No tak to je zajímavý vývoj, jen bych upozornil prodávajícího, že pokud se toto stalo 3 měsíce odprodeje a po najetí cca 1000 km tak kupující má právo odstoupit od smlouvy. To by mne pak docela zajímalo jak to všechno dopadne. Už chápu proč scháníš motor. Ono to asi není zas tak všechno košer.
Upravil Kubicek dne 21.09.2010 08:22
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Hele, chlapi, ať je to půl roku, tři měsíce, nebo třeba jenom měsíc...
Motor na dvanáctce podle mě neodejde za tisíc kilometrů bez předchozích příznaků, z toho dle mého vycházejme. Můj osobní dojem je ten, že si kupec udělal průser sám a snaží se to hodit na Tebe. Přinejmenším Tě mohl při začínajících "cizích zvucích" z motoru kontaktovat a reklamovat motorku včas. Tím mohl předejít naprostému zničení motoru a minimalizovat cenu případné opravy.
To davamax: Trochu zbytečně jsi "vyletěl" na Doviho. Jako jediný z nás si našel Tvůj inzerát a všiml si nesrovnalosti v Tebou uvedených údajích. Znovu jsem si přečetl jeho a Tvůj následný příspěvek a myslím si, že Tvá reakce fakt nebyla na místě...
To ale vůbec nic nemění na původní myšlence "... co se mohlo stát...?!?" Možná by fakt stálo za to stavit se u právníka a nechat si pro začátek vysvětlit postoj Občanského zákoníku k takovéto situaci, vždycky je dobře připravit se na všechno dopředu. Pochybuju, že k tomu dojde, ale takové vyjádření kupce k problému tady na stránkách by k objektivnímu posouzení jenom prospělo...
Chlapi trosku mimo.Kdyz jsem koupil motorku,tak mi po tydnu a asi 50km odesla ridici jednotka zapalovani.Nova stala asi 3500kc.Ale to nemohlo bejt nic naraficeneho,proste nahoda.Samozrejme jsem koupil jinou a jezdil dal.Ale kdyby chtel nekdo jit do dusledku,to je treba i v tomto pripade mozne odstoupit od smlouvy nebo chtit dil proplatit?Ptam se fakt jen pro zajimavost.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Vim co je to Obcansky zakonik a jake plynou z neho povinnosti jak me,tak druhe strany.Litovani take nepomuze -shrnuto.1)Motorka byla v naprostem poradku pri prodeji.Nevedel jsem onicem,krom praskleho sklicka na blinkru a ze byla,kdyz jsem ji kupoval bouchla na levou vidly a balo to opraveno v Praze .2)Novy kupujici vedel o vsem.Z me strany byla prodej naprosto vporadku a nezatajil jsem zadnou skutecnost,o ktere jsem vedel.Tudis nechapu,jak se mohla stat totalka motoru ! Kupujici mi prisel jako velice seriozni clovek a proto se nechci nikterak k nemu spatne zachovat a byt od zacatkujako-li neaktivni..3)Dekuji tem ,kdo napsali sve stanovisko a k dane veci se vyjadrili.Nemusel jsem nikomu nic psat,kdybych sam nechtel,je-li pravda a toto vubec nejak zverejnit,ze se to muze stat z motorem BMW.
Pro Slaveka... nejsem zas jeden vycuranek,kterej chtel s necim vyjebat,nemam to za potrebi.
Pro Kubicka... ja nic neshanim,nabizim pomoc a koser? nesmysl !Slusnost je slusnost,tot vse.
Osobne jsem rad za nazory.jak mohlo k tomuto dojit,zejmena ze se motorka mohla brodit a nebo ze motor sel bez mazani,ikdyz tam byl olej.Sam si jinou variantu nedovedu predstavit a ja jako Davamax dal muzu psat prispevky,aby se vedelo ,jak k tomu mohlo dojit a pripadneho se vyvarovani podobne kolize.No oto mi jde a slo.
.... Davimu se omlouvam za slovni napadeni,bylo zbytecne a vychazelo z nejake afektu,a ze curam proti vetru ... az dojedu domu,zjistim prodej a napisu ho.Osobne nesejde na tom jestli je to pul roku,nebo ctyri mesice,nejde ted o soud a jeho predchazejici tahanice.
Upravil davamax dne 21.09.2010 09:03
umění je být vždy vklidu....
pro Radoska... kdyby ve smlouve o prodeji ,bylo uvedeno ,ze kupujici si kupuje danou vec,jak stoji a lezi,neni o cem se bavit.Na to Obcansky zakonik take pamatuje a neni to v rozporem se zakonem a kupujici ma pak smulu.A i jine slovickareni.
Ja jsem nic podobneho nesepsal a sepsal jsem s panem naprosto pravni smlouvu,s naslednymi dusledky,ci pripadnou reklamaci.
Lehce od věci: Před odjezdem do lázní jsem prodal benzinové Mondeo. Nový majitel ho protáhl po dálnici takovým stylem, že motor šel kukat - zadřel se a ještě se potkal. Smlouva byla neprůstřelná, mohl jsem na něj hodit bobana, ale...
Mondeo mi stojí na dvorečku, pán dostal nazpět peníze... Sto tisíc mi nestojí za to, že se budu s někým tahat po soudech a nechám si dělat ostudu. Auto spravím, znovu prodám a budu mít klid... v mém případě ale od prodeje utekly necelé tři týdny a vím, že právě tohle Mondeí benziňáky umí...
U dvanáctky GS bych se bránil jako čert...
Zvaž co se Ti vyplatí...
Upravil radosek dne 21.09.2010 09:22
NO nevim jeste z pricinu a tak,az to uvidim?... uvidm co je lepsi.Soudu se nebojim,ostudu ???o tom to neni,ale o tom,jestli to byla nejak ma chyba ,ci neco z me strany.Pak neni o cem mluvit.Z fotek,ktere mam neni nic poznat,jsou rozebrane veci a kousky pistu.A prave ze vim ,ze dvanactky GS jsou motory,co snad vydrzi vse a takhle najednou? no to je to,proc nesvesim hlavu a zatim nevratim penize.Uvidi se ,treba vyplyne na povrch ta chyba,proc k tomu doslo,proto to tady zverejnuji.
Radosek napsal:
To davamax: Trochu zbytečně jsi "vyletěl" na Doviho. Jako jediný z nás si našel Tvůj inzerát a všiml si nesrovnalosti v Tebou uvedených údajích. Znovu jsem si přečetl jeho a Tvůj následný příspěvek a myslím si, že Tvá reakce fakt nebyla na místě...
Díky, náčelníku, že ses mě zastal __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Radosek napsal:
Hele, chlapi, ať je to půl roku, tři měsíce, nebo třeba jenom měsíc...
Motor na dvanáctce podle mě neodejde za tisíc kilometrů bez předchozích příznaků, z toho dle mého vycházejme. Můj osobní dojem je ten, že si kupec udělal průser sám a snaží se to hodit na Tebe. Přinejmenším Tě mohl při začínajících "cizích zvucích" z motoru kontaktovat a reklamovat motorku včas. Tím mohl předejít naprostému zničení motoru a minimalizovat cenu případné opravy.
To ale vůbec nic nemění na původní myšlence "... co se mohlo stát...?!?" Možná by fakt stálo za to stavit se u právníka a nechat si pro začátek vysvětlit postoj Občanského zákoníku k takovéto situaci, vždycky je dobře připravit se na všechno dopředu. Pochybuju, že k tomu dojde, ale takové vyjádření kupce k problému tady na stránkách by k objektivnímu posouzení jenom prospělo...
A ty víš, že motka v den prodeje byla naprosto v pořádku. Zatím padla pouze informace, že na ní předtím najel 5000 km v pohodě, víc nic. Že byla padená ( možná lehce) na levý bok je vidět z fotek.
A pokud najel kupující jen 1000 km, to já dám za tři víkendy, tak se to mohlo kliďo projevit až za ty tři metry.
Trochu jednostranná diskuze ze Tvé strany, a to tvoje příspěvkz jsou vždycky velice seriozní.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Opravdu si myslím, že by jste se měli dohodnout na vypracování znaleckého posudku. Za posudek dáte cca 3000,- až 4000,- a hned budete vědět na čem jste. V případě, že by jste šli k soudu a posudek nebude tak ho soud stejně nechá vypracovat, aby mohl říci zda se jednalo o skrytou závadu, nebo došlo k nesprávnému užívání věci. Podobný postup by byl i v případě záruky od přímého prodejce.
No zatim se pan stale neozyva,tak nevim,jestli je to jeho chyba a nereauguje tim,uvidime a dam vedet.Jinak by jsme si nechali udelat spol posudek,ale zatim nevim,uz tyden nevim proste o panovi.A dal nevim,kdyz to takhle cely rozebral,co na to znalec a tak.motor je rozebrany,dle jeho posledniho mailu.
davamax napsal:
No zatim se pan stale neozyva,tak nevim,jestli je to jeho chyba a nereauguje tim,uvidime a dam vedet.Jinak by jsme si nechali udelat spol posudek,ale zatim nevim,uz tyden nevim proste o panovi.A dal nevim,kdyz to takhle cely rozebral,co na to znalec a tak.motor je rozebrany,dle jeho posledniho mailu.
mozna je fakt, ze to cele rozebral, Tvoje pripadna vyhra.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zdavím,
tak píši nějaké info.Po telefoním rozhovoru se servisem,vyšli najevo trochu jiné skutečnosti,než psal pán.Nebudu tu psát,jaký servis-či opravna.Jen že se zabývá opravama Bavorů dlouho....
Ano došlo k rozpadu levého pístu-je na kousíčky,příčina se zatím neví a ani se nezjištovala a jak mi bylo řečeno, zjevně to souvísí i s ojnicí a motor mohl být asi načnutý už před xx tísíci km-prý je možné i jako nový po 3-6 tis km a projevilo se to aš nyní.Ještě se prý stím nesetkal.Prava strana motoru,nebyla sundavána a zatím nebylo potřeba ji sundat, je v pořádku a je najeto trochu víc než jen 1 tis km..cca 2,5 tis.Zjevně dojde v brzké době na soudní znalce ,kde jsem příslibil se podílet na jeho nákladech a pak se uvidí co dál.Zatím jen vím,že pán po mě chce cca 75% z ceny motoru,který si on sam sehnal-respektive mu byl nabídnut servisem a chce mit od servusu na nej záruku,tak si ho nechává namontovat.To je trochu nerealné z mé strany,tak uvidím,jak se budou dál věci vyvíjet.Cenu za výměnu a jiné náklady si prý zaplatí sám a i zbývajících 25% ceny z motoru.Což mi přijde trochu divné.
Díky všem za nabídky motrů,ale zatím nebudu potřebovat,když si pán sám určil jiný a že už ho má.
uvidím... David
Držím palce oběma stranám.
Mám osobní zkušenost s nabouraným CNC obráběcím strojem za 10 mega. Oprava stála cca 750 tis., tak jsem chtěl část po obsluze/člověku, který to při obrábění zavinil a nebylo to ani tolik, kolik mi umožňuje zákon o náhradách škody. Šel na druhý den na nemocenskou a dal si výpověď. Skončilo to u soudu. Soud si nechal předložit znalecký posudek, obhájce jej napadl a požadoval nový znalečák. Soud nechal zpracovat další znalečák a předložil jej nám. Ten jsme kvůli tomu, že si znalec několikrát v posudku protiřečil, napadli zase my.......táhne se to již několik let...A právníci fakturují a fakturují.. . ..kolik budou soudní výlohy, to zatím nikdo neví....Proto držím palce oběma stranám, aby jste se dohodli co nejdříve.
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
fíha, 25% to je dost, novej agregát do 12ky stojí cca 150 tis. to bych jen tak nenechal.. , jak říká dorik bez znaleckého posudku ani krok..
Over than 250k km on BMW GS bikes
Zdravím po dlouhé době.
Tak věc se má takto.Pán mě dal k soudu .Soud ještě nebyl a nevím kdy bude,ale já si tedy nechal přivezl motor,udělal jsem další znalecký posudek,pač jsem si byl jistý,že to nebyla má chyba a posudek pána je odfláknutý a poslal jsem dřík s ventily do statní technické zkušebny ,na provedení zkoušky materiálu.Aby se vědělo,jestli je to moje chyba a já to vše zaplatím,nebo nikoli.
Vyšlo najevo z dalšího posudku a technické zkoušky z laboratoře(státní a uznavaný znalec v daném oboru)...že chyba je na novém majiteli.Měl špatně seřízené vůle ventilu,tím docházelo k velké teplotě a ventil praskl a tím došlo k destrukci motoru...a ještě ,že byl motor podtáčen.
No byla to pána první motorka,kterou si koupil a hned tu nejlepší (mimochodem,ty vůle mu seřizoval servis,ale nebudu ho jmenovat,jen že je na moravě)
Takže žádná levná **** a jiné.Počkám na soud,mám trumfy v ruce a pán ví,že jsem nechal udělat laborní zkoušky,ale nechtěl se podílet na finančním vyrovnání,že to proberem aš u soudu.Tak jsem tedy čekatel....
Nenechte se tedy obalamutit,že je to tedy Vaše chyba,chce to vše dotáhnout do konce....