Nám už se to blíží :-) Konec března Tunis na čtrnáct dní. Přípravy jsou v plným proudu.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Ahoj vsem.Ja sa chistam do Frydku Mistku cel leto.Kedy to presne nevim. Volakedy som sa tam učil za hornika.Potom navštivim aj Karvinu a jej okoli.Nemožem sa dočkat až bude leto
zahorak napsal:
Ahoj vsem.Ja sa chistam do Frydku Mistku cel leto.Kedy to presne nevim. Volakedy som sa tam učil za hornika.Potom navštivim aj Karvinu a jej okoli.Nemožem sa dočkat až bude leto
tak totok hodnotím jako jeden z nejlepších příspěvků na toto téma....
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
zahorak napsal:
zahorak napsal:
[79.43Kb]
Upravil Doc dne 20.02.2008 15:46
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Doc: Krásná cesta. Od loňska mám vymyšlenou podobnou, ale zahnutou dolů o něco dřív - Sýrie, Jordánsko. Loni na podzim mi to nevyšlo, tak třeba letos to ještě vyjde.
Fanoš: Ahoj, bylo to Tunisko. Motorka měla jednu velkou poruchu - odešla žárovka potkávacího světla. Ani na druhém r12gs, co jelo nebyla žádná porucha. Najeli jsme necelé 3tis km, šotolina, písek...
Vita napsal:
Doc: Krásná cesta. Od loňska mám vymyšlenou podobnou, ale zahnutou dolů o něco dřív - Sýrie, Jordánsko. Loni na podzim mi to nevyšlo, tak třeba letos to ještě vyjde.
Doufam ze mi to vyjde, zatim se blizime 99%....
No ale z Jordanska a Syrie se nedostanes tolik na Vychod, pres Iraq je to nebezpecne, zatimco Iran rovnou z Turecka je OK [ledaze malej ameririckej zakomlexovanej blbec hodi nejakou bombu a pak teda jedeme do Prdelkova]
Ale i Syrie, Jord. je pry krasne, ale Monica [ta ceska na 650 s manzelem Britem, nevzpominam jak se jmeneuje].....
You never forget the emotions of entering a new country. No mans land, passport stamps, Flickering Flag, Carnet de passage, Visa check, bike documents, uniform change, currency exchange, culture change, Welcome sign, your first meal, price of fuel, price of food, your first hand shake, the first greeting, the first smile, new friends, new cultures, new cuisine, its these experiences that makes riding BMW motorcycles around the world so incredibly exciting and invigorating. You never ever experience same day twice and now after 51 countries and over a thousand days on the road we have now ridden our two all terrain BMW GS motorcycles into the capital city of Iran, Tehran.
Iran Country 51 – A brief Summary
After 13 weeks, three visa extensions and over 20,000 Kilometers touring this amazing country on our BMW motorcycles, we thought now would be the perfect time to share with the world our thoughts on the country of Iran. Iran is a wonderful, historical and a truly adventurous country to visit. Over the past 13 weeks we have spoken to many tourists visiting Iran from all over the world and all of them shared our sentiments and not one had anything negative to say about their experiences in Iran.
How do we compare Iran? Monika and I rate Iran in the top three countries in the world for “camping”. We rate the highways and off road riding experience in the top four countries in the world. We found the historical and adventure experience to be in the top two countries in the world. We found the tourist Guides at all the historical sites to be informative, professional and extremely enthusiastic. The people of Iran who we have met are hospitable and generous people and exactly like the lonely planet said they would be.
Monika and I have certainly had one of the best experiences of our three years challenging the Guinness World Record in the country of Iran. If you enjoy Adventure riding on all terrain motorcycles then Iran should certainly be one of the first countries that you visit.
If your interest is history, landscape, architecture or a unique and interesting culture then Iran should be one of your adventure destinations
prevzato copy/paste odsud http://www.spirit...n/Iran.htmFrajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
Doc: Tak ať se ti to vydaří. Irán mám taky na seznamu, ale stihnout se fakt všechno nedá Cíl mám projet Sýrii a Jordánsko plus východ Turecka. Dál na východ už při této cestě nechci jet. I tak to zabere spoustu času. Asi jako každej jezdím raději mimo hlavní cesty a tak toho za den moc nenajedu. A taky když se peče u cesty nějakej "bušmít", tak většinou neodolám a zastavím na ochutnávku. Stejně to asi budu řešit přesunem autem někam do Bulharska a pak teprve po ose, protože ty dny strávené přesunem z česka a zpět zbytečně chybí. Záleží ale jaká bude parta, jak bychom se poskládali do transportu atd.
Jinak si taky myslím, že země jako Irán, Sýrie apod. je potřeba navštívit co nejrychleji, dokud je tam klid. Do Iráku bych teď asi fakt nejel, tam by asi padací rámy moc nepomohly
Diky za pozdrav a vam taky at to vyjde jak si to prejete!
DOC, snaz se vyjet na pobrezi v irqanu jakoby k azerb hranicim a pak podel cerneho more a do teheranu prijet jakoby ze severu pres pohori Elborz. moooooc pekne :-)
Ahoj. Letos asi UA , Belor. a pobaltí . Jestli se bude chtít tak to natahnem do Finska a pak se uvidí. Ještě je brzo. Jinak bych chtěl Francouzkou Polynézii ale tam to na motce asi nedám
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
low napsal:
DOC, snaz se vyjet na pobrezi v irqanu jakoby k azerb hranicim a pak podel cerneho more a do teheranu prijet jakoby ze severu pres pohori Elborz. moooooc pekne :-)
No to jsme chteli pri navratu vzit to severneji a pres vsechny zakavkazske republiky, ale dnes jsem se dozvedel, ze snad nejde projet hranice
turecko-armenske
azerbajdz-armenske
ze do Armenie se dostanes jenom z Iranu, pak bud zpatky do Iranu nebo jeste severneji do Grizie a odtud jde do Turecka....nejak se mi z tech mezistatnich vztahu zamotala hlava
Jarda nemluvi s Petrem a kvuli tomu Honza s Bozenou , a tedy i Jarda oproti Bozene, pokud Pepa s Jirkou... mam v tom nepresnosti, lae myslim ze takhle jsem to dnes slysel..
Doc přiložený následující obrázek:
[232.8Kb]
Upravil Doc dne 20.02.2008 22:11
mas to pekne pomotany. do armenie se nedostanes odnikud jinud nez z gruzie, z iranu projedes do azerbajdzanu a z azerbajdzanu projedes do gruzie. z gruzie projedes pouze do azerbajdzanu nebo do turecka. toz tak.low
to Doc.
Kdyz vidim tvuj planek, doporucoval bych zpatecni cestu Tureckem trochu vic posunout k jihu Turecka. Viz foto.
Jel jsem tudy loni a muzu doporucit nekolik super useku silnic 2. a 3. tridy!
A jestli mas par dni cas tak se urcite vyplati nakouknout do Syrie kdyz uz budete tak blizko. Financne je to zanedbatelny (levny jidlo, ubytovani, benzin) a je to krasa.