docik napsal(a):
Pokud jste fyzická osoba, neplátce DPH a na tuto je vystavena faktura, musí být na faktuře uvedena cena "mit MWSt."...tudíž s DPH. Tady už potom nic s DPH dalšího neřešíte!!!
Pokud jste plátci DPH a toto hodláte uplatňovat je nejlepší vyžádat si fakturu "ohne MWSt." a DPH zaplatíte na finančním úřadě v místě příslušném v ČR!
Jsem jen hloupý Guzzista, ale dělám to 16let. Evropským motorkám zdar
Taky jsem si to myslel ale vyvedli mě z omylu. Věř mi, že DPH se platí tam, kde se spotřebovává, tedy v ČR. Poučenější člověk to udělá tak, jak to popisuje
Mitak. Spoustě lidem pomohla ČOI, ale ti jen hrozí a nemají žádné pravomoce.
Ten můj prodejce se jich nelekl - je to nebojsa.
Tak to tě vyvedli z omylu špatně. Je to přesně tak, jak píše kolega, v DE na právnickou osobu bez dph a doma před přihláškou zaplatit na FÚ dph. Občan kupuje s dph a nevrací se mu nic.
Přihlášení lze odrbat, pokud bude mít motorka najeto méně než 6000 km popř. více než půl roku stáří ( nejsem si úplně jist, kupoval jsme ji v roce 2008 ), BMW Dortmund faktura bez DPH, doma přihlášení a následné zaúčtování, nemuseli mi nic vracet, ani jsem nikomu nic neplatil, šul nul.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
mitak napsal(a):
Minimálně evidenční prohlídka (v podstatě kontrola VIN) na stanici technické kontroly (STK) proběhnout musí. Na STK se samozřejmě dělá i spousta jiných věcí a lidi se hodně pletou.
když koupíš novou moto u nás, taky před přihlášením jedeš na STK, aby ti zkontrolovali VIN?
Je to nákup v rámci EU a pokud dostane místo polského techničáku CoC list, tak na základě toho, aniž by v ČR kdokoliv motorku viděl, mu vystaví český technický průkaz. Není to dovoz, ale nákup nové motorky, tzn. - nedělá se dovozová STK.
Waltr napsal(a):
Už jsem ti poslal jak to prbíhá v PM. Tak si ji užij.
Díky moc :-) Jen by mě zajímalo co budu předkládat na tom inspektorátu, když nebudu mít potvrzení od finančního úřadu. DPH platim kvartálně To už je snad poslední úskalí. Když tohle vyřešim bude za chvíli GSko doma :-)) Nevíte co vše chce inspektorát když je to nová moto?
Buď v klidu, Tomek ti fakturu a CoC list dá, až bude motorka u něj na salóně. Pokud není vyrobená, tak mu Němci CoC nevystaví, pak zaplatíš v ČR DPH, pojistíš si ji, přihlásíš na inspektorátě a s SPZ jedeš do PL a po svých domů. Nejjednodušší řešení.
Já jsem bral minulý pátek GSko v CarTec Ostrava. Domluvili jsme se nakonec i na ceně. Bohužel nemají motky na webu lehce dohledatelné.
Kdybych tam nebyl náhodou s autem, ani bych o BMW motkách v Ostravě nevěděl.
GSko je doma :-) koupeno v Polsku u Tomka. Tímto děkuji Waltrovi za kontakt. Jednání super. Sice malé zdržení kuli CoC, kterej se zasek v Německu, ale dopadlo vše dobře. Velka spokojenost. Mohu za sebe doporučit.
Díky za nabídku Honzovi, ale už není potřeba. Ale určitě budu potřebovat servis po 1tis. km takže bych se stavil. Je možný tu prohlídku udělat na počkání? Jako že ještě ten den je moto hotová a mohu odjet? Díky
Tak to beru :-) jakmile se budu blížit k tisícovce tak tě budu kontaktovat. Můžeš mi poslat třeba email do PM? Ale bude to až někdy v listopadu, mam nejaky mensi trable s prihlasenim
Jde o to, že jsem moto koupil na firmu bez dph. Jsem čtvrtlrtním plátcem. Přiznání jsem podal, ale jelikož odvody na dph za kvartál jsou nižší než dph z moto, tak musi úřad počkat, až se jim načte že sem dph zaplatil, oni to porovnají s přiznáním a pak mi až vystaví potvrzení pro inspektorát. Jdu si pro nej až 27.10. Ale už sem si předjednal pojištění u Kooperativy. Takovýto od dubna do října havarijka na bouračku a po celý rok proti krádeži. Spočítáno i s pov. ručením na 19 tis. Jestli máte levnější sem s tím :-))
Mám. U Kooperativy. To samé, co ty. Za 13.496 tis. Kč. Před 14-ti dny jsem to uzavíral. Tak na ně zatlač. Vyrukuj s jinou pojišťovnou ale s reálným protinávrhem.Mám u nich pojištěnou firmu, tak je možné, že přimhouřili oko. Ale na druhou stranu jsem jim před dvěma měsíci vypověděl pojištění aut , protože chtěli za pojistku 300.000,- a s auty přešel na Uniqua za cca 150.000,- . Jsou to lupiči. Zatlač !
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
Ty jo! Zákonnou i havarijní dohromady 12 tis.? Tak to je pěkné. Bonus tam mám 20 let. Ale já už to nechám tak. Zákonou mám 2.826,- a havarijko 11.381,- Sezona.
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !