17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Dovolim si s Hicksem nesouhlasit. Tyhle nafukovacky jsou strasne tezky, tim jak jsou vysoky, tak znacne zmensi prostor ve stanu a hlavne se hrozne rady trhaj. A kdyz se trhnou, tak vzdycky ve svu a nejde to opravit. Na ceste dost na prd. Me navic po tydnu na te nafukovacce boli kycle. Ale to je silne individualni.
Roman Jakub napsal:
Dovolim si s Hicksem nesouhlasit. Tyhle nafukovacky jsou strasne tezky, tim jak jsou vysoky, tak znacne zmensi prostor ve stanu a hlavne se hrozne rady trhaj. A kdyz se trhnou, tak vzdycky ve svu a nejde to opravit. Na ceste dost na prd. Me navic po tydnu na te nafukovacce boli kycle. Ale to je silne individualni.
mne teda pohodli na samonafukovacce a dvojite nafukovaci prijde NAPROSTO rozdilnej... nechapu, jak na tom muzete spat...
jinak par tipu pro nafukovacky:
* meli jsme asi 3... vse od Colemana. Ani jedna rozervana ve svu, posledni varianta (ten LEAF) zatim jen jednou prorazena nejakou prezkou, opraveno behem par minut na ceste.
* dvoukomorova Double Comfort Bed min pohodlna, nez jednokomorovy Leaf
* leaf ma pomerne TUHOU konstrukci -> pohodlnejsi
* do kompresoru dat nabijeci tuzkofky v adapteru, aby to nebylo tezky
* nam se osvedcilo doprecizovane nafouknuti.. moc velkej tlak vs. moc malej -> bolej zada
* uzasne odfiltrovani jakychkoliv nerovnosti a zimy od podlahy. Mne se na tom spi skoro stejne dobre, jako doma v postylce treba na zavody jsem si vozil svuj polstarek a perinu
* v noci muzes samici zahnat na kraj a mas vetsinu prostoru pro sebe
Upravil hicks dne 04.01.2012 20:11
17 cm
Neco jako ma Hicks jsem mel taky jako prvni a teda samonafukovacka se mi zda lepsi snad ve vsech smerech. Pohodli mozna na prvni pocit je tam dobry,ale spi se mi na tom hur. Navic jde od zeme pekna zima takze je treba teplejsi spacak,nez na dobry samonafukovacce. Vozit kvuli tomu jeste kompresor se mi zda uz fakt moc. Ve stanu to opravdu zabere dost mista na vysku,ktere ve stanu uz tak neni moc. Samonafukovacku hodim na zem,trikrat fouknu a je hotovo. Rozbaleni a sbaleni je rychlejsi,lepsi vlastnosti-pro mne....je pevnejsi a jen tak se nepichne.
Polstarek si ale vozim taky.
Mel jsem nafukovaci lehatko od Colemana a celkem slo, ale je v teplem obdobi. V zime izolace nic moc, stejne tak jako zabrani dalsiho mista pumpou ci komresurkem. Samozrejme ze se mi probodla pouze paskem ke kalhotam v nej****nejsim miste > prohlubni zezhora nafukovacky. Zalepeni aby neunikala bylo diky semisi ci co to ma nahore nemozne. Vzdy trochu ufoukla a pres noc nevydrzela.
Tak jsem si koupil samonafukovaci karimatku od Thermarest v prodlouzene verzi. Takze uz nemam nohy v lufte nebo se nemusim krcit. Teplotni komfort je taky lepsi, mista zabira min (i o pumpu) a zatim co vydrzela na akcich KVH ci pri cestovani - to by to lehatko nezvladlo ani nahodou.
3/6 Marines SEMPER FI
Mosquito napsal:
Zalepeni aby neunikala bylo diky semisi ci co to ma nahore nemozne. Vzdy trochu ufoukla a pres noc nevydrzela.
zalepit semis zvladne kazdej trochu sikovnejsi orangutan...
17 cm
Ja pouzivam uznekolik sezon Therm a Rest karimatky a super dokonce jednu uz mam i lepenou tou jejich sadou drzi porad suprove z tech novych modelu muzu doporucit Pro litle Plus a na letni dovolenou an masine pouzivam NORDKAP MUMIEN pri rozmerech 10*22cm pri sbaleni je to super a nezabere zadny moc misto a je do 0 stupnu
Značka neznámá, cena v poměru k uváděným vlastnostem podezřele nízká. Buď koupit a pořádně prozkoumat, nebo si ho nejdrív osobně osahat. (zpracování, švy, zipy, kapuce, střih) Tím nechci říct, že to je špatnej spacák, jen je to jednoduše v poměru k cenové hladině jiných značek poloviční až třetinová cena a je otázkou proč?
Značka neznámá, cena v poměru k uváděným vlastnostem podezřele nízká. Buď koupit a pořádně prozkoumat, nebo si ho nejdrív osobně osahat. (zpracování, švy, zipy, kapuce, střih) Tím nechci říct, že to je špatnej spacák, jen je to jednoduše v poměru k cenové hladině jiných značek poloviční až třetinová cena a je otázkou proč?
pise tam na konci: Mam SW Compact 300.
Tento vikend jsem v nem spal. Venku bylo -4, ve stanu +-0. Musel jsem byt dost obleceny, aby mi nebyla zima. Nedoporucuju.
pise tam na konci: Mam SW Compact 300.
Tento vikend jsem v nem spal. Venku bylo -4, ve stanu +-0. Musel jsem byt dost obleceny, aby mi nebyla zima. Nedoporucuju.
To bych bral s rezervou, protože jestli na sebe narval x vrstev oblečení a potom chtěl, aby ho spacák zahřál, tak je maňas. Zajímavé na odkazu je poznámka, že to šije Prima spacáky jako svoji low cost značku.(pokud je to pravda, tak Prima je jedna z největších výrobců spacáků v Evropě)
Jinak platí co jsem psal nahoře... (cena/výkon/zpracování)
takze overene priamo v PRIMA kde som volal.
SPORT WORLD Compact 300 si prima dava vyrabat pre seba v cine. bolo mi povedane zevraj teploty by mali sediet podla noriem ale ze je tvrdsi ako original prima takze sa neda az tak stlacit ako original prima. (i ked v tabulke mu vychadza o 2sm nemej ako prime takze nerozumiem tomu).
maju postovne na SK zadarmo nad 2000czk takze asi vezmem PRIMA CLASSIC Trek 3D eco 200 http://www.spacak...d-eco-200/ je tam zlava 1200czk a myslim ze by to pre mna mohlo stacit na zaciatok. alebo nie?
takze overene priamo v PRIMA kde som volal.
SPORT WORLD Compact 300 si prima dava vyrabat pre seba v cine. bolo mi povedane zevraj teploty by mali sediet podla noriem ale ze je tvrdsi ako original prima takze sa neda az tak stlacit ako original prima. (i ked v tabulke mu vychadza o 2sm nemej ako prime takze nerozumiem tomu).
maju postovne na SK zadarmo nad 2000czk takze asi vezmem PRIMA CLASSIC Trek 3D eco 200 http://www.spacak...d-eco-200/ je tam zlava 1200czk a myslim ze by to pre mna mohlo stacit na zaciatok. alebo nie?
Za mě dobrá volba. Jen nevím jak jsi vysokej, ale já bych vzal 220ku. Delší za stejnou cenu.
Jen pro zajimavost. Jednoznacnym vitezem mezi spacalky v D-Testu se stal McKinley X-Treme Light 1100 http://www.inters...newsId=854 Na internetu je bezne nedostupny a koupit se da u Intersportu za cca 1980,- Kc Kazdopadne se jedna o poucne pocteni se zajimavym zjistenim.
Dalsi testovane:
Coleman Latitude X830 L dobře (70 %) Deuter Travel Lite 300 uspokojivě (50 %) Hannah Fall dobře (66 %) Husky Mantilla uspokojivě (54 %) Intersport / McKinley X-Treme Light 1100 velmi dobře (86 %) Jurek Travel DV L dobře (66 %) Jysk MARS Open Air dobře (60 %) Mammut Kompakt 3-season dobře (68 %) Marmot Wave II Regular uspokojivě (48 %) Millet Baikal 1000 dobře (70 %) Mountain Equipment Starlight 1 dobře (64 %) Mountain Hardwear Lamina 35 Regular dobře (72 %) Nordisk Nunaat LP dobře (68 %) Pinguin Savana uspokojivě (44 %) Prima Bike XP dobře (72 %) Rock Empire Cyklotour dobře (62 %) Warmpeace Sirius dobře (66 %)
Upravil spea - ToM dne 22.01.2012 14:37
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu