
morabo -> jak jsi to řešil se spaním? penziony nebo kempy nebo jak? a jaká jsou tam možnosti ubytování? Asi budu teda přezouvat na nějaký hrubší vzorek se kterým si to (i podle mně) užiju s menším strachem řekl bych zas že ta karoo je dost hrubá, asi chmátnu po univerzálnějších tkc nebo E-10 (i když o nich jsem moc chvály neslyšel...)
Nejel jsem na ostrý Karoo, ale na KarooT. Silničnější gumy vůbec neobouvám, takže jsem je nedával kvůli těm pár km šotolinky, ale prostě na nich jezdim i dálky, právě i z důvodu abych si podobný místa prostě líp užil. Ale jak říkám, já jsem špuntomil a rozdíl mi to přijde nebetyčnej, ale třeba to má někdo jinak.
Jinak jsme spali po penzionech a známejch. Byli jsme právě i po návštěvách, tak jsme museli mít hodně civilního oblečení a stanovací výbava už by se fakt nevešla, i kdybychom chtěli...
PS: ještě bych doplil, že Nemá chybu řeka Soča pod Vršičem a taky jezírka u Kranjsky Gory.
Možná že až přijedu zpátky na sjetejch 8x píchnutejch touranckách tak se ze mě stane taky špuntomil , i když o tom pochybuju, pořádnej offroad je pro mě hezkej jen na obrázcích
Jinak perfektní fotky
Upravil petrguss dne 30.05.2012 13:00
Dotaz: byl jste se někdo podívat na Ljubljanský hrad? Má to význam se tam zajet podívat / resp. jestli je tam něco zajímavého (zvláštního) či je to relativně jen historická záležitost a Predjamský hrad je lepší? Na www stránkách jsem se toho moc nedočetl, pouze jsem zjistil že je tam pěkná věž s rozhledem na celé město...
Ljubljana co jsem kdy zazil, byla dopravne vzdycky desne zasekana, na hrade jsem nebyl, ale strudly moc s kuframa nemusim. Predjama staci zvenku. Co ale doporucuju jsou jeskyne Postojna jama. Drahej vstup, ale stoji fakt za to! Navic je tam prijemne v motohadrech ;-) Jo a Vyplati se mluvit i jinak nez anglicky. Ang. skupinka je suverene nejvetsi, nemecka byva taky velka, ale fr, it, es je vzdy prijemne komorni.
Maiali nel Fango!
morabo napsal:
Ljubljana co jsem kdy zazil, byla dopravne vzdycky desne zasekana, na hrade jsem nebyl, ale strudly moc s kuframa nemusim. Predjama staci zvenku. Co ale doporucuju jsou jeskyne Postojna jama. Drahej vstup, ale stoji fakt za to! Navic je tam prijemne v motohadrech ;-) Jo a Vyplati se mluvit i jinak nez anglicky. Ang. skupinka je suverene nejvetsi, nemecka byva taky velka, ale fr, it, es je vzdy prijemne komorni.
no tak Ljubljanu vynechávám :-) (myslel jsem si to tak nějak). Co se týče jeskyně Postojna jama - mám to tam naplánované - za info ohledně jazyka dík, já teda mluvím jen NJ, ale kamarád (co možná pojede s náma) tak lehce umí fr, tak uvidíme jak to dopadne) - myslím že tam jde hlavně o efekt než o výklad (tedy aspoň doufám)
Moc pěkné je mrknout také k pramenu řeky Soči. Sice ve vedru šplhat v motohadrech po skále čtvrthodiny od motorek zamčených u turistické hospůdky je celkem sport, ale pohled do puklinového pramene do nitra skály a na druhou stranu jak se valí ven hotová řeka stojí za to...
Melizoy přiložený následující obrázek:
a pěkná je také Sotěska Vintgar, trochu jiný Slov(e)nský ráj, s visutým chodníkem a řekou zahloubenou místy hluboko ve skalách. Procházka na třičtvrtě hoďky k vodopádu, čistá voda a hluboké výhledy.
Melizoy přiložený následující obrázek:
Melizoy napsal:
a pěkná je také Sotěska Vintgar, trochu jiný Slov(e)nský ráj, s visutým chodníkem a řekou zahloubenou místy hluboko ve skalách. Procházka na třičtvrtě hoďky k vodopádu, čistá voda a hluboké výhledy.
Díky moc za nápady kam se podívat, jsem za ně moc rád, protože to je právě to co tam chci dělat, jít se na něco podívat a ne jen bezhlavě jezdit dokola a vlastně jediné co poznáš je cesta pod kolama - kolikrát jedeš jen pár km nebo i jen stovek metrů od velmi zajímavých turistických míst, ale když to nevíš a nikde v průvodcích se nedočteš, tak to mineš jako šutr u cesty... Jestli vás něco ještě napadne, klidně pište další, v itineráři mám ještě místo
Možná už to někdo zmínil (vlákno jsem jen prolétl), ale za sebe můžu doporučit Škocjanske jamy. Jeskyně, kde je 50m pod vámi řeka a 50m nad vámi strop. Ohromující Jenom nesmí zapršet - to prý voda stoupne překvapivě rychle o těch 100m až ke stropu...
Edit: pořád místo Škocjanské píšu Skočjanské, zřejmě podle vzoru "skoč"
Upravil Darek dne 05.06.2012 09:56
Nemáte někdo tip na dobrou automapu/turistickou mapu Slovinska, ideálně něco jako se u nás v čr prodává mapa s kempama (ale není podmínkou), nikde na netu nemůžu nic rozumného najít - většinou je to v malém měřítku. Mám s sebou navigačku, ale pro jistotu...
kanecek napsal:
Chtěla bych vyjet do Slovinska, nevíte o nějaké slečně co jezdí, co by se ráda přidala?
tak jed s nejakym primerene neuchylnym parem...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
petrguss napsal:
Tak to je nádhera..., jediná věc které s obávám je ta, že pravděpodobně pojedem sami (jako jen jedna motorka), čili kdyby se něco nedejbože stalo (prasklá hadička, lanko, plesknutí o zem), tak jsem odkázanej sám na sebe a svoje nohy na dojití do civilizace .
Tedy kdyby se někdo chtěl přidat (od 30.6. do 7.7.) tak je vítán... pojedeme (s přítelkyní) pohodové tempo s vyhlídkami, prohlídkou jednoho hradu, jeskyně, jezer a tak, spaní kempy, na divoko nebo penziony - podle toho jak se bude hodit... trasa předběžně cca 1500km (řekněme že do 2000km max) - přibližně viz můj odkaz...
Zdravím mohl bys nám sem dát ještě nějaký pordobnosti o trase, cenách ubytování a kempů. Zajímavých míst, k navštívení, díval jsem se na tvojí mapu cesty a docela se mi zamlouvala, popřípadně co přidat nebo abrat chtěli by jsme to projet za 5 dní max, s tím že den by byla cesta tam a dan cesta z5, na motání po okolí 3 dny. Je ve slovinsku nějaké místní jídlo co by se mělo ochutnat.
Ahoj včera jsme se vrátili-paráda.
Když sjedeš z dalnice na jezero Bled je u města Lesce výbornej kemp 5hvezdiček-super služby- 13 euro na osobu včetně sprchy z toho ještě 20% sleva pro motorkáře.......takže nakonec něco kolem 11e a o bylo u v horších kempech v horách.Nákup jidla možnej v Lidlu v Lesce- 3km.....
Potom stojí za to výjezd na horu Mangarii-výjezd až do 2600m.n.m na motorce prostě užasnej zažitek za 5e a po 17h zdarma -to jsem nevěděl....
Jinak přímo od Bledu vedou ruzný okruhy včetně šotolin po horách...kdyby jsi chtěl nějaky info tak mi pošli PM...ma toho teko moc...
My jsme spali v kempu Gabje u Tominu - 6,5 EUR vč. místního poplatku - není sice vyloženě motorkářský, ale levnější jsme nenašli - je to přímo u řeky Soča - koupali jsme se, je to menší kemp, ale s dostatečným zázemím (sprchy, bar, pivko, řeka, a hlavně skoro všude lavičky se stolkama - takže pro motorkáře ve finále supr...). Mimo kemp jsme nakonec nespali právě kvůli možnosti osprchovat se po parném dnu. Jinak jak píše TOMR1 - nakoupit se dá za solidní peníze v Lidlech nebo Marketech které jsou na každém rohu - ceny lehce vyšší než už nás, ale žádná hrůza, dokonce balená voda tam 1,5L stála v přepočtu 4 Kč a maso na steaky levněji než u nás, konzervy a paštiky mají dražší, restaruace taky o trochu dražší, ale žádná hrůza to není... Určitě ochutnej místní Pršut - luxusní... najeli jsme 2000 km, benzin tam byl bezkonkrunčně nejlevnější z celé cesty... Hory, příroda nemá chybu...
smazak73 napsal:
Zdar byl jsem tam 2krát naposledy před 5lety
Určitě pokud máš rád jeskyně atd.Podstojna jama .Tenkrát vstup už byl15€ ,ale fakt to za to stojí 15 km vláčkem v podzemí mezi krápníkama jak v pohádce kousek je kemp 3hvězdičky toho času 13€ asi 3km od tud se nachází krásný hrad z 13.stol.Predjamský hrad- vytesaný ve skále -doporučuju noční vyjížďku a foto v noci výborná atmosféra.
Určitě jezero Bled a Bohrin a udolí řeky Soca a Trglav jak píšou kluci
Další jeskyně -Skočanske jame -zubatkou do výšky 650 m myslím a jeskyní sestoupáš dolů k nádhernýmu vodopádu
Určitě přistav Koper starodávný město ve stylu Dubrovníku
Jinak z Rakouské strany to je taky paráda příjezd do jul. alp od Sppitalu AU -stoupaní 24 %
Příjemný lidi ,hezký holky,dobrý pivo LASKO CLUB a hlavně naše mentalita národa připadal jsem si tam jako doma
Jsem hledal ten kopec s těmi 24% stoupání a nemužu ho najít mohl bys sem napsat znova od kterýho města jet a nebo rovnou hodit kousek mapy?