To má hodně lidí z fóra.. třeba Mardock.. ze severu nevím.. taky jsem letos řešil tlumiče, teda už jsem rok předtím vybíral a zvažoval jak Tractiv, TFX, Ohlinse, sada Hyperpro.. nakonec jsem vybral YSS přední a zadní, mají je třeba ve wemotu, já teda kupoval přes ebay protože nebyly skladem ve wemotu a stál mě přední a zadní 600 E, s tím, že jsou trochu víc lepší než píšou a eshopech, viz WAYAWAY, mají progresivní péra, jsou plně seřiditilné, jak předpětí pružiny kvůli zdvihu, tak odskok kvůli komfortu, dokonce se dá tlumič i snad o 5 mm natáhnout, nicméně toto jsem nevyužil.. Je to klasický tlumič, který je již rozebíratelný, který zvládne opravit každý kdo dělá tlumiče a když ne tak se vyhodí a koupí nový.. Nemá sice nádobku na nastavení předpětí pružiny, když se náhodou změní zatížení moto, ale toto i když jezdím střídavě sám i ve dvou jsem zatím řešit nemusel, navíc když si pak člověk poslechne odborné názory že stejně ten zdvih pár cm nevyřeší celé rozpětí hmotnostní využití stroje, tak nebylo co řešit.. ale i tak když jsou to dva tlumiče za cenu jednoho, stejně je to nesmysl.. Držím palec s výběrem!
já tu sadu mám. Najeto mám na nich převážně ve dvou asi 25-30 tis km a v pohodě. Pěkně to tlumí. Když to dáš úplně na tvrdo, tak motorka jakoby neměla žádný tlumiče a když povolíš co nejvíc to jde, tak se pěkně pohupuje. Navíc se dají už servisovat u nás, takže co víc si přát. I zpracování samotnýho tlumiče ve mě udělalo po rozbalení dobrej dojem.
Upravil Mardock dne 28.09.2017 14:06
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
já tu sadu mám. Najeto mám na nich převážně ve dvou asi 25-30 tis km a v pohodě. Pěkně to tlumí. Když to dáš úplně na tvrdo, tak motorka jakoby neměla žádný tlumiče a když povolíš co nejvíc to jde, tak se pěkně pohupuje. Navíc se dají už servisovat u nás, takže co víc si přát. I zpracování samotnýho tlumiče ve mě udělalo po rozbalení dobrej dojem.
... a dělal jsi nějake upravy? Myslim na zadnim kole? Pootočeni kardanu nebo prodlouženi spodního ramene?
Upravil pepamarecek dne 28.09.2017 18:03
BMW R 1100 GS
... a dělal jsi nějake upravy? Myslim na zadnim kole? Pootočeni kardanu nebo prodlouženi spodního ramene?
tlumiče jsou dělaný na konrétní typ motorky takže stačí jen nasadit a jezdit. To o čem mluvíš se řešilo v souvislosti s tlumičema z 1150 ADV na klasický GS. Ty mají vyšší zdvih.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
naprcccs napsal:
Mám případně na prodej zadní hyperpro na 1150adv.
Zdravím, vidím že máš zkušenosti s pružinou Hyper Pro. Jsem těžký a většinou jezdím s manželkou. S kuframa máme dohromady přes 200kg. Bude nám stačit pro zvýšení pouze pružina Hyper Pro nebo tam ještě dát podložku ?