Hmm, tak sorry, cenu jsem neřešil (mám i jinou "verzi" GS). Opravdu, cena není lidová, viz.: https://s.click.a.../e/2NBWBtQ .
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Pozor na cenu konečnou z Ali - tady ti ještě napaří Clo +DPH +( poplatek poště za zprostředkování ve výši cca 150-200,- ) moje čerstvá zkušenost
Jojo, Česká pošta. To je partner jako ????
Tak tak - já jsem si od Ali objednal OBD lLINK LX +kabel (sada ) a dali k tomu cca 600,- těchto přirážek -nicméně to vyšlo pořád méně než tady na Alza ten rozdíl mi zalepil Motoscan ultimate tudíž za mě i s těmi poplatky pořád lepší než odtud
Upravil kim dne 09.06.2019 20:23
Pozor na cenu konečnou z Ali - tady ti ještě napaří Clo +DPH +( poplatek poště za zprostředkování ve výši cca 150-200,- ) moje čerstvá zkušenost
Jojo, Česká pošta. To je partner jako ????
Tak tak - já jsem si od Ali objednal OBD lLINK LX +kabel (sada ) a dali k tomu cca 600,- těchto přirážek -nicméně to vyšlo pořád méně než tady na Alza ten rozdíl mi zalepil Motoscan ultimate tudíž za mě i s těmi poplatky pořád lepší než odtud
me obd +kabel prisel z ali v patek a nic, proste ve schrance obalka.... ze by diferenciace podle konkretniho obchodu?
xylem napsal:
me obd +kabel prisel z ali v patek a nic, proste ve schrance obalka.... ze by diferenciace podle konkretniho obchodu?
nejdriv kouknete na obal baliku na deklarovanou hodnotu....
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ono je to taky hodně o náhodě, ale pokud je deklarovaná hodnota vyšší, tak je samozřejmě i vysoká šance, že to stopnou... Při troše štěstí projde i dron za 500USD, kdy deklarované ceně 20USD nemůže uvěřit nikdo, a stejně tak při troše smůly musíš doložit cenu u položky, která fakt stojí 25USD...
www.fotomoto.cz
Hosi kdo kupujete Adventuremenu, tak Vilda ma na www.motovaky.cz slevu 20%, bude upravovat prodejnu tak potrebuje misto, tak proc toho nevyuzit.
Ste to vzali nekteri utokem dneska sem si chtel jeste neco vzit a uz toho teda moc neni
Upravil schrek dne 19.06.2019 15:00
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
xylem napsal:
no u me tam natiskli value 2 a 2 .... ani tam neni mena a samo to stalo vic .....
takze sem mel pravdu - diferenciace podle obchodu, ale spis tedy jeho schopnosti lhat na samolepce : )))
Je to možný -jestli tu cenu deklarovanou udává obchodník vyšší (možná kvůli pojištění) tak to může být ten rozdíl . kamoš co mi to objednával tak musel podepsat plnou moc-k vyřízení jakých si asi celních věcí a to prý ještě nestačilo a musel vysvětlovat (nevím jestli i protokolárně) co to je na co to bude sloužit atp. jak kdybych kupoval bouchačku na balíku byla nálepka PŘIČÍST CLO
hosi ja beru ted dost veci primo z Japonska pro moje auto a nejlepsi je si vyridit elektronicke podani ceske postya je to kdyz to stopnou prijde mi info poslu fakturu nebo sken obrazovky o co de, pridam vypis z uctu a je to
Čeština můj koníček
když kupuješ často tak asi stojí za to vyřizovat nějaké ty věci co píšeš já když kupuju něco z ali jednou za cca 2 roky tak to asi nestojí za to se s tím pachtit (ani to neumím)
Upravil kim dne 19.06.2019 17:13
xylem napsal:
no u me tam natiskli value 2 a 2 .... ani tam neni mena a samo to stalo vic .....
takze sem mel pravdu - diferenciace podle obchodu, ale spis tedy jeho schopnosti lhat na samolepce : )))
taky bych si tipnul, ze to ma roli
Mne zatim spadlo do celniho rizeni jen par baliku... vetsinou DHL a ve vice nez jednom pripadu mne celni rizeni spocitali spatne a stahli mne o vic, nez meli.
Naprostou vetsinu veci co objednavam mam ale do tech 23EUR. Vetsi veci kupuju typicky z UK nebo DE na ebayi nebo amazonu.
17 cm
Tohle asi není ten případ, ale když kupuju něco malýho, tak požádám prodejce mailem aby do průvodních papírů napsal něco jako 20 USD. Většinou to udělají.
Není to samo spásné, protože celníci to můžou rozbalit a cenu určit sami, ale to se mi zatím nestalo.
xarrow napsal:
Tohle asi není ten případ, ale když kupuju něco malýho, tak požádám prodejce mailem aby do průvodních papírů napsal něco jako 20 USD. Většinou to udělají.
Není to samo spásné, protože celníci to můžou rozbalit a cenu určit sami, ale to se mi zatím nestalo.
Me uz jo jelikoz vse jde pres scanner, zalezi jak se onen celnik co u toho je vyspi. Ted treba muj balik je uz na celnici 10 dni jelikoz se jim nezdaji polozky na fakture a to je ofiko faktura i s ceskym prekladem. Jsou lini dat si vyrobni cislo donpocitace aby jim to ukazalo co to je. Proste kocourkov z Japonska to tu je za 3 dny ale nez se to dostane z celnice ke me tak 14 dni masakr.
Čeština můj koníček
Ti celníci to berou naprosto náhodně. Berou zejména věci těžké a velké a taky obecně elektroniku. Hlavně ale vyhmátnou vždycky tam max xy-tej balík.
Já to prostě dělám tak, že když to vyhmátnou a pošta pošle obsílku, tak ji nepřevezmu. Lze snadno poznat, neb podací pošta je Praha 120. Časem to pošta zkusí většinou ještě jednou, ale jak kdy. Nakonec těžko říci, zda pošle zpět, nebo si to někdo odnese dom, ale každopádně vždy cca za 2 měsíce píšu číňákovi, že jako nic nepřišlo. On pošle znovu a do měsíce se mi to válí ve schránce nebo na poště. Ještě nikdy mi nestopli stejnou věc 2x. Úspěšně jsem tedy tento postup aplikoval již 9x. Pro úplnost statistiky doplním, že celkově mi došlo přes 500 balíků ze států/číny a australáků, přičemž jednou jsem balík ze států doložil podcenou a pošta ostrouhala a jednou jsem zbaběle clo zatáhl, protože z austrálie bylo poštovné 2x dražší, než zboží. Takže za mě je pravděpodobnost záchytu hodně malá.
“Cinakovi reknu, ze JAKO nic neprislo” - abys nemusel zaplatit clo, radši omrdas jiného člověka, a ještě se tím chlubis...
Upravil Miguel dne 21.06.2019 07:43
pod trvalým dohledem
mmch zatim jsem s Cajnanama z Ali mel jen jeden problem -- poslal mi starsi zbozi na Ali pritom deklarovane, jako nove... a jeste byl drzej.
Vyresila to (celkem rychle) Dispute na Aliexpressu a dohodli mi slevu.
17 cm
jo ty seš kaBrňák, tak to potom jo, já dycky říkám, že kdyby byla vychcanost olympijská disciplína, tak sestavím jenom z mojich známých křtěných vodou ze Svratky národní tým
pod trvalým dohledem