VojtechPolicky napsal:
Tohle se nedělá za charitu, ale chápu, každej už toho má dost. Tak je možné že intyhle společnosti uvědomují, že hodnota peněz je už nízká. A tím že zvednou cenu dojde k dalšímu tisknutí. Takže.
Ale na vakcínách se vážně nevydělává, drtivá většina podobných látek se prodává za výrobní náklady. Ty firmy co to vyrábí mají zpravidla spoustu jiných produktů, na kterých mají marži která jim tohle bohatě vynahradí. Bohužel už nejsem schopnej k tomu dohledat zdroje, řešilo se to na jaře při první vlně, už si nevzpomínam kde.
A ta inflace se dá vyrobit určitě na spoustě jiných míst..
---------------------------------------------------
..konečně boxer..
Vakcina od Moderny stoji desetkrát tolik co od Astra Zeneca. Tak to asi není univerzální pravda.
No a s tou inflací... to asi bude vtip, ne...
pod trvalým dohledem
Absolutně nevidím do způsobů kterýma se vyrábí která vakcína, takže nedokážu posoudit
To co jsem viděl na jaře bylo vybraný z nejčastějších již existujících vakcín na různý nemoci z Afriky, Asie atd., výdělek na nich minimální až zanedbatelnej. Ostatní produkty od stejných firem se prodávaly za několikanásobek výrobní ceny a ve větším množství Ale ano, univerzální pravda to asi nebude.
A inflaci řešit asi nemá smysl
..konečně boxer..
selský rozum. firma, která by vyvíjela tentýž/podobný lék za desetinásobné náklady by se dlouho v byznysu neudržela. z toho mi vyplývá, že si určitě někdo nějakou marži naúčtuje. žijeme přece v kapitalismu.
pod trvalým dohledem
Tak selsky.. Kdyby to všichni vyvíjeli stejným způsobem, nebude tu x druhů vakcín od x firem, každá se nebude schvalovat zvlášť. Všichni udělají jednu vakcínu a hotovo. Rozdíly tam evidentně budou. Tim nevyvracim, že na tom nemůže být tučná marže.
..konečně boxer..
marze na tom je jednoznacne, a obvzlast v tomhle pripade, kdy je obrovsky tlak na cas a mnozstvi...
a jeste urcite i zohlednuji budoucnost, nepochybne jednou epidemie odezni a to 0,000001 promile lidi s komplikacemi z ockovani bude mit cas a chut na zaloby...
pro ty, koho toto téma stále zajímá, zde jeden velmi rozumný a odborný názor od epidemiologa, prof. Berana https://www.kupre...a-imunitu/
..kdyby šlo jen o virus a ne o ty chystané důsledky nazývané cenzurou konspirační teorie..
Upravil GSSG dne 03.02.2021 17:29
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
GSSG napsal:
pro ty, koho toto téma stále zajímá, zde jeden velmi rozumný a odborný názor od epidemiologa, prof. Berana
hehe.. Tebe to i pod tlakem dukazu nepreslo?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
GSSG napsal:
pro ty, koho toto téma stále zajímá, zde jeden velmi rozumný a odborný názor od epidemiologa, prof. Berana
hehe.. Tebe to i pod tlakem dukazu nepreslo?
ahoj Kubo, já spíš vidím ty důkazy opačné..tak se jeden z nás mýlí kola se točí dál a zoubek po zoubku do sebe zapadá
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
GSSG napsal:
ahoj Kubo, já spíš vidím ty důkazy opačné..tak se jeden z nás mýlí kola se točí dál a zoubek po zoubku do sebe zapadá
to jsou nesmysly. Zadny vedecky konsenzus potvrzujici Tve teorie opravdu neexistuje.
Ty sis jen vybral jednoho vedce, ktery se myli. To se muze stat.. ale ignorujes tu hromadu - a predevsim presilu - ostatnich.
Mmch doporucuji Tve ctene pozornosti mesto Manaus.. ti se vicemene zcela promorili a uz to tam lita nanovo.
Upravil hicks dne 03.02.2021 18:10
17 cm
Tygr napsal:
A dokud se to bude chtit monitorovat a počítat,tak to bude pořád,nikdy to neskončí.Sme v pr.deli
jak to myslis?
17 cm
Tygr napsal:
A dokud se to bude chtit monitorovat a počítat,tak to bude pořád,nikdy to neskončí.Sme v pr.deli
Zásah do černýho......bohužel
Souhlas... dokud se bude evidovat, vykazovat, dělat statistika a tabulky a každý den měnit hodnoty a mantinely, pak jsem v háji
Ne nadarmo se říká, co oři nevidí srdce nebolí.
Horší ale je to že se stále mění ta pravidla hry, to je mnohem horší než to, že tady s námi něco je a už to tu navždy bude a nezmizí to.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
To mi připomíná jeden film s JCVD, který byl natočený podle počítačové hry, už si nevzpomenu na název...
Jednou z postav tam byl ruský obrovitý fighter, velmi mdleho ducha. No a v jedné scéně stoji u obrazovek z průmyslových kamer a vidí, jak se na ne řití obrovské auto? Nebo to bylo obrněné vozidlo? A někdo tam začal ječet co budeme dělat? A ten ruský medvěd zahlasil: Prepneme to na jiný program
pod trvalým dohledem
VojtechPolicky napsal:
Horší ale je to že se stále mění ta pravidla hry, to je mnohem horší než to, že tady s námi něco je a už to tu navždy bude a nezmizí to.
vy furt nechapete, ze prirode je uplne jedno (uz k tomu mnohokrat doslo), ze proste vychcipa treba 95% jedincu jednoho druhu.
Tyhle argumentace "bude to navzdy" atd... to muze mit dost vostre konsekvence.
17 cm