Ahoj, chtěl jsem se zeptat, co říkátě na nošení Walther PPK-L? Nějak se mi to s tím odlehčeným rámem z duralu moc nezdá. Hledám zkušenosti, jestli ji někdo tady měl na nošení a střílení a jak s ní byl spokojený.
Díky moc za užitečné informace Honza
zadanyjan napsal:
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, co říkátě na nošení Walther PPK-L? Nějak se mi to s tím odlehčeným rámem z duralu moc nezdá. Hledám zkušenosti, jestli ji někdo tady měl na nošení a střílení a jak s ní byl spokojený.
Díky moc za užitečné informace Honza
A co se ti na tom rámu nezdá?
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
No já jenom jestli to pak vydrží i střílení na střelnici a není to jak s CZ50. Přece jenom ocel je ocel. Je to pevnější a taky asi do budoucna lepší investice, když nepočítám, že se to musí chránit proti korozi. Prostě těm slitinám moc nevěřím, ale líbí se mi ta váha, ta je suprová na nošení,kam se na to hrabe Glock. Na střelnici to nebude asi to pravé ořechové vzhledem ke většímu zpětnému rázu a taky kvůli výdrži. Je fakt, že s tím hodlám nastřílet tak 1000ks střeliva za rok. To je asi vše k tvému příspěvku. Díky H.
zadanyjan napsal:No já jenom jestli to pak vydrží i střílení na střelnici a není to jak s CZ50.
Určitě to vydrží.
... ale líbí se mi ta váha, ta je suprová na nošení,kam se na to hrabe Glock.
Na nošení je nízká hmotnost dobrá, na střílení už moc ne. Sice tahám Glock 17, ale o hodně příjemnější na střílení je třeba ČZ75 Shadow, nebo 1911. Sám o tom píšeš. Možná bych si na tvém místě pořídil nějakou starší ČZ75B, se kterou bych si zafixoval střelecké návyky. S malou a lehkou zbraní se můžeš naučit hezkých pár zlozvyků.
Je fakt, že s tím hodlám nastřílet tak 1000ks střeliva za rok.
zadanyjan napsal:
No já jenom jestli to pak vydrží i střílení na střelnici a není to jak s CZ50. Přece jenom ocel je ocel. Je to pevnější a taky asi do budoucna lepší investice, když nepočítám, že se to musí chránit proti korozi. Prostě těm slitinám moc nevěřím, ale líbí se mi ta váha, ta je suprová na nošení,kam se na to hrabe Glock. Na střelnici to nebude asi to pravé ořechové vzhledem ke většímu zpětnému rázu a taky kvůli výdrži. Je fakt, že s tím hodlám nastřílet tak 1000ks střeliva za rok. To je asi vše k tvému příspěvku. Díky H.
No teda moc ti nerozumím. 7,65 rozhodně nemá velký zpětný ráz. Dál si jako teda úplně nemyslím, že PPK je vhodné na střelbu v počtu ran, co bys chtěl ročně nastřílet. 1000 ročně je docela dost Hlaveň nebude s životnost žádná paráda. Ty tu zbraň už máš nebo jen tak nahlas uvažuješ? Respektive, měl jsi už nějakou zbraň?
kejda napsal:Dál si jako teda úplně nemyslím, že PPK je vhodné na střelbu v počtu ran, co bys chtěl ročně nastřílet. 1000 ročně je docela dost
Jak se to vezme.
1000 ran ročně je pro hlaveň úplné prd i u PPK-L.
Na druhou stranu 1000 ran ročně je úplné prd co se týče naučení se střílet. Zbraň, kterou neovládáš, patří protivníkovi.
Na třetí stranu, úplně chápu, vzhledem k ceně střeliva v ráži 7.65, že si chceš vystřelit jenom 1000x za rok.
Baloun napsal:Na druhou stranu 1000 ran ročně je úplné prd co se týče naučení se střílet. Zbraň, kterou neovládáš, patří protivníkovi.
Já bych nebyl tak příkrý, 1000 ran ročně není tak málo a pokud se kombinuje střelba s občasným "suchým" tréninkem doma, na OVLÁDÁNÍ zbraně v rozsahu nutném pro sebeobranu to stačí. Jako trénink sportovní střelby je to málo.
Davidek napsal:Na sebeobranu a střílení max 1000 ran ročně mám tohoto mazlíčka:
Přesně tohohle mazlíčka mám na závody, při tréninku s ním vystřílím cca 1000 za měsíc.
Střílíš jednou rukou a nebo jak to držíš, když to nemá kombat? Já už jsem na té hraně závislej a jak nemám pevnej trojbod, tak mám pocit, že to "nedržím dost pevně". Tyhle oblinky u spouště nedávají moc prostoru pro ukazovák, aby seděl.
Je to jediné, co mě vadilo u margolínky na blbnutí. Proto se mě daleko lépe střílelo z CZ75, i když přesnost je jinde.
Ivan napsal:
Baloun napsal:Na druhou stranu 1000 ran ročně je úplné prd co se týče naučení se střílet. Zbraň, kterou neovládáš, patří protivníkovi.
Já bych nebyl tak příkrý, 1000 ran ročně není tak málo a pokud se kombinuje střelba s občasným "suchým" tréninkem doma, na OVLÁDÁNÍ zbraně v rozsahu nutném pro sebeobranu to stačí. Jako trénink sportovní střelby je to málo.
No, já se posledních několik let ke střílení moc nedostal. Tipnul bych to tak na několik set za několik let, ale také nesouhlasím s tím počtem a dokonce ani se "suchým" tréninkem. Když má něco člověk zažité a reflexivně to zvládá, tak je to jako plavání. Nemusíš do vody léta, plavat nezapomeneš, sice můžeš zapomenout na závody a dlouhé tratě, ale neutopíš se.
Samozřejmě trénink, obnova stereotypů a provětrání reflexů je velké plus, hlavně při případné krizovce, kdy je nutná mechanická reakce provedená "správně" dřív, než se člověk pokaká.
Upravil Medik dne 25.04.2016 09:02
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
kejda napsal:Dál si jako teda úplně nemyslím, že PPK je vhodné na střelbu v počtu ran, co bys chtěl ročně nastřílet. 1000 ročně je docela dost
Jak se to vezme.
1000 ran ročně je pro hlaveň úplné prd i u PPK-L.
Na druhou stranu 1000 ran ročně je úplné prd co se týče naučení se střílet. Zbraň, kterou neovládáš, patří protivníkovi.
Na třetí stranu, úplně chápu, vzhledem k ceně střeliva v ráži 7.65, že si chceš vystřelit jenom 1000x za rok.
Hlaveň u PPK nebude hexagon nebo polygon, jako u HK nebo Glocku, takže ta životnost je tam opravdu výrazně nižší. Ale, u tak krátké hlavně je asi jedno, jestli bude nějaké pole podrápané nebo ne, případně jiné vady. U klasických hlavní jsme kdysi v prodejně říkávali, že průměrná životnost je max 6 000 ran. Na glocka se dávalo 20 tisíc.
Ivan napsal:Já bych nebyl tak příkrý, 1000 ran ročně není tak málo a pokud se kombinuje střelba s občasným "suchým" tréninkem doma, na OVLÁDÁNÍ zbraně v rozsahu nutném pro sebeobranu to stačí.
Nesouhlasím.
1000 ran skutečně stačí, aby se návyky přesunuly do podvědomí a do svalové paměti, ale to se bavíme o tréninku sebeobranné střelby, který proběhne v přibližně 3 měsících.
Tato znalost není vrozená, ale získaná, proto se časem ztrácí a musí se obnovovat.
Jsem toho názoru, že 1000 ran ročně je na udržení návyků pro sebeobranu palnou zbraní docela málo.
kejda napsal:Hlaveň u PPK nebude hexagon nebo polygon, jako u HK nebo Glocku, takže ta životnost je tam opravdu výrazně nižší. Ale, u tak krátké hlavně je asi jedno, jestli bude nějaké pole podrápané nebo ne, případně jiné vady. U klasických hlavní jsme kdysi v prodejně říkávali, že průměrná životnost je max 6 000 ran. Na glocka se dávalo 20 tisíc.
Souhlas. U PPK se ani nemají jak ojet uzamykací ozuby, když tam nejsou. Hlaveň se dá sehnat, nebo nechat vyrobit u zbrojíře a ani by to nestálo ranec, protože hlavňovina je běžně dostupná, výstružníky taky a výrobně to není nic složitého.
Jenom mi prořád vrtá hlavou, proč si někdo koupí na sebeobranu zbraň s tak malým zásobníkem, do kterého se dává poměrně nevhodné a drahé krmení.
Medik napsal:Střílíš jednou rukou a nebo jak to držíš, když to nemá kombat?.
Střílím klasicky obouruč nebo silnou nebo slabou rukou, podle toho, co zrovna trénuji, jestli taktiku, nebo sport.
Co myslíš tím "kombat"?
Myslím tím hranu a zoubky na krytu spouště. Odborné názvy mě vypadávaj a hlavně v jiných jazycích. Prostě k držení obouruč ještě ukazovák na těch zoubcích.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:Prostě k držení obouruč ještě ukazovák na těch zoubcích.
Aha, už chápu, cos měl na mysli.
Tak ať už to pistole má, nebo nemá, já to nepoužívám a kohokoliv učím střílet, učím ho/ji držení s ukazovákem slabé ruky pod lučíkem.
Baloun přiložený následující obrázek:
No jo, lučík...jsem hlava děravá. Mě to bez prstu na lučíku přijde jako chůze bez jedné nohy. Jde to, ale nic moc.
Asi je to o tom, co se kdo naučí a taky o velikosti ruky. Mě je docela pohodlné si ten prst "odložit" z hrstě a získat navíc další relativně pevný bod. Ovšem chápu, že když se často střídají zbraně a používají se revolvery, tak je prst na lučíku poněkud nevhodný.
Ovšem já ho cpu i margolíně, byť je tam úsměvný
Faktem je, že jsem část života strávil s CZ75 jako se zbraní služební a donedávna vlastnil CZ75 B Semicompact.
Nyní se poohlížím po náhradě za Margolínu, ale žáný samonabíjecí alespoň 5 ranný šestipalec v 22 nikde nevidím. Revolver nechci, tak asi pohledám po bazarech zase ruskou klasiku.
"Dospělá" zbraň zatím počká, stejně jsem léty zjistil, že když sebou něco nosím, je to "zapalovač" 6,35, bo se mě už nějak nechce tahat s větší.
Podpažák nesnáším, kalhotovka mě štve a vnější pouzdro, případně průvlek se v civilu k tričku nesmí. Ledvinka je nesmysl.
Tenhle "zapalovač" strčím do kapsy (jako Ivan ten jeho flusbrok, jen mě nevyčnívá) a jak říkám, i do plavek, když nemá člověk kule jako slon.
No a se stěhováním na barák pouvažuji spíš o brokovnici, jen co vyřeším její bezpečné skladování versus pohotovostní polohu a použití a aby se k tomu nedostali děti. Takový gordický uzel Mít ji ve skříni pod zámkem a v druhé skříni krmivo, tak než to seskládám, cenné minuty jsou v loji a zároveň nestojím o nešťastné náhody a už vůbec ne v rodině.
Upravil Medik dne 25.04.2016 15:41
Medik - mně ten zapalovač taky nevyčnívá, svetr jsem si kvůli tomu vyhrnul a někdy to nosím jen tak v kapse. "Flusbrok" bych tomu neříkal, už na to téma proběhla debata, rozdíl mezi .22LR a .22WMR je viz.foto. Je pravda, že vhodnost na sebeobranu je diskutabilní, ale je to strašná pumelenice...:-).
Ivan přiložený následující obrázek: