Zdravím,
vybíráme nějaký textilní komplet pro tátu (170cm, 85-90kg) a nějak si moc nevíme rady. Zatím máme dva favority: Rev'it Tornado: http://mojemotork...t-12).html
chci se zeptat:
1) jak to v reálu větrá, zda je to opravdu oblečení na tři sezóny,
2) jak je to s těmi vložkami, jak fungují, či jaká kombinace se vám osvědčila
3) ty bundy se mi zdají spíše kratší než běžně "delší" cestovní oblečení, je to tak?
Předpokládám, že:
- Tornado je více větrové, když je pod tím membrána, tak čekám, že to odvádí pot do meziprostoru mezi membránou a tím vnějším vzdušným "skeletem" a zde je pot odvětrám, je to ale možné např. i částečně větrat přímo na tělo i v této kombinaci s membránou - např. za horka na jihu i bez vyndání membrány?
- Sand jestli dobře vidím, má dva "profukovací" otvory na hrudníku a na zádech, stačí to? Co větrání na rukávech, je dostatečné?
P.S.: teď jsem zkouknul celkem velmi podrobná vydea (a přidal je pod jednotlivé produkty), takže spíše SAND vypadá jako ta správná volba. Ale stejně bych rád slyšel praktické zkušenosti místních
Upravil HonzaGS-SV dne 28.12.2011 08:23
Někdo kdo má textilní komplet od PsiHubik? Nějaké zkušenosti, myslím tím jak tam má kalhoty za 7 a bundu za 8 nikoliv ten jejich TOP model.
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
2Johno
mám ten top Brilla+Scuro, nicméně tuten levnější jsem očumoval, měl několikrát na sobě a s klidem bych ho koupil a provozoval stejně jako ten co mám = membránu vyndat a užívat si větrací schopnosti jak vnějšího materiálu tak hromady ventilačních ale hlavně vymyšlených kapes, které jsou v základu vycházející právě z toho top modelu.
Pak jde samozřejmě o to, jak Ti sedne konfekce, která má tu devízu sympatické ceny. pokud ne, je možnost si to nechat ušít na míru to je ten "konfigurovatelný model". vyjde to dráž, ale to každá zakázková věc, oproti konfekci, nejen v oblečení. promiň za trochu OT, ale před tím jsem měl Pula+Lim (bunda + kalhoty s memránou napevno) a byl jsem spokojený, cesta směrem bundy do které si případně vepneš vrstvu(vlastnosti), po kterých toužíš, nebo je vytáhneš, když po nich netoužíš, je supr. výhoda - toto oblečení lze v případě pádu, nebo jiného poškození plnohodnotně servisovat u PSI tak, jak se má, ne to látat doma na koleni, nebo někoho nahánět, kdo by to "nějak" dokázal. to si myslím stojí za pár bodů do rozhodovacího procesu. tak dobře vyber
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Já mám bundu PSI camu. Za ty peníze je to celkem fajn bunda. Na chráničích se nešetřilo. Jen teda ja osobně bych všechny ty kapsy o něco zvětšil. Do těch předních nenacpu ani mobil. Membránu jsem vytáhnul. Jinak k tomu dávají super softshel bundu, která přesně pasuje pod moto bundu. Není problém pak jezdit i v teplotách lehce nad nulou. Za 700 Kč se u nich dá objednat vyčištění bundy. Ten servis v případě potřeby je taky fajn.
Upravil Fojtik Design dne 22.03.2022 10:13
No já jsem si koupil kalhoty Flag a bundu Camu. Chtěl jsem vědět, zda jsem udělal dobře (podpořit Czech made). A taky přijatelná cenovka. Na Brillu jsem taky čuměl,ale 60 litrů za mě ne e, i když se jedná o bezpečnost a vypadá to super, ale stejně ti to nezachrání zlomeninu.
Já jen čeho jsem si všiml, všechny poutka jsou přidělány tak nějak horkou nití. Od softshelky mě hned ulítlo, a v nohavicích jak to drží membránu, tak ty ulítly taky, ale to mohlo být už načaté s tím, jak si to v krámě zkoušejí, ale dle mě by to mohlo být na těch místech více zesílení kvůli vytrhnutí.
A ano podle mě velikost kapes je špatná. Je rok 2022 a bohužel telefony se zvětšily nikoliv zmenšily a prostě se do kapsy, která je venkovní u zipu nevejde. A kam jinám dávat mobil. Do náprsní kapy, ale kdo by chtěl rozepínat bundu. Dále bych viděl i jednu kapsu na zápěstí o něco větší.
Počasí se nebojím když je kolem 10°C, to už mám vyzkoušení, že i bez vložek je v tom dobře, ale bojím se právě v létě, zda to bude mít dobrej odfuk. Abych se neutopil (koupat to ještě jde) ve svém potu.
John_Ice napsal:
No já jsem si koupil kalhoty Flag a bundu Camu. Chtěl jsem vědět...
Počasí ...., ale bojím se právě v létě, zda to bude mít dobrej odfuk. Abych se neutopil (koupat to ještě jde) ve svém potu.
V létě větrá. Vlastní zkušenost.
...létám pomalu a nízko... (obvykle)
R 1200 GS 2007
R 1250 GS 2022
Hm tak jsem nepodpořil Czech made, už to je vidět na těch poutkách.
Jinak kalhoty jdou těžko přes boty FORMA TERRA EVO DRY, sice jsou na nohavicích 2 zipy, ale rozepínají corduru, a však vnitřní látku už nikoliv a ta jen tak tak, že se přetáhne přes ty boty. A do bot to jde taky na prd, to zas botu nedopneš nahoře u sucháče. Kdyby to člověk věděl, vystudoval by 3 VŠ na to, aby vše sladil.