Já mám "samonáfuku" metzeler z Hudy sporu... Byla drahá, ale dal jsem na doporučení, že má kovový mechnaismus ventilu místo těch plastových! Už jsem jí prubnul vloni na dovolené a je super! Letos mám vybraný péřový spacák od Rakoncaje. Dneska jsem na něj v Hudy koukal - co koukal slintal!
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
SPEEDY napsal:
Já mám "samonáfuku" metzeler z Hudy sporu... Byla drahá, ale dal jsem na doporučení, že má kovový mechnaismus ventilu místo těch plastových! Už jsem jí prubnul vloni na dovolené a je super! Letos mám vybraný péřový spacák od Rakoncaje. Dneska jsem na něj v Hudy koukal - co koukal slintal!
Ty naše maji taky kovový ventily. Plastovej bych ani nechtěl. Ten už je podezřelej od začátku.
Jo a nezamazal pan Rakoncaj ten spacák? Aby jsi ho nemusel hned dávat čistit...
Já ho moc neposlintal... když už budu mít asi ten vystavenej (páč maj jenmo jeden) ale slevu mám i tak (majitel toho hudy je švára ) Takže slintání povoleno.
SHIMI: Já ho právě chci pro výdrž. Já mám asi 4 spacáky a nejsou žádný aušusovky, ale vše je z dutého vlákno a to časem strácí své vlastnoti jako, když to bylo nové (slehává se a ničí jeho struktura). Takže například spacák, který mám už 7 let a tehdy jsem v něm spal v -15 ve sněhu tak už teď když je -5 tak v něm klepu kosu. Oproti němu péřový spacák si tyhle vlastnosti drží téměř stále (údajně záleží na poměru prachového pěří / klasické). Co se týče údržby tak je pratelný jako klasický z dutého vlákna (samozřejmně za použití spec. pracího přípravku) akorát se při sušení musí proklepávat, aby peří neslehlo a bylo nadýchané! No a co je ještě super tak je menší a lehčí než porovnatelný z dutého vlákna.
Samozřejmě pokud by jsem jej potřeboval pouze na léto tak je to blbost kupovat - tam potom stačí z dutého vlákna třeba Coleman Biker - ten je super (taky ho mám) a je za super cenu!
no já mam taky Bikera a je vpoho,ale už taky není nejmladší a má toho dost za sebou a už je vněm prostě kosa,teda já to věčinou přežiju ale přítulkyni už nepomáhá ani tulenítak chtěla něco teplýho,sem ji nejdřív nabízel Pavla Vítka ale chtěla raději spacák a nakonec sem vybral od Huskyho Enemy a vypadá dost dobře tak uvidíme
No tak 4-5 let bude v pohodě pokud je z dutého vlákna - já už si řekl, že si koupím kvalitní a budu mít vystaráno - páč toho pna Vítka by jsem do spacáku opravdu pustit nechtěl... To raději pana Rakoncaje, ale vlastního
No za těch 6 tis je to vlastně základ... další stupeň je za 10 tis (ten už má i membránu) ale pokud nespíš vyloženě v extrému a bez stanu nebo "žďáráku" tak to nemá cenu...
Tak ja pouzivam:
1. stan Jurek pro 3 a ma 2 vchody,s jednim bych uz ted nevzal,je to fakt pohodlnejsi i kdyz to ma pak o 0.5 kg vic,na motorce to nepoznam-spokojenost
2.karimatka Therm a rest prolite 4 mam vel.Large standart se mi zdal uzkej a 63 cm mi uz staci,tloustka je 3,8 cm-spokojenost
3.spacak mam od Husky,neco z rady extreme,ale ten nejlehci a nejmensi-mozna i nejlevnejsi,Husky neni moc mezi outdoor vyznavaci moc oblibena znacka,ale ja jsem opet spokojenej,neni to sice na nejaky mrazy,ale v tech ho nepouzivam,od 10 stupnu je pohoda i kdyz mam jen trenky a to mi vyhovuje-opet spokojenost
pak je dulezity pro nme thermopradlo,celovka od Petzla a varic VAR2,ale moc stejne nevarim
lysak napsal:
Tak ja pouzivam:
1. stan Jurek pro 3 a ma 2 vchody,s jednim bych uz ted nevzal,je to fakt pohodlnejsi i kdyz to ma pak o 0.5 kg vic,na motorce to nepoznam-spokojenost
2.karimatka Therm a rest prolite 4 mam vel.Large standart se mi zdal uzkej a 63 cm mi uz staci,tloustka je 3,8 cm-spokojenost
3.spacak mam od Husky,neco z rady extreme,ale ten nejlehci a nejmensi-mozna i nejlevnejsi,Husky neni moc mezi outdoor vyznavaci moc oblibena znacka,ale ja jsem opet spokojenej,neni to sice na nejaky mrazy,ale v tech ho nepouzivam,od 10 stupnu je pohoda i kdyz mam jen trenky a to mi vyhovuje-opet spokojenost
pak je dulezity pro nme thermopradlo,celovka od Petzla a varic VAR2,ale moc stejne nevarim
já už další stan co budu pořizovat tak chci taky přo tři osoby a dva vchody,to je parádní věc a jestli má o půl kila aneboo kilo víc to je vážně uplně jedno to na motorce nepoznám,jo kdybych jezdil na kole to bych to asi víc řešil,alena motorce to řešit není potřeba,já mam vybranej stan opět od pinguina a je pro tři osoby a dva vchody,a co je taky docela dobrá vlastnost že jde postavit bez kolíků,jako tenhle co mam,je to docela šikovný jelikož ne všude se daj koliky zatlouct
já už další stan co budu pořizovat tak chci taky přo tři osoby a dva vchody,to je parádní věc a jestli má o půl kila aneboo kilo víc to je vážně uplně jedno to na motorce nepoznám,jo kdybych jezdil na kole to bych to asi víc řešil,alena motorce to řešit není potřeba,já mam vybranej stan opět od pinguina a je pro tři osoby a dva vchody,a co je taky docela dobrá vlastnost že jde postavit bez kolíků,jako tenhle co mam,je to docela šikovný jelikož ne všude se daj koliky zatlouct[/quote]
To snad jde většina stanů typu iglů postavit bez kolíků. Aspoň ten můj by taky šel. Ale zase by nedržel na místě (při větru) a napnout se taky musí šńůrama,ale to by šlo nějak ošidit třeba uvázáním k něčemu.
no ten muj taky neni nijak krásně napnutej bez těch koliků a šňůr,ale když ho stavim na jedno přespání apospíchám tak to jen hodim na zem,dám tyčky a nandám do něj věci a už neuletí,na přespání to stačí,samozřejmě když vidim že se blíží nějakej sajgon tak to kolikuju a i napínám,ale přežil už pár bouřek a vpohodě,a ta poslední loni na balatonu to byl brutus,to sem se už bál že nám to ulítne,ale přežil to vpoho a to to tak i otočilo karavan na bok a stany přežili
a vozíte někdo nějakou šikovnou lopatku a sekerku??já zatim nic,ale docela byse mě něco šikovnýho hodilo,jo a co židličky jaký kdo vozíte???já takový klasiky od čongů ale sloužej mi už dlouho a vpohodě
SHIMI: vozím sebou standardně polní lopatku - tu poctivou starou s dřevěnou násadou (neee skládací) a slouží k "zahrabání vojáka leže" (vzpomínka na vojnu)... Ne mám jí jako eventuelní obranný prostředek a potom taky zahrabavám po sobě odpadky co se rozpadnou a taky prý po nabroušení hrany se s ní nechá sekat. Ale naučil jsem se jí vozit a už se mockrát hodila - i křoví jsem s ní sekal . Neměl jsem s tím zatím nikde na hranicích problém (proč by taky že..) Co se týče lopatky jako obraného prostředku tak jsem přesvědčen, že v krizi je lepší jak celý nůž atp... Jednou jsem jí již musel vytáhnout a stačilo jen pohrozit a dotyčný si útok rozmyslel... Je dobré jí vozit včetně koženého pouzdra, protože si tím nepoškodíš bagáž a pokud jí naostříš tak je to pěkně chráněné!
No a letos ježíšek vyslyšel moje prosby a koupil mi sekerku od fiskars takovou tu malou s pouzdrem. Tuším že stojí od 890 - 1100,- dle shopu. Už se teším na nějaký ohýnek na východě
jo ta malá friskarska se mi taky líbí a přemejšlim nad ní,no a tu lopatku mam doma,nevim proč ji taky nevozimno když se sní hodně seká tak se trochu ohne,ale jinak je to dobrá zbraň,no já na ochranu vozim teleskop,zatim sem snim neměl problém a hodí se už i po čechcách,a nějakej ten slzák do boční kapsičky tang vaku se taky hodí