Alda napsal:
titika: taky jsem od Bychla odjel spokojene az po tom, co jsem dal rec s technikem, kterej na ty motorce delal.
Jinak teda se vsim musim +- souhlasit.
BIGR: jestli nekecas a fakt se do toho pustit, uz ted se nemuzu dockat!!
Jo vážně CHCI. Už jsem se sháněl po prostorech. Neni to myslim špatnej nápad. Uvidíme...
Já to podpořim a chtělo by to nákýho úředníka kterej nebude tvrdit, že mejt motorku wapkou je naprosto v pořádku i v době, kdy mu to v manuálu ukazuju na přeškrtnutym obrázku. Neříkejte mi že by se ten mechanik neměl líp, když by dělal někde sám na sebe.....
Ale díky za podporu aspoň nevypadám jak obecní věčně nespokojená fňukna :-)
titika napsal:
Já to podpořim a chtělo by to nákýho úředníka kterej nebude tvrdit, že mejt motorku wapkou je naprosto v pořádku i v době, kdy mu to v manuálu ukazuju na přeškrtnutym obrázku. Neříkejte mi že by se ten mechanik neměl líp, když by dělal někde sám na sebe.....
Ale díky za podporu aspoň nevypadám jak obecní věčně nespokojená fňukna :-)
Těch "fňuken" je tady víc. Neboj nejsi sama. Mě osobně ten přístup taky vadí a proto přemýšlím o vlastní praxi. Od začátku si dělám na autech a motorkách vše,co zvládnu technickým vybavením sám,protože jsem v pár servisech dělal a znám praxi z "druhé strany".
Jsem vyučený automechanik,praxi mám i s autoelektrikou a baví mě motorky. Tak co? Za zkoušku by to stálo...
Já jsem teď před měsíce objednával u Bychla přední Adventure blatníček, a krytku zadního sedla včetně všech šroubků a tak. Ten kluk, co to se mnou vyřizoval byl dobrej. Hned mi volal, upřesnili jsme objednávku, byl ochotnej a do týdne jsem u nich vyzvedával objednané věci. Pravda, servis to nebyl, takže jsem asi jednal s jinejma lidma, ale alespoň nemám špatnou zkušenost hned tu první
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
titika napsal:
A to proškolení BMW ne, protože stejně všichni jezdíme do autorizovaných servisů pro ty razítka v servisních knížkách
BIGR ma proskoleni dost a myslim, ze bude ucinnejsi nez povidani kravataka z BMW.
A pro razitka nejezdime zdaleka vsichni, vetsina (kazdej rozumnej kdo ma po zaruce) jede do Carservisu, coz taky neni autorizovanej servis.
Proč se to nemá mejt Wapkou??? Já to Wapkou meju furt a ještě se nic nestalo. Když ucpu vejfuk a sání, samozřejmě. Chápu, že nastříkat 20l vody do sání a do vejfuku, se jí asi moc líbit nebude a taky s ní nemeju přístrojovku, ale vše ostatní jo, asi je to tim, že nečtu manuály.
titika napsal:
A to proškolení BMW ne, protože stejně všichni jezdíme do autorizovaných servisů pro ty razítka v servisních knížkách
BIGR ma proskoleni dost a myslim, ze bude ucinnejsi nez povidani kravataka z BMW.
A pro razitka nejezdime zdaleka vsichni, vetsina (kazdej rozumnej kdo ma po zaruce) jede do Carservisu, coz taky neni autorizovanej servis.
peet napsal:
Proč se to nemá mejt Wapkou??? Já to Wapkou meju furt a ještě se nic nestalo. Když ucpu vejfuk a sání, samozřejmě. Chápu, že nastříkat 20l vody do sání a do vejfuku, se jí asi moc líbit nebude a taky s ní nemeju přístrojovku, ale vše ostatní jo, asi je to tim, že nečtu manuály.
Spousta věcí na moto není stavěná na takový tlak vody. Konektory, různá těsnění, atd. Ale ono je mytí vapkou a mytí vapkou. Záleží z jaké vzdálenosti to na moto pustíš.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
titika: s GS taky nebahnim, to jen obcas nejaka ta polnacka, v sobotu pichla guma o sutr na lesni ceste atd :-). Ale kdyz je mokro, je to spinavy jako prase porad.
stepan: asi tak. Neni myti jako myti. Na kola to pustim pod nejvyssim tlakem a zblizka, kolem motoru uz pekne opatrne.
No a já mám na kole řetěz - tomu tlak asi zrovna hovět nebude :-) motor berete opatrně - tzn jako houbičkou a přední kolo snadno omeju abych si neustříkla čidlo na ABS. Ale abych to uvedla na pravou míru. Mám jí chvilku, jsem z ní nadšená a tak jí ještě opečovávám, dost možná přijde doba, kdy po wapce šáhnu veeelmi rychle :-) Never say never
titika napsal:
Jasně, asi to ale bude vyžadovat luxusní počáteční investice co:-)
Rozhodně to bude do začátku něco stát,ale nehodlám budovat AuTec.
A taky se nehodlám specializovat jen na BMW. Prostě motorek je víc a tak proč někoho odmítat? Uvidím jak to všechno bude. Zítra se jdu podívat na nějaké prostory a dohodnout podmínky. Začnu pomalu a "na jistotu". Časem uvidím co a jak.
Kam na prohlídku po 1000km jsem řešil asi před 14 dny. Protože Renocar v Brně neprovádí záruční prohlídku, další možností byla Praha nebo Vídeň. V Autecu mi nabídli nejbližší termín za 2 týdny, což znamenalo zajisti si vozík nebo se modlit, aby zrovna celý den nepršelo. Ve středu jsem zavolal do Vídně, recepční mě spojila na servis a tam k mému překvapení sedí přijímací technik mluvící česky (další je na náhradních dílech). Objednal jsem se na pátek, přijel v 9 hod. ráno, dostal jsem k dispozici F800S a ve 14 hod. bylo motorka nachystaná a umytá před servisem. Cena 248 EUR =cca 6.200Kč. Celou dobu ode všech naprosto profesionální a vstřícné jednání, navíc v češtině. Tak nějak si představuji servis. Nevím o kolik je to dražší než v Autecu, ale když jsem u nich v březnu stál 5minut u přepážky na náhradních dílech a nikdo se mě ani nezeptal co potřebujil, tak jsem naznal, že k takové firmě jezdit nemusím
babon napsal:
Kam na prohlídku po 1000km jsem řešil asi před 14 dny. Protože Renocar v Brně neprovádí záruční prohlídku, další možností byla Praha nebo Vídeň. V Autecu mi nabídli nejbližší termín za 2 týdny, což znamenalo zajisti si vozík nebo se modlit, aby zrovna celý den nepršelo. Ve středu jsem zavolal do Vídně, recepční mě spojila na servis a tam k mému překvapení sedí přijímací technik mluvící česky (další je na náhradních dílech). Objednal jsem se na pátek, přijel v 9 hod. ráno, dostal jsem k dispozici F800S a ve 14 hod. bylo motorka nachystaná a umytá před servisem. Cena 248 EUR =cca 6.200Kč. Celou dobu ode všech naprosto profesionální a vstřícné jednání, navíc v češtině. Tak nějak si představuji servis. Nevím o kolik je to dražší než v Autecu, ale když jsem u nich v březnu stál 5minut u přepážky na náhradních dílech a nikdo se mě ani nezeptal co potřebujil, tak jsem naznal, že k takové firmě jezdit nemusím
No tak takhle by to mělo vypadat i v Čechách. Jenže to asi bude trvat hodně dlouho,nebo se toho asi nedočkáme nikdy. Protože tady je to hold taky o nátuře a ta je jak známo u nás "Švejkovská". Prostě tady chybí ta zodpovědnost,hrdost na svojí práci a profesionalita.