tomle1 napsal:
Hele Alfe a kterej ?
http://www.fm-autodily.com/olej-20w50-1l-super-turbo-divinol-moto-bmw-p-3888.html
nebo
http://www.fm-autodily.com/olej-20w50-1l-super-turbo-divinol-p-665.html
Já jen že u toho v červené flašce píší přímo moto BMW
Dřív měli jen ten "stříbrnej" ted mi poslali ten "červenej" a nevidím v tom rozdíl.
Specifikaci splňuje, rozsah 20w50 taky tak co to budu dál řešit?!
Ani 20W50 není dogma a nikde není tato viskozita "předepsána". Já používal pár let 15W50, pak několik dalších viskozit od různých výrobců (když beru svůj nájezd, olej jsem měnil cca 30x). Nyní používám 20W50, ale spíš že "se to nosí" než že bych o něm byl přesvědčen jako o jediném správném oleji...
Me se ve starsich vzduchycich 20w50 osvedcilo. Po koupi druheho kusu r1100r a vyliti 10w40 co v tom bylo (ridke, hlucny motor) a vyssi kourivost/spotreba a naliti 20w50 motulu motor ztichnul. Nekouri tolik po studenem startu a za 7tkm co jsem letosujel jsem dolil cca pul litru. Navic zmizely stopy pideni vespod motoru. Neprikladam oleji vetsi dulezitost nez holt kazde jaro vymenit dle hodnot a kontrolovat hladinu. Ted dam ten divinol. Cena luxusni a musi to tomu archaickemu motoru stacit. Dyt to neni panigale ;-)
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Přátelé, omluva za dotaz tak trochu určitě mimo, ale na koho se obrátit, než na lidi znalé/zkušené tady. Dotaz mi položila kamarádka a já vím kulový, takže moje rada je pouze ve formě kam v OA olej nalít/dolít a kde změřit výšku hladiny.
Má Škodu Octavii r.v. 2006, diesel motor, a olej 5W 30 (výrobce nevím). Může ho dolít olejem Shell HELIX Plus DIESEL 10W-40, který má doma a nebo ho má vyhodit někde do sběrny?
Děkuji za odpověď zkušených servismenů a ještě jednou omluva za dotaz mimo moto.
Mějte se H
www.jantruhlar.cz
Vzducháč to myslím v pohod2 pochroupá. V uživatelské příručce je specifikace API -SF což je pro staré motory vyráběné mezi 1980-1988 takže vše nad tím je ok. Tvůj vybraný olej má nejnovější API SM.
Upravil Spitfire dne 14.01.2018 19:10
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Tuhle pixlu někde taky mám schovanou, normu splňuje, není dál co řešit.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
cavte. na r1100s mam fakturu s vymenou oleja kde bol daný do motoa motul 10w40 motoolej. Motor pri štarte dosť zahrkoce, či studený, alebo teplý. Je ho dosť, počuť. Akonáhle natlačí olej, stíchne. Olej tam má 4tis.km. Pomôže týmto besným zvukom pri štarte výmena oleja za 20W50? Odporúča sa tu klasický autoolej. 20W50 je lacnak, takže v tom problém nieje. Len podľa skúseností s čím jazdíte a ako sa to správa pri štarte vám?
Srdce vravelo boxercup, rozum neblazni.
R1100s je doma.
vidis, to ma nenapadlo. Takze kontrola. Teraz len pohladat, ako sa kontroluju a aky maju limit. Niekde som davnejsie pocul, ze sa menili za ine, predpokladam, ze sa davali origo z novsieho modelu? Ci sa mylim?
R1100s je doma.
vidis, to ma nenapadlo. Takze kontrola. Teraz len pohladat, ako sa kontroluju a aky maju limit. Niekde som davnejsie pocul, ze sa menili za ine, predpokladam, ze sa davali origo z novsieho modelu? Ci sa mylim?
R1100s je doma.