Fila napsal:
nemáte někdo seznam komplet věcí co s sebou je potřeba mít? nebo je to jenom to co psal Vikison?
Vesta, lékárnička, sada pojistek......slyšela jsem, že sada náhradních žárovek už být nemusí od roku 2009. Psali jsme s kolegou v práci na Ministerstvo dopravy jelikož je to každou chvilku jinak, a docela ochotně nám poradili. Jinak doporučujou vozit antipich nebo knoty.
Ta lékárnička může být do 30.9.2011 stará a od 1.10.2011 už nová podle novelizované vyhl. č. 341/2002 Sb. Auta musí mít novou lékárničku už od 1.1.2011. Jinak píší pro vozidla L, tedy motocykly jednu pojistku. Neuvádí od každé hodnoty. A reflexní vestu. Už žádné žárovky, lepící soupravy a pod.
Páďa
Upravil Zdenek Pada dne 25.03.2011 14:06
Fila napsal:
nemáte někdo seznam komplet věcí co s sebou je potřeba mít? nebo je to jenom to co psal Vikison?
Vesta, lékárnička, sada pojistek......slyšela jsem, že sada náhradních žárovek už být nemusí od roku 2009. Psali jsme s kolegou v práci na Ministerstvo dopravy jelikož je to každou chvilku jinak, a docela ochotně nám poradili. Jinak doporučujou vozit antipich nebo knoty.
Ta lékárnička může být do 30.9.2011 stará a od 1.11.2011 už nová podle novelizované vyhl. č. 341/2002 Sb. Auta musí mít novou lékárničku už od 1.1.2011. Jinak píší pro vozidla L, tedy motocykly jednu pojistku. Neuvádí od každé hodnoty. A reflexní vestu. Už žádné žárovky, lepící soupravy a pod.
Páďa
By mne zajímalo, jestli budou pokutovat jezdce nových strojů s CAN-BUSem, které nemají pojistky, že nemají náhradní pojistku
S tou vestou to není úplně přesné, není pravda, že by musela být vesta, musí být buď vesta nebo šle, obojí ale musí být podle určité normy, která říká třeba to, jakou barvu musí vesta (nebo šle) mít, a jak mají být umístěny reflexní pruhy.