ještě k tomu ovladači mavica - dlaněmi si člověk bude zakrývat už tak malý displej, jehož úhel naklopení nezměníte. Uvědomte si, v jaké poloze jsou ruce při létání - asi je nedržíte napřímené, že? Z toho plyne, že lety jen podle "monitoru" budou hodně nepříjemné a létat s ním jen kolem hlavy ztrácí význam velkého dosahu. Díky celkové velikosti koptéry a její tmavé barvy si myslím, že ji i dříve člověk ztratí z dohledu.
Já prostě krom velikosti a skladnosti na ni nenašel jiné plus.
3X - jestli je Mavic jasný upgrade pro majitele P2, těžko říct, v r.2017, tedy zanedlouho, má vyjít Phantom 5 a prý to má být bomba, navíc je to důkaz, že Mavic není nástupcem Phantomů, ale vyplněním mezery v nabídce. Takže bych Mavic viděl spíš pro lidi, kteří potřebují koptéru přenášet, popř. převážet na kole/motorce, samozřejmě to nevylučuje, že jím někdo nahradí Phantoma.
Co se týká ovladače, recenze se skutečně shodují, že tak komfortní jako ovládání Phantoma to není. Létat podle vestavěného monitoru má význam, když létám kolem sebe a netočím, pak na něj trvale vidět nemusím. Monitor totiž neukazuje online záběr kamery, ale telemetrii a další údaje. Záběr kamery lze vidět pouze na přídavném mobilu.
monitorem jsem myslel Ivane právě ten malý mobil. Na Phantoma si dáš klidně i 10" tablet a máš to jako v televizi. Létat mimo dohled jen pouze podle smartphonu bych rozhodně nechtěl.
A je asi pravda, že to není náhrada, ale jen vyplnění mezery a reakce na konkurenci
3X napsal:
monitorem jsem myslel Ivane právě ten malý mobil. Na Phantoma si dáš klidně i 10" tablet a máš to jako v televizi. Létat mimo dohled jen pouze podle smartphonu bych rozhodně nechtěl.
A je asi pravda, že to není náhrada, ale jen vyplnění mezery a reakce na konkurenci
Aha, to jsem blbě pochopil, omlouvám se.
Tablet - nakonec létám podle mobilu - i když jsem zkoušel 8" tablet, díky rozlišení je obraz na 8" displeji tak strašný, že je lepší 5,2" mobil, blbě se mi s tabletem filmuje, možná je to mýma očima a vnímáním. Přitom jsem s tabletem počítal, vyráběl držák a stínítko a je to k ničemu. Jak to mají P3 a P4, nevím. Nelétám daleko, ani to kvůli filmování nepotřebuju, ale i tak Phantoma na vzdálenost 250 a víc metrů nevidím, zvlášť ne proti obloze, pak letím i točím podle smatrphonu, jde to dobře, navíc mám radar a další info o poloze a vím že v té oblasti a výšce nejsou překážky.
Edit: s menším displejem bych potřeboval už i brýle na čtení.
Co máš za koptéru? Mně to u P2V+ ve velkém rozlišení nefunguje, vlastně ani nemám možnost nastavit Full HD přenos obrazu.
U Mavica si taky říkám - je to jen spekulace - jestli mi nebude vadit držák mobilu pod vysílačkou, vyhovuje mi spíš, když je před ní a výš. Koukám střídavě na displej i koptéru a nemusím tolik přesouvat zrak, navíc mám vysílačku pověšenou na krku, opřenou o břicho a s ovladači se mi pracuje jemněji. Chce to vyzkoušet, ale i Mavic bude asi o kompromisech, přestože výhoda velikosti je jednoznačná.
Ivan přiložený následující obrázek:
Edit: s menším displejem bych potřeboval už i brýle na čtení.
Co máš za koptéru? Mně to u P2V+ ve velkém rozlišení nefunguje, vlastně ani nemám možnost nastavit Full HD přenos obrazu.
U Mavica si taky říkám - je to jen spekulace - jestli mi nebude vadit držák mobilu pod vysílačkou, vyhovuje mi spíš, když je před ní a výš. Koukám střídavě na displej i koptéru a nemusím tolik přesouvat zrak, navíc mám vysílačku pověšenou na krku, opřenou o břicho a s ovladači se mi pracuje jemněji. Chce to vyzkoušet, ale i Mavic bude asi o kompromisech, přestože výhoda velikosti je jednoznačná.
P4 Ivane.
Taky mám ovl. na krku,tablet si pěkně natočím, ať vidím, dívám se střídavě, ale když je z dohledu, letí se mi pěkně i podle monitoru.
To Pertla: Když bych tahal Mavica na motorce, tak si myslím, že uspořím max. polovinu prostoru oproti Phantomu. Více ne. Když půjdu pěšky na hory, strčím jej do větší kapsy u bundy,ale to naštěstí nehrozí. Velkou kapsu mám, ale nechce se mi moc chodit pěšky do kopce
Ahoj kamarádi,
nevím jestli je tenhle můj dotaz přímo do tohoto vlákna.
Sleduji že jsou tady lidi kteří tomu fakt dost rozumí, tak možná někdo poradí.
Problém je následující. Natočil jsem si vyjížďku na DRIFT Stelth2 v rozlišení 1080P /25 FPS, trochu upravil v programu Camtasia Studio 8. Výsledek na monitoru docela OK, ale po nasdílení na Youtube obrazově naprostá katastrofa. Co dělám špatně, nebo čím to ? Tohle z toho vzniklo
https://www.youtube.com/v/5JN9e4HBjJY. Poradí někdo ?
Třeba Ti to pomůže jako příklad. Je důležité nastavit parametry výstupu ze střižny.
Jí používám MPEG 4 a rozlišení 720, takhle je to velmi rychle vyprodukované a rychle uložené na YT. Alespoň podle mého názoru kvalita pro YT bohatě stačí
Pokud chceš 1080 máš ji pravděpodobně ve volbách výstupu také, jako v mé střižně na obrázku.
mara přiložený následující obrázek:
Tak možná to bude v rozlišení, protože když si ho pustím na YT a chci změnit kvalitu, víc než 480p nastavit nejde. Když vezmu třeba naše video z Balkánu, co stříhala Drákula, nastavit lze až 1080p, ale my to produkujeme v nejvyšším rozlišení a MPEG4. Sice to zabere dost místa, obvykle to na YT soukám přes mobil, několik hodin v noci, ale to mi nevadí a finální verzi máme jen jednu, uloženou i na externím disku k promítání za dlouhých zimních večerů. Navíc některá naše videa si z YT stahují další aktéři akcí a chtějí to mít ve slušné kvalitě.
Zdravím, už jste měli tu čest vidět Mavica naživo? Pokukuji po P3 Adv. , ale velikost Mavica je hodně zajímavá. Na výše uvedeném fóru jsou však o M. i nelichotivé zprávy (praskání plastu na baterii, různé bugy...) Tak nevím, jestli za ty prachy vůbec stojí. Navíc je u nás v podstatě momentálně nesehnatelný.
Tau napsal:
Zdravím, už jste měli tu čest vidět Mavica naživo? Pokukuji po P3 Adv. , ale velikost Mavica je hodně zajímavá. Na výše uvedeném fóru jsou však o M. i nelichotivé zprávy (praskání plastu na baterii, různé bugy...) Tak nevím, jestli za ty prachy vůbec stojí. Navíc je u nás v podstatě momentálně nesehnatelný.
Dostal jsem Gopro Hero 4 a zkoušel jsem nějaká videa.Sestříhal jsem film v programu Movie Maker a dal jsem uložit film ve vysokém rozlišení.
Nahrál jsem soubor na flešku ale když to chci přehrát v televizi tak se to seká a je to celé rozpixelované. Nevíte v čem je chyba?
MovieMaker exportuje do Microsofťáckého formátu .wmv (windows media video) bohužel není moc podporovaný na ostatních zařízeních tak jako např. h264, DivX, Xvid, MPEG2, MPEG4 atd... doporučím ti Freemake videoconvertor - jen ti to na konci nejspíš přidá logo ale nic drastického... cca 3 vteřiny... ale funguje nejlépe... převeď to do nějaké MP4ky s H264 a nová telka ti to přehraje bez problémů...
Ono jsem došel k tomu, že lepší ať máš jakýkoliv střihový program, tak to v něm vyexportovat v co nejlepším možném rozlišení, bitrate atd... a pak to prohodim skrz ten video convertor .... protože X střihových programů slušně pracuje, i exportuje ale pouze u lepších bitratů... nebo naopak se s nimi hůř pracuje ale export mají dobrý i při nízkých bitratech atd - což ale při práci působí neskutečný stres :-D
Upravil HonzaGS-SV dne 30.12.2016 18:59