Paji napsal:
Máte někdo zkušenosti s C2? Jak se vám po delším používání roztáhla či vytlačila. Mám problém s její velkostí. Menší velikost (L) je na obvodu hlavy OK a dole na lících a krku dost tlačí. Větší velikost (XL) je dole OK ale "nahoře" velká. Zkušenosti říkají, že když je kebule na rozhraní dvou velkostí je správné zvolit tu menší. Co zkušenosti s C2?
Tak dejte někdo prosím vědět. Dík.
C2 sice nemam, ale u Caberga jsem zadnou zmenu zatim nezaznamenal.
Poslední poznámka a končím - neodklápím helmu z frajeřiny, kvůli módě, že chci vypadat důležitě nebo dobrodružně nebo jakkoliv jinak. I kdyby jezdil s odklopenou helmou mistr světa v mototuristice, čech, němec nebo američan, je mi to fuk, pokud MNĚ to nebude vyhovovat. Mám odklápěčku skoro 9 let a jezdím tak občas, protože mi to vyhovuje kvůli pohodlí a komfortu.
Tak a co zase třeba jiné téma DOCtore, jinak se s Tebou dobře diskutuje... Ivan
Ivan napsal:
Poslední poznámka a končím - neodklápím helmu z frajeřiny, kvůli módě, že chci vypadat důležitě nebo dobrodružně nebo jakkoliv jinak. I kdyby jezdil s odklopenou helmou mistr světa v mototuristice, čech, němec nebo američan, je mi to fuk, pokud MNĚ to nebude vyhovovat. Mám odklápěčku skoro 9 let a jezdím tak občas, protože mi to vyhovuje kvůli pohodlí a komfortu.
Tak a co zase třeba jiné téma DOCtore, jinak se s Tebou dobře diskutuje... Ivan
Dík za pochvalu Ivane, vidím, že jsem tě přece jenom přibrzdil, cha cha
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Ivan napsal:
S odklopenou helmou budu jezdit dál, ale vždycky budu mít blbý pocit a vzpomenu si na Tebe. Takže přece jen nějaký výsledek... Ivan
Na netu jsem objevil otvíračku COX.Má i druhé zasunovací plexi proti slunci a není drahá.Kémoš mi tvrdí,že termoplast je na nic a helma tím pádem bude nevalné kvality.Ale já si myslím za ty prachy super a přece musí mít certifikací.Taky jsem někde četl ,že vydrží i levná helma a od určité síly nárazu dojde ke kompresi mozku a nezachrání tě ani schubertka za 12.Ta je myslím o komfortu,ale učel splní obě.Je to pravda DOCu?
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Každopádně COX je Caberg. Ten ji prodal skořepinu a je to naprosto identická helma s jiným jménem. Dokonce jsem slyšel, že COX a CABERG se mají spojit jako dvě menší firmy do jedné větší, ale co na tom je pravdy to nevim. Na zbytek ti neodpovim bo nejsem DOCtor přes lidi.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
abbe napsal:
Na netu jsem objevil otvíračku COX.Má i druhé zasunovací plexi proti slunci a není drahá.Kémoš mi tvrdí,že termoplast je na nic a helma tím pádem bude nevalné kvality.Ale já si myslím za ty prachy super a přece musí mít certifikací.Taky jsem někde četl ,že vydrží i levná helma a od určité síly nárazu dojde ke kompresi mozku a nezachrání tě ani schubertka za 12.Ta je myslím o komfortu,ale učel splní obě.Je to pravda DOCu?
to jsem psal já a to v jiném fóru, používám i jiná nickname jako třeba lukes nebo lukes1960
ano, v celku se dá říi, že certifikace je výše(certifikovaná helma vydrží více G)než kolik G vydrží mozek
Něco vám napíšu a budu raději citova. Časopis Motoroute - motopřilby: helmy Schubert Concept, C2 - Možnost jet s otevřenou přilbou a spuštěnou sluneční clonou.
Co vy na to? jak to, že to teda je dokonce písemně povolený? Chábu to, že když člověk spadne za jízdy na obličej, tak mu z něj asi moc nezbude, tak jak to, že to někdo jako je Schubert dokonce povolí a to ještě písemě?
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Každopádně já ji mám dost utaženou,takže aby se mě sama sklopila,tak už by se teda muselo něco dít.Jinak o víkendu opět jízda s otevřenou a v poho.
BMW R 1100GS vzor kačer
Já úplně nechápu, co myslíte tím "jízda s otevřenou přilbou". Vemte si starou BMW Evo4, což byla taky Schubertka. Tam se dala celá ta přední část sundat a dát tam kratší plexi nebo vůbec žádné a provozovat jí jako otevřenou. Nebo ta překlápěcí Roof. Nebo je nějaká změna v zákonech co jsem nechytil? Dík za info.
Možná si nerozumíme. SAMOZŘEJMĚ je zavřená přilba bezpečnější, ale to nechte na majitelích, jak moc bezpečně chtějí jezdit. Někdo jezdí v kokosáku, někdo v Schuberthce. Tady je dotaz, jestli je legální jezdit v odklopené přilbě. Ivan
Máš přilbu na hlavě ? Máš a jestli je otevřená nebo zavřená si myslím je fuk,akorát musíš mít ochranu vočí ne ? Jinak já to otvírám akorát po městě páč si po cestě prospěvuju a osák f tlamě néni dobrý...
Uvedu to na pravou míru pánové.........
Povinnosti řidiče motorového vozidla:
§ 6 odstavec h
...... mít za jízdy na motocyklu nebo na mopedu na hlavě nasazenou a řádně
připevněnou ochrannou přílbu schváleného typu podle zvláštního právního
předpisu a chránit si za jízdy zrak vhodným způsobem, například brýlemi
nebo štítem, pokud tím není snížena bezpečnost jízdy, například za deště
nebo sněžení.
Podle zákona je legální jezdit v odklopené přilbě za podmínek že zrak bude chráněný. F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Ještě dodám odkazmkde se můžete dočíst o změnách v pravidlech s.p. http://www.novapr...F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Hurááá, a já myslel že je to nelegální!!!
Jinak si pochopitelně myslím že zavřená helma je bezpečnější, určitě v některých situacích, kdy jde rána na obličej a čelist. Pravdu má i myslím DOC, že dklopená helma má výše těžiště a více je namáhán krk, zejména při prokmitu hlavy vlivem setrvačných sil.
Jo, tuhle jsem měl v obchodě na hlavě zbrusu nový Caberg Justissimo GT nebo tak nějak se to jmenovalo, bohužel jsem si to nemohl zkusit za jízdy, ale seděla perfektně. Nemá s ní někdo zkušenost (hluk, odmlžování atd.)? Stála něco přes 6000,- a byla dost sympatická, i když aretace vyklopené helmy taky nebyla nejpevnější. Ivan
Pánové, legální- nelegální, v každém případě volovina. Je to asi tak absurdní jako když si bereš si do vedra v létě nepromokavou kombinezu.......není na to, nedýchá, potíš se........ale bráníš se slovy NO JA JI MAM ROZEPNUTOU. Otvírání na otvíracích přilbách je na jinou věc než abyste tak jezdili, pochopte to. Jezděte radši s rozepnutým poklopcem, není to sice od toho aby se tak jezdilo, ale taky to větrá a aspoň to není nebezpečné (doufám)
Jsem zvědav kdo bude mít konečně víc rozumu než jeho motorka...
protože jsme si již otom psali, dovolte mi nakonec na plnou hubu říct názor - když to někdy vidím, mám pocit že se koukám buď na idiota nebo přiblblýho frajera (a je mi úplně jedno jestli jsem Vám sympatický nebo ne, pokud se někdo chce urazit, .....je mi jasné že fórum je demokratická platforma a každý názor je respektabilní, ...........a tedy i můj, here it is!