Taky jsem na ní něco navěsil, něco je funkční a něco je jen paráda. Pro představu těch co to ještě neřešily uvádím následující..........
Díl 1.
1. Zubaté stupačky - pro jízdu ve stoje nezbytná věc. Původní guma klouže a je vhodná pouze k přesunům po silnici.
Funkčnost 100% / Design 100% / Nutné ? 100% / Cena cca 2500,- / Výrobce foceného - TOURATECH
2. Krytka osy - původní dost netěsní takže dovnitř pouští drobné nečistoty ( písek ) které mohou v případě demontáže pozlobit.
Funkčnost 100% / Design 100% / Nutné ? 20% / Cena cca 650,- / Výrobce foceného - TOURATECH
Pokračování příště
Robert přiložený následující obrázek:
[89.84Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 22:37
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
Při uražení obou jste dojely. Uražení hrozí při hodně drsném pádu do členitého terénu ale na silnici se vám to asi nestane.
Pravý drát ( kryt ) je nutné před montáží upravyt protože hodně vykukuje + demoluje holení kost. Na silnici to ještě jde ale v lese je to průser. Vyřeší to Velké kladivo + 2 kusy dřeva. Jde o to aby ohyb byl mírnější, drát kryl kabeláž ale netlačil do holeně.
Funkčnost 50% / Design 100% / Nutné 50% / Cena nepamatuju - doplním / Výrobce foceného TOURATECH
Pokračování příště
[99.27Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 22:38
Pokud nejezdíte a neparkujete jen na asfaltu pak je to NUTNOST.
Zvětší styčnou plochu a motorka se stojanem neboří do měkého terénu, jako je např. tráva, polní cesta - hustší bahno, štěrk a pod.
Funkčnost 100% / Design 100% / Nutné 100% / Cena ..... nepamatuju - doplním časem / Výrobce foceného - TOURATECH
Pokračování příště
[177.22Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 22:38
Někdo říká : co kdyby blbě spadla motorka ( to by ale už bylo po ní ), někdo říká : cokdyby děti ukradly zavírátka a vytékala kapalina ? ? ?
Myslím si že je to pěkný doplněk a eventuelně pojistka proti nenechavcům ( ale takových věcí je na motorce víc ). Můj závěr pěkná Designovka která v terénu možná ? pomůže.
Funkčnost 50% / Design 100% / Nutné 20% / Cena cca 750,- kus / Výrobce foceného - WUNDERLICH ( líbil se víc než TT )
[182.2Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 22:41
Tak zrovna krytky nadobek jsou dobra vec,loni jsem videl 12-ku s prasklou nadobkou na brzdovku a to pak jsi v haji...12-ka to ma blbe-lacine udelany,na 1150 to bylo lip vymysleny,takze spis ucel nez design,aspon co se tyka terenu
Plexi před světlo je praktická věc. Náhradní sklo do světla se neprodává a jeho zničení je otázkou kamínků od aut, nebo pádu v blbém v terénu. Nové svělo stojí cca 10.000,- a plexi pouze cca 1000,-
Funkčnost 100% / Design 80% / Nutné 100% / Cena cca 800 - 1000,- / Výrobce foceného - TOURATECH
Mračítko je při použití plexi nutností. Plexi je praktická věc ale oslňuje vás odraženým světlem. Mračítko tomu zabraňuje + zlepší vzhled motorky.
Funkčnost 100% / Design 100% / S plexi nutné 100% / Cena cca 700,- / Výrobce foceného - TOURATECH
[77.42Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 23:01
DESIERTO III. Designová záležitost která vylepší vzhled motorky + lidem do cca 187 cm odrazí vítr před helmou. Funčnost plexi na DESIERTU je ve větru cca o cca 5 cm lepší než u originálu. Jedinou nevýhodou je tmavá barva plexi která by byla hlavně v terénu praktyčtější čirá.
Funkčnost 80% / design 100% / Nutné 0% / Cena cca 15.000,- / Výrobce foceného - TOURATECH
Podložky pod řidítka jsou pro vysoké lidi a jejich záda nutností. Posunou řidítka cca o 40mm nahoru a tím zpříjemní řízení v sedě i vestoje.
Funkčnost 100% / Design 100% / Nutné 100% / Cena - dle výrobce + druhu / Výrobce vyfoceného - WUNDERLICH
[164.36Kb]
Upravil Robert dne 16.03.2008 00:14
Padací rám je při jízdách do terénu nutností. Při pádu motorky ochrání hlavu + válec a umožní vám motorku v blbé poloze ( stejně jako na obrázku - proti kopci ) natočit na padáku a snadněji postavit.
Funkčnost 100% / Design 100% / Nutnost 100% / Cena - dle výrobce / Výrobce vyfoceného SW MOTECH
[161.54Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 23:30
Zobák je podle me čistě designovou záležitostí.
Funkčnost 0% / Design - dle druhu / Nutné 0 % / Cena dle - výrobce / Výrobce vyfoceného - WUNDERLICH
[84.33Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 23:22
Zástěra je čistě funkční a nevzhlednou věcí.
Jednou jsem jel v silném dešti a vodu stříkající od předního kola jsem měl všude ( boty, nohy ). Není to moc pěkná věc, ale velmy dobře funguje což jsem již několikrát vyzkoušel v dešti. Zástěrka rovněž chrání prsa motoru + svod výfuku, před bahnem odletujícím od předního kola.
Funkčnost 80% / Design 20% / Nutné 20% / Cena cca 500,- / Výrobce vyfoceného - WUNDERLICH
[175.4Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 23:56
Navigace je příjemnou ale ne nutnou věcí. Od doby kdy jí mám jsem nezakufroval. Nemusíte stavět a studovat mapu. Je vhodná i pro provoz v autě a funguje i v dešti ( ZUMO ).
Funkčnost 100% / Design 50% / Nutné 50% / Cena dle druhu - moto 15.000 - 25.000,- / Výrobce vyfoceného - GARMIN
[197.75Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 23:47
Dorazy na šavle.
Pro jízdu v terénu nutná + praktická věc
Funkčnost 100% / Design 70% / Nutné 100% / Cena dle výrobce / Výrobce vyfoceného - WUNDERLICH
[178Kb]
Upravil Robert dne 15.03.2008 23:53
Peknej seznam, funkcnost a nutnost je urcite dobry znat, pro pripadny zajemce uzitecny informace.
Jen bych doplnil, ze dorazy na savle jsou urcite hodne funkcni i mimo teren. Sice se na asfaltu jedna o minimalni moznost vyuziti, ale kdyz uz by to prislo, stalo by to hodne.
Jen mi Roberte vysvetli, jaktoze se to dneska obeslo bez nejaky pekny baby?
A hele. Kdes to vyhrabal?
To je z výstavy předloni. Modelka se jmenuje Kateřina a je to playmate, která se prý teď živí úplně jiným focením v Las Vegas...
http://www.model-archive.com/watch4beauty/kathy/miss_may/
Mimochodem o té motorce je docela dlouhý článek v posledním čísle EasyRideru. Sice s jinou modelkou ale to nevadí.
Fotogalerie z té výstavy je tady:
http://www.wildstar.cz/Foto-EasyRider-2006/index.htm
P.S. Měla je už tehdy ULTRA obrovský! Až tak, že se mi to vlastně ani nelíbí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
A hele. Kdes to vyhrabal?
To je z výstavy předloni. Modelka se jmenuje Kateřina a je to playmate, která se prý teď živí úplně jiným focením v Las Vegas...
http://www.model-archive.com/watch4beauty/kathy/miss_may/
Mimochodem o té motorce je docela dlouhý článek v posledním čísle EasyRideru. Sice s jinou modelkou ale to nevadí.
Fotogalerie z té výstavy je tady:
http://www.wildstar.cz/Foto-EasyRider-2006/index.htm
P.S. Měla je už tehdy ULTRA obrovský! Až tak, že se mi to vlastně ani nelíbí.
Tome, ten silikon vyndat bylo by na dvě pěkny gelový sedla :-)