Sázka na jistotu je tohle Norinco Hawk, s 58 cm je jen o 5 cm delší než zmíněný Fabarm, nemá lištu, není asi tak kvalitní, zpracování není tak pěkné, ale je za 8 tisíc a v ceně je už přídavná pažba. Kamarád z ní něco nastřílel a zatím spokojenost bez závady. Navíc je hladká, žádné výstupky, o nic se nezachytne...
Naproti tomu Fabarm Martial-Pistola 11 je nádherně udělaná, kvalita z ní kouká na první pohled, spodní lišta na rukojeť či svítilnu, světlovodná mířidla, místo hledí by šla uchytit lišta, např. na kolimátor (to bych nejspíš nevyužil, ale je to možnost), je jen 53 cm dlouhá... Ale cena kolem 20 tisíc je hrozná, na to, že by sloužila jen jako koště na zametání dvorku...
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
Jarda - na Hatsany jsem koukal, ale nezaujaly mne, to spíš bych šel do kraťoučkého Norinca za 8000,-
Lord - jo, Fabarm jsem objevil a verze Martial Pistola 11" je láska na první pohled. Ale ta cena...:-(.
Ja Fabarmem strilim i skeet a jsem max spokojenej
A s tim zamilovanim te uplne chapu, ja uz asi rok premyslim o kozlici na trap. S Fabarmem jsem spokojenej, ale asi by to chtelo trochu ruznorodosti. Abych mel z nove hracky radost Premyslel jsem nad Berettou 692 , jen nevim jestli trapovku nebo sporting. No a ted jsem se pred par dny stavil jen tak na cumendu u Kosteleckyho a od te doby nemuzu vyhnat z hlavy Perazzi MXS. Problem je ze jsem ani nahodou nechtel dat takovou dardu za brokovnici a ani nejsem tak dobrej strelec abych docenil tak dobrou zbran. Jenze ted uz si tu Berettu tak nejak nedokazu uzit
Carpe diem
Ivan napsal:
Jarda - na Hatsany jsem koukal, ale nezaujaly mne, to spíš bych šel do kraťoučkého Norinca za 8000,-
Lord - jo, Fabarm jsem objevil a verze Martial Pistola 11" je láska na první pohled. Ale ta cena...:-(.
jo jo Fabarm laska na prvni pohled, to jste sem nemeli hosi davat , ach jo
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
remus napsal:
Ahoj nemá někdo k prodeji PM Makarov ?
Zkus nějaké fórum na zbraně, tady je to motorkářský fórum, hm?
však ja to chci jako tuning svý brambory ,časy se hold mění,ale jasně na ty fora taky koukám
Těchhle kveru je jak šafránu. Ne že byly tak dobrý, ale prostě krom Rusů to nikdo nechce
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Ja bych byl na podobny napisy opatrnej. Kdyz se pak nahodou neco stane tak te soud vylici jako nekoho kdo cekal na prilezitost nekoho zastrelit. Nezapomen ze u nas plati presumpce viny.
Ivan napsal:
No právě, je to darda za Fabarm. A přitom Hawk má v ceně takovouhle pažba...
Řehák a řehák měli tuto konfiguraci ještě s kompenzátorem - rozstřelovačem zámků.
Ty to vidíš kde??
„Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
Pavlys - vidím to u Řeháka a máš pravdu, když tam kamarád vloni kupoval Hawk bez kompenzátoru a s přídavnou pevnou pažbou, váhal i mezi verzí se sklopkou a kompenzátorem, tehdy byl ale Hawk bez kompenzátoru levnější a kompenzátor ani sklopka pro něj nemělo význam, chtěl co nejmenší zbraň. Dnes ho mají za 8990,- a za stejnou cenu verzi s kompíkem a sklopkou, tu jsem ale na jejich e-shopu před týdnem neviděl, asi ji znovu naskladnili nebo jsem ji přehlédl. To je potenciální volba za nízkou cenu, je ale fakt, že Fabarm je mazlík bez chyby, ještě menší, bohužel za mnohem víc peněz.
YouTube Video
Upravil Pavlys dne 24.02.2016 15:21
„Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
Nevím asi okolo těch58-60cm bez pažby, zkrátka akorát do ruky a pod bundu. Důležitý je, že nákupko bez potíží.
Jinak ta Norinco Hawk má lepší zakončení té pažbičky, dá se tam dát třeba sklopka teleskop, otázka je jen v penězích.Jinak jen pro info- Norinco je ocel, Uzkon má rám dural. Ale o tom nebudu rozvádět polemiku, kdo chce, mrkne ne nějaký Gunforum apod.
Jinak podle mně trojkombinace krátká pumpa-Taktical-a něco v ráži .45, .44 ---je doma potřeba jako sůl
Další debata jen pm .
Upravil Pavlys dne 24.02.2016 15:22
Nelze srovnávat Fabarm a Hawk. Úplně jiná kvalita. Třeba jako BMW a Ezeta. Taky jede, taky umí zatáčet, ale je to jaksi jiné..
U Hawka jsme na střelnici 2x po breneckách museli měnit úderník, prostě praskl. Nepříjemné bylo, že tím střelba skončila. Sice na záruku vyměněno, ale nebylo to druhý den.
Pokud to má být brokovka jenom na doma, se kterou se nebude moc střílet, tak pak OK, ale na nějaký střílení na střelnici v počtech desítek kusů najednou to moc není.
To už bych se poohlídl po nějaké Sajze, je to sice hnus, ale plně funkční a vydrží neskutečně. Máme tureckého Baraka, což je samozřejmě velký kus flinty, nic pod kabát, ale běžně dáváme na střelnici okolo 200 holubů a pořád střílí. Za cca 1000 nábojů jedno selhání.
Upravil kejda dne 24.02.2016 16:07
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Hawk měří 58 a je to v pohodě, Fabarm je dokonce kratší! Jestli ocel nebo dural... tolik s tím střílet nebudu a nosit pod bundou také ne, vyšší pevnost oceli nebo menší hmotnost duralu tedy neocením, je mi to jedno.
Souhlas, brokovnice je pro obranu baráku asi nejlepší, do města zase něco jiného. Už jsem myslím psal, jak kamarádovi vykrádali krám s motocykly. Jeho táta bydlí 100 metrů daleko, když spustil alarm, šel tam, má ZP, ale ČZ75 nechal doma. Viděl zloděje jak hážou věci do auta, křičel, běžel tam, ale stihli naskočit a ujet. Možná, že po spršce broků vhodné velikosti by se auto nerozjelo (nebo neujelo daleko) a ****ové by utekli nebo si lehli na zem. Nebo by zaútočili na tátu a ten by se mohl bránit, třeba by měl problém s úřady, třeba ne, těžko říct, ale je lepší mít tyhle argumenty než holé ruce.