Berda: ty ne moc náročný trasy bude třeba to Slovinsko, Chorvatsko (tam určitě Velebit, který zmínil Ricardo). Dál je "hodně" šotolinek v Itálii a to nejen v Alpách, ale taky v celejch Apeninách, především v Toskánsku. (pro představu koukni na odkaz a listuj dál: http://www.bmwgs....post_42084 )
V rakousku pokud vím moc podobnejch míst neni (nebo spíš žádný) a hlavně s jejich ultraochranářským přístupem by byly beztak zakázaný. Čím víc na jih, tím je to prostě víc v klidu. Samozřejmě se nebavím o místech jako Albánie, Rumunsko, Ukrajina, ale to bych si tipl asi nezapadá do Tvojí aktuální představy.
Upravil morabo dne 02.08.2011 07:02
Maiali nel Fango!
Díky za radu. Já sice mám už taky ledacos sjetý(asi 80 000), Gibraltar byl teda nejdál. Ale jezdím na Kawasaki VN 1700 Voyager, a to je trochu o něčem jiném. Ale BMW a ty " šotoliny" mě dost lákaly. Jenže jsem si zlomil z jara nohu a sezona byla jasná. No dneska jsem dal svých prvních 150 na GS To Rakousko jsem si typl, protože je blízko a ten čas mě tlačí. Ale Slovinsko je taky kousek. No a protože od GS nemám žádný kamoše bloudím tady a hledám moudra. Možna se tu někdo najde, ským by se dalo někam vyjet.
V Rakousku se dá krásně polítat i po šotolinách a zas tolik ultrachráněných míst tam není.Je tam moře cest a krásných horských lítaček.Bohužel ultrazkurveně chráněný je to jen u nás
to Payo78: P A R Á D A !!! Sommeiller, Assiette, Parpaillon, Bonette... nádhera. Jestli tohle video uvidí Melizoy, tak si tutově čurne, protože já si skoro taky cvrnk... To samé jsme jeli loni taky a ten výjezd až nahoru na Sommeiller Ti nepokrytě závidím (nás zastavil sníh). V čase 1.50-55 je průjezd místem na Asssiettě, kde jsme pomáhali germánovi, kterému trošku "ujela" motorka dolu ze svahu...(on jel směrem, co ty a my proti). Bože, já bych někam jel!
Upravil Woodman dne 07.02.2012 07:36
to Woodman: taky jsem si pěkně po ránu zavzpomínal na loňskou cestu...letos se mi tam prý chce na EXC a projet ta více zastrčenější místa
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Co dodat, videjko je to fakt parádní...
Teď v pátek to vypadalo v Col du Lautaret asi takhle.... Stroje tam teď jezdí trochu jiný a maj pořádný řetězy. Vlevo za francouzským lakatošem je pod vrstvou sněhu začátek cesty na Col du Galibier.
Melizoy přiložený následující obrázek:
Ďakujem za pochvaly.
Chose, zetor - mapu trasy v google maps nájdete v mojich fotkách ako posledých 9 obrázkov https://picasaweb...d7b9qvJfg#
ak chcete aj export trasy z garminu tak mi poslite pm a pošlem vám to na mail
parťák, čo bol so mnou položil XTZ1200 na Varaita-Maira (Bassa d´Ajet) - foto 69 a myslím, že keby bol sám tak má problémy ju dvihnúť
bohužiaľ z týchto menej známych passov mám len foto, veľmi zaujímavé bolo napr. Vallone d’Elva - foto 71
komentáre fotiek berte s nadhľadom
Upravil Payo dne 09.02.2012 12:34
Pěkné fotky a komentáře: obzvlášť "typická fotka z letní dovolené" pod Sommeillerem mě rozesmála a připomněla mi setkání při jednom přechodu Velké Fatry. Na chodníku pod Rakytovom dřeme v horku nahoru a proti nám jde dolu chlapík a povídá: "Servus, chalani, tiež ste už nezohnali letenky na Malorku...?" Moc nechybělo a sbírala mě horská služba dole v Revúcich...