vevis napsal:
Tak jsem si precetl alespon upozorneni pro ctenare:
1. Články zveřejněné na těchto stránkách se často týkají jevů či věcí, které se autorům článků nelíbí nebo na ně chtějí z různých příčin poukázat. Čtením těchto textů můžete přijít o iluze, které vám nikdo nebude nahrazovat jinými.
2. Veškerá podobnost popisovaných osob, jevů nebo věcí s reálně existujícími osobami, jevy nebo věcmi je čistě náhodná.
3. Většina zde publikovaných textů je politicky nekorektní, xenofobní, sexistická, nacionalistická, heterosexuální, rasistická, záštiplná, obsahuje sprostá slova nebo alespoň překlepy a gramatické chyby.
4. Můžete vyjádřit váš názor v diskusi, nečekejte ale, že s Vámi někdo bude souhlasit, odpovídat Vám nebo se Vám omlouvat.
5. Obsah článků a diskusí k nim závisí na rozhodnutí autorů, obsah stránek pak na libovůli majitele webu (D-FENS).
6. Pokud se Vám to nelíbí, nečtěte to.
Myslim,ze je to podobny zdroj,jako kdyby nekdo daval odkazy na politicke diskuze na bmwgs foru.
a máme na D_Fenzu další duši třeba o autech je tam toho taky kopec a některé věci od d.fenze jsou taky dobré. Ovšem raději tam nepiš, že jsi cyklista, to funguje jako KTM tady
To upozorneni pro ctenare je jedine co jsem precetl,rozhodne jsem se neregistroval a ani to nemam v umyslu.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Ještě mi prosím dovolte na dokreslení té mé rozpolcenosti mysli poznámku k tomu, jesli jsem nacionalistou nebo nejsem. Zrovna toto asi je málokdo sám u sebe schopen objektivně zhodnotit, a tak to raději nechám na jiných.
Ale je fakt, že když jsem si přečetl rozhovor s paní von Schwarzenberg und Hardegg o tom, že jestli se dostanou na Hrad, začala by se pak učit česky, tak jsem se místo vlastencem, za kterého jsem se celý život pokládal, cítil být v tu chvíli spíše tím nacionalistou.
Proč?
Je sice fajn, že paní Therese říká, že když se naučila svahilsky, začala by se učit i česky, akorát je přitom zarážející, že když už je její manžel Karel už od mládí takový český vlastenec, že se česky nezačala učit už dávno. Jenže za těch mnoho let, co je jeho manželkou, jí čeština jejího manžela, českého to vlastence, neříkala nic, a teď na stará kolena by to údajně chtěla dohánět.
A předpokládám, že Karlovy děti (apoň ty první dvě, které počal on) jsou taky velcí čeští vlastenci, a že kromě jistě perfektní němčiny umějí i česky.
Pokud ano, tak o to víc je podivný, že jejich matka za těch 45 let, co jsou s Karlem svoji (jasně, byla tam ta přestávka kvůli nevěře a nemanželskému dítěti, pak rozvod a teď nedávno znovu sňatek), za celá ta dlouhá desetiletí se česky nenaučila a ani neučila. Nesjpíš to Karlovo české vlastenectví nebrala vůbec vážně - čili výhodnější bylo učit se svahilsky, protože tam měli chatu.
Asi vzhledem k tomu,ze se v Cesku tolik nezdrzuje a Karel mluvi nemecky,tak nemela potrebu se ucit cesky.Ja to vcelku chapu.Nez jsem jel poprve do Albanie,tak jsem se nadsene ucil pul roku anglicky a da se rici,ze jsem se trochu domluvil.Jenze anglictinu jsem tam moc nepouzil a od te doby ji nepouzivam vubec.Takze uz jsem zase 90%zapomnel.Takze takove to uceni,co kdybych to nekdy potreboval,na to uz kaslu.Ale kdyz vim,ze to potrebovat opravdu budu,tak jsem schopen se toho dost relativne rychle naucit.
Jenže toto je nesrovnatelný - naučit nebo nenaučit se nějaký jazyk kvůli tomu, že výhledově pojedu do nějaké destinace oproti tomu naučit nebo nenaučit se mateřský jazyk svého celoživotního partnera a velkého vlastence...
Nota bene jazyk sousedního národa, ze kterého můj partner (snad?) pochází (i když se jmenuje Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg) a se kterým zároveň bylo Rakousko několik staletí spojeno pupeční šnůrou, která navíc tento sousední národ často i hodně škrtila.
Když to otočíme, já teda kdybych se z lásky oženil dejme tomu s význačnou polskou vlastenkou usilující vrátit se domů do rodného Polska až to jenom trochu půjde, učil bych se od ní co nejdříve a usilovně její polštinu.
Teda samozřejmě kdyby byla opravdu polskou vlastenkou a mluvila o vlasti a o své touze po návratu do vlasti atd.
Jenže tady v tomto případě prezidentského kandidáta a jeho choti to takto bohužel nazafungovalo.
No co už naděláme - je jasný, že minimálně jednomu z nich byla ta čeština holt úplně ukradená, a přednější byla svahilština.
Ale připouštím, že se na to asi nedívám těma správnýma multikulti očima, a že Karel je možná ještě i svahilský vlastenec. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Přes všechna negativa MZ, oposmlouvou počínaje a podporou ze strany VK a jeho rodiny konče, jsou pro mne negativa KS tak závažná, že mu svůj hlas dát nemohu.
Tak sem s nima. Ale ať se neukážeš jenom jako malý český zaprděnec.
Tak hezké prosbě od velkého německého musí malý český vyhovět...
Přes všechna negativa MZ, oposmlouvou počínaje a podporou ze strany VK a jeho rodiny konče, jsou pro mne negativa KS tak závažná, že mu svůj hlas dát nemohu.
Tak sem s nima. Ale ať se neukážeš jenom jako malý český zaprděnec.
Tak hezké prosbě od velkého německého musí malý český vyhovět...
Tohle snad se ani nedá komentovat. Jestli tvůj názor tříbí žumpa nějakého diskusního fora, tak reakce na tebe je ztráta času. Buď zdráv a vesel.
Chlapče, aby mohla pravda a láska opravdu zvítězit nad lží a nenávistí (nic proti tomu heslu, je takové pozitivní a optimistické, a optimismu je nám všem třeba jak soli), tak se pro to taky musí něco udělat.
Vždyť Tys to ani nemohl za těch pár vteřin přečíst, natož si z toho aspoň něco pustit do hlavy. A jedná se o seriozní článek shrnující velmi závažné okolnosti.
Jenže to by sis musel sundat klapky z očí, přečíst si to a taky trochu zapřemýšlet.
Jednoduší je ale opakovat si mantru KAREL NA HRAD, to je mi jasný.
Tož i Tobě - šéne Grýse nach Iglau!
bluesbery napsal:
Chlapi, kazdy ma nejaky nazor a nema smysl presvedcovat o tom svem druheho.. Zatimco tady zbytecne mrhate cas psanim, soudruzi v KLDR vyrobili tri kombajny nad plan a zase jsou o krok pred nami..
To Vlastimila jistě velmi potěší.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Dovi, jak jsem už dříve napsal, necítím se býti hrdým čechem
Vadí mi ta nacionalistická nota za každou cenu a furt dokola (u Masaryka nevadila německá manželka, odkazy na fašistickýho tchána, na hákový kříže na zámku, na špatnou češtinu), mi to prostě vadí, bo to není seriozní kampaň a řekl bych že pochází od šloufotýmu, to samý je oblepit prahu stopkalouseknahrad a stoptetovlade, dyk je to holej nesmysl tohle slibovat, jen se honí hlasy lůzy
Proto se za Karla budu stále stavět, bo je slušnější (na mě tak působí)
A já chci prezidenta slušného, nic víc
Není také třeba obhajobu nazývat pomlouvačnou kampaní, nehledám žádný špinavosti na Miloše, jen se snažím vyvracet ty podle mne nesmysly
říkám si hurikán
a k těm celebritám, nevím, na pivo bych šel moc rád asi s většinou jen z jedný z těch 2 skupin (škoda že voni se mnou ne)
Ondřej Vetchý, Boleslav Polívka, Eva Holubová, Viktor Preiss, Petr Čtvrtníček, Pavel Liška, Jiří Bartoška, Aňa Geislerová, Zdeněk Svěrák nebo sestry Vášáryovy. Ivan Trojan s manželkou Klárou, Daniela Kolářová, Jitka Čvančarová. Lukáš Pollert, Pavel Pafko , Bára Hrzánová,Tomáš Klus, Richard Krajčo, Dan Bárta, Pavel Bobek, David Koller Robert Kodym. Marta Kubišová, Jan Hřebejk, Zdeňek Zelenka, Jiří Menzel, Miloš Forman, Petr Šabach, Jáchym Topol, Jiří Stránský, Ivan Klíma, Eda Kriseová. David Černý, Michal Horáček
-------------------------
Martin Dejdar, Jiřina Bohdalová, Marek Vašut, Pavel Trávníček,Felix Slováček, Lucie Bílá, Daniel Hůlka, Helena Vondráčková, Laďa Kerndl, Tereza Kerndlová, František Ringo Čech, Jarmila Šuláková, Václav Hudeček. Filip Renč, Vladimír Remek
říkám si hurikán
Dovolím si odpovědět slovy Tomáše Sedláčka, s kterým jsem se v tomto článku shodnul do posledního slova.
Nevoliči volí nejvíce - slušnost proti urážkám
Kuriózní, do minulého týdne byl průběh prezidentské kampaně něco, na co jsme mohli být v mezinárodním měřítku hrdí. Nyní za notného přispění rodiny současného prezidenta, který paradoxně sám před fraškovitostí nejvíce varoval, se z prezidentské kampaně stává plejáda toho nejnižšího, co je představitelné a občas i za hranicí představitelného. Benešovy dekrety, které s tím nemají vůbec nic společného, kádrové profily rodin do třetího kolene a urážky nejhrubšího zrna ukazují právě na to, jaký by prezident neměl být. Ani současný, ani minulý, ani budoucí.
Nevolit přitom není vůbec možnost. I když k volbám nepůjdete,přesto volíte,jen necháváte svůj hlas těm, co volit jdou. Kdyby k volbě šel jeden člověk,bude zvolen jeho či její kandidát. Kdyby dvě třetiny národa nevolily,třetina bude mít tři hlasy na hlavu. Na protest hlasy se nehraje.
Už týdny se národ baví disciplínou, která je pro prezidenta úplně neužitečná – totiž schopností obstát v televizní debatě. To je vlastnost, kterou prezident, jak známo, nevyužije ani jednou a už vůbec ne ve formátu podpásových urážek, kam se debaty zvrhly. Umět takto útočit a vyhrávat je prezidentovi stejně užitečné jako umět lyžovat nebo plivat na osmičky u projíždějícího vlaku. Nebo ještě hůř, je to přesně vlastnost, kterou prezident mít nemá,je mu to ku škodě. Naopak umět se udržet a neurazit či neútočit, byť je k tomu příležitost, to je vlastnost prezidenta, které bychom si měli vážit.
Jeden z kandidátů ji prokázal měrou vrchovatou, druhý útočí a uráží, byť se útok nevede, stačí jen (špatně)položená otázka a je z vás žumpa, póvl – a to se neopovažujte něco kritického říci nebo navrhnout. Takto se diskuse nevede. Ani profesionální moderátoři si s ním nevědí rady, a to není lichotka, ale ostuda.
Jak by asi v takové debatě obstál Tomáš G. Masaryk? Dostal by se vůbec ke slovu? Bavil by se vůbec s hulváty, kteří jedním dechem řeknou „nechci vás urážet“, aby vzápětí vypálili něco, za co by se nestyděl ani Miloš Zeman? Nechceme Vás, neboť vaše choť neumí česky!A bůhvíkoho měla za bratrance a tchána babička přiženěného manžela! A jak by obstál Václav Havel? Vzpomínám si, jak mu v devětaosmdesátém moje komunistická učitelka nemohla přijít na jméno,a tak se celá její obsahově ubohá kritika soustředila na to,že ráčkuje. Už tehdy jsem si říkal, jak ubohé a jak typicky komunistické. Že to nyní přichází jako seriózní argument od současného prezidenta a kandidáta na prezidenta, je ostuda k pláči.
Z největší Zemanovy přednosti se tak stává jeho největší slabina,neboť prezident s touto vlastností se stává reputačním rizikem pro bezpečnost země a pro její ekonomiku, nemluvě o sebevnímání národa. Tento kandidát ať je glosátorem, komikem, satirikem, profesorem či ať píše vtipně poučné knihy, ale tyto kvality se na prezidenta nehodí.
Máme po dlouhé době možnost mít prezidenta, který je světový, a právě tato světovost je mu oponenty vyčítána. Zase se naše země prezentuje jako „zemička“, kterou je třeba chránit od zlých. Mimochodem naše „zemička“ není malá, je klasickou evropskou zemí střední velikosti, která má jen malé politiky, kteří toto používají k legitimitě svého zvolení, neb nebohý lid je třeba v této iluzi držet, jinak by pochybné role národních ochránců byly zbytečné. My nepotřebujeme ochraňovat a držet mimo evropské dění, my potřebujeme reprezentovat a posunout kupředu, ne zpět do druhé světové, válka skončila, nikdo po nás nejde!
Doufám, že jsme hrdý národ, který se nenechá urážet, a když už nic jiného, pozná rozdíl mezi slušností a neotesaností hrubého zrna a který se nenechá vmanipulovat do situace „nárůdka“ domněle utlačovaného ze všech stran. Volba prezidenta není bonmot ani sranda. V sázce je pět až deset let národní hrdosti.
Co budete všichni voliči Scwarzenberga dělat až vyhraje Zeman? Bude stávka? Demonstrace? To jsem zvědav... Zatím to totiž vypadá že vás všichni ti důchodci, komunisti, asociálové, nepopulární celebrity přehlasují...
Upravil Lukes dne 24.01.2013 17:49
TAKE IT EASY
LUKES napsal:
Co budete všichni voliči Scwarzenberga dělat až vyhraje Zeman? Bude stávka? Demonstrace? To jsem zvědav... Zatím to totiž vypadá že vás všichni ti důchodci, komunisti, asociálové, nepopulární celebrity přehlasují...
To je taky pravda většinou se nejedná o odboráře... tak jinak
Co budete všichni voliči Zemana dělat až vyhraje Scwarzenberg? Bude stávka? Demonstrace? To jsem zvědav... Zatím to totiž vypadá že vás ti studenti, odborníci, umělci a populární celebrity přehlasují...
TAKE IT EASY
Ještě mi prosím dovolte na dokreslení té mé rozpolcenosti mysli poznámku k tomu, jesli jsem nacionalistou nebo nejsem. Zrovna toto asi je málokdo sám u sebe schopen objektivně zhodnotit, a tak to raději nechám na jiných.
Ale je fakt, že když jsem si přečetl rozhovor s paní von Schwarzenberg und Hardegg o tom, že jestli se dostanou na Hrad, začala by se pak učit česky, tak jsem se místo vlastencem, za kterého jsem se celý život pokládal, cítil být v tu chvíli spíše tím nacionalistou.
Proč?
Je sice fajn, že paní Therese říká, že když se naučila svahilsky, začala by se učit i česky, akorát je přitom zarážející, že když už je její manžel Karel už od mládí takový český vlastenec, že se česky nezačala učit už dávno. Jenže za těch mnoho let, co je jeho manželkou, jí čeština jejího manžela, českého to vlastence, neříkala nic, a teď na stará kolena by to údajně chtěla dohánět.
A předpokládám, že Karlovy děti (apoň ty první dvě, které počal on) jsou taky velcí čeští vlastenci, a že kromě jistě perfektní němčiny umějí i česky.
Pokud ano, tak o to víc je podivný, že jejich matka za těch 45 let, co jsou s Karlem svoji (jasně, byla tam ta přestávka kvůli nevěře a nemanželskému dítěti, pak rozvod a teď nedávno znovu sňatek), za celá ta dlouhá desetiletí se česky nenaučila a ani neučila. Nesjpíš to Karlovo české vlastenectví nebrala vůbec vážně - čili výhodnější bylo učit se svahilsky, protože tam měli chatu.
Tak tak, navíc ji vychoval aktivní nacista, to ona potvrdila. Jaké postoje asi zaujme k nám čechům? JIstě zdvořilé. Je na netu nějaké dementi? třeba špatně hledám,
http://cs.wikipedia.org/wiki/Therese_Schwarzenberg
Jako člověk mi nevadí, jako první dáma, to už je horší
Proč?
Tak tak, navíc ji vychoval aktivní nacista, to ona potvrdila. Jaké postoje asi zaujme k nám čechům? JIstě zdvořilé. Je na netu nějaké dementi? třeba špatně hledám,
http://cs.wikipedia.org/wiki/Therese_Schwarzenberg
Jako člověk mi nevadí, jako první dáma, to už je horší