Měl jsem přesně tenhle problém s plexi, z důvodu častýho prohazování za MX brejle.
Pomohlo to, že jsem pilníkem na řetězy do motorovky propiloval ty zoubky na plexi - už jsou zase š****tý a pak už jen stačí pohrát si s nastavenim uložení plexi. Na každý straně, když sundáš kšilt, je ten držák plexi chycenej dvěma šroubama a dá se s tim pohybovat do stran. Chvíli to trvá, ale když to člověk vychytá, je to zase jako nový.
Jarda
Já to u Uvex Enduro Carbon musel udělat po měsíci, malinko mi pod ní foukalo. Stačila půl hodinka štelování šroubů, troška trpělivosti a plexi sedí jak má .
xHackerM napsal:
KURDE !!! Přestalo mi to fungovat už asi po roce užívání, tak jsem to neřešil... Teď, když jsem jí čistil, tak jsem to omyl proudem vody, ale nastříkal jsem na to ještě anti-fog přípravek... Zkusím to doma znovu pořádně opláchnout, jestli to pomůže... Když ne, tak bude mít někdo kšeft...
Víte, kde ho nabízejí? Mám lehce zatmavené...
V praze ve Vrbovce je Nerve... byl jsem si tam pro UVEX cross brejle (sleva z 990 na 500 ) a plexi mi slečna nabízela za cca 900, lepší cenu jsem ještě nikde neviděl.
jardajerman@seznam.cz
Záleží s čím porovnáváš, ale je to o zvyku. I když sem jel celej den tak mě to nijak neotravovalo. A hlavně je to taky tím, že u uší jsou větrací otvory a s helmou na hlavě slyšíš víc než třeba s integrálkou. Nebo alespoň já to tak měl, když sem přešel z klasický integrálky.
je to takové hřmění, jako když se blíží bouřka, měl jsem cassidu, tam zas mlátilo plexi, ale to jen proto, že jsem ho nezacvakával, jen shodil dolu. Špunty do uší to jistí, a nebo jsem přenastavil štítek, tak uvidím, snad se to zlepší!
Chlapi já jsem koupil novou uvex slt jde přesně o tuto :
Fakt se mi to v chladných dnech a v dešti mlží jak blázen . Dokonce jsem jednou musel zastavit a papírovým kapesníkem jsem to musel otřít,protože už jsem fakt neviděl na cestu. Na plexi jsem jinak nešáh. Vždy po cca 15 minutach jízdy v dešti se začně na horní části tvořit zamlžený pruh který se postupně zvětšuje a jde přes zorné pole a začne vadit. Toto mi nedělala ani ta nejsprostější otvíračka od cabergu za 3 tis. Pohodlí je super ale nemá cenu měnit plexi když jsem měl na sobě tu přilbu asi 5x. Uvažuji že na to nastříkám přípravek který se používá na čelní skla jak potom jen sklouzavají kapky. Nemáte s tím někdo zkušenost? Každopádně takhle se sím jezdit nedá. Jinak zkoušel jsem i mít přilbu mírně pootevřenou a samozřejmě průduch nahoře taky. I když jsem se třeba ve 120 postavil do stupaček a cítíl jsem jak proudí ten studený vzduch do přilby tak zamlžení moc nemizelo. S tou cabergkou jsem jel loni k baltu cca 500km ve stálém dešti a ani náznak mlžení. Zajímá mě teda jestli jste na to někdo zkoušeli něco použít ,pokud jste vůbec měli takový problém.
Upravil marselus dne 15.04.2012 23:14
www.marselus.com
Ja mam tu helmu asi 2 roky a teda fakt se mi nemlzi ani v desti, naposledy jsem jel v desti v sobotu. Kdyz je vic zima tak naznam mlzeni odspoda je,ale kdyz se rozjedu tak to zmizi,plexi mam stale pootevrene cca 5mm,nejak mi nedrzi uplne zavreny a nevadi mi to Aktualne 1250 GSA HP
No já se dnes vrátil z Albrechtic jel jsem tal na jednu noc mrknou na Igora B. Mimochodem Igor nezklamal a jak cestou tam tak i zpět trochu pršelo a měl jsem stejný problém . Stím druhým plexi by to možná nebylo marné. Byl by tip kde koupit nějaký co bude pasovat ? Přiznám se ,že s tím nemám zkušenost díky. Ještě dodám ,že je tam origo tmavší plexi s tím jsem naprosto spokojen tak by to druhé asi mělo být čiré.
Upravil marselus dne 15.04.2012 23:26
www.marselus.com
Pinlock jde nandat na kazdy plexi jen se musi dobre vyvrtat ty dirky. Je i pinlock nalepovaci, ten mi ale nevyhovoval, protoze ta lepici paska nebyla pruhledna a trochu to prekazelo,Pinlock do helem Laser je levnejsi nez do Arai,pritom je to uplne stejny(nedivil bych se kdyby to delali ve stejny fabrice) jen do araiek maji vic tvaru podle vetrani atd. Jeden bych mel jeste nekde mit
Aktualne 1250 GSA HP
...prodávají si myslím i samolepící - univezální, ale jestli bude vhodný na Uvexku netuším, musíš hledat.
Já tehdy dal do C2 pinlock z Nolanky N102.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Ahoj mam taky uvex slt uz rok, a presne jak rikas kdyz je mokro tak se mi zacala mlzit ze jsem nakonec vubec nic nvidel.. ale je fak ze to moje plexi uz zazilo "udrzbu" a od te doby se mi skoro porad zamlzuje u nosu - takovej malej flek v levo..
Co se tyka usazeni stim jsem si hral a sedi dobre.. problem mlzeni je asi v rukach mojich.
Tak snad az koupim nove plexi bude zase ok..
Taky mám Uvex Enduro, a je perfektní, pohodlná, nefouká na mě, nemlzí se, mám ji pár měsíců, jediný na co jsem zvědavej je to jaká bude třeba za rok - jestli se ošoupou lícnice od nasazování na hlavu, jak bude vrzat a tak...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
petrguss napsal:
Taky mám Uvex Enduro, a je perfektní, pohodlná, nefouká na mě, nemlzí se, mám ji pár měsíců, jediný na co jsem zvědavej je to jaká bude třeba za rok - jestli se ošoupou lícnice od nasazování na hlavu, jak bude vrzat a tak...
me se nic neosoupalo, ani nevrze.. v breznu jsem vypral vsechny vnitrni casti a zase dokonce "voni"