to TomasTT
máš pravdu, já taky říkám, že bežnej servis motorky musí i v Autecu kolem 7 litrů udělat (=náplně,filtry,svíčky,seřízení). Já s problémem s ABS v Autecu pochodil zadarmo a ještě jim vypil kafe a to pro mě byl skoro šok - příjemnej.
Akorát mě mrzí,že neposílají nádradní díly na dobírku - tedy neposílali,nevím jak je to teď,už mám jiné zdroje.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
TomasTT napsal:
Carservis má tu cestovatelskou diagnostiku jako my a x dalších lidí. Velkou diagnostiku na R1200GS nemá ani Bychl a motorky od něj vozí do Autecu! Nebo jí neměli vloni, třeba už jí letos mají. Nevím přesně co má Cyril ale tuším že je to verze Moditecu pro 1150 a nevím jestli zvládá 1200. Pokud ne, tak prakticky jediná diagnostika je v tom Autecu. V Brně jí mají taky ale nemají autorizaci na záruční opravy a nevím jestli by servis u nich v případě záručního problému uznali nebo ne.
Co to znamena cestovatelskou diagnostiku?
Ja se proste snazim marne zjistit, jestli v pripade servisni prohlidky (ne opravy) MUSIM napichnout motku na diagnostiku aby ji napr. vymazaly hlasky typu "jed do servisu". Nebo z jinyho duvodu.
Je to teda potreba?
Pokud ano, "cestovatelska" diagnostika na to staci nebo ne?
Pokud ano, predpokladam ze by nebyl problem se na podobnych ukonech domluvit s tebou, kdyz pises ze ji mate?
Hrabe_X napsal:
to TomasTT
máš pravdu, já taky říkám, že bežnej servis motorky musí i v Autecu kolem 7 litrů udělat (=náplně,filtry,svíčky,seřízení). Já s problémem s ABS v Autecu pochodil zadarmo a ještě jim vypil kafe a to pro mě byl skoro šok - příjemnej.
Akorát mě mrzí,že neposílají nádradní díly na dobírku - tedy neposílali,nevím jak je to teď,už mám jiné zdroje.
Neposílají pořád. A dokonce objedat to musíš osobně. Taky mám jiné zdroje ale za se na druhou stranu jsem teď dostal věrnostní nabídku a tak asi přejdu do Autecu, protože to je od nich rychlejší a mírně levnější, ovšem taky méně pohodlné
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
[/quote]Co to znamena cestovatelskou diagnostiku?
Ja se proste snazim marne zjistit, jestli v pripade servisni prohlidky (ne opravy) MUSIM napichnout motku na diagnostiku aby ji napr. vymazaly hlasky typu "jed do servisu". Nebo z jinyho duvodu.
Je to teda potreba?
Pokud ano, "cestovatelska" diagnostika na to staci nebo ne?
Pokud ano, predpokladam ze by nebyl problem se na podobnych ukonech domluvit s tebou, kdyz pises ze ji mate?[/quote]
Na trhu jsou pokud vím dva výrobky které jsou určené pro použití na cestách. O tom se tam píše. Oba by mohly umět to samé i když jsem to zkoušel vloni, tak se lišily dost hodně. Každopádně tu Touratech tady máme v dílně a taky jí půjčujeme na expedice apod.
Tím se zjistí případné záznamy v logu a dají se mazat. Ale nedá se tím nahrávat nový software.
Takže ano, touhle diagnostikou zjistíš že tam jsou záznamy a zjistíš jak jsou závažné a dají se odmazat. Takže to ten účel splní.
Ale bacha na to, že tím pádem nebudeš mít potvrzené prohlídky v servisu a opět ten samý problém kdyby se něco podělalo na záruku a mohli by dělat problémy.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomas: zaruka mi konci 3/2009.
Tzn. v praxi letos po sezone.
Je to jeden z duvodu proc na to pro pohodlnost proste kaslu.
Navic ted jsem ji tak dokonale rozebral a zase smontoval, pridelal tam asi kilometr kabelaze atd, ze mi uz stejne zadnej blazen nic neuzna :-)
Posilam ti PM.
Pres vypinac a rele predni svetla, alarm, zasuvka 12V, navigace. Dneska mam pocit ze to konecne dodelam a urcite se pochlubim i se zbytkem co jsem mu nadelil, ted je GS presne podle mych predstav.