Mám tyhle http://www.louis...._gr=208703 nejsou taky zadarmo ale je to už trochu lidská cena a jsem max.spokojen,mám 190cm tak že taky vybírám složitě oblečení mnohdy
Děkuju za ideu, ale:
1) už nechci kožený kalhoty... Mám jedny od firmy Nazran (byla tu už o ní debata ) a ty jsou blbý v zimě i v létě... Jsou dobrý tak od 21 do 24 listopadu. Jinak nepoužitelný.
2) firma co jsi (a děkuju za to) doporučil textil nenabízí, nebo jsem ho v nabídce přehlédl.
Aby mi bylo víc rozumět, tak spíš asi preferuju nevedro. Radši trochu zimy než pojízdnou saunu. To snesu spíš. A rozhodně nějakou textilii. Ale díky za příspěvek každopádně...
to Chimera: Fox dělá dva typy kalhot...motokrosové do bot a přes boty...řada do bot je krosová klasika, mají několik řad, já teď čerstvě pořídil topmodel, ale ještě jsem je nejezdil, jsou to hodně propracované a hodně prodyšné kalhoty...řada přes boty je z hrubšího materiálu (alá pogumovaná cordura) a v létě prý zrovna nevětraji, navíc se počítá s tím, že pod ně se vozí samostatné chrániče....
Spíš bych koukal na něco, co má integrované chrániče, pokud to chceš na turistiku...každopádně FOX na ostré enduro super (obzvláště jejich enduro bunda je geniální), ale na GS bych lovil v jiných vodách...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
to Chimera: jinak já nemít Rukku, chtít šetřit, tak jezdím v kevlarových džínách (jezdím v nich v létě po městě a blízkém okolí)...kalhoty pohodlné, když Tě Hicks vysadí v 70km/hod, tak pak to zvládneš i bez každodenních převazů...a ve stejném provedení se dělají i bundy...
Vjetrniku, patříš mezi elitu fóra jak informovaností, tak rozhledem... Bez urážky, už jsem dost diskuzí pročetl Vůbec jsem si neuvědomil, že ty kalhoty nebudou chrániče mít. Přitom základní věc... Stydím se. Je to tím, jak celej den listuju všudemožně a už fakt nevím. A 15 za kalhoty nedám a ty FOXy se zdály být OK, jenže jak říkáš tak nemají chrániče. Ach jo. Tak já nevím. A to jsem teprve u "blbých" kalhot. Proč neexistuje rozumná varianta?? Z Trutnova to mam do všech krámů s motooblečením daleko a ceny se mi prostě zdají hrozně vysoké. Je prosinec, čekal jsem na nějaké slevy nebo něco, ale nikde nic nemají. A když, tak v Německu. To se vyplatí vzít auto a jet do Německa si vyzkoušet a koupit kaťata? A ptám se zcela vážně, vím že mnoho z Vás to tak dělá, jen já to nemám zrovna blízko. Hledám ideální kompromis, ve kterém mi bude klidně po hodině mokro, ale kterej nesmí profukovat jako bavlněný triko. Víc asi od výbavy v mé cenové relaci stejně čekat nemohu.
to Vjetrnik: jojo, koukal jsem na ně, vypadaj dobře, obzvlášť v modré... Ale neprofoukne to? Přeci jen bych na tom chtěl jet 1000km do Chorvatska (tedy do tepla, vím...) a zpět. Pro mě by ty džíny byly naprosto ideální, ale neznám a nevím o nikom, kdo by je měl a řekl nezaujatý názor. V normálních džínách jsem prakticky jezdil do teď a vím, že to není ono. Stačilo 100km... Je to znát že v nich jsou ta kevlarová vlákna? Dost možná jsem celý den hledal odpověď na moji otázku a našel jsem ji teď Nechystám se na Saharu ani nikam takhle daleko, i když bych moc rád. Je to stále +- kolem komína, ale to Chorvatsko jsem absolvoval v autě několikrát a když jsem viděl motorkáře kolem, litoval jsem je. A jelikož nemam dá se říct krom budny oblečení žádný.... chtěl bych napoprvé a na dlouho koupit něco co vydrží a s čím budu spokojen...
Chimera : až bude moto výstava,tak sedni do auta,jeď číhnout na mašiny a při té příležitosti si mužeš vyzkoušet kvanta kalhot,kterých tam bude na prodej mrak...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Tvoje cenova relace je co? Ja mam kalhoty Revit Dakar a jsem spokojenej, preferuju radsi v lete pohodu a do zimy se prioblecu. Dakar jsou vzdusny,maji vyndavaci membranu i teplou vlozku...mno ja jsem spokojenej. Cena je tusim ted ve vyprodeji do 5 tis. delaji i prodlouzeny verze. Ja za ne daval jeste kolem 8 tis.
Upravil brtnik dne 27.12.2011 22:46
to Chimera: když mne Hicks vysadil, měl jsem na sobě letní kalhoty FLM (německé Polo)...větraly dobře, projely se mnou celý Balkán, ale jízdu po zadku nevydržely...druhé stejné vozím na enduro, ale tam doufám, že nepojedu po zadku po asfaltu...takže po téhle zkušenosti když větrající kalhoty, tak fakt buď kevlarové džíny nebo potom Cordura AFT...džíny jsou ta levnější varianta, dělá i třeba 4SR, MBW...
to: kurbt: to je na tom to legrační. Nevynechám jedinou výstavu Motocykl 20XX... ale v době kdy výstava je jsem nikdy hadry nepotřeboval Jel jsem kouknout na nový stroje. Samozřejmě že toto je ideální možnost které bych využil...
to: brtnik: no, představoval jsem si něco malinko pestřejšího, ale dám na Tebe. Jestli jsi s funkčností spokojen, tak na vzhledu až tak nezáleží. Můj rozpočet je cirka 10.000,- na kalhoty, boty a když zbyde tak rukavice... Přičemž preferuju kalhoty, všechno ostatní může počkat (si tak říkám a ťukám do dřevěného stolu)...
Jestli chceš něco vzdušného na léto, zkus toto. Má to i nepromokavou vložku, která pomůže při nízkých teplotách. Po zkušenostech s laděním oblečení to velmi zvažuju. Po doplnění vhodným membránovým (prodyšným) nepromokem zvenku se mi to jeví jako kvalitní a velmi univerzální komplet za rozumné peníze, vhodný do našich klimatických podmínek.
Alternativa (cenová) jsou letní modely od Louise či Pola (cena kompletu cca 200-300 Eur), ale u Revitu předpokládám lepší kvalitu zpracování a použitých materiálů.
To nej je asi Rukka AirRoad atd..., ale pro letošek budou nové, jinačí modely a taky Stadler Companěro, ale je to cenově mimo tvůj rozpočet (můj taky) .
BMW GS = stroj na radost
K džínám: Máme se ženou draginsy, okolo baráku je to OK, na delší cestu mi ten kevlar trochu vadí na zadku a na stehnech, kde na něm sedím. Vadilo mi to až do té míry, že jsem si sehnal delší spodky ke kolenům, aby to bylo lepší...
Taky džíny obvykle nemají chrániče, kevlar ochrání před odřením/spálením, ale když mám kalhoty s chráničema, cítím se líp.
BMW GS = stroj na radost
Nákupy: výstava je dobrá, občas tam jsou pěkné slevy a hlavně máš možnost na jednom fleku vybrat, vyzkoušet a porovnat - doporučím Lipsko.
Když potřebuji nakoupit, obvykle jedu do Drážďan - je tam Louis, POLO i Hein-Gerricke. Obdobně je na tom tuším Vídeň a Regensburg a Passov.
BMW GS = stroj na radost
To Chimera: No a koukal jsi po Rockway Adventure 2011 od zdejšího člena Pardála ?
Pořídil jsem je před rokem, tahám je skoro všude - alpy, Albánie, Rumunsko, občas i na lehký enduru a nemůžu říct křivýho slova... Vyndavací vložky jak teplou, tak nepromokavou jsem nikdy moc netestoval - na to jsou nepromoky, ale jsou tam a hlavně se dají vyndat!!! Už bych si nikdy nepořídil nic bez vyndavací membrány, protože v létě je každá membrána v týhle cenový relaci na pi.u.
Komplet mně stál myslim 5000 Kč a upřímně, a to nemyslím ve zlym, když si člověk spočítá všechny zipy, materiál a práci co na tom je, nechápu, jak se na takovouhle cenu Pardál dostane jardajerman@seznam.cz
Vypadá to fakt super... díky... Nevyčítejte mi že jsem tu debatu oživil, protože spousta z vás už na základě doporučení dobře nakoupila a (ještě) teď jezdí a nemá čas sem psát
Díky, dostal jsem víc než jsem poptával. Takhle by to mělo fungovat na všech fórech...
Opravdu děkuju všem co se zapojili a ještě hledají linky na konkrétní produkty, to je opravdu nadstandard, jste dobrá parta
Trošku jsem přehlídl, že ti jde víc o kalhoty, než o bundu, ale to co jsem poslal o bundách, platí obvykle i pro kalhoty - vždy k tomu bývají do kompletu.
Zkusím to ještě naposledy shrnout:
1) rozhodně vyndávací membránu
2) v džínách to jde, ale profukují a ne všechny mají chrániče - spíš je to vyjímka
3) pokud mají kalhoty větrací otvory, obvykle jsou méně účinné a menší, než na bundě = preferoval bych letní (síťované) verze kalhot, případně s nepromokavou vložkou (do chladu) a navrch nepromok (do deště)
4) jak popsal Větrník svoji zkušenost s dlažbou, kvalita použitého materiálu hraje svoji roli (ale obvykle se odrazí v ceně)
5) i kalhoty za 2-3000 Kč s obyčejnými chrániči budou lepší, než obyčejné džíny
Upravil buboGS dne 27.12.2011 23:29
BMW GS = stroj na radost
Koupil jsem cca před rokem v Bikerscrownu enduro kalhoty zn. Answehr, jsou jsou sice bez chráničů, ale stojej 1500 peněz. Žádná vložka, nic... Ale jsou celkem pevný (cordura) a jdou z nich udělat kraťasy. A jsou široký, takže se nosej přes boty. Tenhle rok jsem v nich byl v Albánii a pohoda. Stejně nejvíc jezdim - takové to domácí ježdění:-) - v normálních kapsáčích, jen si pod ně beru krosový chrániče na kolena a holeně. Ty jsem kupoval před x lety a stály kolem 600,- . A jinak doporučuju Pardálovo Rockway, jak už tady bylo někde řečeno, poměr cena/užitek - super. Moje další hadry budou od něj.