puchyyla napsal:
Ti celníci to berou naprosto náhodně. Berou zejména věci těžké a velké a taky obecně elektroniku. Hlavně ale vyhmátnou vždycky tam max xy-tej balík.
Já to prostě dělám tak, že když to vyhmátnou a pošta pošle obsílku, tak ji nepřevezmu. Lze snadno poznat, neb podací pošta je Praha 120. Časem to pošta zkusí většinou ještě jednou, ale jak kdy. Nakonec těžko říci, zda pošle zpět, nebo si to někdo odnese dom, ale každopádně vždy cca za 2 měsíce píšu číňákovi, že jako nic nepřišlo. On pošle znovu a do měsíce se mi to válí ve schránce nebo na poště. Ještě nikdy mi nestopli stejnou věc 2x. Úspěšně jsem tedy tento postup aplikoval již 9x. Pro úplnost statistiky doplním, že celkově mi došlo přes 500 balíků ze států/číny a australáků, přičemž jednou jsem balík ze států doložil podcenou a pošta ostrouhala a jednou jsem zbaběle clo zatáhl, protože z austrálie bylo poštovné 2x dražší, než zboží. Takže za mě je pravděpodobnost záchytu hodně malá.
No to by mě teda mohlo ... to raděj tu dań zaplatím a mám to doma -těším se na to jak malí děcko abych už to vyzkoušel a pak budu kvůli 600,-(i tak je to levnější než tady) dělat mezinárodní tyjátr a znova čekat
xarrow napsal:
Tohle asi není ten případ, ale když kupuju něco malýho, tak požádám prodejce mailem aby do průvodních papírů napsal něco jako 20 USD. Většinou to udělají.
Není to samo spásné, protože celníci to můžou rozbalit a cenu určit sami, ale to se mi zatím nestalo.
Co cenu určit sami, ale poštovné určit sami. Objednal jsem si něco z ameriky za řekněme $45, poštovné bylo zdarma. Celníka to vůbec nezajímalo, prostě mi napařil nějakou průměrnou cenu za poštu z USA a z toho udělal výměr.
xarrow napsal:
Tohle asi není ten případ, ale když kupuju něco malýho, tak požádám prodejce mailem aby do průvodních papírů napsal něco jako 20 USD. Většinou to udělají.
Není to samo spásné, protože celníci to můžou rozbalit a cenu určit sami, ale to se mi zatím nestalo.
Co cenu určit sami, ale poštovné určit sami. Objednal jsem si něco z ameriky za řekněme $45, poštovné bylo zdarma. Celníka to vůbec nezajímalo, prostě mi napařil nějakou průměrnou cenu za poštu z USA a z toho udělal výměr.
no jasne.. proto lecjaky prodejci davaji shipping za treba 0,1USD. To je opatreni proti temhle celnim svinarnickam, kdy postovne vypocitavaji Z CENY OBVYKLE ZA DOPRAVU (=tj. silena cena Ceske posty) a ti pri pripoctou k Danovemu zakladu k procleni.
Nebo alespon tak jsem to pochopil.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No něco takovýho žvatlal. Já si schválně vybral prodejce, kterému jsem za dopravu nic platit nemusel, a že výběr byl. No mě je to jedno, brečet kvůli tomu nebudu.
Ono když se to tak vezme, na eBay shipping z US zdarma není téměř u žádné věci. A na Ali ti to většinou neumožní vybrat jinou variantu než shipping z Číny.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Sada desticek SBS na R1100 nebo R1150 bez posilovace za 800Kc na oba kotouce. https://www.motor...-1300.htmlex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Ruda napsal:
Ono když se to tak vezme, na eBay shipping z US zdarma není téměř u žádné věci. A na Ali ti to většinou neumožní vybrat jinou variantu než shipping z Číny.
samtam jde neco i ze Spanelska.. ale ten sklad byva casto prazdnej a jde to stejne z čajny.
17 cm
xarrow napsal:
no jasne.. proto lecjaky prodejci davaji shipping za treba 0,1USD. To je opatreni proti temhle celnim svinarnickam, kdy postovne vypocitavaji Z CENY OBVYKLE ZA DOPRAVU (=tj. silena cena Ceske posty) a ti pri pripoctou k Danovemu zakladu k procleni.
Nebo alespon tak jsem to pochopil.
Přesně tak, říkají že někdo poštu musí platit a clo a daň je nově i z poštovného pokud tam není počítají tu brutální poštu z české pošty. Ono se totiž dělo to, že sis nechal napsat cenu zboží 5 dolarů a poštu 300 dolaru a měli smůlu a vyhnul jsi se placení, proto se zavedlo platba z celé částky.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
to vypada dobre...
17 cm
TomTom 550
Neviděl jsem to tu a myslím že je to cenově zajímavé třeba tady https://obchod.bi...81077.html
Upravil Pekelnik dne 27.06.2019 09:05
Od 8.2.2019 www.german-sh.it
17 cm
Třeba je někdo taky hračička :-)
3D tiskárna Ender 3 PRO (upgradovaná verze o lepší trafo, robustnější kolejnice atd...)
obvykle stojí kolem 7... nyní za cca 4990 (+cca 200 za převod do cizí měny) zasíláno z Českého skladu... https://www.ebay....3092427595
ZVOLTE PRO VERZI !
Pro neznalé, mrkněte na youtube, jedná se asi o nejlevnější použitelnou 3D tiskárnu.
Upravil HonzaGS-SV dne 15.07.2019 08:59