Pánové já taky nevážím 85kg, poslední dobou s výstrojí spíš 120 a stejně ty progresivní pružiny nezatížím. Přední vůbec ... tam je výrazně lepší chování motorky (ale to bylo i s originálníma tlumičema) při plně natankovaný 30l nádrži. A zadek nezatížím taky, ani při nejměkčím nastavení. Myšleno dostatečně na to, aby se pružina pohybovala v charakteristice na tom úseku kterej se mi líbí (kde se přesně pohybuje při jízdě ve dvou, se zátěží ...) Prostě nedokážu ten zadek nastavit v jednom tak, aby to bylo příjemný vezení bez skákání. A přitom výrazně pomůžou jen prázdný kufry, soudím že proto, že jsou daleko za těžištěm a tudíž zatěžujou pouze zadek a ne předek jako jezdec vážící sebevíc.
Upravil MotoPaja dne 25.10.2012 14:01
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Zdravím vás.
Ako jeden z mnohých, riešil som čo s tlmičmi na 1100vke, osobne repasu nie som naklonený, aj keď väčšia je s ním spokojná.
Nakoniec z toho vzišla sada od Bituba. Snažia sa ich zbaviť, kedže sa jedná o výbehový model, reálne referencie poskytnúť zatial nemôžem, tak aspon v tejto podobe, ak by niekto tiež uvažoval o tejto sade...
BW015HKX92
Do odjezdu na dovolenou se ještě rozmýšlím že v 55tis. km nechám udělat tlumičům repas. Oslovil jsem několik firem a jedna mne zaskočila svou odpovědí. Co vy na to?
Já napsal:
Dobrý den!
Mám na Vás dotaz ohledně repase tlumičů na BMW R1200GS rok 2006. Jste schopni mi udělat kompletní repas tlumičů na tuto motorku včetně dodání pružiny(tuto bych si od Vás nechal doporučit) a pokud možno vše provést do 14dní či 18 dní? Jde mi o to že jsem se před třemi dny svezl na stejné motorce jako mám já a tam mi přišlo že ty tlumiče lépe tlumí...byly to originály z výroby a moto měla najeto 41tis.km, já mám na své moto najeto 55tis.km a také mám originál tlumiče ale zdají se mi oproti té druhé motorce jakési za 1 měkké a za 2 na svých necítím takové to zpomalení pružící jednotky při zhoupnutí se.
Shodou okolností mám jet s manželkou 14.6. na dovolenou na motorce a mám z těch tlumičů trošku obavu protože cesta bude dohromady 2200km. Můžete mi prosím napsat zda by jste byli výše popsané zajistit a zrepásnout do onoho raději 12.5.(samozřejmě oba tlumiče) a napsat mi přibližnou cenu za ony práce a materiál? Děkuji mnohokrát a přeji hezký zbytek dne
Odpověď:
Dobrý den,
předpokládám , že bavíme o značce tlumičů WP.
Proč chcete měnit pružinu ???? Pružina nemá vliv na tlumení, ta Vás jen nese!!!
Na tlumení má vliv vnitřní hydraulika tlumiče- různé kroužky pístky apod.
Repase by neměl být problém .Cena se mi určuje dost špatně , když ty tlumiče nevidím a nemám rozdělané.
Ale s použitím dílů WP / jiné neznačkové nepoužívám při opravách u nás !!!!/ odhaduji repasi cca max do 5000-7000 .
To je varianta vše nové, nastává málo kdy .
Předpokládám, že jsou v pořádku trubky a pístnice .
Určitě nepůjde cena pod 4000 Kč .
Antošovský
Upravil LukyGs dne 24.05.2013 10:00
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
byt tebou vymenim pruziny a necham to repasovat pres zimu treba u Prochazky v Cercanech. Ten posledni dobou pokud vim dava DOBRE ceny.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Malakh napsal:
Zdravím vás.
Ako jeden z mnohých, riešil som čo s tlmičmi na 1100vke, osobne repasu nie som naklonený, aj keď väčšia je s ním spokojná.
Nakoniec z toho vzišla sada od Bituba. Snažia sa ich zbaviť, kedže sa jedná o výbehový model, reálne referencie poskytnúť zatial nemôžem, tak aspon v tejto podobe, ak by niekto tiež uvažoval o tejto sade...
BW015HKX92
byt tebou vymenim pruziny a necham to repasovat pres zimu treba u Prochazky v Cercanech. Ten posledni dobou pokud vim dava DOBRE ceny.
ty mu určitě děláš dealera zblbnout tady tolik lidí k výměně
tak co jsem videl a slysel, nauctoval si fakt rozumny penize.
17 cm
BoGuS napsal:
[quote]Malakh napsal:
Zdravím vás.
BW015HKX92
Já jsem zadní tlumič k Procházkovi posílal před týdnem a řekl mi za repasi něco kolem 3000kč.A že to bude do týden hotové.Chtěl ještě průvodní dopis co s tím bylo a abych napsal váhu,že mi jej nastaví.Když jsem mu napsal,že mám 120kg tak mi volal,že doporučuje jinou pružinu.Tak jsme ji objednali a cena 2800kč.Horší co na tom je,je ta čekací doba.Pružina bude cca do 3 týdnů.Takže je lepší to řešit až v zimě.Mě bohužel tlumič vytekl,tak se nedá nic dělat,ale to čekání mě zabíjí.Jinak Procházka jednání super.
LukyGS-hele pokud chces,zkus kontaktovat Víťu Havlíčka ze Svitav. Dela me tlumice a super,ted delal i tlumic tady uzivateli "VONDRI" , zadek me udelal i s novou pruzinou za top cenu.
Kdyz se odkazes na me Dedka ze Zdaru, urcite ti taky nejak vyhovi.
LukyGs napsal:
Odpověď:
Dobrý den,
Repase by neměl být problém .Cena se mi určuje dost špatně , když ty tlumiče nevidím a nemám rozdělané.
Ale s použitím dílů WP / jiné neznačkové nepoužívám při opravách u nás !!!!/ odhaduji repasi cca max do 5000-7000 .
Antošovský
Hmm, asi fakt expert. Pružina nemá vliv na tlumení, jen tě nese? To by měla být věta k zapamatování
Je to pochopitelně nesmysl - pružina a její tuhost má zásadní vliv na chování celého tlumiče - myslím že ve všech modelech soustav tlumičů je pružina zahrnutá. Tlumič nejde izolovat. Pružina má přímý vliv na to, kolik váhy se přenáší, tlumič řídí rychlost toho přenosu. Celek je soustava s nějakou tlumicí charakteristikou a změna tuhosti nebo linearity pružiny má obrovský vliv na celou soustavu. Pokud si pán myslí, že s vymlácenou pružinou, která nemá potřebnou tuhost, jde soustavu "doladit" nastavením tlumiče, tak je na velkém omylu, protože se nemůže při stejných rychlostech rázů a stejné zátěži dostat do pracovní charakteristiky resp. nikdy ne do celého rozsahu. Navíc bude mít pořád práci, protože ten tlumič bude mít malou životnost. Každopádně kompenzovat slabou pružinu s podivnou charakteristikou (vymlácené pružiny nemají jen menší tuhost ale jsou výrazně nelineární - charakteristika je zvlněná) nastavením průtoku oleje v tlumiči je pitomost. Pružina je absolutní základ.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
LukyGs napsal:
Odpověď:
Dobrý den,
Antošovský
Hmm, asi fakt expert. Pružina nemá vliv na tlumení, jen tě nese? To by měla být věta k zapamatování
Je to pochopitelně nesmysl - pružina a její tuhost má zásadní vliv na chování celého tlumiče - myslím že ve všech modelech soustav tlumičů je pružina zahrnutá. Tlumič nejde izolovat. Pružina má přímý vliv na to, kolik váhy se přenáší, tlumič řídí rychlost toho přenosu. Celek je soustava s nějakou tlumicí charakteristikou a změna tuhosti nebo linearity pružiny má obrovský vliv na celou soustavu. Pokud si pán myslí, že s vymlácenou pružinou, která nemá potřebnou tuhost, jde soustavu "doladit" nastavením tlumiče, tak je na velkém omylu, protože se nemůže při stejných rychlostech rázů a stejné zátěži dostat do pracovní charakteristiky resp. nikdy ne do celého rozsahu. Navíc bude mít pořád práci, protože ten tlumič bude mít malou životnost. Každopádně kompenzovat slabou pružinu s podivnou charakteristikou (vymlácené pružiny nemají jen menší tuhost ale jsou výrazně nelineární - charakteristika je zvlněná) nastavením průtoku oleje v tlumiči je pitomost. Pružina je absolutní základ.
presne tak, jezdim s prichciplou pruzinou je HODNE HARAM!
17 cm
TomasTT napsal:
Nevím co je haram ale jinak souhlasím
svata krajto, to je zakladni slovicko cestovatele do ručníkostánů.
HALAL = spravné
HARAM = špatné
jeste je dobry "sharmoota" = děvka
17 cm
Aha, to bude asi tím, že neumím arabsky ale jen základy berbersky.
Správně je dousbihe, špatně ighlate...
A pár slovíček, co se vždycky hodí: večeře - amanssi, maso - takattite, kuře - tyazite, jehněčí - oufrishe, kozí - tghate...
A letos zásadní: římský kmín (na dietetické potíže po požírání výše uvedeného) - kammoun
TomasTT napsal:
Nevím co je haram ale jinak souhlasím
svata krajto, to je zakladni slovicko cestovatele do ručníkostánů.
HALAL = spravné
HARAM = špatné
Tak to už konečně vím, co znamená ta hicksova zkratka IMHO
IMHO = In My Halal Opinion
my views are fuckin' halal, man
17 cm
BoGuS napsal:
[quote]Malakh napsal:
Zdravím vás.
BW015HKX92
CENA ?
Kde? Za kolko?
i
Kupoval som od www.zietech.de , cena s postou 914,- eur.
Avsak uz u nich asi nie su dostupne. Ked tak skuste este tu http://shop.alpha...ts_id=7957
Upravil vevis dne 24.05.2013 18:50