Luky - myslíš, že bys mohl pro zajímavost napsat, kolik peněz Tě motorka včetně veškerých oprav stála a kolik času od chvíle co jsi ji koupil stála v servisu a kolik jsi na ní najezdil?
Tak protoze je to tema o opravach 1100gs,tak se pridam.Dnes jsem opravil predni blinkr.Sundal jsem3 vrstvy starych prasklych izolacek a udelal 1 novou peknou vrstvu.Pomoci izolacky jsem zajistil popraskany blastr proti rozpadnuti se.Prasklinu na zobaku jsem zaplacal nejakym lepidlem a zespoda to vylaminoval kouskem hadru namocenym v lepidle.Stetcem a zbytkem barvy jsem pretrel odrene misto na nadrzi.Trochu ohla riditka jsem zatim nerovnal,protoze jsem si na ne zvyknul.
Vevis : izolepa je univerzální opravovač všeho! S oblibou hojně užívám
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
LukyGs napsal:
Tak to teď pěkně kecáš nebo ses bál ji vytočit. Alf má 1150 a říkal že moje jedenáctka jede líp jak ta tvoje 11ctka a dokonce i než jeho 1150. A s tím že jsi krom startéru nic nedělal zase kecáš nebo snad jsi u kluků v Droždíně nedělal gufero na spojku a neměnil lamelu?
špatně čteš. Říkal jsem, že v původním stavu ti nejela. U kluků v droždíně jsem byl byl před těmi 20.000 km
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
vevis napsal:
Tak protoze je to tema o opravach 1100gs,tak se pridam.Dnes jsem opravil predni blinkr.Sundal jsem3 vrstvy starych prasklych izolacek a udelal 1 novou peknou vrstvu.Pomoci izolacky jsem zajistil popraskany blastr proti rozpadnuti se.Prasklinu na zobaku jsem zaplacal nejakym lepidlem a zespoda to vylaminoval kouskem hadru namocenym v lepidle.Stetcem a zbytkem barvy jsem pretrel odrene misto na nadrzi.Trochu ohla riditka jsem zatim nerovnal,protoze jsem si na ne zvyknul.
Jen jednu radu při koupi nového vozu, tehdy tuzexového W 353 De luxe za 13.900 bonů, můj otec od svého bráchy dostal: " Čím víc se s hovnem mažeš, tím víc smrdí".
...a tak jsme celých dlouhých 19 let jen lili benzín, měnili gumy a jezdili!
Po těch 19 letech však už údržbu vyžadovalo, zajel jsem k pánovi, co dělal servis W 353, nešla řadit zpátečka ( ta blbla od nova) a pán prý, kdy jsme naposled měnili olej v převodovce? Nikdy jsem otce to dělat neviděl a tak říkám, nevím. A pán, ptám se proto, že mi žádný olej z převodovky nevytekl!
Upřímně, po 19 letech provozu to není zas až tak překvapivé, nebo snad ano?
Kolik sem do moto nacpal sem nikdy nepočítal, cca odhadem i s cenama doplňků jako je např. laďák nebo nové plexi, zobáky, alu topkase atd. okolo 70tis. 50% ale dělají doplňky + běžnej servis. Na moto sem minulej rok jezdil od koupě skoro pořád krom toho když mi centrovali to zadní kolo a než došlo to z ebaye sem jezdil na házejícím. Krom pár dní v servisu na seřízení ventilů atd. jsem jezdil až do zimy a začalo to vše až velkou přípravou na delší cestu. Tady se to nějak dosralo a tím že se udělaly ty ventily se to dojebalo úplně. Dneska kluci dovezli druhej motor z Německa ale musím na něj sehnat druhý prsa. Kdyby někdo věděl o nějakých z motoru roku výroby 1997 tak bych byl vděčnej. Hlavně si nezačněte dělat prdel s nabídkou prs nějakých bábušek
Jinak dneska došel z Ebaye i druhej blatník (celej) z 1200 gs tak jej nechám napasovat na tu moju děvčinu žlutou ať to nevypadá jako polotovar 11/12
S tou 1200GS asi ještě chvilu počkám nebo mě moja bude lynčovat ale málem sem ju koupil. Kdyby mi ten klučina napsal ještě v pátek tak sem v sobotu ráno vybral z bankomatu prašule a mydlil pro ni do Brna ale bohužel nebo spíš bohudík se ozval až v neděli v době největšího pracovního vytížení tak je to zatím pasé než mě zase chytne rapl a dám tu svou moto kamarádovi na naučení a já si koupím tu 12ctku. Kdyby nebyl syn tak malej tak by to bylo jednoduchší, bych mojí řekl že se musí na něčem naučit jezdit ale je mu teprve 8 a tak dostal k narozkám čtyřkolku o obsahu 125.
Upravil LukyGs dne 15.05.2012 00:13
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
vevis napsal:
Namotal jsi na tu černou nožičku blinkru černou nebo stříbrnou pásku
Cernou!Ale vespod byla uz stribrna a na ni 2 vrstvy cerne.Vsechno to slo dolu a ted uz je tam jen jedna vrstva cerne.Brzy me to ceka i na druhe strane.Tam uz ta izolacka je taky nejaka unavena a blinkr ma naklon lehce dolu.
A zjistil jsem,ze pokud je nozicka slepena izolackou,tak blinkr jako takovej se stava temer neznicitelnym.
Kucí, došel sem se sem za váma rozloučit. Dneska sem si dovez domů druhé moto a to R1200GS. Nevím co proti ní kdo má, najel jsem na ní dnes sice jen 150km ale za sebe můžu říct že super stroj, jen aby ta elektronika vydržela.
Hodně malých dětí se bojí čertů z pohádky a až časem zjistí, že to není tak hrozné To jen strach má občas velké oči...
Ne že by nebyly problémy, ale jsou obecně známy a je na ně vymyšleno řešení...
EWS: anténa imobilizéru - pouze některé ročníky (2007?), před tím i potom, vcelku OK, vozit náhradní nebo vyměnit za novější... řídící jednotka čerpadla: taky 2007? - při poruše bypas... prasklá žárovka v potkávacím světle: všechny ročníky - nutné vyměnit snímač zařazené rychlosti: vymontovat, rozloupnout, vyčistit, namontovat...
No a dál už mě nic nenapadá.... Takže všeho všudy čtyři čerti ve mlejně a to ještě pokaždé všichni nemají službu... S tím se dá žít, ta motorka za to stojí
BMW GS = stroj na radost
LukyGs napsal:
Kucí, došel sem se sem za váma rozloučit. Dneska sem si dovez domů druhé moto a to R1200GS. Nevím co proti ní kdo má, najel jsem na ní dnes sice jen 150km ale za sebe můžu říct že super stroj, jen aby ta elektronika vydržela.
Jezisi, to jako ze tohle vlakno zakonzervujeme. To je skoda.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Zatím ještě nic nekonzervuj, tu 11 sem si zatím nechal. Nebo spíš zatím je ještě v servisu a čeká na vhodné prsa, pokud je nebude mít Ciryl tak pudou funglovky a buď si ji nechám jako náhradní stroj nebo ji střelím kamarádovi za symbolickou cenu 60tis. Ale asi to bude ten kamarád a pak s polu budeme drandit po vlastech českých i nečeských
Doufám že ta 12ctka vydrží, budu muset skouknout ten bypas na čerpadlo a na brzdové čerpadlo, u toho modelu co mám to prý odcházelo ale zatím mě uspokojuje nájezd km a serviska která k motu byla. První pocit z jízdy byl asi takový že panebože je to jakýsi lehčí a vratký ale s dalšíma km jen a jen super. Dneska sem na ní nalítal 220km a už se těším na zítřek, brzdy sou na můj vkus malinko kousavé ale to dělá to brzdové čerpadlo. V pondělí musím koupit nové gumy tak zvažuju k sadě Myschelinek Anakee2 ještě sadu Mitasek E10. Pořešit nějaký padáky a kryty vík+prodloužení řídítek a koupit nové první sedlo bo na moto jezdil snad liliput a budu spokojen na 200%.
To čumím, mám rád lidi co maj takhle jasno. A když tak se píše "Cyril"... Hodně štěstí.
Je ale fakt, že včera jsem se svezl na R1200GSA/2012 otce mé přítelkyně, motorka má najeto 900 km je to vývojově někde jinde. Kultivovaný chod, přesné a sametové řazení, výkon jsem vzhledem k nájezdu nezkoušel, mnohem lepší ochrana proti větru (až po 5 km jsem si uvědomil že mám otevřenou helmu), výborná ovladatelnost a podvozek. Jirka má snížené, trochu tvrdší sedlo, zdá se celkem pohodlné ale blbě se na něm mění pozice takže zda je opravdu OK se pozná po několika stech km. Na místě se s motorkou díky menší hmotnosti lépe manipuluje. Takže vývoj je opravdu znát, kvalitu a spolehlivost neumím posoudit, ale majitelé nových GS jsou už zvyklí na to, že některé komponenty je třeba měnit dív než na starých dobrých 1100/1150 GS a pokud se o motorky dobře starají, myslím že je vždy dovezou do cíle...
V sobotu jsem se ti na ni byl mrknout, pěknej mazlik , tož ať slůží
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Luky tak jsem to tak přičítal a doce mě sejříš :-D jem si myslel že jsme jedinej ( magor ) kdo tak sypal do motoru prachy..a ty si místo toho koupíš Dvanáctku:-D hele tak ať ti slouží a máš naní kliku!!!