Mno tak mne ten jeden s knirkem rikal, ze se prave na to chystaj. Ale co tady od vas ctu, tak jsou to takovy vzdusny zamky. Njn, co se da delat, jdu objednat Karoocka...
Tak sem dneska navstivila vystavu motorek. Bylo tam moc lidi ale neni se cemu divit je vikend a vsichni se tam vypravili dneska.
No vyzkousela sem si tam snad vsechny motorky ale hlavne 650F ale neodpustila sem si vyzkouset ani 1200GSA. Ale je moc velka a nohy bych musela met asi tak o 45cm delsi.
Ale jinak super
Zdravím všechny. K tomu Mitasu. Mě pán říkal, že už to slibuje třetí rok s tou 150tkou, ale teď prý rozšiřujou výrobu o nějaký rozměr pro konkurenční značku a ta mašina by se jim právě měla hodit přesně pro naší 150tku
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Tak jsem před chvílí dorazil. Akce dopadla přesně jak jsem očekával. Na fůru lidí a taky hodně prodejních stánků jsem byl psychicky připravenej už víc než týden. Já si tam to svoje našel a co mě nezajímalo jsem prostě ignoroval. Pokecal jsem s kámošema na stánku ISŠA Brno - kluci mě v praxi ukázali jejich univerzální diagnostiku motocyklů pro většinu značek moto (BMW nevyjímaje - názorná ukázka proběhla na BMW K1200S, kterou mají dlouhodobě zapůjčenou od jejich partnerské školy v Německu). Stavil jsem se na stánku TT, na stánek Car servisu+Wunderlich, za kámošem do SUMOTA mrknout na doplňky od SW-Motech a na pár dalších věcí, který mě zajímaly. Prošel jsem všechny velký výrobce motorek. U Hondy jsem jen okouknul (a podotýkám, že s chutí) tu výstavku "sportů" RC30, RC45, NR 750 s oválnými písty, SP - z nových motorek mě tam nic nevzalo. U Yamahy se mi líbila nová Tenerka. Kawasaki a Suzuki jsem jen zběžně prolítnul - člověk musí mít přehled o všem. Moc se mi líbil stánek Moto Guzzi - to jejich Stelvio je vskutku zajímavá motorka. BMW a KTM jsem si nechal nakonec. K BMW jsem šel jen kvůli 800GS, která splnila moje očekávání a líbí se mi. KTM stánek mě taktéž nezklamal. Jinak nejlepší stánek jsme objevili venku. Kdyby se mnou jel Bohumil, tak se asi nikam jinam nedostaneme a zasekneme se tam
Ještě k té výstavě - stánek máme stejně velký jako vloni a o 5m2 menší než předloni na customech ale bohužel cena je rok od roku vyšší (pro nás na hranici únosnosti) a to včetně služeb, které jsou horší a horší. Pro představu, kompletní rozpočet na náš pidistánek se vším co to obnáší je skoro 230 tisíc. Už mě ani nebaví se hádat a volat správce haly a jejich lidi, aby přišli během provozu uklidit na stánek, když je to zaplacené atd. Design jsme měli navržený na F800GS a je shoda nešťastných náhod že tu motorku na stánku nemáme (francouzi mají ve stejné době výstavu v Lyonu a neměli povolení od BMW na vystavení 800 a tak to slíbili nám, jenže minulý týden to povolení dostali a pochopitelně jejich trh má před naším přednost, tak jsme to museli předělat na poslední chvíli). Alespoň máme to video z cesty, které nemají oni Lidí tam dneska bylo hodně a mrzí mě, že se někdy musíme věnovat načatému rozhovoru s naprostým zdržovačem, který se vyptává na nějakou autonavigaci a přitom o kus dál čekají lidi, které naše věci fakt zajímají. Naštěstí bylo otevřeno do večera a včera i dneska tam hodně lidí přijelo až večer, což je rozumná věc. V 7 večer tam je relativně klid na pokec a výstava se projde za chvilku bez strkání v davech.
Jinak největší pecku jsme objevili na stánku sousedícím nebo spojeném s Jawou. Mají tam evropskou premiéru MX 250ky "design by motoscoot" nebo tak nějak. Kopie 250ky Yamaha i se zlatými ráfky a USD vidlí. Akorát se na to člověk nesmí dívat zblízka. Pak uvidí litinové stupačky a držáky stupaček, rám sešroubovaný z jeklů a U profilů, obnažené dráty a nefunkční napodobeniny třeba kluzáku řetězu nebo dorazů řízení apod. Masakr. Cena ovšem rozhoduje (pro český trh pochopitelně to nejlevnější je nejlepší) a za 35 tisíc je to vážná konkurence i pro Yuki nebo Chunlan. A pán tvrdí že to je ideální stroj a že to je vlastně celá motorka jen za cenu ráfků Neuvěřitelný.. Nutno vidět. Opravdu masakr Yamaha Tenere - pro mě totální zklamání. F800GS - známe a tak to není překvapení a podle mě bude velice úspěšná. Jestli mě něco opravdu zaujalo tak to je červený Victory, Rocker od H-D a několik parádních customů v malé sportovní hale. Na stánku Yamaha stojí i tovární dakarský speciál Martina Macka ale není moc vidět na podiu s dalšími sportovními stroji. Nejhezčí prezentaci má podle mě KTM.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jo pane,to zas bylo,glgání slivovice v autobuse již od 7,00,takže na výstavě jsem byl už dost dobře naladěnej na usmlouvání slevy ze slevyale nic hroznýho,večer bylo hůř
přesto fšechno-800 normální tuctová motorka,viděl jsem tam hezčí,lepší
1200 gs-seděl jsem na ni poprvé,je krásná,škoda že mi nechtěli pučit klíče
škoda,že bmw tam nemělo hadry,helmy,měl jsem sebou úspory za 10 let a byl jsem zralej utrácet,
helmy-šel jsem po nich krokem modelky,šark-už jsem ji nechtěl sundat z palice,oni mi ji nechtěli prodal,žejeto výstavní kus,nolan 103-taky dobrý i cena,ale?
procházel jsem to dál,narazil jsem na vyklápěčku od AGV,cena 4700,nemohl jsem si ji vyzkoušet,byla za sklem,byla pěkná,musím ji někde najít na prodejně a vyzkoušet.
u mitasu jsem se do nich opřel,že jen slibují a guma 150-tka pořád není,pán mi tvrdil že jsem už 40-tý,dal jsem mu pokoj teprve po jeho příslibu,že to řekne v továrně
nakonec jsem si koupil jen odznak 1150 gs,něco vobjednal u žlábka,několik pif a půl prasete
bystricke napsal:
jo pane,to zas bylo,glgání slivovice v autobuse již od 7,00,takže na výstavě jsem byl už dost dobře naladěnej na usmlouvání slevy ze slevyale nic hroznýho,večer bylo hůř
přesto fšechno-800 normální tuctová motorka,viděl jsem tam hezčí,lepší
1200 gs-seděl jsem na ni poprvé,je krásná,škoda že mi nechtěli pučit klíče
škoda,že bmw tam nemělo hadry,helmy,měl jsem sebou úspory za 10 let a byl jsem zralej utrácet,
helmy-šel jsem po nich krokem modelky,šark-už jsem ji nechtěl sundat z palice,oni mi ji nechtěli prodal,žejeto výstavní kus,nolan 103-taky dobrý i cena,ale?
procházel jsem to dál,narazil jsem na vyklápěčku od AGV,cena 4700,nemohl jsem si ji vyzkoušet,byla za sklem,byla pěkná,musím ji někde najít na prodejně a vyzkoušet.
u mitasu jsem se do nich opřel,že jen slibují a guma 150-tka pořád není,pán mi tvrdil že jsem už 40-tý,dal jsem mu pokoj teprve po jeho příslibu,že to řekne v továrně
nakonec jsem si koupil jen odznak 1150 gs,něco vobjednal u žlábka,několik pif a půl prasete
konečně nědo spokojené,holt jak si to zařídíš tak to máš
Je zajímavý, že všicni nadávaj na 19´ kolo u Transalpa, ale většina z vás ho má vepředu taky a uznejte, že se s tim žít dá. Ténéré se mi moc líbilo. V současnosti je to pro mě nejzajímavější jednoválec na trhu. Zvlášť s těma doplňkama, který ale budou pěkně mastný... U Stelvia mi vadí akorát malá nádrž a plastovej dekl pod motorem. A ta zadní 180 mm guma....dělaj se vůbec drapáky takovýho rozměru? Měl jsem to štěstí, že jsem byl při tom, když to černý Stelvio nastarotovali. Paráda!
tak já sem tam byl dneska celej den u BMW a paráda,spokojenost a to hlavně s 800GS je to parádní motorka a těšim se až se svezu,nevim proč je stoho někdo sklamanej a tak,naopak uplně znechucenej sem s Tenerky to se vážně nepovedlo,nedá se na to ani pořádně stát ve stupačkách,připadal sem si jako když sem stál na nějakym skůtru,vážně příšernost a to sem se na ní docela těšil,a její živostnost v terénu bude asi tak 15min,takže vlastně přežije stejně dlouho jako Stelvio,to je paskvil
Podle mě komunita Moto-Guzzi fanoušků udrží jejich "cestovní enduro" při životě ale mě osobně to přijde jako konkurence spíš pro velké Varadero než pro BMW. Tenere - přesně jak píšeš - člověk si na to musí stoupnout a pochopí že tudy cesta fakt nevede.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Podle mě komunita Moto-Guzzi fanoušků udrží jejich "cestovní enduro" při životě ale mě osobně to přijde jako konkurence spíš pro velké Varadero než pro BMW. Tenere - přesně jak píšeš - člověk si na to musí stoupnout a pochopí že tudy cesta fakt nevede.
sem moc rád že semnou souhlasí i odborník,čekal jsem teda od tý tenerky o hodně víc,nebo teda spíš tohle sem vážně nečekal,byl sem stoho vyděšenej když sem si na to stoupnul
jo, jo Tome.....jakmile jsem si na Tenerce stoupnul do stupaček tak i žena prohlásila, že je to o ničem...a to je velkým fanouškem Yamahy...v adventure kategorii je dnes na výběr pouze GS 800, GS 1200 a 990 adventure....nic jiného za moc nestojí...
Guzzi (Stelvio) nebo jak se to jmenuje se mi mooooc libi.
Taky to byl jeden z adeptu, ale do GS ma hodne daleko. Nemyslim technicky, proste je to uplne jina motorka a jakozto konkurenci bych si k nemu asi nejlip predstavil novyho Tigera.
Ale i tak, Guzzi mi nic moc nerika, ale tohle se jim povedlo.
Co se vám nelíbí na Ténéré? Mě nepřipadá o nic plastovější než předchozí Tenerka. A kdo chce jezdit ve stupačkách, musí si dát i na GS nástavce na řidítka. Pro "hobby" cestovatele mi ta motorka nepřijde špatná.
Stelvio prodeje BMW neohrozí, každopádně je to příjemný oživení vod cestovních endur. Na expedice do Asie bych si ho asi nevybral, ale 1200GS taky ne. Spíš bych šel do Urala
Tak já měl na výběr ze tří moto a to Tenéré - ta má ale podvozek jako čínské motky a je to jen zabaleno do hávu terénní motorky takže nic .
BMW GS dobrý ale hlavně na silnici a zas nic moc podvozek .
Takže vede KTM 690 na cestování končinami světa , podvozek super jen jiné sedlo a tradá , ale je zas moc terénní tak nejlépe kdyby bylo něco mezi KTM a BMW 800
Já jsem tam byl ve čtvrtek,takže ještě ne moc husto,v pendolinu jsem se potkal "bratmi slovákmi",a tak jsem byl rád,že nemusím nic nikam řídit... Uznávám,že my všichni jsme poněkud zatíženi,ta nová 800 je vskutku monstrózní,ale ten sedák...? To jsem vážně nepochopil,než jsem uviděl nový katalog Touratech-nojo,dyť on je pořád ve stupačkách... No,snad to Kaedo nebo někdo podobný vyřeší...
Mikes
Nově s KTM... :-)