mam z prdele kliku [kdo to psal, ze neumim psat sprosta slova?], vyndal baterku a po hard resetu nastesti vse naskocilo boot OK
takze siuace se vyjasnuje Tome:
pokud pouziji na prenos loader, leze tam i tech 634 dealeru do Menu/Menu/ Points a take ve Find se vytvori nova podskupina Custom POI a tam je dalsich padesat zaznamu
pokud se pouzije jak pises ty mapsource a ctrl+A a send to device, prenese se jenom 634 waypointu do Menu/menu/Points a at uz v mapsource jakkoliv menim symboly, vzdycky to tam je jako cislo "1" Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
splash screen pro ZUMO http://www.dotski...Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
Doc:
Nějak mi to uniklo že tady píšeš.
Nepsal jsem abys to otevřel v mapsource a vybral a poslal do zařízení! Psal jsem abys to otevřel v mapsource, vybral všechny body v záložce body (taky nic jiného by tam být nemělo než body) pomocí CTRL+A a pravým tlačítkem změnil u všech ikonu na standardní tečku. Pak to přeuložil z mapsource do nějakého nového .gdb souboru a ten nahrát pochopitelně POI loaderem. Ty jsi otevřel POI a uložil je do přístroje jako Waypointy (tím nahrátím z mapsource). POI jdou nahrát jen pomocí POI loaderu, waypointy přes mapsource. Ale tím otevřením a uložením se odstraní časté chyby v nějakém bodu, na kterém se to pak celé kouše.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
OK, ted chapu ten rozdil, ale presto vsechno te tady ted tento problem.... at ua to ulozim z mapso. jako garmin databasi 2 nebo garmin databazi verzi 3, loader ji potom nevidi a nemuze otevrit
zada mne aby v tom dir byl alespon jeden platny file bud gpx nebo csv [nikoli gpd!!!]
o co jde?, jaktoze ze loader nemuze otevrize otevrit file zasejfovany mapspurcem? [mimojine, tvuj orig file je 346k, gpd kolem 110-136, dle verze 2. resp. 3. - asi jiny format komprimovani.. - ale nevidi ho loader..
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
p[okud ale pouziji tvuj file [ktery jako jediny mul POI loader "vidi", pak vytvori ve FIND novou sekce Custom POI a tam je jenom asi 12 bodu
ted me neco napada.......
vzhledem k tomu ze jsem v recku a tedy daleko k mnoha zanesenym BMW dealerum, neni mozne napr. ze ve FIND se nabizi pocet nalezenych mist treba podle nejakeho omezeni? trebas nejblizsich 12 dealeru? nebo do urcitych kilometru..., nebo tak nejak, ale napr. pokud bych ze nachazel v cechach, treba by jich ukazalo vic [a jinych, dle bodu kde se nachazis....]
Aha. Už to taky vidím. Já jsem přesvědčený že starší verze MapSource uměly uložit jednak gdb, která šla otevřít a nahrát POI loaderem. A nebo to uměl POI Loader, případně oboje. Každopádně já mám možnost uložit to z MapSource do gpx a to by měl každý POI loader zvládnout. Já ještě používám tenhle skvělý konvertor, protože ze všeho nejvíc převádím POI z různých ne-Garmin formátů a často z CSV, takže to MapSource už nezvládá. Ale čas od času to vytvoří nekorektní gpx a pak to čistím tím postupem přes MapSource:
Jo, jestli to kontroluješ jen podle toho, co vidíš, tak pochopitelně to ukazuje jen ty blízko tebe! Dej tam poblíž jiného a nebo vyhledat podle jména a měl bys vidět všechny. Možná to tam máš a jen je nevidíš.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
vyreseno, Tome tim je to...ze se jich ukazovalo malo - podle toho kde se nachazis.....aespon podle kurzoru na mape. Po preneseni [Tveho orig. sobouru Loaderem, gpd nevidi, jak pisu o kousek vys] je uvedomneno, ze bylo uspesne prevedeno 634 bodu... cili nekde tam byt musiiii!!!!. No a podle toho, kde je kurzor na mape, objebuje se vzdy traba jenom dvazitka nejblizsich a to presne srovnano dle vzdalenosti.
Mam ale tento problem, jestli mas odpoved. Pri predvcerejsim freeze jsem musel vyndat baterku [hard reeset] a od te doby mi sice vydrzi dost hodijn, ale nemeri zbyvajici cas spravne. Napr. dejme tomu ze by mela po plnem nabiti vyrzet 8 hodin, ale pise jenom ctyri [neohodnoti dobre], ale po uplynuti techto hodin je counter zbyvajicih hodin a minut na nule, ale pristroj pracuje dalsi ctryri hodiny. Nepomohlo uplne vybiti a znovu nabiti [osvezeni -calibrace okrajovych stavu] a ani znovu software [webupdater na tu samou verzi -reinstall, aby se to "nejak" vynulovalo a zacalo od zacatku]
nema to dedy co delat s praktickym vyuzitim pristroje [ano vydrzi 8 hodin], ale s informaci o zbyvajicim case [coz nekdy muze byt potreba]. Stalo se ti to nelkdy? Jinak vse pracuje normalne.
Chci se zeptat jake mate zkusenosti s Garminem 60 CSx na motorce? Je to dobre pouzitelne? Puvodne jsem chtel ZUMO,ale mel jsem ho ted pujcene a vubec me to nenadchlo,navigaci do auta nepotrebuji tak jsem dospel k nazoru,ze 60CSx bude pro mne vyhodnejsi a nabidne mi vic,ale nejsem si jisty par vecmi.Je slyset na motorce pipnuti navigace pred zmenou smeru pri navigovani na silnici? Nevadi leskly displej a je vubec na slunci dobre citelny? A vubec by mne zajimaly postrehy z provozu,chci to na kombinaci silnice-offroud.
nevi nekdo nahodou odpoved na moji predchozi otazku?
DOC: tak tohle jsem fakt ještě nikdy neřešil a upřímně řečeno, vůbec nikdy jsem ještě nekoukal na ten údaj o hodinách. Zajímavý. Jaký napětí ti ukazuje plně nabitá baterka? Podle mě jsou zbývající hodiny počítané podle snižování napětí. Já můžu zkusit to samé co ty a porovnáme napětí a údaj o hodinách.
Tome diky, na moc zkousek uz nemam cas, odjizdime zitra brzo rano, ale dneska mam jeste dost povinnosti a navic musim balit. Ale je to zajimave tema, mas pravdu, zkusim se pri tom divat i na napeti, co ukazuje. Ale protoze i softwarove je vse OK i hardwarove neni problem s vyuzitim, nedela mi to hlavu. Pojedeme i mnoho hodin behem dne, ale mam napajeni z motorky, takze se o noc opravdu nejedna. Spis je to zajimave.. Ale mozna ze nekolikrat vybit-nabit a sedne si to....
Už sem se lek Docu, že to nenabíjíš z moto přeji šťastnou cestu a nezapomeň na mě s těma sms jo
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Situace:
1) mám garmin 60CSX a mapsource
2) mám mapu oblasti kam jedu
3) mám tracky, které jel někdo přede mnou
4) mám nějaké ty waypointy, které mne zajímají
5) mám rámcovou představu, kudy chci jet
Zkoušel jsem plánovat "route" ručně pomocí mapsource a byla to hrozná piplačka. Existuje nějaký softík, nebo postup, jak známý track přeskládat do route, zařadit nějaké ty vlatní "body zájmu"? Nebo obecněji - jak vlastně plánujete cesty z domova ajak na cestě, když nemáte notebook?
Teď mne opravdu nezajímá plánování po evropě z adresy na adresu, ale třeba po poušti
Netušíte někdo, za jak dlouho se zaplní gigová (2,4,8) karta tracklogem ? Jak mám nastavit 60CSX aby počet logovaných bodů měl smysl ale aby karta vyzržela 7 týdnů? Je lepší automatické ukládání, nebo podle vzdálenosti?
jarax napsal:
Netušíte někdo, za jak dlouho se zaplní gigová (2,4,8) karta tracklogem ? Jak mám nastavit 60CSX aby počet logovaných bodů měl smysl ale aby karta vyzržela 7 týdnů? Je lepší automatické ukládání, nebo podle vzdálenosti?
asi podle toho, pokud jedes horama off-road, das mensi vzdalenost, protoze se jedna i o mensi trasu a je potreba, aby se pozdeji [az se podle toho zase pojede] neprosvihla nejaka dulezita krizovatka
naopak pokud budes chtit jen tak pro sebe mit cestu kolem Evropy, staci ridsi body jenom tak aby bylo jasne ktera mesta jsi projizdel..
Tracklogy neřeš, tři týdny a 10tis.km dlouhá cesta mi zabrala na kartě necelejch 10MB, takze si nech 100MB na karte volnejch a půl roku nemáš co řešit...
Taky mám 60CSX.
Jinak já doma plánuju tak, že si do Roadbooku napíšu průjezdná místa, města a případně i souřadnice a GPSku pak používám jen v případě, že dojdou cedule u cesty. Jinak ji mám zaplou jen na promítání mapy a záznam trasy. Jo a večer ještě jako hledačku ubytování :-)
hmm, to je mi tedy odpověď Já samozřejmě plánuji taky podle mapy!!! Dokonce i na cestě
Ale jak to vypadá, otázka nebyla moc přesná = odpověď taky... takže ještě jednou a přesněji (a zase - nemluvím o evropě, ale třeba o poušti,nebo o sibiři) :
Otázka 1: jak zadáváte "route" do GPS na cestě? Máte předpřipraveno z domova, nebo kouknete do mapy, zadáte souřadnice příštího bodu a jedete k dalšímu bodu a tam postup opakujete? Nebo večer trávíte tím že ťukáte souřadnice na další den ?
Otázka 2: a jak to samé děláte doma před cestou, pokud platí to co jsem psal v minulém příspěvku ? (tj mám tracklog, chci jet podle něj) Hledám nějaký elegantní způsob, jaknapříklad obrátit tracklog do protisměru, jak t zracklogu vygobit "route" apod...
Hovez napsal:
Tracklogy neřeš, tři týdny a 10tis.km dlouhá cesta mi zabrala na kartě necelejch 10MB, takze si nech 100MB na karte volnejch a půl roku nemáš co řešit...
Taky mám 60CSX.
Jinak já doma plánuju tak, že si do Roadbooku napíšu průjezdná místa, města a případně i souřadnice a GPSku pak používám jen v případě, že dojdou cedule u cesty. Jinak ji mám zaplou jen na promítání mapy a záznam trasy. Jo a večer ještě jako hledačku ubytování :-)
No konečně někdo pochopil, co jsem potřeboval vědět... Né každý docent je hoden titulu Jelikož mám 60CSx asi týden, nemám předstagvu, kolik tracklogu to naukládá za 7 týdnů. Jestli je to takto, pak to na cestě nebudu řešit.
Moc jsem jako nepochopil, že po uložení logu Garmin zkrátí tracklog na 500 bodů a ořeže o časové údaje, potřebuju tyto údaje kvůli párování fotek a trasy. Ty ukládáš travklogy, nebo všechno jedeš do activelogu?