Ne, nafukování AirVantage se skutečně v Airoadu nedělá. Ten model je mírně upravený proti AirVision - je maličko prodloužený vzadu a má tam dvě kapsy a další dvě na stehnech. Osobně bych AirVantage vložku bral ale prostě jí do toho modelu nedělají a zatím jsem spíš řešil horko než zimu.
AirVantage nemá ani krátká bundička (do města na naháče třeba) Airob ale má to podobný model Unicorn. Ten jsme na sklad nebrali, protože stojí poměrně hodně peněz a nemá ani ten límec proti dešti a fakt to není určené na cestování.
Takže ano, Rukka "nafukovací" vložky stále dělá (resp. prodává protože to není a nikdy nebyl výrobek Rukka ale Gore) ale ne do cestovatelských nebo touringových modelů.
Gore vložka AirVantage od Stadlera vypadá takhle:
TomasTT napsal:
Asi takhle - je hrozně snadné rozšířit takovou informaci, že tam a tam dávají slevy "když řekneš že jsi od..." apod. Zejména když jde o trh, kam dotyčná firma nesmí prodávat. Je to podobné, jako kdybysme nabízeli že budeme zákazníkům z SK, kteří přijedou osobně, dávat věci za režijní ceny. Protože navíc na našem trhu jde koupit tohle oblečení z více distribucí, je to i boj distributorů a v určitých situacích je i otočení zboží za režijní cenu zajímavé, protože distributoři nutí prodejce k obrovským předobjednávkám, ve kterých jsou utopené statisíce.
Realita dost často bývá jiná - zajímavé je, že třeba u nás nakupují právě řadu Air zákazníci i z jiných zemí - konkrétně z Rakouska nebo ze Slovenska, protože míváme skladem víc velikostí, než jiné obchody. A co se týká slev, tak máme pořád modely, který jsou s ještě větší slevou - protože jsou třeba rok na skladě. Pak si někdo koupí třeba takovou bundu a řekne kámošovi, že u nás dostal 30% slevu a lidi přijedou a chtějí jí na zboží, které musíme objednat a ne na staré skladovky z výprodeje. Konkrétně třeba modely Marco a Mia jsme prodávali pod naší nákupkou - chtěli jsme se toho prostě zbavit, protože jich bylo ve skladu moc a čekali jsme předobjednávku nových věcí, které "povinně" musíme objednávat už na podzim. Kdo to koupil, tak opravdu vydělal, protože jsme třeba na bundě dopláceli kolem 30EUR apod.
Bohužel distributoři pro naše země s tím nic neudělají, je jim to úplně jedno a jde jim jen o to, aby se co nejvíc prodávalo v předobjednávkách a že dlouhodobě kazí trh, to není důležitý. Výsledek je takový, že se tím poškozuje ta značka a konkurence může mít radost. Přesně takhle to bylo s určitými značkami v jiném oboru a výsledek je, že ty věci nikdo nechce prodávat a když to někdo chce, tak jen z webshopů "se slevou" ale nulovou podporou. Bohužel s tím nic dělat nemůžeme a nové věci se slevou 25% prodávat nebudeme.
Nemáte to lehké, Tomáši, to věřím, ale chtěl bych vědět tvůj názor na můj dotaz...
Byli jsme letos na výstavě v Praze, u vás na stánku a zajímal jsem se o dvě věci. Jedna byla nástavec na plexi a druhá motooblečení. Bohužel, nevím jak se ten člověk jmenoval, ale jak ten se choval, tak mě přešla chuť si od TT něco kupovat - a to ty peníze bych za kvalitu dal...
S nástavcem prý zkušenosti nemá, obrátil se a šel pryč a když jsme se po chvíli zeptali na oblečení, co jste měli pověšené na stěně, tak nás odbyl jen cenou, že to stojí "asi" 46.000,- A na dotaz na oblečení vedle, což bylo úplně něco jiného, odvětitl taky 46 a víc se s náma nebavil...
Jak musí vypadat movitý nebo zajímavý zákazník, aby se k němu ten člověk choval jako k zákazníkovi????
mencas napsal:
...skoty prosím tě napiš to Tomášovi do SZ nebo někde jinde než se tu rozjede zase nějaká diskuze mimo...stále se to tu jakš takš drží původního téma RUKKA, funkce atd., díky
skoty: Milan ti odpověděl mailem a je to odpověď i za mě. Otázka je, kdo to byl, protože na stánku se pohybovalo víc lidí - byli tam dva lidi od Interphone a kolega Radek co dělá motovýpravy. Kromě nás tří, které asi znáš. Takže je fakt otázka, s kým jsi mluvil. Nicméně při těch davech, které na výstavě byly, to bylo fakt občas na palici a na některé dotazy už nešlo ani odpovídat. Skoro jsem měl dojem, že si lidi chodí dělat legraci.
Upravil TomasTT dne 23.03.2011 02:03
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomáši, mohl bys prosím napsat svůj názor na to, jaký je momentálně rozdíl mezi oblečením Rukka AiRoad a letním oblečkem (vlastně vnitřek z Stadler Concept nebo Compaňěra) Stadler Sun se to myslím jmenuje?
Rukka má samozřejmě Goretexovou membránu, která bude určitě drahá, ale to je jediný rozdíl, o kterým vím.
Co všechno mi může Rukka AiRoad nabídnout navíc, oproti Stadler Sun?
Zatím vím jen o té mémbráně. (Airvision měl ještě to nafukování)
Dík
Upravil stepan dne 23.03.2011 10:22
stepan: Stadler Sun dovezeme a budeme prodávat (snad už tento týden). Je to prakticky totéž jako Rukka Airoad bez vložky. Prostě se to prodává jen jako letní komplet s tím, že si k tomu člověk vezme normální nepromok když prší (a nebo jde taky dokoupit goretex trilaminátový převlek - stejný jako je v kombinaci Concept - ale nemá to zapínání na zipy jako má ta kombinace nebo TT Companero). Airoad nabízí asi navíc černou barvu (Stadler se černý nedělá a zjistíme jestli by ho dělali na přání) což ale pro někoho je výhoda, magnetické zapínání límečku (Stadler má sucháč) a strečový goretexový límec v ceně (u Stadlera je za příplatek). Na druhou stranu - vychází to docela slušně, Sun je za 379EUR a kalhoty třeba Shine za 269 EUR. To je plus mínus něco kolem 15 tisíc. Cenu samotného trilaminátového převleku ještě nevím. A další rozdíl je 10 let záruka proti 5 rokům u Rukky.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
_skoty_ napsal:
Nemáte to lehké, Tomáši, to věřím, ale chtěl bych vědět tvůj názor na můj dotaz...
Byli jsme letos na výstavě v Praze, u vás na stánku a zajímal jsem se o dvě věci. Jedna byla nástavec na plexi a druhá motooblečení. Bohužel, nevím jak se ten člověk jmenoval, ale jak ten se choval, tak mě přešla chuť si od TT něco kupovat - a to ty peníze bych za kvalitu dal...
S nástavcem prý zkušenosti nemá, obrátil se a šel pryč a když jsme se po chvíli zeptali na oblečení, co jste měli pověšené na stěně, tak nás odbyl jen cenou, že to stojí "asi" 46.000,- A na dotaz na oblečení vedle, což bylo úplně něco jiného, odvětitl taky 46 a víc se s náma nebavil...
Jak musí vypadat movitý nebo zajímavý zákazník, aby se k němu ten člověk choval jako k zákazníkovi????
Bohužel naprosto stejná špatná zkušenost, šlo o borce na fotce úplně vpravo.
mitak přiložený následující obrázek:
TomasTT napsal:
stepan: Stadler Sun dovezeme a budeme prodávat (snad už tento týden). Je to prakticky totéž jako Rukka Airoad bez vložky. Prostě se to prodává jen jako letní komplet s tím, že si k tomu člověk vezme normální nepromok když prší (a nebo jde taky dokoupit goretex trilaminátový převlek - stejný jako je v kombinaci Concept - ale nemá to zapínání na zipy jako má ta kombinace nebo TT Companero). Airoad nabízí asi navíc černou barvu (Stadler se černý nedělá a zjistíme jestli by ho dělali na přání) což ale pro někoho je výhoda, magnetické zapínání límečku (Stadler má sucháč) a strečový goretexový límec v ceně (u Stadlera je za příplatek). Na druhou stranu - vychází to docela slušně, Sun je za 379EUR a kalhoty třeba Shine za 269 EUR. To je plus mínus něco kolem 15 tisíc. Cenu samotného trilaminátového převleku ještě nevím. A další rozdíl je 10 let záruka proti 5 rokům u Rukky.
Já měl zato, že ten trilaminátový převlek se samostatně koupit nedá, když si koupím jen ten lehký vnitřek.
Pak by mne ještě zajímalo, jak je to u té Cordury AFT při nižších teplotách. Do kolika stupnů (myslím nízkou teplotu) se s tím dá jet, než je v tom zima? Když k tomu budu vozit nepromok, tak ten i zahřeje, ale do kolika stupňů to tak může fungovat???
Na ten Stadler Sun se taky vztahuje 10 let záruka? To je supr.
Dík moc za všechny informace, stejně se pak u vás stavím, až to budete mít na krámě.
stepan: no objevil se v nabídce pro rok 2011 ale zatím bez detailů a není v ceníku. Tak uvidíme. Trilaminátovou pláštěnku nám ukazovali už vloni - dělali je pro jezdce na závod Roof of Africa.
AFT při nižších teplotách se chová tak, jako bys jel v síťovaném tričku. Prostě je to jako bys neměl na sobě nic. Já jel v Airoad při +6C (pochopitelně pod tím jsem měl outlastový tričko a goretexovou vložku) a ujel jsem asi 30km a stačilo mě to. Na podzim jsem jel při +12-14C z Alp a to bylo úplně v pohodě. Takže bych to dal jako limitní teplotu kolem +10C. Ale jezdí k nám lidi třeba z Liberce, kteří přijedou v Airoad i při nižších teplotách ale chce to asi něco pod ten goráč - třeba windstopper. Ano, Stadler má 10 let.
mitak: to je Ondřej, náš kolega který dělá zásilky a mechanika. Je to trošku introvert ale 100% spolehlivý. Moc toho nenamluví ale když ti slíbí, že zásilka odejde, tak mu můžeš věřit.
to Stepen: co se Cordury AFT týče, tak pod 20 stupňů je v tom zima (když mám na sobě jen triko Rukka Outlast), zhruba od 22 do nějakých 17-ti pod to vozím lehkou neprofoukavou vestu, pak je to to v pohodě a je mi fajn. Od 18-ti stupňů níž do toho dávám goretexovou vložku, kterou zhruba od +8 dofukuji, ale to už mám na sobě i od zhruba 12-ti stupňů Rukka Outlast spodky. Nejméně jsem v tom jel v +2 v Bulharských horách a měl jsem na sobě jen Rukka Outlast a lehce dofouknutý Gore-Tex
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
to Stepen: co se Cordury AFT týče, tak pod 20 stupňů je v tom zima (když mám na sobě jen triko Rukka Outlast), zhruba od 22 do nějakých 17-ti pod to vozím lehkou neprofoukavou vestu, pak je to to v pohodě a je mi fajn. Od 18-ti stupňů níž do toho dávám goretexovou vložku, kterou zhruba od +8 dofukuji, ale to už mám na sobě i od zhruba 12-ti stupňů Rukka Outlast spodky. Nejméně jsem v tom jel v +2 v Bulharských horách a měl jsem na sobě jen Rukka Outlast a lehce dofouknutý Gore-Tex
to TomasTT a Vjetrnik: dik za informace, já jsem si to myslel, že v tom asi bude zima. U toho Stadler Sun by to bylo prostě potřeba řešit dalšími vrstvami nebo tím trilaminátem, ale kolik by to zase stálo...
Já budu zkoušet novou věc od Stadlera - je to bunda, která je součástí kompletu Tour - goretex/windstopper kombinovaný s novým typem powerfleece a má to nahradit asi centimetrovou vrstvu běžné fleece. Chci to zkusit. Měl jsem něco podobného od BMW - vesta s rukávy na zipy ale nebyl tam ten windstopper a bylo to 2x silnější.
Vjetrnik napsal:
to TomasTT a Vjetrnik: dik za informace, já jsem si to myslel, že v tom asi bude zima. U toho Stadler Sun by to bylo prostě potřeba řešit dalšími vrstvami nebo tím trilaminátem, ale kolik by to zase stálo...
Štěpáne hned jak přijdou kalhoty tak proto jedu a doufám, že se teploty zatím nevyšplhají vysoko, aby jsem mohl vyzkoušet do jaké míry v tom zima je či není. Myslím, že je to také individuální. Mám nového moto cestovatele, který s tímto koníčkem začal ve 40 letech, nakopil v Polu, kalhoty Pharao a budnu nevím sice jakou, ale s goráčem. Od minulého týdne má vyndané vložky ze všeho a jezdí jen ve funkčním prádle a tričku a mrmlá :-) , že je mu vedro a na léto chce kupovat vyloženě letní věci. . .
. . . minulou neděli jsem byl s klukem v Chlumci a vzal nějaký letní model s vyjímatelnou vloužkou asi za 4500 kč za komplet s tím, že za ty prachy to klidně za tři roky zahodí. Pokud mi bude v létě v AIR stejně jako jemu
a kolem 12 st zima, tak se pos.. *pissed*. Ale zase vše co čtu a poslouchám je jiné než když vyzkouším...
všude dobře.....doma GSA
Vjetrnik napsal:
Štěpáne hned jak přijdou kalhoty tak proto jedu a doufám, že se teploty zatím nevyšplhají vysoko, aby jsem mohl vyzkoušet do jaké míry v tom zima je či není. Myslím, že je to také individuální. Mám nového moto cestovatele, který s tímto koníčkem začal ve 40 letech, nakopil v Polu, kalhoty Pharao a budnu nevím sice jakou, ale s goráčem. Od minulého týdne má vyndané vložky ze všeho a jezdí jen ve funkčním prádle a tričku a mrmlá :-) , že je mu vedro a na léto chce kupovat vyloženě letní věci. . .
. . . minulou neděli jsem byl s klukem v Chlumci a vzal nějaký letní model s vyjímatelnou vloužkou asi za 4500 kč za komplet s tím, že za ty prachy to klidně za tři roky zahodí. Pokud mi bude v létě v AIR stejně jako jemu
a kolem 12 st zima, tak se pos.. *pissed*. Ale zase vše co čtu a poslouchám je jiné než když vyzkouším...
Za každé osobní zkušenosti budu rád, přecijen je to drahá věc, tak člověk chce slyšet co nejvíce zkušeností.
Nori napsal:
Mě se věnoval pán vpravo dostatečně.Vše mi sdělil,co jsem potřeboval.Zatím pořád čekám na objednané protektory válce.
Nori - zavolej mi prosím (602 349970) - nevím o žádné objednávce krytů válců z výstavy. Nebo mi napiš SZ s detaily. Dík.
KTMilan napsal:
Tomáši jakej je rozdíl mezi bundou Allroad a Gobi?
Jezdíte v nich někdo? Jaký sou zkušenosti...?
Milan zkoušel Allroad, nicméně je to ZLiner, stejně jako v principu řada jiných kompletů včetně např. R2/R2P apod. Podle mě to je funkčně hodně podobné rallye ale trošku víc cestovatelsky zaměřené.
Prostě Cordura + vyndavací goretex vložka.
Majitelé Allroad tvrdí, že jejich model je hezčí a má některé vychytávky, které Gobi nemá a naopak. Mě to přijde téměř to samé ale barva Allroadu se mi líbí míň než Gobi (mluvím o pískové). Každopádně to jsou normální cordurové komplety pro cestovatele. Gobi tady máme v různých velikostech a dá se to vyzkoušet.
Ke Gobi se doporučují kalhoty Kalahari, dřív bývaly kalhoty Gobi, prakticky je to jedno a to samé. Fakt je to názor proti názoru.
Mimochodem - podle včerejší informace z meetingu v Německu vyplynulo, že Gore se snaží úplně vytlačit materiál AirVantage z dodávek výrobcům. Pokud si neobjednají obrovské množství, tak je to prakticky nedostupné. Proto i další výrobci přestávají věci s AirVantage nabízet a nebo jen doprodávají to, co mají skladem. Pro Gore je prý výroba nezisková.