S tim Outlastem to je na delsi polemiku. Spousty lidi nevi, jak vlastne funguje. Mam odzkouseno, ze do bundy s Outlastem se musis navliknout v chladu a pote se teplota udrzuje. (sam to resim u nas v dome na chladne chodbe) Vzdy to samozrejme nejde dodrzet, zejmena v lete. Ale skutecne to funguje. Zpocatku jsem mel problem s tim, ze kdyz jde Outlast na hoe telo, (tedy zejmena v pripade natelniku na ruce a ramena), tak mam pocit vlhke bundy, ale pres to se clovek musi prenest, protoze to je prave ten system chlazeni a udrzovani teploty. Kdyz do tyhle bundy vlezes spocenej a rozehratej, tak se ti tam udrzuje vysoka teplota. Na leto to skutecne az tak idealni neni, ale musis se s tim naucit. Zalezt nejde do stinu, vychladnout a pak sup do budny.
Nevim jak presne funguje ten system TFL Cool, ale na nekterem konkurencnim foru jsem cetl nazor, ze to vazne funguje. Osobni zkusenost nemam.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Levnější varianta, kvalita materiálu neoznačena, ale jako nosič kvalitnějších chráničů by snad šla (chrániče nutno dokoupit) - myslím že na podzim bývala i za lepší cenu
Celá bílá - trochu náchylné na mušky a ostatní letní špínu, ale jinak OK - na exponovaných místech doplněno kůží, jsou k tomu i kalhoty - tak trochu favorit. Materiál 750D
No a to je vše z POLA (Jo jo, mám Polo docela rád. Louis ani H-G nic tak šik letního zatím nemá)
Upravil buboGS dne 25.01.2011 19:25
BMW GS = stroj na radost
Spea - ToM napsal:
S tim Outlastem to je na delsi polemiku. Spousty lidi nevi, jak vlastne funguje. Mam odzkouseno, ze do bundy s Outlastem se musis navliknout v chladu a pote se teplota udrzuje. (sam to resim u nas v dome na chladne chodbe) Vzdy to samozrejme nejde dodrzet, zejmena v lete. Ale skutecne to funguje. Zpocatku jsem mel problem s tim, ze kdyz jde Outlast na hoe telo, (tedy zejmena v pripade natelniku na ruce a ramena), tak mam pocit vlhke bundy, ale pres to se clovek musi prenest, protoze to je prave ten system chlazeni a udrzovani teploty. Kdyz do tyhle bundy vlezes spocenej a rozehratej, tak se ti tam udrzuje vysoka teplota. Na leto to skutecne az tak idealni neni, ale musis se s tim naucit. Zalezt nejde do stinu, vychladnout a pak sup do budny.
Nevim jak presne funguje ten system TFL Cool, ale na nekterem konkurencnim foru jsem cetl nazor, ze to vazne funguje. Osobni zkusenost nemam.
Manželka Halvarssona s Outlastem má, jak už jsem psal - v létě si přivodila úpal nebo co to bylo. Jak je trochu tepleji, tak Outlast musí ven, jinak v tom nevydrží (a nepomůže žádná osvěta - navíc ode mne ). A to má ta bunda docela slušné větrání - celé rukávy jsou rozepínací podobně jako R2P, ale na těle už to tak pootvírat nejde, vzadu je schovaná, takže na ní nejde přímý nápor větru, k tomu ta černá barva a bylo vymalováno...
Jinak je s Halvarssonem spokojená, ale na léto to chce něco vzdušnějšího a světlejšího...
BMW GS = stroj na radost
Wow, bubo má přehled. Jinak bering mám. Do zimy a deště naprostá spokojenost. Nepromokne a teploučko v něm je až až. Ale do tepla se nehodí, nemá větrací otvory. 4 roky starý, model už nevím.
Upravil Renek dne 25.01.2011 22:45
Můj předběžný názor (zatím, jsem ji neviděl) - lehká letní bunda v enduro střihu s velkými větracími otvory, které jsou uzavíratelné na zip - v podstatě vzdušnější varianta ve stylu R2P
Otázkou je kvalita provedení (POLO bývá OK), kvalita použitých materiálů (Cordura? jaká? POLO bývá OK), kvalita chráničů (případně možnost náhrady kvalitnějšími - tady bych asi hledal nějaké řešení) no a nakonec jak padne střih. Když nad tím tak přemýšlím, tak je to za ty peníze asi kandidát na vítěze... Doufám, že se do jara dostanu do Pola a budu si ji moct vyzkoušet - pak se uvidí.
PS: k těm chráničům - líbí se mi chrániče od Rukky - jsou lehké, přizpůsobivé, netlačí, jsou vzdušné - pokud by šly do bundy aplikovat, bylo by to super - mají je u Louise
Případně použít třeba chrániče od našeho Pardála, ty taky vypadají velmi dobře (Forcefield?)
BMW GS = stroj na radost
renek: tu chráničovou košili sundáš v hospodě stejně jako páteřák, jeden zip a jeden sucháč
Pro mě je to optimální řešení, ve vedru na to jen dres, když se ochladí vemu bundu a navíc, to nejdůležitější, jakou to hned udělá postavu
jezdím v tom za každýho počasí, nemusím řešit kvalitu chráničů bo je mám natrvalo z bundy vyndaný
říkám si hurikán