Ja mam toto. http://www.louis....r=10002220
Ja resil jen jedno a to za jak dlouho to postavim.(stan!)Protoze jsem mel spatnou zkusenost sam se sebou,ze kdyz jsem mel vetsi dvouplastovy stan,tak se mi nechtel stavet a nekolikrat jsem v noci zmoknul.
Tenhle je velikosti pro jednoho s hodne vecma,nebo pro dva s malo vecma,ale spali jsme tak i dva s deckem.Delka na nohy je v pohode,latka nepromokne ani pri celodennim prseni,ale zatejka tam v jenom miste zipem a u nohou se dela louzicka,kterou obcas hrnkem vylejvam.Takze pri velkem desti nutno spat s pokrcenejma nohama.Postavenej do 2 minut a vozim ho pridelanej gumicukem na viku jednoho kufru.
vevis přiložený následující obrázek:
[181.74Kb]
Upravil vevis dne 28.12.2010 21:46
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
jencekgs napsal:
Hiksi díky za vyčerpávající info. No já mám 180cm, tak nevím nevím. No pokusím se to někde vyzkoušet. Moje si ho vybrala právě kvůli tomu jak vypadá
mám 184 a Phad X3 mi byl malý - ráno jsem měl v nohách mokrý spacák od rosy, jak jsem se celou noc dotýkal stěny...
BMW GS = stroj na radost
Netusim, jestli se tohle dovazi do CR. Aler tady v Australii to jsou dost oblibene stany, s vybornym pomerem cena/vykon. Black Wolf
Mam od nich Grasshopper. Je to v podtstate stejny tvar jako MSR Hubba Bubba za trochu min penez.
Bubo díky za info, tak kvůli tomu jsem se rozhodl že ho kupovat nebudu. Tak jdu hledat dál. Líbí se mi tento Jurek http://www.jurek....2005092617 Hlavně mi jde o to že se dá stavět najednou obě vrstvy. Máte s ním nějakou zkušenost??
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Bubo díky za info, tak kvůli tomu jsem se rozhodl že ho kupovat nebudu. Tak jdu hledat dál. Líbí se mi tento Jurek http://www.jurek....2005092617 Hlavně mi jde o to že se dá stavět najednou obě vrstvy. Máte s ním nějakou zkušenost??
Honzo jestli chces stan co se stavi najednou obe vrstvy tak kukni na ten muj,vsak si ho uz vydel mam adrenaline 2,ale doporucil bych tu 3 je tam vice mista,jinak mam 184 a nikdy jsem nemel mokrej spacak u nohou.Jo ten jurek ma docela o dost vetsi vodni sloupec nez zde uvedene stany,ale nebude urcite tak odolny proti vetru jako ten X3
BMW GS 1200 adventure
Itchy na ten adrenalin jsem koukal. Ten tvůj se mi líbil, ale je malej. A ta trojka ma sbalená 60cm na délku, což asi nevleze do kufru a nechci vozit stan jen tak na volno když je to většinou nejdražší věc co vezu. Navíc si myslím, že i ten dvouprut něco vydrží ve větru. Ale je to přesně ta konstrukce co bych chtěl. Tyčky se provlíkají svrchní vrstvou.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Itchy na ten adrenalin jsem koukal. Ten tvůj se mi líbil, ale je malej. A ta trojka ma sbalená 60cm na délku, což asi nevleze do kufru a nechci vozit stan jen tak na volno když je to většinou nejdražší věc co vezu. Navíc si myslím, že i ten dvouprut něco vydrží ve větru. Ale je to přesně ta konstrukce co bych chtěl. Tyčky se provlíkají svrchní vrstvou.
Aha tak to chapu,ale klidne jak si psal tycky das ven a stan pak v pohode vleze do kufru.A nebo pockej na nejake vystavy stanu kde se daji vyzkouset ruzne typy a znacky.
BMW GS 1200 adventure
adventure73-pardal napsal:
A jak jsem jmenujou ty stany co se postaví samy? Vyhodiš do vzduchu a na zem dopadne složeny stan :-)
to se mi libí, myslim že se to jmenuje Quechua. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Tech vyrobcu je hodne POP UP TENT
Problem je, ze vsechny stany, ktere jsem doposud videl, jsou po slozeni kruhove, o prumeru cca 80cm, coz na moto neni. Ale do auta.....
petrs napsal:
Problem je, ze vsechny stany, ktere jsem doposud videl, jsou po slozeni kruhove, o prumeru cca 80cm, coz na moto neni. Ale do auta.....
Máme doma pre dve osoby a má 65 centimetrov.
Najmenší čo som videl pre jednu osobu má 55 centimetrov, ale aj to je príliš, veľmi neskladné... je to ako by si so sebou vozil satelit...
'03 BMW F650GS Dakar '14 BMW F800GS
tak ja mam teda 3 roky Jupiter 3 od Pinguina http://www.pingui...ter-3.html
Je celkem velkej, ale ve dvou a motověcma se ta předsíňka docela hodí. Na výstavě stanů byl nejdelší v této kategorii (mám 194).
Do bočního kufru se mi tyčky i stan vejdou
Prostě je takovej normální.
říkám si hurikán
Ja mám nějakej Coleman,ale pomalu nevim jak vypadá,protože za dva roky jsem v něm spal asi 3x.Pokaždý zůstane nerozbalenej a já spim jen tak pod hvězdičkama.
Když je hlad,je i husa dobrá.
jencekgs napsal:
Zkus někde mrknout i na ten Summit nebo Felen - ta koncepce je dobrá. Je tam poměrně velká předsíň.
Stan je samonosný - na rozdíl od tunelu nebo tunelové předsíně nemusíš stan kotvit šňůrama, když moc nefouká. Taky není v předsíni tyčka, jako to bývá u Jurka (tuším). Mám starý stan s tunelovou předsíní (něco jako Pinguin Jupiter) - byl OK, ale tohle je lepší. V pohodě jsem ho postavil sám (ten stan)
U Felena se staví obě vrstvy najednou, zvenku jsou čtyři tyče (Alu), rozlišené barvou a tloušťkou. Dvě hlavní jdou do tunýlků, na ty druhé dvě slabší se nacvakávají plastové spony - jednoduchý a rychlý.
BMW GS = stroj na radost
Bubo díky. Ten felen jsem koukal a příjde mi obrovský. Budu ho převážně obývat sám, ale někdy právě i s přítelkyní. Ale zase je pravda, že když ten stan netáhnu na zádech, tak kilo navíc nevadí a místa není nikdy dost.
Splněný sen moje 1100GS
Já stan řešil asi před čtyřma rokama a skončil u Jurka: Tramp 3. Bacha na tu velikost ! Motorkář s výbavou a spolujezdcem se nemůže vejít do stanu pro dva ! To je vyzkoušený, ten Tramp 3 je pro plně naloženou motorku akorát.
Jurek je český, dneska už klasická konstrukce a pokud máte požadavky na větší odolnost, dá se jít i výš.
Jinak dobrý stan je naprd bez dobrý matračky , ta je nanic bez dobrýho spacáku a spacák je nahouby bez dobrýho stanu - teda vyjma pár letních nocí, kdy je fakt vedro ...
Staví se obě vrstvy najednou, odolnost podlážka 13000mm, tropiko 7000mm, dva vchody, dvě apsidy, samonosná konstrukce (není potřeba vždy kolíkovat) , jen dva hliníkové pruty (pro mě výhoda jednoduchosti, hmotnosti) Kvalita by Jurek se spoustou vychytávek , stavím ho sám a to tak že dost rychle a po sbalení malé rozměry. Původní kompresní obal jsem zůžil a protože je vnitřní část zavěšena na vnější plášť vyšil jsem si čísla ke spínacím olivkám abych v případě stavění jenom vniřního nebo jenom vnějšího satnu nemněl problém s opětovnou kompletací. Nevýhody - v apsidě si neuvaříš (riskuješ že chytne tropiko i když už jsem vařil tak že jsem rozepl apsidu a vařil na dešti což ale není žádná hitparáda) a poznatek z praxe, když rozepneš na max. apsidu, aby se ti dobře lezlo dovnitř, tak ráda sklouzne voda dovnitř. Žádné drama, ale někdy to na hov.o . Pro jednoho docela komfort, dva s motověcmi přijatelné , a těch 230cm na délku je good právě aby spacák nebyl mokrý u noh atd. Je to super stan, ale samozřejmě záleží jaké máš priority. foto pro představu.