No Aleši nevím jestli jsi udělal dobře s těma kuframa.Kamarád je má na 1200 GS a není s nima vůbec spokojený.Špatný systém,teče do nich a já nevím co ještě.Třeba sem napíše svoje zkušenostě sám.abbe
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Ahojky všichni, před chvilkou mi Abbe psal mail, ať se podělím o moje zkušennosti s BMW kufry. Bohužel, nejsou tak pozitivní. V porovnání s kufry Givi Keyless, které jsem měl na Transalpu jsou ty BMW 2x těžší a vejde se do nich o polivinu méně. Jediné co se mi na nich líbá je uchycení, že nepotřebuješ speciální rám na uchycení. Což zase u Givi vyřešili bajobetovými šrouby, takže konstrukce držáků byla za 2 min dole.
Do BMW kufrů potřebuješ brašny,protože nejsou vodotěsné, po několika nasazení mi ulítaly gumové ucpávky a dorazy. Nebyl to problém za pár stovek v Autecu koupit. po dvou letech používání, se mi zadrhává vysouvací mechanismus. Při výcviku v Hechlingenu mi jeden Němec poradit Top Case přepásat popruhem, že docela rád na horších cestách chce osamostatnit.
Tak jsem teda nějak rozepsal, dnes už vím, že další kufry budou hliníkové. Teď se nemohu rozhodnout zda od ZEGy, nebo výroba od Abbeho.
Nechci brát ostatním iluze, možná mám zvýěené nároky a jiným budou splňovat jejich představy.
Přeji spoustu zdravých Km bez ztracených kufrů
Duch007
Zrejme je to prave o narocich a predstavach.
Topcase budu vozit porad - jako operku pro Lucku a misto na doklady, cigara, klice a neco k piti.
Bocni kufry na motorku navesim cca 3x za rok. Jsem na tom casove tak spatne, ze veskery moje jezdeni spociva v jednodennich vyletech.
Takze letos je mam zatim nachystany jen na 4denni Grossglockner a ITT tour.
A to nejdulezitejsi - asi jsem barbar, ale na GSu asfalt neopustim. Podle me do terenu patri uplne jiny motorky a GSa by mi bylo moc lito. Samozrejme zase situace, ze bych mel cas vypadnout na 14dni a projet Ukrajinu je zase o necem jinym, na to bych tyhle kufry nikdy nekoupil.
Takze jediny co me v tuto chvili muze vrtat hlavou je vodotesnost, nicmene to, ze mi do Givi Maxia prselo proudem jsem asi jeste nerikal..
Jsem docela detailista na design a po designovy strance si nedokazu predstavit nic lepsiho. Hlinikovy kufry se mi priserne nelibej, az na orig. ADV, ale ty proste patri na ADV.
Rozhodne diky za info, aspon vim, co zkontrolovat a na co si dat pozor, ale rozhodne nelituju.
A jeste jeden dulezitej argument - vsechny 3 kufry vcetne plotny na topcase a drzaku bocnich me staly 9000,-. to asi taky mluvi za vse.
Upravil Alda dne 01.03.2008 10:18
Do BMW kufrů potřebuješ brašny,protože nejsou vodotěsné, po několika nasazení mi ulítaly gumové ucpávky a dorazy. Nebyl to problém za pár stovek v Autecu koupit. po dvou letech používání, se mi zadrhává vysouvací mechanismus. Při výcviku v Hechlingenu mi jeden Němec poradit Top Case přepásat popruhem, že docela rád na horších cestách chce osamostatnit.
Nevím co a jak jezdíš,ale mě do kufrů neteče. Je pravda,že se gumové záslepky a "nožičky" snaží při hrubším zacházení přejít k vlídnějšímu majiteli,ale není to tak hrozný. Když po cestě věnuješ trochu času kufrům,umeješ je i tam kde se posouvají po sobě při rozšiřování aby tam nezbyl bordel z cest,tak slouží. Samozřejmě hliníkové jsou odolnější,ale s tím se musí u plastu počítat,že jsou jen na "slušné zacházení" a jízdu jen po silnici.
Ahoj, tak už jsem tady. Ten včerejší ples byl trochu náročnější Aldo, zavolám zítra. Jinak moje postřehy k originál kufrům: vodotěsnost - neměl jsem nikdy problém. Vraceli jsme se z Holandska a celou cestu přes Německo lilo jak z konve - v kufrech bylo sucho. Topcase - je pravda, že mně jednou opustil, to jsem ale přejel zpomalovací retardér dost vysokou rychlostí . Jinak jsem s ním dost najezdil a bez problémů. Když jsem ale jel mimo silnici, tak jsem jej pro jistotu přitáhl popruhem. Vnitřní brašny jsem Aldovi doporučoval hned ze začátku. Jsou vychytané stejně jako kufry - jsou vyztužené, dají se roztáhnout podle kufru, mají vnitřní polstrování a členění, popruh přes rameno. Na cestování s ubytováním v hotelu naprostý luxus. Vezmeš brašny a jdeš.
Kdybych cestoval i nadále jenom po silnicích, tak bych nikdy neměnil. Začal jsem ale jezdit do míst, kde jsou silnice mizerné, pokud vůbec nějaké a tady už tyto kufry nejsou vhodné. Přešel jsem proto na ZEGA a místo topcase rolka.
Myslim ze moje potreby splnej v pohode. Brasny si nekdy u nekoho prohlidnu, do toho topcasu ji chci urcite, uz prave kvuli ruznymu cleneni. A nemam rad vyklepany cigara
Ja mel zase trosku narocnejsi sobotu, divim se ze vydrzim koukat na monitor... No radsi to jdu jeste rozlezet..
Tak píši asi poslední příspěvek o cestě jedněch kufrů, důvěře a pomoci lidí, kteří se znají jenom z tohoto fóra a nikdy se neviděli osobně. Peníze za kufry od Aldy došly přesně jak jsme se dohodli. Ještě jednou díky Vorlovi, za jeho pomoc. Pevně věřím, že se někde všichni potkáme a poznáme osobně. Je fakt až neuvěřitelný, že tohle mohlo zafungovat v dnešní době. Ale asi to bude proto, že jsme tady všichni stejně postižení
Posledni bude tenhle :-)
Topcase byl zvrchu hodne odrenej od neumyslnyho odcestovani vlastni cestou (to jen komentuju, samozrejme jsem o tom vedel a cena byla vic nez adekvatni), takze jsem premyslel co s tim. V Autecu me poslali kamsi s tim, ze vrchni hlinikovej kryt se samotnej koupit neda.
Navstivil jsem lakovnu a zjistil, ze neexistuje zpusob, jak z laku vyloudit napodobeninu hliniku.
Takze jsem zajel ke kamaradovi do firmy, co dela reklamy ze samolepicich folii a za 20 minut bylo hotovo.
Na krajich jsou videt konce odrenin, ale nechteli to pelit dal, aby to poradne drzelo, myslim ze za 320,- (ta folie je prej hodne draha - 1000,- m2) myslim vysledek idealni.
edit: jo a dal jsem na vase rady a topcase prisrouboval napevno k plotne na 2 srouby. Stejne s nim jezdim porad.
Upravil Alda dne 11.03.2008 17:55
jo vypadá to dost dobře stou folii,škoda že to nešlo přelepit až přes tu hranu ýe by to nebilo vubec vidět,ale asi věděli proč to tak nechtěli udělat .o)
Premysleli jsme zalepit to po spodni hranu, pripadne klidne i prelepit cely, ale prave tem hranam se ta folie nepodda.
Ale to uz neresim, normalne si toho ani nevsimnes. Navic neni to prece chopper plnej chromu, aby me takovej detail trapil
Alda napsal:
Premysleli jsme zalepit to po spodni hranu, pripadne klidne i prelepit cely, ale prave tem hranam se ta folie nepodda.
Ale to uz neresim, normalne si toho ani nevsimnes. Navic neni to prece chopper plnej chromu, aby me takovej detail trapil
...ale přiznej se,seš estetickej detailista a trochu tě to stejně trápí,viď ???
Ahoj,
musím se taky přidat s obchodní zkušeností. Piky nabízel doplňkové stupačky a já si je chtěl vyzkoušet, tak mi je půjčil. Jako v případě Aldovejch kufrů - taky jsme se nikdy neviděli. Je to sice levnější sranda, ale taky důvěra. Doufám, že to nějakej kokot nezkazí
FunTomas napsal:
Ahoj,
musím se taky přidat s obchodní zkušeností. Piky nabízel doplňkové stupačky a já si je chtěl vyzkoušet, tak mi je půjčil. Jako v případě Aldovejch kufrů - taky jsme se nikdy neviděli. Je to sice levnější sranda, ale taky důvěra. Doufám, že to nějakej kokot nezkazí