V americe 20k prodanejch motoru cca a 20 reklamaci z nich.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
juraj napsal:
Pri kolko km treba riesit vymenu rozvodáku?, ak to teda ovsem nutné je. a nastavenie ventilov?
neni tovarne (zatim) definovano.
Doporucuje se ovsem sledovat jeho stav.
17 cm
5W50 nebo 10W50 ???? Jsem z toho trochu janek
Upravil swat dne 21.03.2012 14:04
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
5W50 nebo 10W50 ???? Jsem z toho trochu janek
5w určite nie, teda pokial nejazdíš za polárnym kruhom.
Bežne sa používa 10w, ale pre naše klimatické podmienky môže ísť aj 15w. Tiež pri ďaľšej výmene pri 40 kkm prejdem na 10w50 a som zvedavý ako sa zmení mazací tlak.
Cítam toto vaše vlákno a nedalo mi : kupil som si na jesen sice slabšiu akože 650ku ročník 08. Po prvých kilometroch som zistil že s tým prevodom / ozubenia / sa ani jazdiť nedá.Toto je asi moja 24ta motorka , /okrem toho jazdim motokrosú ale takto hujovo sprevodovanú motorku som este nemal. Ten predošlí majitel sa vytesoval ze to nema spotrebu ani 4l. Zistil som že naozaj, ale len vtedy ked ten motor je PODTOČENÝ. Takže takto jazdiť a mať takuto spotrebu je likvidácia motoru.
Myslím si že majitelia týcto strojov jazdia sustavne na turistike pod otáčkami a to neni moc zdrave na vsetky časti motora.Teraz som zmenil vyvodove kolečko na menšie a motorka ide ako má,krásne ide za plynom, ale aj spotrebu má asi o 0,5l vacsiu.
Takže aj spotreba tejto motorky je len velká bublina od BMW.
Táto motorka prehráva všetky testy pre reakciu motora aj s nižsimi kubaturami a pritom je to tak dobrý motor. A stači 19€ sučiaska a máte inú zaujímavejšiu motorku a nie takuto bzdochu lenivú.A o teréne ani nehovorím s povodným prevodom je to akurat len na spálenie spojky.
Takže aj toto može ovplyvnit životnost týchto motorov a kto jazdí na 4litre tak to pod ním podla mna plače.
Na margo olejov:čítam manual - doporučuju mineralne oleje API klasifikované SF SH. Toto je v poriadku ale výmenný interval 10000tis. je na takýto olej podla mna vela hlavne pri množstve 3l. A aby zákazníci nefrflali ze musia často do servisu/znižuje to konkurencie schopnosť motorky/ tak im sudruhovia nakážu oleje 10/50 lebo tie su už syntetické. Ale ja budem kludne dávat 10/40 ale na 5-6oookm. A či motul, shell, ipon... to je uplne jedno ved ten motor netočí 16000otáčok.
Napr- Yamaha TDM podobný motor, vymenne intervaly atd. Niekdo ju volá olejnička lebo začne žrat olej. Stačilo jej znižit výmenne intervaly, ale od novoty a slúži dlhe roky.
Upravil sanko dne 24.03.2012 20:22
na 650 twinu jsem nejel, ale podivej se na krivku kroutaku (u 8Gs)
mezi 3 a tum 5,5 je temer rovna, naopak nad cca 6 dost vibruje... takze o podtaceni bych moc nemluvil. Navic treba ja jsem znamej tim, ze jezdim spis ve vyssich otackach.
ja s s osmikilem na 4 dostal, a to jezdim denne zatacky na skoro plnej a na hanici adheze + mesto. Gumy mi odchazi, desticky tez... spotreba furt cca stejna.
ale pozor, mam Scottoiler, tj. mensi jizdni odpory. Driv to zralo vic...
Upravil hicks dne 24.03.2012 20:48
17 cm
sanko, koľko je podľa teba podtočený motor?
Ale ten výmený interval, treba brať fakt ako maximálny a podľa zaťaženia ho skracovať.
No zase, zdá sa mi že 1200 má interval rovnaký a pri tom je to ešte aj vzducháč ...
hicks kdesi som videl meranie z brzdy - stará a nová reťaz rozdiel v stratách tam bol do 2 koní, takže na zníženie spotreby asi mali vplyv aj iné faktory
Tryskac napsal:
sanko, koľko je podľa teba podtočený motor?
Ale ten výmený interval, treba brať fakt ako maximálny a podľa zaťaženia ho skracovať.
No zase, zdá sa mi že 1200 má interval rovnaký a pri tom je to ešte aj vzducháč ...
hicks kdesi som videl meranie z brzdy - stará a nová reťaz rozdiel v stratách tam bol do 2 koní, takže na zníženie spotreby asi mali vplyv aj iné faktory
ale ja nemluvim o novem retezu, ale o JINEM mazivu.
naopak... nez scottoiler vymyl ten puvodni, tak to zas tak extra najelo...
Scott ma myslim ZRETELNE nizsi treni, nez olejozvejkacka ve spreji.
17 cm
hcks : ja ju pod 4,5 teda neviem dostat a tiež jazdím medzi 3 a 4 tis.
a to mám k adrenalínu daleko a este mam aj kn filter.
tryskac : myslím asi tak pod 2700. Musím presne pozreť, ale vtedy to už na plyn reaguje minimalne a ma to spotrebu 3,8.
sanko napsal:
hcks : ja ju pod 4,5 teda neviem dostat a tiež jazdím medzi 3 a 4 tis.
a to mám k adrenalínu daleko a este mam aj kn filter.
tryskac : myslím asi tak pod 2700. Musím presne pozreť, ale vtedy to už na plyn reaguje minimalne a ma to spotrebu 3,8.
ja jezdim ale mezi 3 a 5...
navic mam jinej motor, co dost mozna nemusim tak honit..
ten cca pullitr mi delal Scottoiler.
17 cm
to som preklepol jasne že 3 až 5.
Rozdiel medzi lahkou a O kruzkovou retazou je 2- 3 kone co je tak asi max 3% vykonu a to je sakra velky rozdiel,ako moze ušetrit 11% paliva scottoiler ?. Tomu neverím.
Prepáč ale neverím ani 4l spotrebu pri adrenalinovej jazde. Kebyže napíšeš 4,5 s tým mazačom retaze tak dobre.
Raz som si požical R 800 R s tiež "zázračnou" spotrebou a 6,5 som mal len taký rachot.
A to som mu ani tak nenakladal ako Multistrade čo so vtedy mal a s ktorou som mal spotrebu do 6.
sanko napsal:
to som preklepol jasne že 3 až 5.
Rozdiel medzi lahkou a O kruzkovou retazou je 2- 3 kone co je tak asi max 3% vykonu a to je sakra velky rozdiel,ako moze ušetrit 11% paliva scottoiler ?. Tomu neverím.
Prepáč ale neverím ani 4l spotrebu pri adrenalinovej jazde. Kebyže napíšeš 4,5 s tým mazačom retaze tak dobre.
Raz som si požical R 800 R s tiež "zázračnou" spotrebou a 6,5 som mal len taký rachot.
A to som mu ani tak nenakladal ako Multistrade čo so vtedy mal a s ktorou som mal spotrebu do 6.
jezdim rychle jen zatacky, rovinky celkem pomalu, moc mne nebavej.
kazdopadne i tak se jde dostat na zajimavou spotrebu.
ten Scott je zasadni rozdil... i to citelne min brzdi motorem.
mozna mu hodne vyhovuje kombinace se CZ SDZ retezem, co ted mam.
ty 4 je DOLNI hranice.. etsinou jsem okolo ech 4,2 ... pred Scott. dlouhodoby prumer 4,5
17 cm
sanko napsal:
fakt si ho namontujem naspat, len zas budem mat polku motorky od oleja
to ho mas asi spatne nastavenej... ja jezdim na suchu a onroad 50 sec/kapka a je to spis vic, nez je potreba.
motorka je zaolejovana jen trochu...
17 cm
Co se týká spotřeby:tak mi to vychází 4.4 průměrně, a myslím že by to šlo i míň kdybych jel trochu ekonomičtěji-tj po rovinách tak max 100km, rovinky tomu naložím trošku -zatáčky mě nebaví -mám to opačně jak Hicks a ten řetěz (mazání) že by měl takový vliv ,tomu nevěřím,kdyby odebíral 3koně tak by se hypoteticky s ním nerozkel pionýr který měl okolo tří koní výkon,myslím to mazání (mazací prostředek) má minimální vliv.Velký vliv má plexi to mám vyzkoušeno při mé výšce 190 a váze 120 dělá odpor prostředí hodně.
Upravil kim dne 25.03.2012 09:34