Tak Ledrmani virus infiloval i me. Chtel bych touto cestou podekovat Buremu za rady a pomoc pri koupi. Jsem stastnym majitelem Charge AL.
Je to pravdu pekna hracka ktera si poradi i s opravou tanku. Fotka je po oprave, kdy upadla cela vez tanku:-)
jencekgs přiložený následující obrázek:
přístup u lethermanu k noži one hand je super.... opruz je pro použití zbylých nástrojů neustále skládat a rozkládat rukojeti..... takový systém je u všech? mám tedy jen LT Wingman co jsem vyhrál v soutěži Wingman show, do té doby jsem měl jen VCTX... 15 let 2 typy které pořád šlapou a pracují
TAKE IT EASY
LUKES napsal:
přístup u lethermanu k noži one hand je super.... opruz je pro použití zbylých nástrojů neustále skládat a rozkládat rukojeti..... takový systém je u všech? mám tedy jen LT Wingman co jsem vyhrál v soutěži Wingman show, do té doby jsem měl jen VCTX... 15 let 2 typy které pořád šlapou a pracují
Presne pro takove remcaly LTM vyrobil model OHT. Vsechny nastroje vcetne klesti jsou one hand opened neboli OHO! Mam ho taky v hledacku a snad brzy obohati moji skromnou sbirku...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
BURE napsal:
Neni zac Jendo, hlavne at pekne fakci!
LUKES napsal:
Presne pro takove remcaly LTM vyrobil model OHT. Vsechny nastroje vcetne klesti jsou one hand opened neboli OHO! Mam ho taky v hledacku a snad brzy obohati moji skromnou sbirku...
tak jistě.... pokud se ti zdá že ovládání blinkrů na BMW do modelu tuším LC je intuitivní pravá - pravý a levá - levý blinkr... zdá se ti pak jednoruké ovládání tak nějak nelogické :-D tady je to sice naopak (co se týče použití rukou) ale právě proto podle mě nelogické a pracné.... je to o preferenci
a ta věčná rozborka a zborka je fakt opruz zejmena když střídáš nástroje..... o tom žádná, jen jsem si myslel že to je doménou jen několika nedokonalých typů... :-D
jo a na té wingman show bych byl s VCTX o polovinu rychlejší zejména díky tomu systému... ale nepustili mě s ním soutěžit....
Je fakt, že u multitoolu jsou ergonomie a způsob obsluhy důležité, předpokládá se použití v improvizovaných podmínkách a může se stát, že jednou rukou něco držím a druhou pracuji, na to je asi zajímavý OHT. Ale já osobně nepotřebuju všechno ovládat jednou rukou, kudla, pilka, pilník, kleště, to mi k onehandové spokojenosti stačí a vlastně si ani nemohu vzpomenout, kdy naposledy jsem byl v tak slepé uličce, že jsem nemohl uvolnit druhou ruku, koneckonců, i doma v garáži furt odcházím pro další nářadí - ať se obložím vším, co čekám že budu potřebovat, stejně chodím pro další věci, to se můžu vždycky vzteknout. Vyhazovací kleště na OHT jsou cool, ale chybí mi několik dalších věcí. Na druhou stranu, i na Surge a Wave mi něco chybí a nosím proto malý doplňkový Victorinox. Takže, pokud by byl OHT ergonomická bomba, bych mohl nosit malinkato větší malý doplňkový Victorinox...:-).
Ivane píšu o otevírání rukojeti při střídání nástrojů. VCTX tyto nástroje má při uzavřeném "transportním" složení multitoolu z vnější strany tudíž ti odpadává rozevírání multitoolu jako je to u LTH(chci křížový šroubovák - otevřu MT vyklopím křížový šroubovák zavřu MT, chci plochý šroubovák zase otevřu MT, schovám křížový vytáhnu plochý zavřu MT), nikoliv o one hand open systému..... prostě když si zvykneš na jednodušší způsob což VCTX má je taková drobnost otravná..... co se týká OHT těžko říct takhle z popisu a fotek ale myslím si že tento typ OHT nebude co se týče pevnosti funkčních částí nic extra zejména časem při používání se to zákonitě musí vychodit... hlavně výsuvné kleště se nebudou moci rovnat klasickým multitoolům - už je to zase extrem
TAKE IT EASY
Chlapi, MT je preci nouzovka, kdyz nemam u sebe kysnu s kloudnym vercajkem a potrebuju neco rychle vyresit. Spekulovat nad tim, jestli kvuli sroubovaku musim otevrit MT ne s prominutim 3,14covina. Zrovna tak by clovek mohl vytykat Wingmanu, ze nema pilku, nebo ze nejsou sroubovaky na pojistce. Kdyz je nouze, tak to helfne a nemusim se bat za to trochu vzit. Opet zase v ramci moznosti, zkur.vit se da preci vsechno... Ja poridil kamosovi CORE do lesa do traktoru a co ten MT vsechno vydrzel je naprosto neskutecny! Taky uz ma LTM ve vsech autech i motorce. A ani jeden neni OHO! Pri praci proste padne nejlip do ruky klasicka konstrukce, to mi nikdo nevymluvi...
pro někoho 3,14 covina pro někoho zasadní věc... i když one hand nůž u LT se mi hooodně líbí ale kvůli te 3,14covině asi zustanu u VCTX.... VCTX nosím denně mimo toho kdy jsem v montérkách na zahradě to mám zase v kapse na klipsně LTH(před LTH jsem nástroje přehazoval) takže porovnání mám každý den....
TAKE IT EASY
A co mam rikat ja jako levak, ja ani nuz nevytahnu jednou rukou. Nastesti mam Leathemana jen na machrovani a VCTX na krajeni jablka a mrkve v praci:-))
Splněný sen moje 1100GS
A tohle už mne vůbec nebere, navíc je to nepoužitelné, ale do sbírky, proč ne?
I když si umím představit vyholeného týpka se zlatým řetězem na krku, zlatým náramkem a Breitlingy na rukách a s tímhle u pasu...
Ivan přiložený následující obrázek:
Jedna damaskova cepel vyjde na 2000. To "zlaceni" by asi nevyslo tak draho, neni to zlato, ale za boha si nevzpomenu co za prvek ne galvanicky nanese, aby to melo tu zlatou barvu..
Chlapi, na Signala jsem dlooouho nenarazil, asi jsou s nim lidi spokokeny i bez nuzek. Me teda nechybi. Mam ma ceste PSTcko. To je super veteran a nebude Vas v zahranici nikdo jeb.at, protoze to neni OHO a nema ani pojistky. Ivane neboj, jedno mam i pro Tebe. Pak hromadu Micer, Style, Squirt P4, mohlo by byt i Style CS a Skeletool. Jo a krasnej puvodni model Super Toolu. Tak ldyby mel nekdo zajem...