2000kč za repasi mi nepřijde zase tak moc.A navíc podruhý,když už je rozebíratelnej to bude zase o dost míň.
Jen by mě ale zajímalo jakej je teda rozdíl v těch dvou co to repasují
Takže doufám, že má zkušenost pomůže i ostatním, které potká podobná příhoda s tlumičem.
A tady je kontakt:
Pavel Beran
Velký Dřevíč 264
54934 Hronov 4
email:tlumicrepas@seznam.cz
tel.:+420777264462
Přímo tady u toho pána jsem měl taky zadní tlumič na repas a můžu jen a jen doporučit skvělá komunikace a spolehlivý člověk, to co řekne to dodrží.Já jsem tam měl trošku problém s tím tlumičem že jak mi dorazil po repasi tak utekl vzduch a špatně tlumil, nebyl problém poslal jsem tlumič zpátky a s ochotou mi byl znova vrácen už v pořádku a teď jsem spokojen.Hlavně za ty peníze, i kdybych ho měl co dva roky dát zase na repas
Po tom, co jsem po delsim badani a shaneni, konecne objevil zmineneho pana z Nachoda, jsem si kladl stejnou otazku: jak je mozne, ze za stejny druh prace si nekdo muze rici 1900,- a nekdo 6000,-. Pravdou je, ze jsem mel tlumic (2006/GSA) rozebiratelny, ale byli jsme domluveni, ze pokud by nebyl, tak je to + cca 500,-. Kdyz vezmu v potaz, ze podle popisu prace od obou panu, co a jak budou s tlumici delat a delaji, je to vice mene stejne, tak si na to udelejte obrazek samy...
Kazdopadne mam o zkusenost a o dobreho a velice ochotneho cloveka vice a mohu jen a jen doporucit....
samozřejmě že pružina šla taky nová,né hyperpro, né originál, ale vyrobená v pérárně na zakázku o 30% tužší, a k ní byl i přispůsoben tlumič od pana P. podotýkám že tyto ůpravy jsou na 1100gs ale to je si myslím jedno, na plastové 1200gs to pude taky
scorpion napsal:
nechapem, preco tie tlmice vyrabaju ako nerepasovatelne..
skoda slov...ved preco nezvysit naklady na opravu ze?..
a toho sis všiml až ted už to dělají nějakej ten rok a nejen u tlumičů ))
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
Freeman: Ahoj, prosím tě nemáš fotky toho tlumiče, jak vypadá po repasi? Jak je to s kvalitou? Pořád dobře drží? Nechal jsi si tam dat progresivku nebo klasickou lineární pružinu?Přemýšlím o této cestě. Cena super, dokonce jsem s tím pánem mluvil, zdál se mi docela ochotnej...
Díky. Tom
Od Freemana jsem koupil moto ca. 2 měsíce po repasi.
Motorka má teď najeto ca. o 10 tisíc víc po repasi.
Tlumič je, bohužel, znovu na repasi. Tentokrát u Procházky.
Z počátku jsem měl pocit, že tlumič má uprostřed jakoby mrtvou polohu a při rozpínání zatíženého tlumiče dostávám ránu do zadku. Asi, jako by šel tlumič na doraz... Takhle se to projevovalo už brzy po tom, co jsem motorku koupil. Po několika km se to většinou ztratilo, snad jak se tlumič rozhýbal a zahřál. Jak přibývaly kilometry, horšilo se to.
Ježděno jen po asfaltu, 6.000 solo, 2.000 s kufry, 2.000 s kufry a ve dvou.
Tento víkend už jsem nevydržel a tlumič dal na repasi. Buď půjde opravit nebo bude nový. Jízda už byla zoufalá.
Dnes jsem dostal zprávu, že tlumič je opravený.
Takže zatím suma sumárum.
Odhaduju, že Freemann mohl dát na tlumiči jen pár set kilometrů, já na něm ujel 10 tisíc. Přesto už krátce po repasi se začaly problémy projevovat.
Posudek první repase pana Procházky doplním do pátku.
Tím nechci říct, že bych byl obecně proti repasi. Rozdíl v ceně ale může značit i rozdílnou kvalitu nebo trvanlivost. Snad šlo jen o ojedinělý případ...
Těším se, až se zase svezu a jsem zvědav, jestli poznám rozdíl
P.S.
ještě doplním, Freeman nechal po repasi originální pružinu. Já ji vymněnil asi po 2.000km (celkově v 52.000) za progresivní hyperpro.
Důvod byl, že ve dvou při plném utažení předpětí už motorka lezla po břiše a to jsme ještě neměli žádná zavazadla na dovolenou.
Upravil paulik78 dne 23.08.2012 18:54
U pana Berana mám podobnou zkušenost: Nechával jsem tam repasovat dvě sady tlumičů (moje a Marise), Marisovi drží, mě po 10000km vytekl přední. Kolik, ale najel Maris nevim. S pánem super dohoda a tlumič zrepasoval znova. Zatim drží, ale pečlivě teď sleduju oba tlumiče. Jinak obě motky mají rozebíratelný tlumiče WP.
Upravil MALI dne 22.08.2012 21:26
Ja tipuju podle toho, co tady psal Freeman 11.09.2011 v 13:13, že to byl p.Beran.
Nevím, jestli sem Freeman ještě chodí, po tom, co jsem ho "připravil" o motorku
paulik78 napsal:
Ja tipuju podle toho, co tady psal Freeman 11.09.2011 v 13:13, že to byl p.Beran.
Nevím, jestli sem Freeman ještě chodí, po tom, co jsem ho "připravil" o motorku
Jsem si toho pak všimnul a zatim co jsi sem hodil příspěvek, tak jsem už přepisoval ten původní
Já jsem ten tlumič vyteklý neměl. Vypadal stále jako nový.
Zatím první informace byla, že v něm nebyl plyn. Jeho únik ale vidět není... No a potom ještě něco o sesazení uvnitř tlumiče, ale detaily budou až zítra osobně.